Şimdi Ara

Klimanız yeterli soğutma yapabiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çoğumuz merak etmişizdir. Acaba uygun klimayı satın alabildim mi, bu klima bu odaya yeterli mi, klimam yeterli soğutmayı yapabiliyor mu diye, İşte size gerekli ortam ve şartları sağladıktan sonra basit bir termometre ile bunu anlayabilme fırsatı.

    Dış hava sıcaklığı 30-33 iç hava sıcaklığı 27-30 derece civarlarında iken klimanızı en az 30 dakika çalıştırın. Ölçümü yaparken klimanızın komresörünün devrede olduğundan emin olun. Dış ünitenin pervanesinin dönmesi kompresörün çalıştığını gösterir.

    İç ünitede soğuk havanın çıktığı kanatçıkların en yakınına mümkünse içine termometrenizi yerleştirin. Ölçüm sırasında termometrenin elle tutulmaması gerekmektedir zira elinizin sıcaklığından etkilenecektir. Bunun için koli bandı kullanabilirsiniz. Bu sırada kanatçıkların sabit olmasına dikkat edin. Hareketli ise klima ve/ya termometre zarar görebilir.

    Termometre bu pozisyonda en az 10 dakika kaldıktan sonra termometredeki değere bakalım:

    10-12 C sıcaklığı görüyorsanız klimanızın soğutması normaldir.
    9 C ve altını görüyorsanız klimanızın soğutması mükemmeldir.
    13 C ve üzerini görüyorsanız klimanızın performansı düşüktür ya da bir sorun vardır.

    13 C ve üstünü görmeniz durumunda servis çağırmadan önce iç ve dış ünitenin radyatör petekleri ile iç ünetedeki hava filtresini kullanım kılavuzuna göre temizleyin.

    Dış ünetenin peteklerini temizlemek biraz zahmetli gelebilir. Pervane koruyucusunu söktükten sonra pervanenin ortasındaki somunu, ardından pervaneyi çıkartın. Petekleri basınçlı hava veya basınçlı su ile temizleyin. Bu imkanlar yok ise aliminyum peteklerin zarar görmesini önleyecek şekilde elektrik süpürgesi ile temizleyin. (Dikkatli olun aliminyum petekler çok incedir ve kolaylıkla eğilebilir, Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın)

    Tüm bunlara rağmen soğuk havanın çıkış noktasında kanatçıklar önünde 12 C sıcaklığı göremiyorsanız servise haber verin.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.