Şimdi Ara

KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY. (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
636
Cevap
22
Favori
76.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra
    Büyük geçmiş olsun, Allah şifa versin.

    Sizin isteğiniz sigorta attığında size bir ihbar uyarı gelmesi mi? Yoksa kendiliğinden tekrar devreye mi girsin istiyor musunuz?

    Saygılarımla...

    Allah razı olsun cümlesiyle birlikte.

    @alpernbugra, kardeşim. yazdıkça çok güzel bilgiler çıkıyor ortaya.. aslında yeri burası dahi değil ama en azından vakum zorluğundan konu okunuyor. aslında elektrik konusunda uzmanlığınıza dair siz bir başlık açsanız ne bilim evinizdeki klima vb eşyalarınızı düşük ve yüksek voltajdan korumak gibi çok daha iyi olur burdaki yazılarıda alıntıya taşırsınız bende yardımcı olurum hem.

    tabi beni yanlış anlamazsanız ben burda yazmanızdan kesinlikle rahatsız değilim zaten soran benim. hatta okunduğu için daha iyi diyorum. benim amacım her konu hakkında üyelerimiz seçici olsunlar. arasınlar bilgiyi esas kaynaktan alsınlar konularımız toplu dursun istiyorum..

    ben şahsen bu konuda tavsiye sorulmasını dahi istemiyorum. koskoca tavsiye topiğimiz var ve altın değerinde bilgiler varken bizim milletimiz hemen yeni konu açıyor veya bir konuda yazı varsa oraya soruyor sonrada cevap hemen gelemeyince, hem devamlı yazanlara ne cevap vermiyorsunuz diye fırça çekiyor. ikaz edince gururuna kibirine yediremeyip biz geri zekalımıyzı diyor ağzını çok affedin mahalle piçi ağzına çeviriyor.

    peşindende 2 günde klimacı olup millete terbiyesizce akıl vermeye çalışıyor. yok ben şunu keşfettimde klimacılar klimacı geçinenlere inanmayın vs. bu yazdıklarım tabi okuyanlar tarafından genelleme sayılmasında. ama çoğunlukta bu huy var maalesef.

    yoksa ben gibi sizin ahlaklı genç amatör ruhla insanlara yardımcı olmaktan mutluluk duyan arkadaşarın bu konuda yazmasından gurur duyarım.

    durumu sizin takdirinize bırakıyorum ama Allah için beni yanlış anlamayın. istediğiniz her konudan herkeze cevap vermeyin vs gibi birşey demiyorum. zaten şuanki yazıştığımız maddeler için için demiyorum bu durumu. bu konudaki cevaplarımıza devam edelim:) benim istediğim güzel bir elektrik konumuz olsun klima bölümünde. çünkü ihtiyaç var başta ben olmak üzere topraklama nedir onu bile bilmeyen bir çok arkadaşımız var. elektrikçilerimiz dersenzi topraklamaya ne gerek var 3lü prizde yapay topraklama oluşturursunuz diyorlar. okadar sakat bir durum bildiğiniz üzere.. bu gibi yanlış bilinenler ve güzel tavsiyeleriniz için size güzel bir konu yakışır:)

    şimdi konuya dönersek:)
    sorunuz.
    Sizin isteğiniz sigorta attığında size bir ihbar uyarı gelmesi mi? Yoksa kendiliğinden tekrar devreye mi girsin istiyor musunuz?

    güzel hocam ihbara gerek yok tabiki voltaj düzelince kendisi devreye girsin istiyorum. ama bu sistemi ben bina girişine kurmalıyım.

    çünkü demiş olduğum durum binadaki panodan attı sigorta. 6 7 ay önce yıllrdır birkez olan durum bu. ama yine oradan atarsa korkum var resmen diken üstündeyim.

    öncelikle sizin bu konuda o sigorta neden attığına dair başka önerileriniz olabilirmi acaba n ebilim birkez daha başka bir elektrikçi çağırmalımıyım

    (çünkü bizim burdaki elektrikçi geldi baktı arklanma vs yok marka siemens bunlar bozulmaz uygun seçilmiş vs dedi. zaten adam aksi ve tembel:) zamanında asansördeki dalgalanmdan dolayı faz değiştirtmiştim bir arkadaş 3 fazıda dene demişti. tabi bizim elektrik trifaze değil monofaze ama hidrofor ve asansöre alınan cereyan ayır trifaze.. adama dedim olmazsa bir iki gün sonrada diğer fazı deneriz olur dedi bri kaç gün sonra yanına gidip dedim ya gene aynı dalgalanma var gel idğer faza alalım kabloyu. tövbe kalkmadı yerinden dedi bişe olmaz değişsek bile aynı olur. Allah için beni kaldırma dün çok yoruldum vs bu mahallenin her şeyini biliyorum. klimalara etki etmez o dalgalanma. ben ozaman kızmıştım ama şimdi sizde aynını söyleyince rahatladım.)

    belki kontrol ettirmem gereken es gçeilenler olabilir.

    aksi durumda ben önceden bilgsiini vermiş olduğunuz otomatik sistemleri kendi daire girişime yaptırmam sonuç vermeyebilir korkusundayım. 7 kat aşağıdaki sigorta attı yukarıdaki korusa bile ne yapabilir. ben önce bu durumu çözmeliyim.

    sonrasında fiayat vb önerilerine kadar sorarım sizlere yine herşey için teşekkürler ve saygılar.




    Teşekkür ederim.

    Yeni konu açınca fazla talep olmuyor başka konularda sorular soruluyor daha öncede denedik olmadı o yüzden konu içlerinde yazsak daha iyi olacak gibi, siz bilirsiniz.

    Şimdi siz böyle yazınca biri benden rahatsız olmuş gibi bir soru işareti oluştu kafamda.

    Klima, otomobil, elektronik, bilgisayar bu dört konuda atıp tutan çok olur. Hele otomobil konusu....

    İyi bir usta bulmak zordur, iyi bir klima ustası bulmak ise çok daha zordur. Şuan klima alanında çalışan bir çok kişi delme-vidalama işi yapıyor sadece, sonrada buralarda konular açılıyor şu oldu bu oldu iyi soğutmadı vs. Mesela ben İzmir'de yaşasam Sn.mbirol'dan satın alırım, onun işi bildiğini ilerde bir sorun yaşadığımda derdimi anlayacak birinin olduğunu biliyorum çünkü.(geçmişte kendisi ile tartışmışlığımda vardır ancak severim kendisini)

    Forumda şuan geçmişte olmayan bir saygı sorunu var, otomobil, elektronik gibi forumlarda tavan yapıyor. Ehliyet alan otomobil ustası, havya alan elektronik ustası oluyor forumda.

    Forumda bilgili olduğum tüm konularda doğru bilgiyi insanlara aktarmaktan, doğru bilgiyi diğer bilgili üyelerden almaktan mutluluk duyarım. Teknik konularda bilgi sonsuzdur siz öğrendikçe bir yere geldiğinizi düşünürsünüz ama öğrenmeniz gereken daha çok şey vardır. Ben önemli ve doğru olan tüm bilgileri mutlaka kayıt altına alırım, bir tanede defterim vardır önemli kısımları not ederim. Aslında bakım onarım işinde çalışan herkesin(usta, teknikyen, tekniker, mühendis farketmez) bir tane arıza defteri olmalı.

    Şimdi konuya dönelim

    Şimdi şu durumu göz önüne almak lazım acaba biz bu sistemi size kursak, elektrik ani dalgalanma yaptığında röle mi önce açma yapar yoksa sigorta mı? Bir de sistem zaten ana sigortadan sonra bağlanacağı için eğer sigorta önce atarsa size gene faydası olmaz.

    Ben sizin sorununuzu ve yapmak istediğinizi net olarak anladım.

    Sizin düşünceniz gerilim yükselmesinde sigortanın atarak evde sigorta attığı için mi yoksa elektrik kesildiği için mi enerjisiz kaldığınızı anlayamamanız. Dalgalanma şikayetiniz yok.

    Bunun için en iyi çözüm ana sigorta ve buzdolabının bağlı olduğu sigorta için sigortaya alarm ihbar kontağı ilave emektir. İhbar ışığını evin göreceğiniz bir noktasına bağlarsınız. Sigorta atarsa haberiniz olur inip kaldırırsınız tekrar. Alarm ihbar kontağı sadece sigorta atarsa kontağını kapatır sigortayı elle off durumuna getitirseniz uyarı vermez, sizin durumunuz için en etkili çözüm budur. Sadece evden uzun zaman ayrılırsanız sorun olur (takip edemezsiniz) o durumda da ilaçlarınızı birine emanet etmeniz en iyi çözümdür.

    Bunun dışında bir sürü ek önlem üretilebilir ancak yönetmelikler bizim yapabileceğimiz işlemleri sınırlıyor ve en mantıklı çözümde bu.

    Saygılarımla....




    bende yanlış anlaşılma olacak korkusuyla yazmıştım az bişede olmuş gene:) ama siz beni anladınız bende teşekkür ederim.

    tabi takdir sizin canım benim konuma yazmanızdan zaten mutlu olurum herzaman benim çekincem millet yanlış anlamasın konu vakum konusu konuyu açan benim birde elektrik durumu soruyorum. birtaraftanda bu hatamı düzeltmek için güzel bir elektrk konusu istemiştim.

    tespitinzide çok doğru önemli konu açıyorsunuz nekadar emek sarfediyorsunuz kimse anlamıyor işte.

    hele o arab konularına inanın girmeye korkuyorum arabaya silecek lazım 85 kahıt diyorum yan sanayi alayım kaç gündür bakıcam konulara yazsam ordan alıp başka yerlere gidiyor konu inanın cesaret edemedim:) defter meselenisnede katılıyporum herşey dijital oldu mertlik bozuldu eskilere baktıkmı ellerind eille bir not defteriyle dolaşırlardı bu not defteri kitap okumak gibi insanın zihnini açıyor gerçekten yazarken 2. kez insan sanki aklına mühürlüyor ve ihtiyacı olduğundada olaki unuttuklarına bakması büyük kaynak.

    evet gene konuya dönersek

    hocam durumu aynen çok net anlattınız ağzımdan alıp gerçekten dalgalanma ile sorun yok. tamamen bina girişindeki sigorta ile zorum. oda olmasa zaten birşey soracağım yok. (onund aolduğu satece uzun süre önce birkez sigorta atması.

    aslında otomatik sigortayada gerek olmayabilirmi şimdi sorayım size şu işlemim doğrumdur yanı şekilde yeniden kullnsam.

    zamanında bir telefonumun pili üst üste 3 kez bozulmuştu ama çok eski tarihte ve başka bir evde. klima felan vs yoktu o tarihlerde. ve oradada sık sık kesinti olurdu. telefonum ericssondu pilleri ise ni cd pildi

    servis bana bu piller uzun şarj süreli kalın pil ama ni mh değil ni cd pil oyüzden bitmeden şarj etmemelisiniz ceryan kesildiğinde dahi şarjdan çıkartın içindekini bitirin öyle şarj edin yoksa kısa sürede bozulur demişlerdi.

    bende evdeki eski bir radyolu dijital saat var yeşil dijtal ekranlı saat cereyan kesildimi direkt durur. cereyan habersiz kesilip gelincede. yanıp söner ayarla beni der. ben uzun süre bu radyoyu kullandım cereyanın kesildiğini hemen anlardım bu durjmda bir tür ihbar kontağı olabilirmi. olursa radyo benden habersiz atılmadıysa balkondaki kasada duruyordur. nedersiniz aynı işlevi görürmü.

    artık aşağıdaki sorunada sonra bakarız. çünkü bana göre orada bir sorun aramak lazım.




    Elektronik saat ile olmaz neden diyecek olursanız sigorta atsada şebeke arızası olsada zaten elektrik kesilmiş olur. Saatten anlamanız pek mümkün değil.

    Aslında yarım saat-bir saatten uzun süren kesintilerde inip bir bakmakta fayda var çünkü orta gerilimde (yani trafo girişlerindeki 34.500 Volt gerilim) kullanılan şalt elemanlarının bir kısmı tekrar kapamalı tiptir. Yani yağmur suyu, büyük kuşların çarpması gibi ufak arızalarda açma yapan şalt elemanı kendini ayarlanan süre sonunda tekrar kurarak devreyi beslemeye devam eder.

    Sizin sorununuz için en uygun ve ekonomik çözüm sigortaya alarm ihbar kontağı eklemektir. Bu şekilde elektrik kesilmesi veya sigorta atması arasındaki arıza farkını evden anlayabilirsiniz.

    Saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Valla orası beni aşıyor.O işi müşteri çözsün tedaşla...

    Çok yakınsa yapacak bir şey yok ama uzaksa bu kadar gerilim gelmesi normal değil. Kendi problemi tabi...

    Saygılar...

    ben bunada karşıyım neden derseniz firmalarda bir şeyler yapmalı. hem vatandaş hem firmalar birlikte uğraşırsa daha çabuk sonuç alınması ve tadaşın kendisini düzeltmesi mümkün olabilir.

    birol bu iş neye benziyor biliyormusun sağlıkta paracı doktorlar varya. şimdi yasakalndığı için onalrın çoğu emekli oldu ama halda da var diyorla ben görmesemde. zaten özel hastaneler var daha beter onlardan aratıyor bile eski sistemi. gidersin muayenehanesine parasını verirsin herşey normal hastan sedyeye yatar tam o esnada kahıt imzalatır ulen pzvnk riski baştan söylesene belki bizde hastada kabul etmiycez.

    bu ülkede herşey ucuz herşey Allaha kalmış. ne verilirse onu yemek zorundayız.

    Dağıtım şirketleri yeraltı kablo kesitini artırarak kısa bir çözüm yapabilir ancak bu kolay bir iş değil. Maliyeti ayrı bir konu. Tedaş bazı bölgelerde hatları yer altına alarak veya eski hatları değiştirerek ciddi anlamda iyileştirmeler yaptı.

    Sahil bölgelerinde klima kullanımı çok fazla klima demek kompresör demek kompresör demek motor demek motor demek endüktif yük demek, bundan 20 yıl önce klima kullanımı bu kadar yaygın değilken hatlardaki yük de daha azdı zamanla bu kadar artacağı düşünülememiş olabilir.

    Tabi siz düzgün gerilimde elektrik istemekte haklısınız ona sözüm yok.

    Saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @alpernbugra kardeşim selamlar,%5 telorans demek 240 voltu geçince sıkıntı demek değilmi.Zaten bizim sistemde geceleri kendini korumaya alıyor.Burası İzmir deAlsancak semtinde lüçük bir ilaç ithalatçısının soğuk oda cihazının dış makinesi.Alsanvak bölgesinde gündüz elekyrik kullanımı ile gece kullanımı arasında çok büyük fark var ,dolayısı ile gündüzleri 230 larda seyrrden gerilim.gece240 ların üzerine çıkıyor vr sistem kendini korumaya alıyot.Fakat bu seferde soğutmada sorun yaşanıyor.6_8 derecelerde olması gereken oda ısısı 16 ları buluyor.Bizde gerilim ayarını 250 yaptık ama risk tabiki bu durum.İşi asış çözmesi gereken Gediz elektrik,müşteriyi o tarafa yönlendirdik ama zor oluyor inandırmak.Bizzat kendinrde foto larla raporladık.

    Ölçü aletine gelince,bende var farklı ürümler .Bunların hiçbiri tam kalibreli değil zaten.Max.%2oynar oda bu işte su götürür.Bu ölçü aletinin güzel tarafı çok hassas termometresi var..



    %5 demek 240 Volt neredeyse üst sınır demek düşündüğünüz gibi, ancak bu değerde motor gene çalışır.

    Gerilimin yüksek olmasının sebebi ezbere trafo kademesi düşürülmesi.

    Aslında bu tip elektronik-mekanik sistemlerde motorları şebekeden besleyip elektronik aksamı ve röle-kontaktör grubunu bir online ups cihazı üzerinden beslemek kısa bir çözümdür, ancak sistemi mutalak iyi incelemek gerekli. Daha önce bir kazan dairesinde bu problemi yaşadık bu şekilde çözmeyi düşünüyorduk haberiniz olsun. Ancak düşük gerilime karşı koruma mutlaka yapılmalı, elektrik motoru için koruma yoksa düşük gerilim çok büyük sıkıntıdır.

    Saygılar....

    Burada gerekli olan güç 3 kw. Ama demeraj akımını da düşündüğünüzde (yaklaşık 3 katıdır kompresörde) yani 9 kw çıkıyor.Ve 9 kw lık bir güç kaynağıda iyi para,artık orası müşteriye kaldı.Karar onun.

    Ayrıca bu resmini koyduğum kontrol devresi hem yüksek hemde düşük gerilime karşı korumalı,burada üretici 210 almış düşük gerilimi.

    Hocam kompresörü güç kaynağı üzerinden beslemenize gerek yok, güç kaynağı ile elektronik aksamı koruyun sadece. Elektronik aksam güç kaynağından beslenirse kontaktör bobinleride güç kaynağından beslenmiş olur, motora giden uçları gene şebekeden verirsiniz. Bu anlattığım sistemi anlık gerilim artış ve azalışları için kullanabilirsiniz. Sistem dikkatli bir şekilde incelenip bir sakınca oluşturmayacaksa bahsettiğim sistemi kullanabilirsiniz.

    Direk ups üzerinden beslenirse 15 kVA ups anca yeterli gelecektir.

    210V alt sınırı uygun seçilmiştir. Daha düşük gerilimlerde motor daha fazla akım çeker termik attırır.

    Saygılarımla...





    İyide bizim voltaj yüksekliği anlık bir durum değilki, gece başlıyor 240 ve üzeri,ancak sabah 9-10 arası 230 larda.Zaten o aralıkta kompresör yüksek voltajda çalışırsa vay haline..Bu röle voltaj normale dönünce zaten otomatik olarak tekrar yol veriyor...

    Trafo binası nerede peki hocam çok mu yakınsınız? 240'ı geçmese sorun olmaz aslında ama geçiyormuş.

    hocam bana en son şikayetimde birkaç gün üst üste delirdim. bizim bölgeye bakan müdür telefonda söyledi bu uzak yakın konusunu çok sinirlendim acaba tamamen kurtulabilirmiyim diye denedi sandım o esnada..


    bende dedim sn Z bey (ismi o harfle başlıyordu.) ben şikayet ettikçe voltaj normale dönüyor 2-3 gün boyunca ve sizde bu sürelerde gelip ölçüm alıyorsunuz sözde kendinizi kurtaracak raporu yazıyorsunuz. siz bana yemin edermsiniz gece ölçüm yaptınızmı 3 gün öncesine kadar (çünkü bir akşam çok sıkıştırıp o gece voltajı düşürttürdüm.) hiçte bukadar rahat konuşuyorsunuz. o ilaçların ve klimların parasını sizmi verdinizde bukadar rahatsınız kem küm tabi cevap.

    bu sesi kaydettim üst müdürüyle birlikte devletin her birimine mailen gönderdim. birde üst müdürüne cebini vermişti sms attım eninde sonunda Z beyi, savcılığa vereceğim dedim. siz ba adirekt numarasını veriyorsunuz am ao sizn kadar iyi niyetli değil çünkü beni başından savmaya çalıştı obenim sorunum değil şeklinde konuşmaya kalktı dedim.

    hocam şuan 235i geçmez geceleri voltaj.

    sormak istediğim bu yakınlık durumu acaba gerçek bir durummu yani önlenecek bir şey değilmidir.

    ben ozamanlar işyerinde teknik ekipteki elektrikçi arkadaşalara sordum doğru söylüyorlar ama salında yalan para harcalrarsa her yere istene voltajda elektrik verirler demişti.

    inanın ben 250 lere bile ses çıkarmıyordum o duruma gelmiştim. bir akşam baktım 253te voltaj canlarını okudum dediler bakıcaz ertsi günde 257 de fıttırdım dedim bu akaşam uyumıycaksınız o voltajı ayarlamadan. hiç beni başınızdan savmaya çalışmayın 240 çekeceksiniz o voltajı görmiyim o voltajı bakın neler yapıcam size.. arayın müdürlerinizi şu kişileri ism,mi söyleyin 3 saat ,çinde voltajı 237 ye çektiler. demek olabiliyro dedim ben. peşinden bir süre sonrada üstte yaınladığım yazılar geldi. daah öncede dediğim gibi sıkıştırınca 3- bilemdin 4 gün normale dönüyordu. ama en son iyice cıvıtmışlardı. kavga döğüş yola girdi.


    Hattın en sonundaki aboneler sürekli düşük gerilimden şikayet edince görevlilerin kademe düşürmekten başka çaresi kalmıyor, bu sefer trafonun dibindeki aboneye 240 volt sonundakine 220-215 Volt gidiyor hat sonundakinin sorunu çözülüyor ancak trafoya yakın olan sıkıntı çekiyor.

    257 Volt çok çok yüksek bu durum bana 3 fazlı devrelerde sık görülen nötr hattı gevşekliği sorununu hatırlatıyor bana sorarsanız sorun sadece sizin dağıtım şirketinizde olmayabilir. Kimse trafo çıkışı 260/450 Volt olarak ayarlamaz.

    Trafo kademeleri çok hassas değildir kısaca bir kademe değiştirdiğinizde çıkış gerilimi yaklaşık 10-15 Volt (fazlar arası) değişecektir.

    Saygılar....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra
    Büyük geçmiş olsun, Allah şifa versin.

    Sizin isteğiniz sigorta attığında size bir ihbar uyarı gelmesi mi? Yoksa kendiliğinden tekrar devreye mi girsin istiyor musunuz?

    Saygılarımla...

    Allah razı olsun cümlesiyle birlikte.

    @alpernbugra, kardeşim. yazdıkça çok güzel bilgiler çıkıyor ortaya.. aslında yeri burası dahi değil ama en azından vakum zorluğundan konu okunuyor. aslında elektrik konusunda uzmanlığınıza dair siz bir başlık açsanız ne bilim evinizdeki klima vb eşyalarınızı düşük ve yüksek voltajdan korumak gibi çok daha iyi olur burdaki yazılarıda alıntıya taşırsınız bende yardımcı olurum hem.

    tabi beni yanlış anlamazsanız ben burda yazmanızdan kesinlikle rahatsız değilim zaten soran benim. hatta okunduğu için daha iyi diyorum. benim amacım her konu hakkında üyelerimiz seçici olsunlar. arasınlar bilgiyi esas kaynaktan alsınlar konularımız toplu dursun istiyorum..

    ben şahsen bu konuda tavsiye sorulmasını dahi istemiyorum. koskoca tavsiye topiğimiz var ve altın değerinde bilgiler varken bizim milletimiz hemen yeni konu açıyor veya bir konuda yazı varsa oraya soruyor sonrada cevap hemen gelemeyince, hem devamlı yazanlara ne cevap vermiyorsunuz diye fırça çekiyor. ikaz edince gururuna kibirine yediremeyip biz geri zekalımıyzı diyor ağzını çok affedin mahalle piçi ağzına çeviriyor.

    peşindende 2 günde klimacı olup millete terbiyesizce akıl vermeye çalışıyor. yok ben şunu keşfettimde klimacılar klimacı geçinenlere inanmayın vs. bu yazdıklarım tabi okuyanlar tarafından genelleme sayılmasında. ama çoğunlukta bu huy var maalesef.

    yoksa ben gibi sizin ahlaklı genç amatör ruhla insanlara yardımcı olmaktan mutluluk duyan arkadaşarın bu konuda yazmasından gurur duyarım.

    durumu sizin takdirinize bırakıyorum ama Allah için beni yanlış anlamayın. istediğiniz her konudan herkeze cevap vermeyin vs gibi birşey demiyorum. zaten şuanki yazıştığımız maddeler için için demiyorum bu durumu. bu konudaki cevaplarımıza devam edelim:) benim istediğim güzel bir elektrik konumuz olsun klima bölümünde. çünkü ihtiyaç var başta ben olmak üzere topraklama nedir onu bile bilmeyen bir çok arkadaşımız var. elektrikçilerimiz dersenzi topraklamaya ne gerek var 3lü prizde yapay topraklama oluşturursunuz diyorlar. okadar sakat bir durum bildiğiniz üzere.. bu gibi yanlış bilinenler ve güzel tavsiyeleriniz için size güzel bir konu yakışır:)

    şimdi konuya dönersek:)
    sorunuz.
    Sizin isteğiniz sigorta attığında size bir ihbar uyarı gelmesi mi? Yoksa kendiliğinden tekrar devreye mi girsin istiyor musunuz?

    güzel hocam ihbara gerek yok tabiki voltaj düzelince kendisi devreye girsin istiyorum. ama bu sistemi ben bina girişine kurmalıyım.

    çünkü demiş olduğum durum binadaki panodan attı sigorta. 6 7 ay önce yıllrdır birkez olan durum bu. ama yine oradan atarsa korkum var resmen diken üstündeyim.

    öncelikle sizin bu konuda o sigorta neden attığına dair başka önerileriniz olabilirmi acaba n ebilim birkez daha başka bir elektrikçi çağırmalımıyım

    (çünkü bizim burdaki elektrikçi geldi baktı arklanma vs yok marka siemens bunlar bozulmaz uygun seçilmiş vs dedi. zaten adam aksi ve tembel:) zamanında asansördeki dalgalanmdan dolayı faz değiştirtmiştim bir arkadaş 3 fazıda dene demişti. tabi bizim elektrik trifaze değil monofaze ama hidrofor ve asansöre alınan cereyan ayır trifaze.. adama dedim olmazsa bir iki gün sonrada diğer fazı deneriz olur dedi bri kaç gün sonra yanına gidip dedim ya gene aynı dalgalanma var gel idğer faza alalım kabloyu. tövbe kalkmadı yerinden dedi bişe olmaz değişsek bile aynı olur. Allah için beni kaldırma dün çok yoruldum vs bu mahallenin her şeyini biliyorum. klimalara etki etmez o dalgalanma. ben ozaman kızmıştım ama şimdi sizde aynını söyleyince rahatladım.)

    belki kontrol ettirmem gereken es gçeilenler olabilir.

    aksi durumda ben önceden bilgsiini vermiş olduğunuz otomatik sistemleri kendi daire girişime yaptırmam sonuç vermeyebilir korkusundayım. 7 kat aşağıdaki sigorta attı yukarıdaki korusa bile ne yapabilir. ben önce bu durumu çözmeliyim.

    sonrasında fiayat vb önerilerine kadar sorarım sizlere yine herşey için teşekkürler ve saygılar.




    Teşekkür ederim.

    Yeni konu açınca fazla talep olmuyor başka konularda sorular soruluyor daha öncede denedik olmadı o yüzden konu içlerinde yazsak daha iyi olacak gibi, siz bilirsiniz.

    Şimdi siz böyle yazınca biri benden rahatsız olmuş gibi bir soru işareti oluştu kafamda.

    Klima, otomobil, elektronik, bilgisayar bu dört konuda atıp tutan çok olur. Hele otomobil konusu....

    İyi bir usta bulmak zordur, iyi bir klima ustası bulmak ise çok daha zordur. Şuan klima alanında çalışan bir çok kişi delme-vidalama işi yapıyor sadece, sonrada buralarda konular açılıyor şu oldu bu oldu iyi soğutmadı vs. Mesela ben İzmir'de yaşasam Sn.mbirol'dan satın alırım, onun işi bildiğini ilerde bir sorun yaşadığımda derdimi anlayacak birinin olduğunu biliyorum çünkü.(geçmişte kendisi ile tartışmışlığımda vardır ancak severim kendisini)

    Forumda şuan geçmişte olmayan bir saygı sorunu var, otomobil, elektronik gibi forumlarda tavan yapıyor. Ehliyet alan otomobil ustası, havya alan elektronik ustası oluyor forumda.

    Forumda bilgili olduğum tüm konularda doğru bilgiyi insanlara aktarmaktan, doğru bilgiyi diğer bilgili üyelerden almaktan mutluluk duyarım. Teknik konularda bilgi sonsuzdur siz öğrendikçe bir yere geldiğinizi düşünürsünüz ama öğrenmeniz gereken daha çok şey vardır. Ben önemli ve doğru olan tüm bilgileri mutlaka kayıt altına alırım, bir tanede defterim vardır önemli kısımları not ederim. Aslında bakım onarım işinde çalışan herkesin(usta, teknikyen, tekniker, mühendis farketmez) bir tane arıza defteri olmalı.

    Şimdi konuya dönelim

    Şimdi şu durumu göz önüne almak lazım acaba biz bu sistemi size kursak, elektrik ani dalgalanma yaptığında röle mi önce açma yapar yoksa sigorta mı? Bir de sistem zaten ana sigortadan sonra bağlanacağı için eğer sigorta önce atarsa size gene faydası olmaz.

    Ben sizin sorununuzu ve yapmak istediğinizi net olarak anladım.

    Sizin düşünceniz gerilim yükselmesinde sigortanın atarak evde sigorta attığı için mi yoksa elektrik kesildiği için mi enerjisiz kaldığınızı anlayamamanız. Dalgalanma şikayetiniz yok.

    Bunun için en iyi çözüm ana sigorta ve buzdolabının bağlı olduğu sigorta için sigortaya alarm ihbar kontağı ilave emektir. İhbar ışığını evin göreceğiniz bir noktasına bağlarsınız. Sigorta atarsa haberiniz olur inip kaldırırsınız tekrar. Alarm ihbar kontağı sadece sigorta atarsa kontağını kapatır sigortayı elle off durumuna getitirseniz uyarı vermez, sizin durumunuz için en etkili çözüm budur. Sadece evden uzun zaman ayrılırsanız sorun olur (takip edemezsiniz) o durumda da ilaçlarınızı birine emanet etmeniz en iyi çözümdür.

    Bunun dışında bir sürü ek önlem üretilebilir ancak yönetmelikler bizim yapabileceğimiz işlemleri sınırlıyor ve en mantıklı çözümde bu.

    Saygılarımla....




    bende yanlış anlaşılma olacak korkusuyla yazmıştım az bişede olmuş gene:) ama siz beni anladınız bende teşekkür ederim.

    tabi takdir sizin canım benim konuma yazmanızdan zaten mutlu olurum herzaman benim çekincem millet yanlış anlamasın konu vakum konusu konuyu açan benim birde elektrik durumu soruyorum. birtaraftanda bu hatamı düzeltmek için güzel bir elektrk konusu istemiştim.

    tespitinzide çok doğru önemli konu açıyorsunuz nekadar emek sarfediyorsunuz kimse anlamıyor işte.

    hele o arab konularına inanın girmeye korkuyorum arabaya silecek lazım 85 kahıt diyorum yan sanayi alayım kaç gündür bakıcam konulara yazsam ordan alıp başka yerlere gidiyor konu inanın cesaret edemedim:) defter meselenisnede katılıyporum herşey dijital oldu mertlik bozuldu eskilere baktıkmı ellerind eille bir not defteriyle dolaşırlardı bu not defteri kitap okumak gibi insanın zihnini açıyor gerçekten yazarken 2. kez insan sanki aklına mühürlüyor ve ihtiyacı olduğundada olaki unuttuklarına bakması büyük kaynak.

    evet gene konuya dönersek

    hocam durumu aynen çok net anlattınız ağzımdan alıp gerçekten dalgalanma ile sorun yok. tamamen bina girişindeki sigorta ile zorum. oda olmasa zaten birşey soracağım yok. (onund aolduğu satece uzun süre önce birkez sigorta atması.

    aslında otomatik sigortayada gerek olmayabilirmi şimdi sorayım size şu işlemim doğrumdur yanı şekilde yeniden kullnsam.

    zamanında bir telefonumun pili üst üste 3 kez bozulmuştu ama çok eski tarihte ve başka bir evde. klima felan vs yoktu o tarihlerde. ve oradada sık sık kesinti olurdu. telefonum ericssondu pilleri ise ni cd pildi

    servis bana bu piller uzun şarj süreli kalın pil ama ni mh değil ni cd pil oyüzden bitmeden şarj etmemelisiniz ceryan kesildiğinde dahi şarjdan çıkartın içindekini bitirin öyle şarj edin yoksa kısa sürede bozulur demişlerdi.

    bende evdeki eski bir radyolu dijital saat var yeşil dijtal ekranlı saat cereyan kesildimi direkt durur. cereyan habersiz kesilip gelincede. yanıp söner ayarla beni der. ben uzun süre bu radyoyu kullandım cereyanın kesildiğini hemen anlardım bu durjmda bir tür ihbar kontağı olabilirmi. olursa radyo benden habersiz atılmadıysa balkondaki kasada duruyordur. nedersiniz aynı işlevi görürmü.

    artık aşağıdaki sorunada sonra bakarız. çünkü bana göre orada bir sorun aramak lazım.




    Elektronik saat ile olmaz neden diyecek olursanız sigorta atsada şebeke arızası olsada zaten elektrik kesilmiş olur. Saatten anlamanız pek mümkün değil.

    Aslında yarım saat-bir saatten uzun süren kesintilerde inip bir bakmakta fayda var çünkü orta gerilimde (yani trafo girişlerindeki 34.500 Volt gerilim) kullanılan şalt elemanlarının bir kısmı tekrar kapamalı tiptir. Yani yağmur suyu, büyük kuşların çarpması gibi ufak arızalarda açma yapan şalt elemanı kendini ayarlanan süre sonunda tekrar kurarak devreyi beslemeye devam eder.

    Sizin sorununuz için en uygun ve ekonomik çözüm sigortaya alarm ihbar kontağı eklemektir. Bu şekilde elektrik kesilmesi veya sigorta atması arasındaki arıza farkını evden anlayabilirsiniz.

    Saygılar...

    anladım güzel kardeşim

    bendende sevgiler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Valla orası beni aşıyor.O işi müşteri çözsün tedaşla...

    Çok yakınsa yapacak bir şey yok ama uzaksa bu kadar gerilim gelmesi normal değil. Kendi problemi tabi...

    Saygılar...

    ben bunada karşıyım neden derseniz firmalarda bir şeyler yapmalı. hem vatandaş hem firmalar birlikte uğraşırsa daha çabuk sonuç alınması ve tadaşın kendisini düzeltmesi mümkün olabilir.

    birol bu iş neye benziyor biliyormusun sağlıkta paracı doktorlar varya. şimdi yasakalndığı için onalrın çoğu emekli oldu ama halda da var diyorla ben görmesemde. zaten özel hastaneler var daha beter onlardan aratıyor bile eski sistemi. gidersin muayenehanesine parasını verirsin herşey normal hastan sedyeye yatar tam o esnada kahıt imzalatır ulen pzvnk riski baştan söylesene belki bizde hastada kabul etmiycez.

    bu ülkede herşey ucuz herşey Allaha kalmış. ne verilirse onu yemek zorundayız.

    Dağıtım şirketleri yeraltı kablo kesitini artırarak kısa bir çözüm yapabilir ancak bu kolay bir iş değil. Maliyeti ayrı bir konu. Tedaş bazı bölgelerde hatları yer altına alarak veya eski hatları değiştirerek ciddi anlamda iyileştirmeler yaptı.

    Sahil bölgelerinde klima kullanımı çok fazla klima demek kompresör demek kompresör demek motor demek motor demek endüktif yük demek, bundan 20 yıl önce klima kullanımı bu kadar yaygın değilken hatlardaki yük de daha azdı zamanla bu kadar artacağı düşünülememiş olabilir.

    Tabi siz düzgün gerilimde elektrik istemekte haklısınız ona sözüm yok.

    Saygılar...


    hocam 250 yi geçmesin deyip razı olduysam o bile katlanılıcak durum değilken. adamalr iyiniyeti çoktan aştılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Valla orası beni aşıyor.O işi müşteri çözsün tedaşla...

    Çok yakınsa yapacak bir şey yok ama uzaksa bu kadar gerilim gelmesi normal değil. Kendi problemi tabi...

    Saygılar...

    ben bunada karşıyım neden derseniz firmalarda bir şeyler yapmalı. hem vatandaş hem firmalar birlikte uğraşırsa daha çabuk sonuç alınması ve tadaşın kendisini düzeltmesi mümkün olabilir.

    birol bu iş neye benziyor biliyormusun sağlıkta paracı doktorlar varya. şimdi yasakalndığı için onalrın çoğu emekli oldu ama halda da var diyorla ben görmesemde. zaten özel hastaneler var daha beter onlardan aratıyor bile eski sistemi. gidersin muayenehanesine parasını verirsin herşey normal hastan sedyeye yatar tam o esnada kahıt imzalatır ulen pzvnk riski baştan söylesene belki bizde hastada kabul etmiycez.

    bu ülkede herşey ucuz herşey Allaha kalmış. ne verilirse onu yemek zorundayız.

    Dağıtım şirketleri yeraltı kablo kesitini artırarak kısa bir çözüm yapabilir ancak bu kolay bir iş değil. Maliyeti ayrı bir konu. Tedaş bazı bölgelerde hatları yer altına alarak veya eski hatları değiştirerek ciddi anlamda iyileştirmeler yaptı.

    Sahil bölgelerinde klima kullanımı çok fazla klima demek kompresör demek kompresör demek motor demek motor demek endüktif yük demek, bundan 20 yıl önce klima kullanımı bu kadar yaygın değilken hatlardaki yük de daha azdı zamanla bu kadar artacağı düşünülememiş olabilir.

    Tabi siz düzgün gerilimde elektrik istemekte haklısınız ona sözüm yok.

    Saygılar...


    hocam 250 yi geçmesin deyip razı olduysam o bile katlanılıcak durum değilken. adamalr iyiniyeti çoktan aştılar.

    250'yi geçiyorsa oturduğunuz binanın direkten veya mahalledeki besleme panosundan, bina panosundan nötr hattının mutlaka kontrolü gerekir. Sizdeki sorun pek trafo sorununa benzemiyor. Tedaş o kadar yüksek gerilim vermez.

    Saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    @alpernbugra kardeşim selamlar,%5 telorans demek 240 voltu geçince sıkıntı demek değilmi.Zaten bizim sistemde geceleri kendini korumaya alıyor.Burası İzmir deAlsancak semtinde lüçük bir ilaç ithalatçısının soğuk oda cihazının dış makinesi.Alsanvak bölgesinde gündüz elekyrik kullanımı ile gece kullanımı arasında çok büyük fark var ,dolayısı ile gündüzleri 230 larda seyrrden gerilim.gece240 ların üzerine çıkıyor vr sistem kendini korumaya alıyot.Fakat bu seferde soğutmada sorun yaşanıyor.6_8 derecelerde olması gereken oda ısısı 16 ları buluyor.Bizde gerilim ayarını 250 yaptık ama risk tabiki bu durum.İşi asış çözmesi gereken Gediz elektrik,müşteriyi o tarafa yönlendirdik ama zor oluyor inandırmak.Bizzat kendinrde foto larla raporladık.

    Ölçü aletine gelince,bende var farklı ürümler .Bunların hiçbiri tam kalibreli değil zaten.Max.%2oynar oda bu işte su götürür.Bu ölçü aletinin güzel tarafı çok hassas termometresi var..



    %5 demek 240 Volt neredeyse üst sınır demek düşündüğünüz gibi, ancak bu değerde motor gene çalışır.

    Gerilimin yüksek olmasının sebebi ezbere trafo kademesi düşürülmesi.

    Aslında bu tip elektronik-mekanik sistemlerde motorları şebekeden besleyip elektronik aksamı ve röle-kontaktör grubunu bir online ups cihazı üzerinden beslemek kısa bir çözümdür, ancak sistemi mutalak iyi incelemek gerekli. Daha önce bir kazan dairesinde bu problemi yaşadık bu şekilde çözmeyi düşünüyorduk haberiniz olsun. Ancak düşük gerilime karşı koruma mutlaka yapılmalı, elektrik motoru için koruma yoksa düşük gerilim çok büyük sıkıntıdır.

    Saygılar....

    Burada gerekli olan güç 3 kw. Ama demeraj akımını da düşündüğünüzde (yaklaşık 3 katıdır kompresörde) yani 9 kw çıkıyor.Ve 9 kw lık bir güç kaynağıda iyi para,artık orası müşteriye kaldı.Karar onun.

    Ayrıca bu resmini koyduğum kontrol devresi hem yüksek hemde düşük gerilime karşı korumalı,burada üretici 210 almış düşük gerilimi.

    Hocam kompresörü güç kaynağı üzerinden beslemenize gerek yok, güç kaynağı ile elektronik aksamı koruyun sadece. Elektronik aksam güç kaynağından beslenirse kontaktör bobinleride güç kaynağından beslenmiş olur, motora giden uçları gene şebekeden verirsiniz. Bu anlattığım sistemi anlık gerilim artış ve azalışları için kullanabilirsiniz. Sistem dikkatli bir şekilde incelenip bir sakınca oluşturmayacaksa bahsettiğim sistemi kullanabilirsiniz.

    Direk ups üzerinden beslenirse 15 kVA ups anca yeterli gelecektir.

    210V alt sınırı uygun seçilmiştir. Daha düşük gerilimlerde motor daha fazla akım çeker termik attırır.

    Saygılarımla...





    İyide bizim voltaj yüksekliği anlık bir durum değilki, gece başlıyor 240 ve üzeri,ancak sabah 9-10 arası 230 larda.Zaten o aralıkta kompresör yüksek voltajda çalışırsa vay haline..Bu röle voltaj normale dönünce zaten otomatik olarak tekrar yol veriyor...

    Trafo binası nerede peki hocam çok mu yakınsınız? 240'ı geçmese sorun olmaz aslında ama geçiyormuş.

    hocam bana en son şikayetimde birkaç gün üst üste delirdim. bizim bölgeye bakan müdür telefonda söyledi bu uzak yakın konusunu çok sinirlendim acaba tamamen kurtulabilirmiyim diye denedi sandım o esnada..


    bende dedim sn Z bey (ismi o harfle başlıyordu.) ben şikayet ettikçe voltaj normale dönüyor 2-3 gün boyunca ve sizde bu sürelerde gelip ölçüm alıyorsunuz sözde kendinizi kurtaracak raporu yazıyorsunuz. siz bana yemin edermsiniz gece ölçüm yaptınızmı 3 gün öncesine kadar (çünkü bir akşam çok sıkıştırıp o gece voltajı düşürttürdüm.) hiçte bukadar rahat konuşuyorsunuz. o ilaçların ve klimların parasını sizmi verdinizde bukadar rahatsınız kem küm tabi cevap.

    bu sesi kaydettim üst müdürüyle birlikte devletin her birimine mailen gönderdim. birde üst müdürüne cebini vermişti sms attım eninde sonunda Z beyi, savcılığa vereceğim dedim. siz ba adirekt numarasını veriyorsunuz am ao sizn kadar iyi niyetli değil çünkü beni başından savmaya çalıştı obenim sorunum değil şeklinde konuşmaya kalktı dedim.

    hocam şuan 235i geçmez geceleri voltaj.

    sormak istediğim bu yakınlık durumu acaba gerçek bir durummu yani önlenecek bir şey değilmidir.

    ben ozamanlar işyerinde teknik ekipteki elektrikçi arkadaşalara sordum doğru söylüyorlar ama salında yalan para harcalrarsa her yere istene voltajda elektrik verirler demişti.

    inanın ben 250 lere bile ses çıkarmıyordum o duruma gelmiştim. bir akşam baktım 253te voltaj canlarını okudum dediler bakıcaz ertsi günde 257 de fıttırdım dedim bu akaşam uyumıycaksınız o voltajı ayarlamadan. hiç beni başınızdan savmaya çalışmayın 240 çekeceksiniz o voltajı görmiyim o voltajı bakın neler yapıcam size.. arayın müdürlerinizi şu kişileri ism,mi söyleyin 3 saat ,çinde voltajı 237 ye çektiler. demek olabiliyro dedim ben. peşinden bir süre sonrada üstte yaınladığım yazılar geldi. daah öncede dediğim gibi sıkıştırınca 3- bilemdin 4 gün normale dönüyordu. ama en son iyice cıvıtmışlardı. kavga döğüş yola girdi.


    Hattın en sonundaki aboneler sürekli düşük gerilimden şikayet edince görevlilerin kademe düşürmekten başka çaresi kalmıyor, bu sefer trafonun dibindeki aboneye 240 volt sonundakine 220-215 Volt gidiyor hat sonundakinin sorunu çözülüyor ancak trafoya yakın olan sıkıntı çekiyor.

    257 Volt çok çok yüksek bu durum bana 3 fazlı devrelerde sık görülen nötr hattı gevşekliği sorununu hatırlatıyor bana sorarsanız sorun sadece sizin dağıtım şirketinizde olmayabilir. Kimse trafo çıkışı 260/450 Volt olarak ayarlamaz.

    Trafo kademeleri çok hassas değildir kısaca bir kademe değiştirdiğinizde çıkış gerilimi yaklaşık 10-15 Volt (fazlar arası) değişecektir.

    Saygılar....

    güzel kardeşim keşke sizin bilginizi binde biri bende olsa.

    257 Volt çok çok yüksek bu durum bana 3 fazlı devrelerde sık görülen nötr hattı gevşekliği sorununu hatırlatıyor bana sorarsanız sorun sadece sizin dağıtım şirketinizde olmayabilir. Kimse trafo çıkışı 260/450 Volt olarak ayarlamaz.

    ne olabilirdi kardeş burada acaba binadamı sorun aramak gerekiyordu. bakın ben size o tarihlerde çektiğim birkaç foto ekleyeyim. çekim saatleri 1 saat ileri veya geri olabilir. maknenin yaz kışa yarından dolayı.
     KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY.


     KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY.


     KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY.


    pofff ama 258 ölçü aletinin ekranından 298 gözüküyor dikkali bakılırsa 258.

     KLİMA VAKUMU A DAN Z YE HERŞEY.


    her yazınızda bişeyler daha öğrenmeye çalışıyorum. Allah razı olsun gerçekten.

    3 fazlı devrelerde sık görülen nötr hattı gevşekliği

    nedemek hocam bu durum. hadi diycem onlar ayarlamadı ama neden oldu bu durum demekten alamıyorum kendimi işten anlamadığım için. ama bu yazıdan sorna hiç sorun yaşamadım hatta ozamanalr forum ayzmıştım keşke devamlı 240-250 verselerde klima daha randımanlı çalışsa diye kemal14 ve birol hoca ile espri yapıyorduk:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Valla orası beni aşıyor.O işi müşteri çözsün tedaşla...

    Çok yakınsa yapacak bir şey yok ama uzaksa bu kadar gerilim gelmesi normal değil. Kendi problemi tabi...

    Saygılar...

    ben bunada karşıyım neden derseniz firmalarda bir şeyler yapmalı. hem vatandaş hem firmalar birlikte uğraşırsa daha çabuk sonuç alınması ve tadaşın kendisini düzeltmesi mümkün olabilir.

    birol bu iş neye benziyor biliyormusun sağlıkta paracı doktorlar varya. şimdi yasakalndığı için onalrın çoğu emekli oldu ama halda da var diyorla ben görmesemde. zaten özel hastaneler var daha beter onlardan aratıyor bile eski sistemi. gidersin muayenehanesine parasını verirsin herşey normal hastan sedyeye yatar tam o esnada kahıt imzalatır ulen pzvnk riski baştan söylesene belki bizde hastada kabul etmiycez.

    bu ülkede herşey ucuz herşey Allaha kalmış. ne verilirse onu yemek zorundayız.

    Dağıtım şirketleri yeraltı kablo kesitini artırarak kısa bir çözüm yapabilir ancak bu kolay bir iş değil. Maliyeti ayrı bir konu. Tedaş bazı bölgelerde hatları yer altına alarak veya eski hatları değiştirerek ciddi anlamda iyileştirmeler yaptı.

    Sahil bölgelerinde klima kullanımı çok fazla klima demek kompresör demek kompresör demek motor demek motor demek endüktif yük demek, bundan 20 yıl önce klima kullanımı bu kadar yaygın değilken hatlardaki yük de daha azdı zamanla bu kadar artacağı düşünülememiş olabilir.

    Tabi siz düzgün gerilimde elektrik istemekte haklısınız ona sözüm yok.

    Saygılar...


    hocam 250 yi geçmesin deyip razı olduysam o bile katlanılıcak durum değilken. adamalr iyiniyeti çoktan aştılar.

    250'yi geçiyorsa oturduğunuz binanın direkten veya mahalledeki besleme panosundan, bina panosundan nötr hattının mutlaka kontrolü gerekir. Sizdeki sorun pek trafo sorununa benzemiyor. Tedaş o kadar yüksek gerilim vermez.

    Saygılar...

    bende diğer mesaja foto eklemekle uğraşırken o arada yazmışsınız.

    hocam artık bu voltajlar yok hamd olsun.

    sonuçta gene tedaşın işi bu bina nötür hattından olduğunu sanmam gene kendi hataları bu durum kesin kendi besleme panolarında felandır. direk vs gerçi yer altından hatlarda.

    binadaki panoda nötr gevşek olsa ne olur hocam evdeki cihazlarda elektrik çarpma ihtimali olurmuydu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Valla orası beni aşıyor.O işi müşteri çözsün tedaşla...

    Çok yakınsa yapacak bir şey yok ama uzaksa bu kadar gerilim gelmesi normal değil. Kendi problemi tabi...

    Saygılar...

    ben bunada karşıyım neden derseniz firmalarda bir şeyler yapmalı. hem vatandaş hem firmalar birlikte uğraşırsa daha çabuk sonuç alınması ve tadaşın kendisini düzeltmesi mümkün olabilir.

    birol bu iş neye benziyor biliyormusun sağlıkta paracı doktorlar varya. şimdi yasakalndığı için onalrın çoğu emekli oldu ama halda da var diyorla ben görmesemde. zaten özel hastaneler var daha beter onlardan aratıyor bile eski sistemi. gidersin muayenehanesine parasını verirsin herşey normal hastan sedyeye yatar tam o esnada kahıt imzalatır ulen pzvnk riski baştan söylesene belki bizde hastada kabul etmiycez.

    bu ülkede herşey ucuz herşey Allaha kalmış. ne verilirse onu yemek zorundayız.

    Dağıtım şirketleri yeraltı kablo kesitini artırarak kısa bir çözüm yapabilir ancak bu kolay bir iş değil. Maliyeti ayrı bir konu. Tedaş bazı bölgelerde hatları yer altına alarak veya eski hatları değiştirerek ciddi anlamda iyileştirmeler yaptı.

    Sahil bölgelerinde klima kullanımı çok fazla klima demek kompresör demek kompresör demek motor demek motor demek endüktif yük demek, bundan 20 yıl önce klima kullanımı bu kadar yaygın değilken hatlardaki yük de daha azdı zamanla bu kadar artacağı düşünülememiş olabilir.

    Tabi siz düzgün gerilimde elektrik istemekte haklısınız ona sözüm yok.

    Saygılar...


    hocam 250 yi geçmesin deyip razı olduysam o bile katlanılıcak durum değilken. adamalr iyiniyeti çoktan aştılar.

    250'yi geçiyorsa oturduğunuz binanın direkten veya mahalledeki besleme panosundan, bina panosundan nötr hattının mutlaka kontrolü gerekir. Sizdeki sorun pek trafo sorununa benzemiyor. Tedaş o kadar yüksek gerilim vermez.

    Saygılar...

    bende diğer mesaja foto eklemekle uğraşırken o arada yazmışsınız.

    hocam artık bu voltajlar yok hamd olsun.

    sonuçta gene tedaşın işi bu bina nötür hattından olduğunu sanmam gene kendi hataları bu durum kesin kendi besleme panolarında felandır. direk vs gerçi yer altından hatlarda.

    binadaki panoda nötr gevşek olsa ne olur hocam evdeki cihazlarda elektrik çarpma ihtimali olurmuydu.



    O duruma bağlı, sıfırlama yapılmışsa olur. Gövdede gerilim görülür. Bu tek belirti değildir.

    257 Volt çok yüksek bir değer, bina girişindeki ana sigortada fazlar arası gerilimi ölçtürün 400 Volt civarı olması lazım. Kendiniz ölçün demiyorum çünkü bakır bara veya bıçaklı sigorta varsa amatör kişiler için çok tehlikelidir, yaklaşılmaması gerekir. Eğer bu dediğim değerde gerilim okuyorsanız sorun trafo kademesinden değil sizin nötr hattınızdan demektir.

    Çünkü sizin evde 257 Volt varsa trafo çıkışında 260 Volt faz nötr 450 Volt fazlar arası gerilim var demektir. Kimse böyle bir ayar yapmaz. Kademe değiştirme işlemi yetkili mühendisin imzası olmadan yapılamıyor, hiçbir mühendiste kademeyi bu kadar düşürttürmez.

    Evinize gelen elektrik üç fazlı mı bir fazlı mı? (bina değil sizin eviniz)

    Tedaş'a haber verip bina girişi nötr hattınızı kontrol ettirin. Hatta ölçümüde onlara yaptırın çünkü ücret talep edilmiyor.

    Saygılar...




  • bizim ev 3 fazlı ve geçen senelerde 250 voltları geçiyordu ancak bu sene genelde 210 ile 240 civarı ölçülüyor (bazen daha dengesiz voltajlarda olabiliyor)

    ayrıca her oda da ölçümlerde farklı voltajlar okunuyor (3 faz olduğundan)

    binamız çok eski değil ve bu voltajlar baştan beri böyleydi ,ayrıca şehirde klimacı bir arkadaşın prizlerinden ölçüm yaptığımızda onun voltajlarda 250 volt civarı olduğunu gördük ,bu klimacı arkadaş elektrik kurumuna baş vurarak kademe atlaması yaptırdığını söylemişti ,bu nedenle o sene voltajlar gerçekten bayağı yüksek oluyordu

    şimdi voltajlar genelde normal değerlerde ancak çok sayıda kısa darbeler oluyor ve bu darbeleri bazı cihazlardan anlayabiliyoruz

    bu durumda zannedersem sorun toprak hattında değil gibi
  • takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Valla orası beni aşıyor.O işi müşteri çözsün tedaşla...

    Çok yakınsa yapacak bir şey yok ama uzaksa bu kadar gerilim gelmesi normal değil. Kendi problemi tabi...

    Saygılar...

    ben bunada karşıyım neden derseniz firmalarda bir şeyler yapmalı. hem vatandaş hem firmalar birlikte uğraşırsa daha çabuk sonuç alınması ve tadaşın kendisini düzeltmesi mümkün olabilir.

    birol bu iş neye benziyor biliyormusun sağlıkta paracı doktorlar varya. şimdi yasakalndığı için onalrın çoğu emekli oldu ama halda da var diyorla ben görmesemde. zaten özel hastaneler var daha beter onlardan aratıyor bile eski sistemi. gidersin muayenehanesine parasını verirsin herşey normal hastan sedyeye yatar tam o esnada kahıt imzalatır ulen pzvnk riski baştan söylesene belki bizde hastada kabul etmiycez.

    bu ülkede herşey ucuz herşey Allaha kalmış. ne verilirse onu yemek zorundayız.

    Dağıtım şirketleri yeraltı kablo kesitini artırarak kısa bir çözüm yapabilir ancak bu kolay bir iş değil. Maliyeti ayrı bir konu. Tedaş bazı bölgelerde hatları yer altına alarak veya eski hatları değiştirerek ciddi anlamda iyileştirmeler yaptı.

    Sahil bölgelerinde klima kullanımı çok fazla klima demek kompresör demek kompresör demek motor demek motor demek endüktif yük demek, bundan 20 yıl önce klima kullanımı bu kadar yaygın değilken hatlardaki yük de daha azdı zamanla bu kadar artacağı düşünülememiş olabilir.

    Tabi siz düzgün gerilimde elektrik istemekte haklısınız ona sözüm yok.

    Saygılar...


    hocam 250 yi geçmesin deyip razı olduysam o bile katlanılıcak durum değilken. adamalr iyiniyeti çoktan aştılar.

    250'yi geçiyorsa oturduğunuz binanın direkten veya mahalledeki besleme panosundan, bina panosundan nötr hattının mutlaka kontrolü gerekir. Sizdeki sorun pek trafo sorununa benzemiyor. Tedaş o kadar yüksek gerilim vermez.

    Saygılar...

    bende diğer mesaja foto eklemekle uğraşırken o arada yazmışsınız.

    hocam artık bu voltajlar yok hamd olsun.

    sonuçta gene tedaşın işi bu bina nötür hattından olduğunu sanmam gene kendi hataları bu durum kesin kendi besleme panolarında felandır. direk vs gerçi yer altından hatlarda.

    binadaki panoda nötr gevşek olsa ne olur hocam evdeki cihazlarda elektrik çarpma ihtimali olurmuydu.



    O duruma bağlı, sıfırlama yapılmışsa olur. Gövdede gerilim görülür. Bu tek belirti değildir.

    257 Volt çok yüksek bir değer, bina girişindeki ana sigortada fazlar arası gerilimi ölçtürün 400 Volt civarı olması lazım. Kendiniz ölçün demiyorum çünkü bakır bara veya bıçaklı sigorta varsa amatör kişiler için çok tehlikelidir, yaklaşılmaması gerekir. Eğer bu dediğim değerde gerilim okuyorsanız sorun trafo kademesinden değil sizin nötr hattınızdan demektir.

    Çünkü sizin evde 257 Volt varsa trafo çıkışında 260 Volt faz nötr 450 Volt fazlar arası gerilim var demektir. Kimse böyle bir ayar yapmaz. Kademe değiştirme işlemi yetkili mühendisin imzası olmadan yapılamıyor, hiçbir mühendiste kademeyi bu kadar düşürttürmez.

    Evinize gelen elektrik üç fazlı mı bir fazlı mı? (bina değil sizin eviniz)

    Tedaş'a haber verip bina girişi nötr hattınızı kontrol ettirin. Hatta ölçümüde onlara yaptırın çünkü ücret talep edilmiyor.

    Saygılar...

    sn, alpernbugra kardeşim. zaten elektrikten çocukluğumdan beri çekinirm kesinlikle üstme vazife olmayan işlere özenmem nekadar meraklı olsamda. dediğiniz gibi Allah korusun şaksı yok bu işin.

    bizim direye gelen elektrik sözleşmesi monofaze.

    hocam zaten şuan sorun giderildi 2011de artık ne vardıysa bilmiyorum ama aşağı kemal14 arkadaşta yazmış aynı durum onalrdada varmış oda elektrik idaresini suçluyor gibi anladım. be artık diyorum bir daha olmaz inşaAllah.

    şua tek korkum elektrik kesilmesi sonrası korkum onuda verdiğiniz bilgilerle çözeceğim. (yüksek voltajdaki şdareden şüphememi belirttiğim üzere.) zaten sadece birkez olan bir durum olması ve burdaki elektrikçi arkadaşın suçu idareye bulmasıda voltaj probleminde olduğu gibi.. elektrikçiye şuan hak verdim gene. benim daireye ait sigorta bozuk olsa vey aark yapsa vs aşağıdan yukarı çıkan hat zayıf olsa sanırım tekrarlardı bu durum. ama şeytan kulağına kaç aydır sorun yok. ama ben bu durumu rahatlık olarak göremem. yine bir lektrikçi getirirp dediğiniz sitemi uygulayacağım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Valla orası beni aşıyor.O işi müşteri çözsün tedaşla...

    Çok yakınsa yapacak bir şey yok ama uzaksa bu kadar gerilim gelmesi normal değil. Kendi problemi tabi...

    Saygılar...

    ben bunada karşıyım neden derseniz firmalarda bir şeyler yapmalı. hem vatandaş hem firmalar birlikte uğraşırsa daha çabuk sonuç alınması ve tadaşın kendisini düzeltmesi mümkün olabilir.

    birol bu iş neye benziyor biliyormusun sağlıkta paracı doktorlar varya. şimdi yasakalndığı için onalrın çoğu emekli oldu ama halda da var diyorla ben görmesemde. zaten özel hastaneler var daha beter onlardan aratıyor bile eski sistemi. gidersin muayenehanesine parasını verirsin herşey normal hastan sedyeye yatar tam o esnada kahıt imzalatır ulen pzvnk riski baştan söylesene belki bizde hastada kabul etmiycez.

    bu ülkede herşey ucuz herşey Allaha kalmış. ne verilirse onu yemek zorundayız.

    Dağıtım şirketleri yeraltı kablo kesitini artırarak kısa bir çözüm yapabilir ancak bu kolay bir iş değil. Maliyeti ayrı bir konu. Tedaş bazı bölgelerde hatları yer altına alarak veya eski hatları değiştirerek ciddi anlamda iyileştirmeler yaptı.

    Sahil bölgelerinde klima kullanımı çok fazla klima demek kompresör demek kompresör demek motor demek motor demek endüktif yük demek, bundan 20 yıl önce klima kullanımı bu kadar yaygın değilken hatlardaki yük de daha azdı zamanla bu kadar artacağı düşünülememiş olabilir.

    Tabi siz düzgün gerilimde elektrik istemekte haklısınız ona sözüm yok.

    Saygılar...


    hocam 250 yi geçmesin deyip razı olduysam o bile katlanılıcak durum değilken. adamalr iyiniyeti çoktan aştılar.

    250'yi geçiyorsa oturduğunuz binanın direkten veya mahalledeki besleme panosundan, bina panosundan nötr hattının mutlaka kontrolü gerekir. Sizdeki sorun pek trafo sorununa benzemiyor. Tedaş o kadar yüksek gerilim vermez.

    Saygılar...

    bende diğer mesaja foto eklemekle uğraşırken o arada yazmışsınız.

    hocam artık bu voltajlar yok hamd olsun.

    sonuçta gene tedaşın işi bu bina nötür hattından olduğunu sanmam gene kendi hataları bu durum kesin kendi besleme panolarında felandır. direk vs gerçi yer altından hatlarda.

    binadaki panoda nötr gevşek olsa ne olur hocam evdeki cihazlarda elektrik çarpma ihtimali olurmuydu.



    O duruma bağlı, sıfırlama yapılmışsa olur. Gövdede gerilim görülür. Bu tek belirti değildir.

    257 Volt çok yüksek bir değer, bina girişindeki ana sigortada fazlar arası gerilimi ölçtürün 400 Volt civarı olması lazım. Kendiniz ölçün demiyorum çünkü bakır bara veya bıçaklı sigorta varsa amatör kişiler için çok tehlikelidir, yaklaşılmaması gerekir. Eğer bu dediğim değerde gerilim okuyorsanız sorun trafo kademesinden değil sizin nötr hattınızdan demektir.

    Çünkü sizin evde 257 Volt varsa trafo çıkışında 260 Volt faz nötr 450 Volt fazlar arası gerilim var demektir. Kimse böyle bir ayar yapmaz. Kademe değiştirme işlemi yetkili mühendisin imzası olmadan yapılamıyor, hiçbir mühendiste kademeyi bu kadar düşürttürmez.

    Evinize gelen elektrik üç fazlı mı bir fazlı mı? (bina değil sizin eviniz)

    Tedaş'a haber verip bina girişi nötr hattınızı kontrol ettirin. Hatta ölçümüde onlara yaptırın çünkü ücret talep edilmiyor.

    Saygılar...

    sn, alpernbugra kardeşim. zaten elektrikten çocukluğumdan beri çekinirm kesinlikle üstme vazife olmayan işlere özenmem nekadar meraklı olsamda. dediğiniz gibi Allah korusun şaksı yok bu işin.

    bizim direye gelen elektrik sözleşmesi monofaze.

    hocam zaten şuan sorun giderildi 2011de artık ne vardıysa bilmiyorum ama aşağı kemal14 arkadaşta yazmış aynı durum onalrdada varmış oda elektrik idaresini suçluyor gibi anladım. be artık diyorum bir daha olmaz inşaAllah.

    şua tek korkum elektrik kesilmesi sonrası korkum onuda verdiğiniz bilgilerle çözeceğim. (yüksek voltajdaki şdareden şüphememi belirttiğim üzere.) zaten sadece birkez olan bir durum olması ve burdaki elektrikçi arkadaşın suçu idareye bulmasıda voltaj probleminde olduğu gibi.. elektrikçiye şuan hak verdim gene. benim daireye ait sigorta bozuk olsa vey aark yapsa vs aşağıdan yukarı çıkan hat zayıf olsa sanırım tekrarlardı bu durum. ama şeytan kulağına kaç aydır sorun yok. ama ben bu durumu rahatlık olarak göremem. yine bir lektrikçi getirirp dediğiniz sitemi uygulayacağım

    Merhaba Sn.9köy,

    En mantıklı olan önceki mesajımda belirttiğim daire içerisindeki faz-nötr ve bina girişindeki faz-nötr ve faz-faz gerilimlerini ölçmektir.

    Eğer bina girişinde faz-faz arası yani (r-s, s-t, r-t) fazları arası gerilim anormal ise trafodan kademe ayarı düşürülmüş o yüzden gerilim yüksek geliyor yorumu yapılır, eğer girişte fazlar arası gerilim normal yani 380-400 Volt arası ise binadaki nötr hattında bir anormallik var demektir.

    Evde alınabilecek önlemin en basit olanı önceki mesajımda belirttiğim arıza ihbar kontağıdır. Önceki mesajımda alarm ihbar kontağı yazmışım dalgınlıkla gerçi öyle desenizde anlarlar ancak hata olmasın.

    Bir de sigorta gibi önemli elemanları hep iyi markalardan seçmekte fayda var. Benim önerim Schneider Electric (Eski Merlin-Gerin) markasıdır.

    Saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Valla orası beni aşıyor.O işi müşteri çözsün tedaşla...

    Çok yakınsa yapacak bir şey yok ama uzaksa bu kadar gerilim gelmesi normal değil. Kendi problemi tabi...

    Saygılar...

    ben bunada karşıyım neden derseniz firmalarda bir şeyler yapmalı. hem vatandaş hem firmalar birlikte uğraşırsa daha çabuk sonuç alınması ve tadaşın kendisini düzeltmesi mümkün olabilir.

    birol bu iş neye benziyor biliyormusun sağlıkta paracı doktorlar varya. şimdi yasakalndığı için onalrın çoğu emekli oldu ama halda da var diyorla ben görmesemde. zaten özel hastaneler var daha beter onlardan aratıyor bile eski sistemi. gidersin muayenehanesine parasını verirsin herşey normal hastan sedyeye yatar tam o esnada kahıt imzalatır ulen pzvnk riski baştan söylesene belki bizde hastada kabul etmiycez.

    bu ülkede herşey ucuz herşey Allaha kalmış. ne verilirse onu yemek zorundayız.

    Dağıtım şirketleri yeraltı kablo kesitini artırarak kısa bir çözüm yapabilir ancak bu kolay bir iş değil. Maliyeti ayrı bir konu. Tedaş bazı bölgelerde hatları yer altına alarak veya eski hatları değiştirerek ciddi anlamda iyileştirmeler yaptı.

    Sahil bölgelerinde klima kullanımı çok fazla klima demek kompresör demek kompresör demek motor demek motor demek endüktif yük demek, bundan 20 yıl önce klima kullanımı bu kadar yaygın değilken hatlardaki yük de daha azdı zamanla bu kadar artacağı düşünülememiş olabilir.

    Tabi siz düzgün gerilimde elektrik istemekte haklısınız ona sözüm yok.

    Saygılar...


    hocam 250 yi geçmesin deyip razı olduysam o bile katlanılıcak durum değilken. adamalr iyiniyeti çoktan aştılar.

    250'yi geçiyorsa oturduğunuz binanın direkten veya mahalledeki besleme panosundan, bina panosundan nötr hattının mutlaka kontrolü gerekir. Sizdeki sorun pek trafo sorununa benzemiyor. Tedaş o kadar yüksek gerilim vermez.

    Saygılar...

    bende diğer mesaja foto eklemekle uğraşırken o arada yazmışsınız.

    hocam artık bu voltajlar yok hamd olsun.

    sonuçta gene tedaşın işi bu bina nötür hattından olduğunu sanmam gene kendi hataları bu durum kesin kendi besleme panolarında felandır. direk vs gerçi yer altından hatlarda.

    binadaki panoda nötr gevşek olsa ne olur hocam evdeki cihazlarda elektrik çarpma ihtimali olurmuydu.



    O duruma bağlı, sıfırlama yapılmışsa olur. Gövdede gerilim görülür. Bu tek belirti değildir.

    257 Volt çok yüksek bir değer, bina girişindeki ana sigortada fazlar arası gerilimi ölçtürün 400 Volt civarı olması lazım. Kendiniz ölçün demiyorum çünkü bakır bara veya bıçaklı sigorta varsa amatör kişiler için çok tehlikelidir, yaklaşılmaması gerekir. Eğer bu dediğim değerde gerilim okuyorsanız sorun trafo kademesinden değil sizin nötr hattınızdan demektir.

    Çünkü sizin evde 257 Volt varsa trafo çıkışında 260 Volt faz nötr 450 Volt fazlar arası gerilim var demektir. Kimse böyle bir ayar yapmaz. Kademe değiştirme işlemi yetkili mühendisin imzası olmadan yapılamıyor, hiçbir mühendiste kademeyi bu kadar düşürttürmez.

    Evinize gelen elektrik üç fazlı mı bir fazlı mı? (bina değil sizin eviniz)

    Tedaş'a haber verip bina girişi nötr hattınızı kontrol ettirin. Hatta ölçümüde onlara yaptırın çünkü ücret talep edilmiyor.

    Saygılar...

    sn, alpernbugra kardeşim. zaten elektrikten çocukluğumdan beri çekinirm kesinlikle üstme vazife olmayan işlere özenmem nekadar meraklı olsamda. dediğiniz gibi Allah korusun şaksı yok bu işin.

    bizim direye gelen elektrik sözleşmesi monofaze.

    hocam zaten şuan sorun giderildi 2011de artık ne vardıysa bilmiyorum ama aşağı kemal14 arkadaşta yazmış aynı durum onalrdada varmış oda elektrik idaresini suçluyor gibi anladım. be artık diyorum bir daha olmaz inşaAllah.

    şua tek korkum elektrik kesilmesi sonrası korkum onuda verdiğiniz bilgilerle çözeceğim. (yüksek voltajdaki şdareden şüphememi belirttiğim üzere.) zaten sadece birkez olan bir durum olması ve burdaki elektrikçi arkadaşın suçu idareye bulmasıda voltaj probleminde olduğu gibi.. elektrikçiye şuan hak verdim gene. benim daireye ait sigorta bozuk olsa vey aark yapsa vs aşağıdan yukarı çıkan hat zayıf olsa sanırım tekrarlardı bu durum. ama şeytan kulağına kaç aydır sorun yok. ama ben bu durumu rahatlık olarak göremem. yine bir lektrikçi getirirp dediğiniz sitemi uygulayacağım

    Merhaba Sn.9köy,

    En mantıklı olan önceki mesajımda belirttiğim daire içerisindeki faz-nötr ve bina girişindeki faz-nötr ve faz-faz gerilimlerini ölçmektir.

    Eğer bina girişinde faz-faz arası yani (r-s, s-t, r-t) fazları arası gerilim anormal ise trafodan kademe ayarı düşürülmüş o yüzden gerilim yüksek geliyor yorumu yapılır, eğer girişte fazlar arası gerilim normal yani 380-400 Volt arası ise binadaki nötr hattında bir anormallik var demektir.

    Evde alınabilecek önlemin en basit olanı önceki mesajımda belirttiğim arıza ihbar kontağıdır. Önceki mesajımda alarm ihbar kontağı yazmışım dalgınlıkla gerçi öyle desenizde anlarlar ancak hata olmasın.

    Bir de sigorta gibi önemli elemanları hep iyi markalardan seçmekte fayda var. Benim önerim Schneider Electric (Eski Merlin-Gerin) markasıdır.

    Saygılar...


    hocam inşaAllah birdaha yaşamayız bu voltaj durumlarını yaşadığım taktirde sayenizde süper bilgiler aldım ve bu baskıyı tedaşa yaparım.

    arıza ihbar kontğı durumuna karar verdiğimde sizi tekrar rahatsız ederim alpernbugra kardeşim.

    schneider markasını söylemenizde iyi oldu.

    şu tasarruflu ampulerin patma durumu nedendir onada bir el atsanız sn kardeşim




  • Hangi marka tasarruflu ampul alıyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    Hangi marka tasarruflu ampul alıyorsunuz



    hocam alman menşeilidir diyerek osram tercih ediyoruz. %90 ı osram alına ampullerin. model itibarıyla çok az philips ve general electric var. ianaın 2 poşet birken patlak ampul var. birde ufak poeşet vardı geçen gün onları attım.

    bir komşumda 11 senedir hiç patlamadan çalışan osram var. yeni aldıklarım patladı ep diyor komşum. kalitemi düşrüldü acaba durum nedir anlayamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    Hangi marka tasarruflu ampul alıyorsunuz



    hocam alman menşeilidir diyerek osram tercih ediyoruz. %90 ı osram alına ampullerin. model itibarıyla çok az philips ve general electric var. ianaın 2 poşet birken patlak ampul var. birde ufak poeşet vardı geçen gün onları attım.

    bir komşumda 11 senedir hiç patlamadan çalışan osram var. yeni aldıklarım patladı ep diyor komşum. kalitemi düşrüldü acaba durum nedir anlayamadım.

    Ampulünüz kaliteli o zaman geriye 2 seçenek kalıyor,

    1) Açma-kapama sıklığı

    2) Şebeke geriliminin yüksek olması.

    Şebeke gerilimi değişiminin floresan ampulün % olarak bir etki değeri var ancak şu an aklımda değil, bir ara konu içerisine ekleyeceğim.

    Diğer seçenekte kullanım şekli ile alakalı aslında yapacak fazla birşeyde yok. Birde porselen duy kullanıyorsanız faz ucundaki (orta uçtaki) metal kısım çok çabuk gevşiyor sıkı tutmakta fayda var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpernbugra

    Hangi marka tasarruflu ampul alıyorsunuz



    hocam alman menşeilidir diyerek osram tercih ediyoruz. %90 ı osram alına ampullerin. model itibarıyla çok az philips ve general electric var. ianaın 2 poşet birken patlak ampul var. birde ufak poeşet vardı geçen gün onları attım.

    bir komşumda 11 senedir hiç patlamadan çalışan osram var. yeni aldıklarım patladı ep diyor komşum. kalitemi düşrüldü acaba durum nedir anlayamadım.

    Ampulünüz kaliteli o zaman geriye 2 seçenek kalıyor,

    1) Açma-kapama sıklığı

    2) Şebeke geriliminin yüksek olması.

    Şebeke gerilimi değişiminin floresan ampulün % olarak bir etki değeri var ancak şu an aklımda değil, bir ara konu içerisine ekleyeceğim.

    Diğer seçenekte kullanım şekli ile alakalı aslında yapacak fazla birşeyde yok. Birde porselen duy kullanıyorsanız faz ucundaki (orta uçtaki) metal kısım çok çabuk gevşiyor sıkı tutmakta fayda var.



    Alperen kardeşim.

    bu ampulleri annemlerin evinde kullnıyoruz benim ev çatı katı olduğu için tavanalr yüksek değil ben eski tip floresan kullanıyorum ve çok memnunum:)


    annemlerin evde en çok kullanılan mutfağın ışığıdr. ama açıldımı kolay kolay sönmez çünkü hole ve salona etkisi var. annem holu devamlı kullandığı için Allah cümlesinin annesiyle beraber sağlık versin. yaşlılığa dayalı görme problemi var. şeker hastası olduğu için katarakt ameliyatı etmiyorlar. o açıdan mutfağın aydınlatmasını kapatmıyoruz hole faydası olduğu için.

    şebeke gerilimi 230larda hocam gayet stabil. ama tabi devamlı takip ettiğim bir konu değil voltajı. yanlızı aşırı oynama olsa belli eder kendini sanırım. am ufak oynamalr olabilri dediğiniz gibi.

    porselen duy konusunda aynı durumları yaşıyoruz hocam:)

    burda anladığım kurtuluş yok bu tasarruflu ampullerden:)

    kemal14 hocanın dediği çok ilginç yanlız hocam. banyoda kullandığı ampul 13 sene olmuş. benim demek istediğimde bu aslında. model istedim kendisnde bakalım. mesel abenim ilk yılalrda aldığım mamullerde alman malıydı sonra macaristan çin vs oldu fabrikalarınd aüretilenler gelmeye başladı hocam. hatat bşr ara aynı tip ampul alman malı 11 tl idi çin malı 5 tl idi macar malı ise 7 tl idi. reyon görevlisi hiç gerek yok çin malını al abi üretim ülkesi önemli değil kalite çoktan bozuldu bunalrda fazla para vermeniz gerek yok demişti:)

    kemal14 hocanın dediği ampulu alıp kesinlikle mutfakata kullanıcam yanlız hocam:)

    hocam birde gen bir konu vardı orada yazmışlar 220 volt adayana ve 240 volta dayanan 2 tür ampul var demişler bu doğrumudur konuyu bulursam işlerim daha sonra.




  • Baymak Elite 24.000 BTU klima aldım, servisi arıyorum ve bana vakumlamadan bi habermiş gibi davranıyor. Hatta yuvarlak cevaplarla nasıl ne demek neden gibi şeylerle vakumlama isteğimi geri çeviriyor. Ben yeni bir klima da en az 30 dakika vakumlama yapılmasını gerektiğini söylüyorum o da gerekirse yapılır biz takar çalıştırır teslim ederiz sorunsuz diyor. En son siz vakumlama yapacakmısınız yarım saat bana söylermisiniz dedim, biz yapamayız hocam başka servisi arayın dedi..

    Ne yapmam lazım?
  • quote:

    En son siz vakumlama yapacakmısınız yarım saat bana söylermisiniz dedim, biz yapamayız hocam başka servisi arayın dedi..


    Ulen arkadaş adamlardaki yüzsüzlüğe bak yahu.İşte toplam kalite deki fark bu.Adam istediğin halde yapmıyorum diyebiliyor,asıl olansa sen istesen de istemesen de yapmak zorunda.Hatta sen istemiyorum diye direttiğini var sayarsak adamın montajı yapmaması gerekiyor teknik olarak.

    Kardeşim bence sen böyle bir kazmaya elletme makineni.Merkez le irtibata geç diyeceğim ama ne kadar ciddiyet var bilemiyorum bu markada.Yinede en doğrusu merkezle irtibat.Tabi satın aldığınız yere de bastırın.Geri iade edeceğim bu yüzden vs. gibi.
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.