Şimdi Ara

klima tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar demirdöküm pasifik line veya blue line klima almayı düşünüyorum. Bilgilerinize ihtiyacım vaaar.



  • Arçelik Neo Plasma "A sınıfı" klimalardan birini tercih et bizde 20500'lük olanı var güç tüketimi 1700W, Ayrıca acayip güçlü odayı 3-5 dk içinde soğuk hava deposuna çeviriyor(16-17 metrekare),

    Ama bizim oturma odasıyla mutfak arasında bir kapı olduğu için, kapı açıldığında klima 2 odayı birden ısıtıp-soğutuyor. İki oda 40 metrekareden fazla.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zknkcy

    Arkadaşlar demirdöküm pasifik line veya blue line klima almayı düşünüyorum. Bilgilerinize ihtiyacım vaaar.

    Kışın oturduğunuz bölge +5 derecenin altına düşmüyorsa yada kış kullanımız olmayacak alabilirsiniz,kaç metre kare yerde kullanacaksınız
  • 18 + 9 iki oda 12000 lik almayı düşünüyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zknkcy

    18 + 9 iki oda 12000 lik almayı düşünüyorum

    Almayı düşünüyorum olmaz,bunun hesabı kitabı var buzdolabı,çamaşır makinesi gibi alıp gelinmez bu,yukardada söyledim eger bulunduğunuz bölge +5 derecenin altına düşüyorsa ısınmada kullanamazsınız verim düşüklüğü yaşarsınız,sadece serinlemek içinse size 12000 btu değil 18000 btu lazım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zknkcy

    18 + 9 iki oda 12000 lik almayı düşünüyorum


    Klima almak herkezin yapktığı gibi hemen beyaz eşya satanlara gidip oradan bana 9000 lik klikma çek gibi bir hale geldi. bazı işler vardır uzmanı kimse onun yapması gerekir. Sizde bence bunu değerlendirin, alacağınız yeri ayrıntılı olarak yazın yardımcı olalım.
  • KEŞİF İÇİN DEMİRDÖKÜM Ü ÇAĞIRDIM ONLARIN VERDİĞİ BİLGİYE DAYANARAK 12000 BTU DEDİM. SADECE MARKA FİYAT OLARAK HANGİ CİHAZ DAHA VERİMLİ OLUR O KONUDA BİLGİ İHTİYACIM VAR.HERYER ÇİN MALI VEYA PARÇALI CİHAZ DOLMUŞ.BUNA EN İYİ BİLİNEN MARKALAR DA DAHİL.
  • arçelik alın A veya B sınıfı olsun ayrıca kapasite olarak 18 m2 odaya 9 bin yeterli. 9 m2 lik odayı nasıl soğutmayı düşünüyorsunuz bilmem ama oda kapıları karşılıklı ve hol küçük ise 9000 kapasite ikisini de serinletir.
  • en iyi klima daikindir ama fiyatı da iyidir tabi
  • klimayi alirken sogutma olayina degil, isitma olayina bakmakta fayda var. Her klima asagi yukari sogutur ama hepsi isitamaz. Eger isinma amacli kullanacaksan, Arcelik, Beko, Vestel felan alma. Demirdokum bence iyi bir marka, onu tercih edebilirsin. Yok biraz daha ucuz olsun ve ayni isi yapsin diyorsan, Diamond Electric die bir marka var, o da gayet iyidir onu da dusunebilirsin. Yok para sikintisi cekmiyorum en iyisini istiyorum diyorsan, hic dusunmeden DAIKIN alacaksin, ya da Mitsubishi Electric.

    Benim evimde, bi tane 24'luk Siemens, bi tane de 12'lik Siemens var, onceleri Demirdokumle karsilastirma yapip hangisini alayim dusuncesine girmistim. Biraz daha ucuz olan Siemens'i aldim, isimi gayette guzel goruyor. Fiyat olarak Siemens'ide onerebilirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zknkcy

    Arkadaşlar demirdöküm pasifik line veya blue line klima almayı düşünüyorum. Bilgilerinize ihtiyacım vaaar.

    Sadece soğutma amaçlı kullanacaksanız alabilirsiniz
    Mutlaka keşif yaptırın almadan önce, en doğru kararı servis verecektir, iyi akşamlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vipmail123

    Arçelik Neo Plasma "A sınıfı" klimalardan birini tercih et bizde 20500'lük olanı var güç tüketimi 1700W, Ayrıca acayip güçlü odayı 3-5 dk içinde soğuk hava deposuna çeviriyor(16-17 metrekare),

    Ama bizim oturma odasıyla mutfak arasında bir kapı olduğu için, kapı açıldığında klima 2 odayı birden ısıtıp-soğutuyor. İki oda 40 metrekareden fazla.


    dsizin odsanıza göre yüksek kapasiteli bir cihaz vermişler o yüzden 3-5 dakikada soğutuyor. bu klimanın iyi olmasından değil kapasitenin büyük olmasından kaynaklanıyor. 16-17 m2 için, max.15000 lik birklima yeterli olabilirdi bu size sadece fazla elektrik harcatır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbbilici

    arçelik alın A veya B sınıfı olsun ayrıca kapasite olarak 18 m2 odaya 9 bin yeterli. 9 m2 lik odayı nasıl soğutmayı düşünüyorsunuz bilmem ama oda kapıları karşılıklı ve hol küçük ise 9000 kapasite ikisini de serinletir.


    18 m2 odaya 9000 btu yetmez en az 12000 btu soğutma için yeterlidir. klimanın üfleme hızı odalar arasında hava değişiminde yeterli olmaz zamanla başka bir odanın havasını değiştirir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.