Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (559. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
57.255
Cevap
705
Favori
4.434.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 557558559560561
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaya727

    Arabayı bir kenara bırakacak olursak beni asıl korkutan bu ay gelecek elektrik faturam..

    MİT.ELECTRİK MSZ GE 25VA EER DEĞERİ 4.59 OLAN KLİMA

    AKŞAM SAAT 21 İLE SABAH 8 KADAR 11 SAAT

    SABAH 10-11:30 ARASI 1.5 SAAT

    VE ÖĞLEN 13-16:30 ARASI 3.5 SAAT ÇALIŞIYOR

    TOPLAM: 13 SAAT 24 DERECE TEK FANDA ÇALIŞIYOR.

    SALONDA BEKO 8650D EER): Soğutma 3.21 W/W (BU VERİ DOĞRU MUDUR BİLEMİYORUM AMA)

    BU KLİMA SABAH 8 GİBİ AÇILIYOR HEMEN HEMEN HİÇ DURMADAN GECE 12 YE KADAR ÇALIŞIYOR.

    BİZ BUNUNDA TOPLAMDA 14 SAAT ÇALIŞTIĞINI KABUL ETSEK ELEKTRİK faturasında nasıl bir meblağla karşılaşabilirim acaba. 200 tl ye kadar kabul ediyorum. ama 300-400 gibi bir fatura çok ağır gelecek.

    Mersinin cehennem sıcakları ve 6 aylık bebeğimiz olması sebebiyle kaçınılmaz olarak bu şekilde kullanmak durumundayız.

    bununla beraber salondaki bekoyu (http://www.koctas.com.tr/U/LG-Beko-Active-Plasma-Plus-Split--8650-D-Klima/14800-Btu/46176?R=319 ) gözden çıkarsam EER değeri 3.46 olan msz ge 42va taktırsam elektirk faturama tatmin edici bir yansıması olur mu? beko sabit hızlı 42va inverter.

    kara kara düşünüyorum desem yeridir tabi araba kliması da bu işin üzerine tuz biber oldu.


    Bu koşullarda çalışan 2 klimanın aylık faturaya yansıması ile ilgili bir fikri olan var mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: albani

    Müşavir Bey kardeş

    -Sana bir konuda PM atmıştım,sanırım aldın değilmi?

    -Öyle herkesin gazınada gelme
    neyse sen Dua et herifleri malı geri almışlar!

    -Airfel OK dir zaten o da GREE nin üretimidir
    ama ben sana bundan çok daha performanslı yine GREE üretimi olan ZIBRO larda satılan 6xxx modeli Inverter Klimayı
    tavsiye ederdim!

    -Pany işin gelirsem;sen hiç macera filan anlatma kardeş,nasılsa geri almışlar o "bozuk/hatalı" cihazı(veya bir Servis kurulum hatası yok idiyse!!)
    Ayrıca TR de çoğu İthal Klima olayıda aynen böyledir ve burada en son Fujitsu alan bizim Kerim Beyin cihazında benzer macerayı yaşamıştık
    Servisler ve Merkez veya Ana Distribütör firma v.s bu işlerde sıkıntılı oluyor!!!
    Pany/TR olarak yeniden girdiler pazara ama,bu işler öyle kolay değil,Pany nin birde geçmiş PANATEK denen illet bir Distribütör firması vardı,onuda biliyoruz!

    Kısaca her ithal klima Markası,TR de çeşitli sebeblerden alınmaması icap ediyor!

    Herifler daha dün gelmişler ve sana verdikleri cevap ile tutumlarına bak yaw ben aynen çizreim böyle Marka ları kardeş,ayrıca çoğu durumda da
    MARKA karnımızı doyurmuyor!

    ++
    Kardeş kimse buyara gelip TAŞ KOYMA filan yapamaz,sen sanırım bu Bölümün yabancısısın,veririz odunu anında böyle çakal/fake veya Firma elamanlarına
    veya her ne iseler,bu başlıktan kimler geldi kimler geçti son 3-4 senedir,sen gönlünü ferah tut kardeş!!

    Selamlar

    CAN+


    Yorumlarınız için teşekkürler. Sadece Ürünü geri alan küçük bayiyi korumak adına haftaya olanları yazacağım.
    neyse. airfel klimam gelmedi ve takılmadı daha. ama en azından 18 binlik olduğu için 30 m2 ye rahat yetecek diye düşünüyorum. inşallah bundada sorun çıkmaz.
    zibronun marmariste servisi varmıdır. fikir değiştirip zibroya dönebilirim. madem çok övdünüz.




  • iyi günler arkadaşlar.bu sıcaklarda sizde biliyorsunuz ki klima büyük bir nimet.ben mesleğim icabı batman da oturuyorum.geçen sene real den NORTH AİRE marka 12000 lik bir klima aldık. klimayı bağlattıktan birkaç gün sonra dış ünite sensör arızası verdi(E3) gelen serviste bu markanın sensörü elinde olmadığı için bosch sensörünü taktı ve aynı arızayı bir daha yapmadı.bu yazda hele son 5-6 gündür kompresöre aşırı yüklenme(E4) arızası veriyor, fakat bunu sadece öğle saatlerinde sıcaklığın en yüksek olduğu(50-52 derece arası) zamanlarda yapıyor akşamları normal çalışıyor.dış ünite saat 12 den 6 ya kadar direk güneşe maruz kalıyor ve yerini değiştirme imkanım yok.gelen usta da havaların çok sıcak olması sebebiyle bu tarz arızanın verebileceğini yapılabilecek başka bir şey olmadığını söyledi.sizlerden yardımlarınızı bekliyorum hakikaten yapılacak bir şey yok mu? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.herkese iyi günler.




  • 3-4 gündür baya bi kendi kendime konuştum şu koca başlıkta
    Neyse bari bende cvp vermediğiniz için TŞKR edip başımın çaresine bakayım
    Beyler vede Efendiler
  • Daıkın
  • 29.07.2011 günü koçtaş izmit mağazanızdan gree marka klima aldım .servisten 30.07.2011 günü takmağa geldiler.paketler açılınca boru ünitesinin yanlış çapta verildiğini değişmesi gerektiğini belirtiler..izmit mağazasından 9000 btu luk klimalara sadece bu parça geldiğini servişlerin bunu bir şekilde hallettiğini söylediler. servis elemanlarıda yeni boru ünitesini benim başka yerden almam gerektiğini söyledi . bende 38 tl vererek klimaya uygun çapta yeni boru aldım..maduriyetimin giderilmesi için ne tavsiye edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishak_koc -- 30 Temmuz 2011; 18:55:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet


    quote:

    Orijinalden alıntı: EliasGS

    merhaba,

    yaklaşık sadece 1 ay önce aldığım MHI Hyper Inv. SR50ZJX klima maalesef sogutma yapmıyor. sadece üfleme yapmakla beraber yüksek hızlarda sanki tiz bir ses çıkarıyor gibi hissediyorum. dış ünite ise çalışıyor.

    servis gelip kontrol edecek, ne olmuş olabilir?


    Uzman değilim! ancak gaz kaçağı olmuştur.

    Aynı klıma olunca cevap vereyim dedim.
    Benimki sağlıklı çalışıyor.
    Henüz elektriğe ne kadar tasarruf ettirecek bilemiyorum ama artık klıma kafa ütülemiyor :)


    teşekkür ederim,

    servis bugun geldi ve halletti durumu. evet gaz kacırmıs, dış uniteye giren bakır boruların uçlarını kesip tekrar yapıp monte ettiler. şu anda tekrar sogutuyor guzel ancak bu olay tekrarlar mı? neden 1 aylık bir klimada boyle durum meydana geldi anlamadım.

    gaz kacırma sadee bakır boruların ucundan mı olur yoksa herhangi baska bir yerden de suphelenmeli miyim?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygt07


    quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89


    quote:

    Orijinalden alıntı: ygt07


    quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89


    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    quote:

    Orijinalden alıntı: kaya727

    klima derken arabanın klimasının kompresörü naneyi yemiş. çıkma parça 550 tl sıfırı 2500 tl diyor. araba opel astra 2006 model. ben bu klimayı kullanmasını mı bilmiyorum yoksa şanssız mıyım? 2006 model arabanın klimasının 5-6 yılda böyle masraf çıkarması normal olmasa gerek. Çok canım sıkıldı çok..


    Araba dandik olunca kliması da ona göre olur, üzülmeyin hocam
    Ayazağa oto sanayide çok daha ucuza yenisini bulabilirsiniz, oralarda bir araştırın.


    opel astrada dandik arabaysa hangisi iyi araba acaba çok merak ettim dandik dediğiniz model ve marka bence standartlara göre gayet iyi bir araba ve bu kadar kısa sürede kompresörünün bozulması normal bir durum değil.91 model fabrika çıkışlı doğanlardaki klima kompresörü bile bozulmazken opel astranın bozulması normal değil


    kardeş boşver burda her işi biliyorla takılma, her işten anlayan ve konuşan forumdaşlarımız mevcut, haybeye sallıyorlar.Klima kompressörü bozulabilir takma kafana, sonuçta yeni arabada bile bozulabiliyor,o kompressörü OPEL üretmiyor sonuçta.Önceden teknik bir sıkıntısı varmış ki fark edilmeyen ve birkaç sene sonra verdi artık arızasını.HEr markada olabilir, sıfır araçta bile...


    her şeyi bilen diye banamı atıfta bulunuyorsun?eğer bana diyorsa saçmalamışın biraz.yorumlara bakarsan anlarsın.tabi eğer bana diyorsan bu lafı.

    bizim millet alışmış ayrıca sıfır arabada bile olur ne demek?sen 30-40bin veriyorsun arabaya sıfır alıyorsun ve sana 2000tl masraf çıkarıyor direk?ee o zaman sıfırlığı nerde?opel üretmiyor olabilir ama opel gibi markalarda gidip en dandik malı takmıyor arabaya ki o yüzden isim yapmış sağlamlığıyla bilinmiş arabalar yapıyolar her konuda.

    ayrıca haybeye sallıyorlar diyip durduk yere ortamı germeyede gerek yok.yorumunu yaparsın geçersin.herkes herkesle aynı fikirde olmak zorunda değil kimse kimseninde ne konuda ne kadar biligili olduğunu yada attığınıda bilmiyor o yüzden herkes kendi işine bakarsa hepimiz daha mutlu oluruz


    kardeş uçmuşsun sen, sana değil ki lafımız o kendisini biliyor sen niye atladın hemen ne bu celallenme,böyle sakin ol, bırak marka taraftarlığını, her markada her şey olabilir.Hatta şimdiki yeni araçlarda markanın eski kalitesini de bekleme artık, bir vidanın maliyet hesabı yapılır oldu.Eski opel kalitesini bekleme artık hatta birçok tanınmış markada.Bu markayı da büyütme öyle bu markayı zamanında çok şişirdiler ama görünen köy klavuz istemez.Dersen ki 30-40 bin verdim durmam, çok canını sıkıyorsa aracın firmasıyla sıkıntı yaşarsan, ben bu kadar para verdim dersen, firmayla hakkını yasal olarak ararsın ama artık kalite yok.Konunun tartışma yeri burası değil hem, hem de sana denmedi lafımız o kendini biliyor..
    Son olarak arkadaş aşağıda cevabı vermiş ve gördüğün gibi benim belirttiğim şekilde bakımsızlık, önceden hissettirme, ve kendini gösterme şeklinde hatasını vermeye başlamışklima ve sonunda cort etmiş.Aşağıyı oku bilgi sahibi ol kardeş...Hadi herkesegeçmiş olsun, herkese sorunsuz sıkıntısız araçlarına binmeyi, cihazlarını kullanmak nasip olsun.


    zaten bende lafın banaysa diye mesaja başladım dikkat ettiysen.bana değilse sorun yok zaten.

    ama bu forumda anlamadığım birşey var bir marka hakkında iyi birşey söyleyince hemen marka taraftarı damgası yapıştırılıyor.bu çok yanlış ve bence sizde bu düşünceyi bırakın.herkes fikirlerii söylüyor özgürce bu marka taraftarı olmak değildir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    quote:

    Orijinalden alıntı: cgty89


    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    quote:

    Orijinalden alıntı: kaya727

    klima derken arabanın klimasının kompresörü naneyi yemiş. çıkma parça 550 tl sıfırı 2500 tl diyor. araba opel astra 2006 model. ben bu klimayı kullanmasını mı bilmiyorum yoksa şanssız mıyım? 2006 model arabanın klimasının 5-6 yılda böyle masraf çıkarması normal olmasa gerek. Çok canım sıkıldı çok..


    Araba dandik olunca kliması da ona göre olur, üzülmeyin hocam
    Ayazağa oto sanayide çok daha ucuza yenisini bulabilirsiniz, oralarda bir araştırın.


    opel astrada dandik arabaysa hangisi iyi araba acaba çok merak ettim dandik dediğiniz model ve marka bence standartlara göre gayet iyi bir araba ve bu kadar kısa sürede kompresörünün bozulması normal bir durum değil.91 model fabrika çıkışlı doğanlardaki klima kompresörü bile bozulmazken opel astranın bozulması normal değil


    Hocam benim asıl alanım arabacılıktır.
    Kısaca söyleyeyim ki, '95 yılından itibaren Opel'in yaptığı neredeyse tüm arabalar Renault'tan daha aşağı kaliteye düşmeye başladı.
    Bunun nedenleri-süreci çok uzun hikaye de, bu kadarını bilmeniz yeter.
    .....
    Kompresörünün bozulması aslında Opel'in biraz dışında kalır da, kısaca öyle deyivermiştim.
    Ama durum da budur yani, eski Opel adını kullanıp satıyorlar çöpleri


    işinize saygı duyarım ama bence opel markası şuanda da gayet iyi.ama şunda hemfikirim sizinle eski opel modelleri çok daha sağlamdı ama bu her marka için geçerli hemen her markanın eski modelleri şimdiki modellerinden daha sağlam.renault u ben şahsen pek sevmem ama cliolar falan güzel fiyatlarına göre fena arabalar değil.

    bu markalarda kalite düşürme olayları genel olarak var ama her markada sanırım.çoğu marka araba olsun elektronik olsun eski kalitesini gösteremiyo yada gösterdiğinde çok çok pahalı oluyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*


    quote:

    Orijinalden alıntı: kimence

    Bugün profilo 12000 btu split klima alacağız, üstadlardan yardım;

    inverter klima açıklamalarında oda sıcaklıgını sabit tuttugundan bahsediliyor

    peki düz tip klimada da auto özelliği aynı şeyi sağlamıyor mu ? Sıcaklıgı sabit tutmuyor mu ?

    (elektrik sarfiyatını boşveriniz)



    İnverterler devamlı olarak kapasite ayarlaması yaptığı için, iç sıcaklık neredeyse aynı derecede tutulur; düz klimalarda sıcaklık aletin durup çalışmasıyla ayarlandığı için, aletin hassasiyetine göre içerde 3-5 dereceye varan sıcaklık dalgalanmaları olabilir.


    üstad cevabın için çok teşekkürler..

    bugun profilo bayilerine baktım klima yok, teslimat için bir hafta sonraya gün veriyorlar


    profiloyla aynı siemens 9'luk olanını yakından inceleme fırsatım oldu,plastiği tam bir çin plastiği

    ama serinletsin yeter,üstünde zıplamayacaz


    almadık şimdilik




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EliasGS


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet


    quote:

    Orijinalden alıntı: EliasGS

    merhaba,

    yaklaşık sadece 1 ay önce aldığım MHI Hyper Inv. SR50ZJX klima maalesef sogutma yapmıyor. sadece üfleme yapmakla beraber yüksek hızlarda sanki tiz bir ses çıkarıyor gibi hissediyorum. dış ünite ise çalışıyor.

    servis gelip kontrol edecek, ne olmuş olabilir?


    Uzman değilim! ancak gaz kaçağı olmuştur.

    Aynı klıma olunca cevap vereyim dedim.
    Benimki sağlıklı çalışıyor.
    Henüz elektriğe ne kadar tasarruf ettirecek bilemiyorum ama artık klıma kafa ütülemiyor :)


    teşekkür ederim,

    servis bugun geldi ve halletti durumu. evet gaz kacırmıs, dış uniteye giren bakır boruların uçlarını kesip tekrar yapıp monte ettiler. şu anda tekrar sogutuyor guzel ancak bu olay tekrarlar mı? neden 1 aylık bir klimada boyle durum meydana geldi anlamadım.

    gaz kacırma sadee bakır boruların ucundan mı olur yoksa herhangi baska bir yerden de suphelenmeli miyim?




    Sorun belli oldu, adamlar montaj yaparken rakorları yeterince sıkmamışlar.
    Tamamen işçilik hatası, başka yerden şüphelenmenize gerek yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cevahirx

    3-4 gündür baya bi kendi kendime konuştum şu koca başlıkta
    Neyse bari bende cvp vermediğiniz için TŞKR edip başımın çaresine bakayım
    Beyler vede Efendiler



    Cevap verilmedi, çünkü sorduğunuz şeyler zaten önceden fazlasıyla konuşulmuştu.
    Nedense millet hiç önceki yazılanları okumadan hemen cevap bekliyor.
    Zaten aynı şeyleri defalarca yazmaktan bıktık, bu defa da tekrar etmiyoruz diye toplu olarak fırça yedik
  • arkadaşlar kışın sıcaklığın -10 a kadar düşen dağlık bi alanda kalıyoruz ve inverter klima almak istiyoruz 18000btu civarı. hem ısıtma hem soğutma amaçlı kullanacağız neyi önerirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emirgokhan

    arkadaşlar kışın sıcaklığın -10 a kadar düşen dağlık bi alanda kalıyoruz ve inverter klima almak istiyoruz 18000btu civarı. hem ısıtma hem soğutma amaçlı kullanacağız neyi önerirsiniz.


    Toshiba, Mitsu.Elec., Mitsu. Heavy, Zibro, Alarko Carrier gibi markaların o kapasitede aletlerinden paranıza göre birini seçin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _png_

    Arkadaşlar termometreye baktım şu an oda sıcaklığı 29 derece. Klima almaya karar verdim. Alırken iyi birşey alayım uzun ömürlü, performanslı ve yaktığı elektrikte tutumlu olsun diye düşünüyorum.

    Tavsiye edebileceğiniz markalar nelerdir?

    Klima alırken nelere dikkat edilmelidir?

    Teşekkürler.

    biz antepte 40c ile boğuşuyoruz bütce varsa sharp bosch mitsubishi al
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta

    Sorun belli oldu, adamlar montaj yaparken rakorları yeterince sıkmamışlar.
    Tamamen işçilik hatası, başka yerden şüphelenmenize gerek yok.


    umarım birkez daha yaşanmaz lakin her sıkıntıda servis vermeleri 2-3 gun icerisinde oluyor. bu sıcaklarda gayet sıkıntılı klimasız kalmak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygt07


    quote:

    Orijinalden alıntı: vetsimon

    merhabalar....


    araştırmalar,tavsiyeler :D üstüne RAS18SKV aldım bir tane.İyi bildiğimiz alarko elemanları geldi taktı klimayı.Israrla vakum olayını sorduğumda gerek yok deyip.dış üniteden maşonu acıp havayı attırıp klimayı calıstırdılar.
    Montaj kitapcıgında vakum yaptırınız yazıyor.bugun aradım alarko müşteri hizmetlerini durumu anlattım.servisi arayıp görüşmüşler yarın gelip vakumlama işlemei yapacaklarını söylediler.
    Forumda vakumlama ile ilgili yazıları okuduğumdada kafam karıştı.

    Çalışan alete vakumlama yaptırayım mı?yaptırmayayım mı?Cihaz hasar görür mü bu işlemi yaparken?

    Bilemedim.
    Siz ne önerirsiniz?
    Saygılar,


    onlar gelene kadar cihazı bence hiççalıştırmayın, artık sisteme hareket verilmiş ve gazına da hava varsa karışmıştır yeterince, sonradan vakum yapmayla olmaz bu iş, bir işe yaramaz, ilk anda yapılacaktı.Tek çözüm tamamen gazı boşaltıp,vakumlama yapmaktır.


    aynı cihazdan geçen hafta bende taktırdım benimkinede vakum olayını yapmadılar,fakat cihaz şuanda problemsiz çalışıyor,vakum yapılmamasının zararları nedir,daha sonra sorun çıkarırmı ,,saygılar




  • koçtaştan 21000 btu'luk gree marka klima aldım. koridorum a 25 m2 salon ve mutfak açılıyor. klima salona takılacak . umarım salon çok soğuk olmaz. bu arada çok ağır bişeymiş eve tek başıma zor getirdim. yarın airfel merkezi arayıp en yakın servisi yönlendirmelerini isteyeceğim.ist ataşehir de oturuyorum tanıdığı tavsiye edebileceği servis olan varmı. kullanımda nelere dikkat etmeliyim. sanırım biraz büyük aldım.
    teşekkürler.
  • Arkadaşlar 25m2 salon + 10 m2 hol olan evim için 18.000 btu luk sadece soğutma amaçlı kullanacağım bir klima önerisi istiyorum. Aklımda samsung boracay var. Yardımcı olurmusunuz bu btu yeterli mi ? sadece soğutma amaçlı kullancağım için marka önemli mi?
  • Arkadaşlar Vestel İnverter Plus 9A klima almayı düşünüyorum. 12 m kare oda için kullanıcam. Bayii 9000 BTU için 1160 T.L. fiyat verdi 12 Taksit.
    Siz bu klimayı tavsiye edermisiniz. Cevaplar için şimdiden teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 557558559560561
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.