Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2682. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
57.276
Cevap
705
Favori
4.436.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26802681268226832684
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt

    Hocam sicak havayi asagiya uflemesi gerekir zaten klimanin odayi isitabilmesi icin. asagiya uflemesse sicak hava surekli yukarida kalir odayi isitmadan. soguk hava asagiya coker. Belki bu yuzden otomatik asagiya uflemeye ayarli olabilir otomatik isitma modunda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Soğutma konumunda denediniz mi,soğutmada flap açısı nasıl oluyor ?


    Kapatıp açtığınızda yaptığınız ayar kumandada aynen kalıyor mu,yoksa kumandada da ayar sıfırlanıyor mu ?


    Klimanızın model kodu nedir ?


    Saygılarımla...

  • Aslında bunu düşündüm dediğiniz doğru.Zaten klimayı çalıştırınca sürekli altına üflüyor ve bir süre sonra klima dur kalk yaparak çalışmaya devam ediyor.Fakat havayı yukarı pozisyonda üflerse klimanın dur kalk moda girmesi 1 saati geçiyor. Ama havayı doğrudan klimanın altına üflemesi garip geldi bana.Üstelik her seferınde bu ayara otomatik geri dönüyor anlayamadım

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Soğutmada denedim flap nasıl ayarlanırsa o şekilde açıyor kendini ayar kumandada kayıtlı kalıyor. Fakat ısıtma moduna geçip flap ayarı yapıp kumandadan kapatıp tekrar açtığımda otomatik olarak flap aşağı şekilde açıyor kendini ve bu ayar kumandada o şekilde ayarlı gözüküyor. Yani kumandada ayar sıfırlanıyor Model no Sigma Comfort SGM18INVDHA

  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt

    Cihazınız Haier üretimi. Üretici tarafından ısıtma konumunda aşağıya üfleme yönünde çalışacağı belirtilmiş. Yani cihaz ısıtma konumunda aşağı üflesin,sıcak hava ortama yayılsın. Üflenen hava direkt emilmesin diye bu yöntemi uygulamışlar. Yani ısıtma konumunda cihazın aşağı üfleyerek üflediği sıcak havayı emip bypass yapmaması için bu şekilde programlanmış durumda.




    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Isıtma için Initial State (Başlangıç hali,durumu) şeklinde her açılışta en aşağıdan başlayacağı belirtilmiştir. Soğutma için böyle bir ibare kullanılmamış.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    O zaman bu konumda ısıtma yapmak daha doğru sanırım bu şekilde biraz kullanayım bakalım :)

  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt

    Eğer rahatsız olmuyorsanız bu konum en doğrusudur. :) Soğutmada da tam tersidir.


    Çünkü fizik kuralları gereği ısınan hava genleşir ve yükselmeye başlar. Kapalı ortamda ısınan hava tavan hizasına doğru yükselecektir. Soğuk hava da tam tersine zeminde birikecektir,yoğunluğu sıcak havaya göre daha fazla olduğu için.


    Bu nedenle ısıtmada en aşağı üfleyecek şekilde konumlandırmak teknik açıdan en doğru yöntem olacaktır.


    Nitekim yerden ısıtma sistemleri de bu mantıkla çalışır. Zeminde biriken soğuk havayı ısıtıp tavana doğru yükseltecek şekilde ortam ısıtmasını sağlarlar.


    Saygılarımla...

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba,


    12660 Prosmart Inverter Klima White 12000 BTU/h

    Split Klima için fikriniz nedir


    ısıtma a+++

    soğutma a+++


    Scop 5.1


    seed 9.1 yanımlıyorsam



    ev 100 m2


    salon 26 m2



    bu klimayı tavsiye eder misiniz btu olarak ihtiyacımı karşılar mı ?



    Samsung windfree premium plus elite pm 1.0


    12000 btu



    bu ikisi arasında kaldım. 16000-16500 tl


    ya da farklı bir öneriniz var mı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mamilanya M kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam.


    Bahsetmiş olduğunuz iki model de iki markanın en üst modelidir.


    Arçelik 12660'ı öncelikli olarak tavsiye ederim. Performans bakımından daha üstündür ve son derece güçlü,yüksek verimli bir cihazdır. Nitekim rakamsal verileri de bunu göstermektedir. Dış ünitesi diğer Arçelik modellerinin 24000 Btu olanı ile aynı boyuttadır. Bu kondanser yüzey alanının büyük olması sonucu daha fazla ısı transferi sağlamasına yol açmaktadır. Kompresörü 15000 Btu'dur. Yazılımla 12000 Btu nominal kapasitede çalışacak şekilde ayarlanmıştır. Bu sayede çok yüksek bir verime sahip olması mümkün olmaktadır.


    Rahatlıkla tercih edebileceğiniz,bahsettiğiniz alanda gayet yeterli olacak bir cihazdır.


    Samsung Elit PM 1.0 ise filtrasyon özelliği ile üstün gelir. Buna ek olarak Wind Free ve akıllı göz özellikleri mevcut.


    Yani 12660 performans olarak,Elite PM 1.0 özellik olarak üstün.


    Wind Free sadece soğutmada aktive edilebilen bir özellik. Rüzgarsız serinlik sağlamayı amaçlıyor. Ama örneğin sıcağın ortasında iç ortam 28-30 derece iken Wind Free özelliği ile soğutma yapamazsınız,yetmez. Önce normal rüzgarlı mod ile ortamı istenen sıcaklığa getirip soğuttuktan sonra Wind Free moduna alırsanız işe yarayacaktır.


    Akıllı göz özelliği iki ayrı uygulamayı beraberinde getirmektedir.


    1-Üfleme yönünün kontrolü


    2-Tüketim kontrolü


    Akıllı göz özelliği sayesinde mekânın neresinde olursanız olun klimanın otomatik olarak sizin bulunduğunuz yere,direkt üzerinize üflemesini veya tam tersi mekânın neresinde olursanız olun sizin olmadığınız yere üflemesini sağlayabiliyorsunuz.


    Ayrıca odada bulunmadığınız süre zarfında klima kendini kısık moda alabiliyor. Odadan çıktınız,20 dakika odada yoksunuz. Cihaz kendini kısmaya başlıyor. Odaya tekrar girdiğinizde (akıllı göz hareket algılayınca) eski çalışma moduna geri dönüyor.


    Bu tarz akıllı özellikleri mevcut.


    Ayrıca Samsung'un hava temizleme özelliği de mevcuttur. PM 1.0 geçirgenliğe sahip hassas toz filtresi bulunmaktadır. Buna ek olarak "Aurora Ekran" adını verdikleri özelliği ile iç ünite ekranı üzerinde hava kalitesini renkli olarak ifade edebilmektedir. Bu hava temizleme cihazları (Air Purifier) üzerinde bulunan hava kalite sensörleri ve ekranı ile aynı mantığa dayanır.


    Verim eğer sizin için daha önemli ise direkt Arçelik 12660 alın derim. Ama bu özellikler cezbediyor derseniz Samsung iyi bir alternatif olacaktır.


    Yani verim mi,özellik mi? Ona göre karar vermenizi tavsiye ederim. Yüksek verim faturaya olumlu etki eder. Fazla özellik göz doyurur.


    Saygılarımla...





  • Teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgiler için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hocam bu arada klimalar için voltaj regülatörü gerekiyor mu ? Kombideki gibi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mamilanya M kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam.


    Klima için regülatör gerekmez. Çoğu klima 170 - 253 Volt arasında çalışabilir ki bu değer şebekede gerçekleşebilecek kabul edilebilir sapmaların dışındadır. Yani şebekede zaman zaman oluşabilecek voltaj düşme ve yükselmelerinde cihaz sağlıklı bir şekilde çalışmasına devam edecektir. Tolerans değerlerinin dışında voltajların meydana gelmesi halinde de klima hata kodu vererek kendini korumaya alacaktır.


    Bu tarz durumların sıkça olması halinde de bölgedeki dağıtım şirketine ihbarda bulunarak sorunun çözülmesini talep etmek gerekir. Yerel dağıtım şirketinin (özel şirket) çözüm üretmemesi halinde Tedaş (devlet kurumu) Bölge Müdürlüğü'ne yaşadığınız sorunu ve dağıtım şirketinin çözüm üretmemiş olmasını bildirerek sonuca varabilirsiniz.


    Özet geçmem gerekirse klima için regülatör kullanmanıza gerek yoktur. Anormal seviyedeki voltaj değerleri klimanın hata kodu vermesine sebep olacaktır. Bu durumda da regülatör yerine dağıtım şirketine müracat ederek çözüm aranması gerekecektir. Klima şebekede gerçekleşebilecek olağan voltaj değişimlerinden etkilenmeyecek,zarar görmeyecektir. Sabit,regüle edilmiş bir gerilim uygulanması gerekmez.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkür ederim başka bildiğiniz 15000 btu klima var mıdır yoksa 15 bin tl civarlarına alınabilecek 18000 btu klima ne önerirsiniz sonradan bizde 12000 btu yetmeyeceğini düşünmeye başladık Antalya sıcakları malum küçük klimanın enerji sarfiyatını arttırabileceğini düşünüyoruz.

  • Merhaba iyi haftalar, 18m2 bati cephe yatak odası için daikin ftxf35d ve 25m2 dogu cephe salon için ftxf42c düşünüyoruz hocam. Isıtma kısmını da çoğunlukla kullanmak istiyoruz. Yerleşim yerimiz Mersinde, müstakil bir bina. İki cihaz için bilgi verebilir misiniz? Ayrıca cihaz kodlarına ...35a/b/c/d diye değişkenlik oluyor harfler neyi temsil ediyor? Teşekkür ederim. @klima5505

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @klima5505 merhaba.


    İstanbul'un o birkaç aylık bunaltıcı sıcağından kurtulmak için bir klima almak istiyorum. Normalde çok üşüyen bir insanımdır. 27 derece bile yeterli olabiliyor bana :)

    Bir de kombi çalışmadığı zamanlarda odanın soğuğunu kırmak için ısıtmasını kullanmayı düşünüyorum.

    20 M2 oturma odası.

    Bir de eşimin alerji rahatsızlığı var. Bu bilgi gerekli miydi bilmiyorum :)

    Bu doğrultuda 10 bin TL'ye kadar bi tavsiyeniz olabilir mi bana?

  • Kuzenime 18.000 BTU bir klima bakıyoruz.Nazilli'de yaşıyor kendisi.Sadece soğutma amaçlı kullanılacak.

    Bütçe Maks 20.000 ₺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gree Aphro 12 Btu klima nasıldır.
    20 mtrekare odaya kullanilacak sağlam olması mühim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,


    Antalya için güney-batı cephe 30-35m2 kapalı terasta kullanılacak hem soğutma hem ısıtma için klima tavsiyesi alabilir miyim? Bütçe max. 15000.


    Tavsiyelerinizi bekliyorum. @klima5505




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghost0791 -- 5 Aralık 2022; 20:44:5 >
  • Sscorpionn07 S kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam.


    Maalesef benzer fiyat aralığında başka 15000 Btu yok. 15000 Btu daha çok Japon markalarda var. Arçelik ve Vestel uygun fiyat bandında 7000 ve 15000 Btu ara kapasiteleri üretiyor. İkisi arasında da Arçelik daha iyi bir tercih olur.


    Bu nedenle 18000'e yönelecek olursak,


    Alternatif olarak E.C.A Syplos ESA1318A100 modelini tavsiye edebilirim.


    Diğer türlü önceki mesajda adı geçen alternatiflere tekrar bakmanızı tavsiye ederim. Çünkü maalesef kapasite artınca fiyat da artmış oluyor ve alternatif azalıyor.


    Saygılarımla...

  • 26engin26 2 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar.


    Isıtma için gayet müsait cihazlar tercih etmişsiniz hocam.


    Objektif olmak gerekirse giriş sınıfı bir model. Kodu mevcut olan cihaz Sensira serisidir. Ancak Daikin'in kaliteli bir modeli. N serisi ve Tegora serisi vardı,onlar daha da alt seriydi ancak onları piyasadan çekti. Onlar da zaten Acson üretimiydi. Şimdi Acson yine o modelleri kendi adına üretmeye devam ediyor. Daikin ise en alt modeli olarak Sensira serisini devam ettiriyor ama bu cihaz güzel,sessiz bir cihaz. Giriş sınıfı,yani verim değeri giriş sınıfı cihazların seviyesinde. Ama kalite yönünden bir artısı var. Genel olarak memnun kalacağınızı düşünüyorum. Isıtma konumunda da rahatlıkla kullanabilirsiniz,yarı yolda bırakmayacaktır. Dış üniteler de bahsedilen cephelerde konumlandırılacaksa bu da gayet iyi olacaktır. Bu cephelerin dezavantajı yoktur.


    Kodlardaki harfler cihaz güncellendikçe sırayla A B C D diye gidiyor. Bazen köklü değişiklikler olurken bazen ufak tefek değişiklikler sebebiyle modelin sonundaki kod değişiyor.


    Daikin'de en çok değişen detay dış ünite tasarımı oluyor.



    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Bu detayları aynı model koduna eklemek yerine farklı harf ile farklı yıllarda bu tasarımları çıkararak değişime gidiyorlar. Model kodu komple değişmiyor,çünkü model aynı model. Sensira ise Sensira modeli. Ama tasarım değişince bunu eski tasarımdan ayırmak için A B C D vs. harf değişimine gidiyorlar.


    Rica ederim.


    Saygılarımla...





  • 
Sayfa: önceki 26802681268226832684
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.