Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (252. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.253
Cevap
704
Favori
4.434.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rotasiz_45

    slmlar buraya yeni kayıt oldum. bende 9000 lik bosch var. soğutması mükemmel, fakat kışın ısıtması 5 para etmiyor. biraz araştırdım, r22 gaz kullanılıyor. bu gazı r410a ile değiştirme imkanımız varmı? kışın çalıştırdığımda ılık üflüyor, servis geldi basınç ölçümü yaptı, cihaz normal dedi gittiyardımcı olursanız sevinirim. not: evim 12 metrekare, 2,5 metre yükseklikte beton bina, etrafında ev yok açık, evim batıya bakıyor, camlar pimapen tek cam, yalıtım iyi değil, manisada oturuyorum.



    gerçi bilge biri değilim ama senin odaya 9000 bosch bence ufak geliyor 12 olsa idi tam gelecekti tabii bu benim fikrim klimalar soğutmada hepsi sorun çıkarmaz ama ısıtmada belli olur yeterlilikleri ustalar daha iyi yardımcı olacaktır belki ama r22 klimaya r410 gaz basılmaz benim bildiğim teknik olarak imkansız gibi o kopresör ve sisteme o gaz olmaz bence yapman gereken en akıllı iş yeni bir klima alman daha yüksek btu lu olanlarından bende 18000 btu var 24 m2 oda ya keşif yaptırdım 18000 r410 gazlı bir model taktırdım soğutması güzel ama ısıtmayı daha hiç deneme imkanım olmadı malesef




  • Birkaç gündür ailemin yaşadığı ev için en uygun klima marka ve modeline karar verebilmek için forumdaki topikleri okumaya çalışıyorum, ancak sanırım tek başına okuyarak işin içinden çıkamıyacağım. o yüzden işten anlayan arkadaşların yardımını bekliorum.
    evin durumu ve klimadan beklentiler :

    *oda 24m2
    *ev tek katlı, çatı yok ve ev doğuya bakıyor.(öğlen saatlerine kadar güneş görüyor.) penceler pvc. yalıtım çok iyi değil.
    *ev mardine bağlı bir köyde.( yazlar çok sıcak)
    *bütçe: 1200ytl civarı.

    evet arkadaşlar, bu bütçeyle ısıtmada da kullanılacak, elektrik sarfiyatı eşdeğerlerine göre daha az olan ve iç-dış sessiz çalışacak(bu önemli, annem gürültü konusunda çok hassas), alınabilecek en verimli klima hangisidir? yardımcı olursanız sevinirim.
  • arkadaşlar 2 adet klima ihtiyacım olduğu için daha ekonomik modellere yönelmek zorunda kalıyorum.yaklaşım 15 M2 olan odalar için 500 -800 ytl fiyatlarına arasında alabileceğim en uygun klima markası ve modeli hangisidir acaba
  • sogutma ıhtıyacınız bu sartarda 18000btu/h
    yalıtımsız catısız bır odayı ısıtmak ıcın 18000 btu/h ın ustunde bır klıma almanız gereklı 22000btu/h yada 24000 btu/h ozellıkle ınverter klımayı tercih edersenız kısın sıkıntı cekmezsınız...yalnız performanslı ıyı bır klıma ıcınde 1200 ytl bıraz dusuk bır rakam...kısın dogu bolgesının cok yuksek eksi derecelere dustugunu goz onunde bulundurursanız arcelık vestel demırdokum sigma gıbı klımalar pek işinizi gormez...mıtsubıshı daıkın sharp toshıba klımaları tavsıye ederım...
  • En sonunda Uzun Uraşlar Sonunda Demirdöküm A-09 HP modelini almaya karar verdim. vakat bayide son adanda karara değiştirim A-12 hp modelini aldım ve kurulumnu yaptırdım artık bugün biraz kurcalamaya zaman kalır detayları yazarım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nebeto

    En sonunda Uzun Uraşlar Sonunda Demirdöküm A-09 HP modelini almaya karar verdim. vakat bayide son adanda karara değiştirim A-12 hp modelini aldım ve kurulumnu yaptırdım artık bugün biraz kurcalamaya zaman kalır detayları yazarım.

    Hayırlı olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: einherjer

    sogutma ıhtıyacınız bu sartarda 18000btu/h
    yalıtımsız catısız bır odayı ısıtmak ıcın 18000 btu/h ın ustunde bır klıma almanız gereklı 22000btu/h yada 24000 btu/h ozellıkle ınverter klımayı tercih edersenız kısın sıkıntı cekmezsınız...yalnız performanslı ıyı bır klıma ıcınde 1200 ytl bıraz dusuk bır rakam...kısın dogu bolgesının cok yuksek eksi derecelere dustugunu goz onunde bulundurursanız arcelık vestel demırdokum sigma gıbı klımalar pek işinizi gormez...mıtsubıshı daıkın sharp toshıba klımaları tavsıye ederım...

    ilginiz için teşekkürler. Dediğiiz gibi kesin çözüm tavsiye ettiğiniz mitsubishi,daikın vb.klimalar. Ancak bütçe koşulları onları düşünmeye izin vermiyor. Bu nedenle fiyatı maksimum 1500ytl olan klimalar arasından tercih edilmesi gereken klimaları belirtirseniz sevinirim.

    Not: Güney doğu anadolu bölgesinin güney kısımlarında(mardin, urfa) kışın çok soğuk olmuyor, nem dışında Akdeniz iklimine yakın değerler görülüyor. Çok düşük sıcaklıkların olduğu bölge doğu anadolu bölgesi.




  • ana sayfada ayrı olarak sormuştum ama pek ilgilenen çıkmadı. bir de burada sorayım belki yardımcı olan çıkar!!!

    btu kapasite
    max/nom cop sarfiyat içses aldığım fiyat

    1. sharp ayxp12 fr 20470 6.0 4.2 3.88 1.03 29 1700

    2.tos.daiseikai 13skvr 19900 5.8 4.2 3.89 1.08 26-28 2000

    3.mit.electric fa35va 20700 6.0 4.0 4.02 0.99 22-29 ?

    (ısıtma öncelikli alacağımdan ısıtmadaki değerleri yazdım)

    şimdii...

    öncelikle fa35'in fiyatını bilmiyorum ama peşinde en az 2200 gibi bir fiyat alacağımı tahmin ediyorum... peşin fiyatını biliyorsanız söyler misiniz?

    hal böyle iken sharp bana çok daha mantıklı geliyor. elektrik sarfiyatı yere göğe sığdırılamayan daiseikai'den daha bile iyi... sanırım sharp için aldığım fiyat da baya iyi (1700)... fa35'in değerleri biraz daha iyi ama sharp ile arada tahminim 500 ytl gibi bir fark olacak; bu farka değer mi?...




  • klima alirken koku ozelligine dikkat etmek lazim. ancak bazilarinin fiyatlari ucmus. acaba vaadedildigi gibi naturel mi!!
  • merhabalar
    ben yatak odama bir klima taktırmayı düşünüyorum. apartman 13 katlı, 9. kattayım. oda 11 metrekare, doğuya bakan tarafta balkon kapısı ve pencere, güneye bakan yönde ise sadece pencere var. bosch un 410A gazlı hangi model ve kapasiteli klimasını önerirsiniz. bu arada adanadayım.
    yardımlarınızı bekliyorum.
  • DemirdökümA sınıfı 24btu lük klimanın enerji tasarrufu ve gürültüsü hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
  • arkadaşlar 2 adet klima ihtiyacım olduğu için daha ekonomik modellere yönelmek zorunda kalıyorum.yaklaşım 15 M2 olan odalar için 500 -800 ytl fiyatlarına arasında alabileceğim en uygun klima markası ve modeli hangisidir acaba
  • arkadaşlar RSA12LCC İNVERTER fuji elektrik klimanın türkçe kullanım kılavuzunu nerden bulabilirim.o kadar para verip alıyoruz adamlar bir türkçe kullanım kılavuzu vermeyi bile çok görüyorlar.aksanın sitesinden bakıyorum düz modelin kullanım kılavuzunu vermiş.
  • Değerli arkadaşım, Fuji Electric distribütörü Sever gruptur. 0.414. 315 14 14 nolu telefondan isteyebilirsinizç


    quote:

    Orjinalden alıntı: enjoy46

    arkadaşlar RSA12LCC İNVERTER fuji elektrik klimanın türkçe kullanım kılavuzunu nerden bulabilirim.o kadar para verip alıyoruz adamlar bir türkçe kullanım kılavuzu vermeyi bile çok görüyorlar.aksanın sitesinden bakıyorum düz modelin kullanım kılavuzunu vermiş.
  • Arkadaşlar acil yardım Batman da sıcaktan kavruluyoruz. daha önce de msj attım. ancak fiyat-ekonomi-satış anlamında ulaşabileceğim hangi markalar var tam olarak bilemiyorum. bildiğim kadarıyla baymak ve demirdöküm satıcıları var. forumda baymak alan ve memnun olan bi arkadaş vardı o nedenle baymak almayı düşünüyorum ama fiyatlar şu anda benim için önemli. toshiba ve birkaç marka çok övülmüş forumda ancak onlarında fiyatları biraz uçuk ve alabileceğim yerler sanırım yok batman da.

    Sonuç olarak baymak hakkındaki görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. + ve - leri nelerdir. (Marka hakkında görüşler önemli)

    Bilgi olsun diye söylüyorum. ev 5. ve son kat. şu an klimayı taktırmayı düşündüğüm oda 38 derece, akşamları 39-40 ları buluyor. iyi soğutacak bişey lazım yani
    şimdiden teşekkür ederim




  • unutmuşum yazmayı

    yukarda yazdıklarıma ek olarak baymak'a alternatif önerebileceğiniz hesaplı ve iyi markalar var mı

    tekrar teşekkürler
  • arkadaşlar ses çıkmadı ben de netten araştırma yaptım biraz da forumu okudum bunun sonucunda aşağıdaki markaların arasından karar vermek daha doğru olacak diye zannediyorum.
    1-fujitsu
    2-demirdöküm
    3-baymak
    forumdaki yorumlara göre bunları söyledim. biraz da bütçe tabi ki

    Bunlar arasında ekonomi-verim-fiyat bakımından önereceğiniz hangisidir? bir de klima alırken hangi özellikler daha ön planda değerlendirilmelidir?

    Tekrar teşekkürler
  • Unutulmamalıdırki daıkın sadece klima yapar. Tamam pahalıdır ama gerekli bakımları yapıldığı sürece ömürlük klimadır.
  • Verdiğin listeden Fujitsu inverter modellerini öneririm hem uygun fiyatlı hemde kaliteli ve performanslıdır ürünleri.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SK1P60! RequeM

    Verdiğin listeden Fujitsu inverter modellerini öneririm hem uygun fiyatlı hemde kaliteli ve performanslıdır ürünleri.

  • 
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.