Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2441. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: channex , channex Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (1 Mobil) - 13 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.247
Cevap
703
Favori
4.432.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24392440244124422443
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emr_dgl

    @klima5505 hocam merhabalar; 23 m2 civarında bir salonum var ve bu salon için 12.000 BTU luk F/P ürünü klima almayı düşünüyorum. Wifi özelliği ve ısıtma özelliği benim için çok da önemli değil. Klimayı sadece soğutma amacıyla kullanmayı planlıyorum. Klimayı her ne kadar salona konumlandıracak olsam da diğer odalardaki sıcağı da hafiften kırmasını istiyorum. Evin aktif olarak kullanılan m2 si 70 metrekare civarındadır. T şeklinde bir holüm var ve bütün odalar bu odalar bu hole açılıyor. Ayrıca yalıtımlı bir binaya sahibiz. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bu koşullara sahip kişilere genellikle yüksek BTU lu cihaz yerine daha düşük BTU lu fakat daha uzun süreli çalışacak bir sistem öneriyorsunuz. Ben de bu yüzden 12.000 BTU luk bir cihaz almaya karar verdim. Takip ettiğim kadarıyla F/P ürünü olarak R32 gazlı Samsung AR35, LG Dual Eco, ECA Spylos, Viessman Dynemic, Airfel LTXN35UB ürünlerini tavsiye ediyorsunuz. Bursa' da yaşıyorum ve bu ürünlerin servis açısından herhangi bir sıkıntısı olacağını düşünmüyorum. Siz bu ürünler arasında bir sıralama yapacak olsaydınız nasıl bir sıralama yapardınız? Şimdiden teşekkür ederim.

    Merhabalar hocam.


    Öncelikle izleniminiz doğrudur. Kapasiteyi büyütmek ne yazık ki ısıtma-soğutmayı hızlandırmaz. Çünkü tamamen açık yekpare bir 70m² alanı iklimlendirmiyorsunuz. Ne yapılırsa yapılsın soğutulan/ısıtılan hava,takribi 2m² alana sahip kapılardan geçerek diğer alanlara ulaşacak. Yani klima 70m² alanın ısıl yüküne maruz kalmış olmuyor.


    Birim zamanda yekpare 70m² alanda gerçekleşen ısı transfer miktarı ile,kapılardan geçerek dolaşım gerçekleştiren bölümlü 70m² alanın ısı transfer miktarı farklı olacaktır.


    Bölümlü alanlarda önce klimanın bulunduğu ortamın havası soğuyacak,soğuyan hava klimanın bulunduğu ortamda yoğunlaştıktan sonra açık olan salon kapısından itibaren diğer alanlardaki sıcak havanın ısısını emerek yol katedecektir.


    Şöyle bir örnekle açıklamak isterim ;


    Bir kettle düşünün,içine suyu koydunuz ve ısıtmaya başladınız. O esnada su ılık iken suyun içine parmağınızı batırıp kettle'nin rezistansına dokunursanız parmağınız yanar. Ancak su,o kadar sıcak değildir. Zamanla ısınır. Aynı zamanda kaynama dipten başlar. Suyun üst kısmının fokurdamaya başlayıp da alt kısmının (rezistansa temas eden kısmının) sonra kaynadığını görmek mümkün değildir.


    Yani ilk önce klimanın bulunduğu alandaki hava soğutulur,sonra salon kapısından itibaren diğer alanlardaki havanın ısısı salondaki soğuk havaya akmaya başlar. Akış,sıcaktan soğuğa (pozitiften negatife) doğru gerçekleşir. Tıpkı sıcak bir çay bardağının elimizi yakması gibidir. Sıcak çay bardağına göre negatif (daha soğuk) olan elimize ısı akışı gerçekleşir.


    Konuyu daha fazla karmaşık hale getirmeden toparlayacak olursam,


    Önce klimanın bulunduğu alan soğur,sonra diğer alanlara bu soğukluk etki etmeye başlar. Bu esnada hava dolaşımı meydana gelir ve bu dolaşım,ısı transferi ile doğal yolla gerçekleşir. Bunu gözle görmek mümkün olmaz. Ancak mekânı duman,sis ile doldurarak dumanın,sisin hareketini izleyerek gözlerinizle şahit olabilirsiniz.


    Bu dolaşım meydana geldikçe salondaki soğuk hava,diğer alanlardaki sıcak havanın ısısını emerek diğer alanların havasını soğuturken kendini ısıtır. Arkasından tekrar soğuk hava üretilmelidir ki bu transfer devam edebilsin. Bunun da tek yöntemi çalışma süresini uzatmaktır.


    Yekpare alanda engelsiz şekilde bu transfer gerçekleşeceği için 70m² alan yekpare ise ona göre kapasite seçmek gerekirdi. Ancak bölümlü alanlarda transfer sadece kapının açıklığı kadarlık bir alandan gerçekleşeceği için klimanın bulunacağı alana göre kapasite seçip çalışma süresini uzun tutmak gerekir.


    Bu bahsettiğim tek noktada çalışan klimalar için geçerlidir. Tadilat aşamasında uygulaması mümkün olan kanallı klimalar istisnadır.


    LG Dual Eco'nun soğutma yönüyle ufak bir artısı var,verim açısından.


    LG Dual Eco


    E.C.A Syplos = Viessmann Dynamic (Viessmann'da montaj ücretlidir,bunu hatırlatmak isterim)


    Samsung AR35 = Airfel LTXN35UB


    Airfel'in U ile biten R410A gazlı serileri mevcut ancak UB,yeni yeni ithal edilmeye başlandı. Henüz ilinize gelmemiş olabilir. (Önce genel merkezin olduğu bölgelere geliyor çoğunlukla,sonra sonra ülke geneline yayılıyor).


    Samsung AR35 ile Airfel LTXN'in R32 gazlı olanları eşdeğerdir. Airfel'i beklemek istemezseniz Samsung AR35'i tavsiye edebilirim.


    Isıtma söz konusu olsa idi LG'yi daha sonraki sıralara yazabilirdik. Çünkü diğer alternatifler ısıtma konusunda daha başarılı durumdalar.


    Bu LG asla ısıtamaz anlamında değildir. Ancak diğer alternatifler defrost sıklığı vb. açılardan bir miktar daha avantajlı oluyor.


    Bu bağlamda kullanım şeklinize göre böyle bir sıralama izlemenizi tavsiye ederim.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaskoo_87

    Merhaba tekrardan,


    Yönlendirmeniz doğrultusunda modelleri inceledim, fiyat bilgilerini toparladım. @klima5505


    MODEL GAZ TİPİ FİYAT

    Mitsubishi Hare 12 MSZ-HR35VF R32 ?7.500 

    Samsung AR35 12 AR12TXHQASI R32 ?4.400 

    Carrier XPower Gold 12 53UQV035H R410 NIL 

    Carrier XPower Fresh 12 QHA012D8S R32 ?4.900 

    E.C.A. Spylos 12 ESA1312A100 R32 ?4.050 

    Viessmann Vitoclima 200-S/HE Dynamic 12 R32 ?3.850 

    Vaillant VAI 8-035 WN R32 ?4.200 

    Sigma Plus 12 SGM12INVDMG R32 ?5.000 


    Kağıt üstünde farklarını benzerliklerini bulabiliyorum da, bu sanırım hiç bir şey ifade etmiyor gibi. Asıl önemli konular malzeme kalitesi, verim performansı, servis desteği fakat bunları da internetteki karşılaştırmalarda bulmamız mümkün olmuyor. Sizce bu üstteki modeller arasından, HaRe hariç zira 6.000 TL 'lik bütçemi aşmakta kendileri, geri kalan modellerden hangisini seçmemiz en isabetli olacaktır?

    Merhabalar.


    HaRe'yi hesaba katmasak bile aklınızda bilgi olarak kalması adına listeye dahil edecek olursam,


    Mitsubishi Electric HaRe


    Sigma Plus INVDMG


    Vaillant VAI8


    Viessmann Vitoclima - E.C.A Syplos


    Carrier Xpower Gold


    Carrier Xpower Fresh - Samsung AR35


    şeklinde bir sıralama yapabiliriz.


    Sigma Plus INVDMG soğutma verimi açısından HaRe'den üstün ancak bu fark çok büyük değerlere sahip değil. Buna karşılık Mitsubishi'nin materyal kalitesi onu birinci sıraya taşıyor. Onu hariç tutarsak verim açısından da üstün oluşu ile Sigma Plus birinci sırada yer alır.


    Yanyana yazdığım cihazlar ise aynı üreticinin ürünü olup eşdeğer durumdadır.


    Bu sıralamaya göre tercihte bulunmanızı tavsiye ederim. Listenin başından başladınız,ilk sıradaki olmadı diyelim (bir anda zamlandı,fahiş fiyata geldi vs. veya servisten yana sorun oldu,bir şekilde tercih etme imkânınız kalmadı) o zaman ikinci sıraya,o da olmazsa üçüncü diye eleyerek gitmenizi tavsiye ederim.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: BMW WiliamsF1

    Merhaba @klima5505 Hocam,


    İlk defa klima alacağım için son zamanlarda araştırma yapmaya başladım. İlk etapta 5000-6000 TL aralığındaki cihazları inceliyordum. Hatta İklimsa'dan alttaki teklifi aldım ancak araştırınca giriş seviyesi cihazlar olduğunu fark ettim.


    İstanbul'da Maltepe'de Sitede içerisinde, ısı yalıtımı yüksek (kışın kalorifer dahi yakmıyoruz) tek güney cehpeli, cift camlı, 25 M2 Salonu olan 90 M2'lik 2+1 bir dairede oturuyorum. Salon ve yatak odasında tesisat çekili durumda. Multisplit klima seçenekleri pahalı geldiğinden salon kapısını açarak diğer odaları da soğutmak niyetindeyim. Ayrıca onun için de alttaki gibi fiyat verdiler.


    Forumdaki sorulan sorular ve klima seçimi konusundaki tavsiyeleriniz doğrultusunda çıtayı biraz daha yükseltip daha verimli modellere bakmaya başladım.


    Daikin Shira Plus 14000 BTU/h A++ FTXM42N Inverter Klima R32 ve


    Mitsubishi SRK35ZSX-W(S) Diamond A+++ 12000 BT arasında gidip geliyorum.


    1.Sorum Üstteki iki model arasından verimlilik ve performans açısından sizce hangisini seçmeliyim ?


    fiyat olarak çok yakınlar 14000 btu avantaj olabilir mi alttaki sorum açısından




    2.sorum evin geneli için bir iklimlendirme yapmak istersem alttaki gibi daha yüksek kapasiteli ürünler mi seçmeliyim yada bunlar dışında tavsiyeniz ne olur ? yoksa multi sistem daha mı faydalı olur ?


    Mitsubishi Diamond SRK71ZM-S A++ 24000 BTU

    Mitsubishi Heavy SRK50ZS-W(S) Premium Serisi A++ Enerji Sınıfı 18.000 Btu/h


    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Ayrıca vakumlama konusu hakkında yaptığınız bilgilendirme için çok teşekkürler, çok faydalı bir bilgi oldu  

    Merhaba @BMW WiliamsF1 hocam.


    1-Öncelikle Mitsubishi Heavy'i İklimsa yerine Form Group'tan almanızı tavsiye ederim. İklimsa'nın sunmuş olduğu Heavy cihazlar R410A gazlıdır. Form Group'un ithal ettiği Heavy'ler ise yeni nesil R32 gazlıdır. Bu İklimsa'yı karalama amaçlı değildir. General Electric,Sharp,Sigma vs. tercih edilebilir ancak Mitsubishi Heavy cihazları güncellemediler,o nedenle.


    İklimsa (bir değişiklik yapmadı ise) ürün kodunun sonunda W yazsa da esasen satışını gerçekleştirdiği model S'dir.


    W kodlu cihazlar (Örneğin ZSX-W) R32 gazlı,S kodlu cihazlar (örneğin ZSX-S) R410A gazlıdır.


    Shira Plus ve Heavy Diamond serisi üst segment ürünlerdir. Heavy Diamond'da 14000 Btu yok. Bu nedenle 14000 Btu Shira Plus ile birebir kıyaslayamayız.


    Eşdeğer kapasitelerde Heavy Diamond özellikle soğutmada daha üstündür. Yalıtım bahsettiğiniz kadar iyi iken 14000 yerine Shira Plus'ta da 12000 tercih ederek satın alma maliyetini düşürebilirsiniz. 14000 Btu da fazla gelmez. Shira Plus tercih ederim,aradaki fiyat farkı sorun değil derseniz 14000 Btu da sorun oluşturmaz.


    Ancak dediğim gibi eşdeğer kapasiteleri kıyaslarsak Heavy daha üstündür. Shira Plus da asla fatura yönünden üzmez. Ama Heavy için Form Group bayileriyle görüşmeniz daha iyi olur.


    Birkaç cümle ile özetlersem ; Heavy Diamond daha üstündür. Ancak Shira Plus da aynı segmentte çok iyi bir cihaz. Ayrıca Shira Plus'ın FTXM35R - FTXM42R koduyla yenilenmiş versiyonları da yolda. Daikin özelinde aceleniz yoksa bu yeni versiyonu bekleyin derim. Karar aşamasında Heavy az bir farkla daha üstün olduğunu bilerek,görsel açıdan da göz zevkinize göre kıyaslayarak tercihte bulunmanızı tavsiye ederim. Çünkü ikisi de gayet iyi birer modeldir. Ne Shira pişman eder,ne Diamond...


    14000 Btu da Shira özelinde tercih edebilirsiniz. Diğer alanları 12000 Btu ile de iklimlendirebilirsiniz. Shira Plus tercih edecek olup da bütçenize müsait ise 14000 Btu tercih edebilirsiniz. Ancak sırf 14000 Btu olsun diye model tercihinizi değiştirmeyin,Daikin tercih edecekseniz 14000 olsun derim.


    2-Evin genelini iklimlendirme ile ilgili "emr_dgl" forumdaşımıza yapmış olduğum açıklamayı aynen sizlere de aktarmak isterim ;


    Kapasiteyi büyütmek ne yazık ki ısıtma-soğutmayı hızlandırmaz. Çünkü tamamen açık yekpare bir alanı iklimlendirmiyorsunuz. Ne yapılırsa yapılsın soğutulan/ısıtılan hava,takribi 2m² alana sahip kapılardan geçerek diğer alanlara ulaşacak. Yani klima evin (toplam alanın) ısıl yüküne maruz kalmış olmuyor.


    Birim zamanda yekpare evin tüm alanında gerçekleşen ısı transfer miktarı ile,kapılardan geçerek dolaşım gerçekleştiren bölümlü toplam alanın ısı transfer miktarı farklı olacaktır.


    Bölümlü alanlarda önce klimanın bulunduğu ortamın havası soğuyacak,soğuyan hava klimanın bulunduğu ortamda yoğunlaştıktan sonra açık olan salon kapısından itibaren diğer alanlardaki sıcak havanın ısısını emerek yol katedecektir.


    Şöyle bir örnekle açıklamak isterim ;


    Bir kettle düşünün,içine suyu koydunuz ve ısıtmaya başladınız. O esnada su ılık iken suyun içine parmağınızı batırıp kettle'nin rezistansına dokunursanız parmağınız yanar. Ancak su,o kadar sıcak değildir. Zamanla ısınır. Aynı zamanda kaynama dipten başlar. Suyun üst kısmının fokurdamaya başlayıp da alt kısmının (rezistansa temas eden kısmının) sonra kaynadığını görmek mümkün değildir.


    Yani ilk önce klimanın bulunduğu alandaki hava soğutulur,sonra salon kapısından itibaren diğer alanlardaki havanın ısısı salondaki soğuk havaya akmaya başlar. Akış,sıcaktan soğuğa (pozitiften negatife) doğru gerçekleşir. Tıpkı sıcak bir çay bardağının elimizi yakması gibidir. Sıcak çay bardağına göre negatif (daha soğuk) olan elimize ısı akışı gerçekleşir.


    Konuyu daha fazla karmaşık hale getirmeden toparlayacak olursam,


    Önce klimanın bulunduğu alan soğur,sonra diğer alanlara bu soğukluk etki etmeye başlar. Bu esnada hava dolaşımı meydana gelir ve bu dolaşım,ısı transferi ile doğal yolla gerçekleşir. Bunu gözle görmek mümkün olmaz. Ancak mekânı duman,sis ile doldurarak dumanın,sisin hareketini izleyerek gözlerinizle şahit olabilirsiniz.


    Bu dolaşım meydana geldikçe salondaki soğuk hava,diğer alanlardaki sıcak havanın ısısını emerek diğer alanların havasını soğuturken kendini ısıtır. Arkasından tekrar soğuk hava üretilmelidir ki bu transfer devam edebilsin. Bunun da tek yöntemi çalışma süresini uzatmaktır.


    Yekpare alanda engelsiz şekilde bu transfer gerçekleşeceği için toplam alan yekpare ise ona göre kapasite seçmek gerekirdi. Ancak bölümlü alanlarda transfer sadece kapının açıklığı kadarlık bir alandan gerçekleşeceği için klimanın bulunacağı alana göre kapasite seçip çalışma süresini uzun tutmak gerekir.


    Bu bahsettiğim tek noktada çalışan klimalar için geçerlidir. Tadilat aşamasında uygulaması mümkün olan kanallı klimalar istisnadır.


    Yani tüm evi iklimlendirme amacınız olduğunda yükseltmeniz gereken kapasite değil,çalışma süresi olmalıdır. Kapasiteyi artırmak faydadan çok zarar getirir (faturayı kabartır).


    Multi sistem tercih edecek olursanız Form Group veya İklimsa olması hiç farketmez. Çünkü iki markada da dış ünite R410A gazlıdır. Heavy henüz Multi'de R32'ye geçmedi. Bu konuda ilk adım Daikin'den geldi. Daikin Multi dış ünitelerde R32 seçeneği mevcuttur.


    Klimaların dış ünitelerinin toplandığı alanda eğer iki ayrı dış ünite için yer imkânı varsa ve multi için özel bir sebep yoksa hiç ek masraf yapmayın derim. Özellikle multi istemiyorsanız ayrı ayrı alınması daha iyi olur. Malzeme ücreti ödeyecek olmasanız bile almış olduğunuz fiyatlarda göründüğü gibi multi daha pahalıdır. 40 kodlu 14000 Btu dış ünite için 8715 TL fiyat yazmışlar. Bu dış ünite ile iki iç üniteyi eş zamanlı olarak çalıştırmaya kalkarsanız verim önemli ölçüde düşecektir.


    Çünkü verilen teklife göre 9000+12000 = 21000 Btu kapasite söz konusu. Dış ünite 14000 Btu. İç üniteler eş zamanlı olarak (aynı anda) çalışmayacaksa seçim gayet iyi. Ancak eş zamanlı çalışmada bu dış ünite yetersiz kalır. Zararı olmaz ancak iç ünitelerin kapasiteleri geçici olarak düşer. Bu da tüketimi artırır. Dış ünite kapasitesini büyütmeye kalktığınızda ise bireysel iki adet klimaya göre fiyat önemli ölçüde yükselir.


    50 kodlu 18000 Btu yaklaşık olarak 1200TL daha pahalıdır. Bir üst kapasite 80 kodlu dış ünite olarak 28000 Btu'dur ki bu da iç ünite kapasitelerinden büyük olacağı için fazla gelecektir. Yani eş zamanlı çalışmada kapasite düşümünün asgari boyutta olması için mevcut multi teklifinin toplam fiyatına 1200TL daha eklemeniz gerekir. Bütçeniz var ise sorun değil ancak diğer türlü gereksiz masraf olur. Tek dış ünite olacak diye fazladan ücret ödemiş olursunuz.


    Güzel yorumlarınız için ben teşekkür ederim. Vakum ne yazık ki kanayan bir yara. Zerre miktarınca bile faydam oldu ise ne mutlu bana.  


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim ilginize,saygilar...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turom

    Üstadım teşekkür ederim. Mitsubishi enviro da karar kıldım. Bugün de keşif için bir görevli geldi. Lakin yeni bir sorun ortaya çıktı. Dış ünite kapalı cam balkona kurulacak. Keşif için gelen bey klima çalıştığı sürece balkonda oturulamayacağını çok sıcak olacağını söyledi. Bu durum doğru mudur?

    Rica ederim hocam. Maalesef keşfe gelen beyefendinin dediği doğrudur. Hatta balkonda oturamayacak olmanızla beraber başka bir sorun da meydana gelir ki o da klimanın performansının önemli ölçüde düşecek olmasıdır.


    Klima,iç ortamdan emdiği ısıyı dış ünite vasıtasıyla dış ortama aktarır. Kapalı balkonda iç ortamdan emilen ısı yine kapalı ortama atılmış olur. Yani klima iç ortamı soğuturken kapalı olan balkonu,iç ortamdan emdiği ısıyla ısıtmaya başlar.


    Bu ısı ortamda biriktikçe ortamın sıcaklığı yükselir ve bu ısı artışı ortam kapalı olduğu için devam eder. Dış ünitenin bulunduğu alanın sıcaklığı arttıkça klimanın performansı gitgide düşer. Soğutucu akışkan basıncı da klimanın çalıştığı ortamın ısınıp anormal seviyelere yükselmesi sonucu anormal seviyelere yükselerek klimanın hata kodu vermesine sebep olabilir.


    Bu nedenle iki seçeneğiniz bulunur. Ya klima çalışırken katlanır cam var ise hepsi açılıp açık balkon haline getirilecek,PVC doğrama ise tüm pencereler açılacak.


    Ya da dış ünite balkona değil,direkt atmosfere açık (binanın dış duvarı,balkon duvarına ama dış cepheye bakan tarafına) monte edilecek.


    Aksi halde balkonda sıcaktan oturamayacağınız gibi klima performansı düşecek ve klima zorlanacaktır(teknik tabiriyle şişecektir).


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeynel350

    Çok teşekkür ederim ilginize,saygilar...

    Rica ederim.


    Saygılarımla...

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Detayli ve bilgilendirici mesajiniz ve ilginiz için teşekkür ederim.

    Bugun sabah saatlerinden itibaren bayi ve bölge müdürlüğünle konuşmamdan sonra ürünün sifir ürün ile değiştirilmesi konusunda anlastik.

    Aksam servis tekrar geldi ve butun gazi bosaltmayi tekrar gaz basmayi sonrasında da vakum islemi yapmayi önerdi. Kabul etmeyip sifir ürün ile değiştirilmesini istedim. Bu ürün sökülüp yerine sıfır ürün takıldı. Vakumlama islemi ve bütün diger işlemler düzgün bir sekilde tamamlandi.

    Bayi ürünün degistirilmesi ve diger konularda çok yardımcı oldu.

    Şimdilik durum bu sekilde hocam, saygilar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mcanckr

    Detayli ve bilgilendirici mesajiniz ve ilginiz için teşekkür ederim.

    Bugun sabah saatlerinden itibaren bayi ve bölge müdürlüğünle konuşmamdan sonra ürünün sifir ürün ile değiştirilmesi konusunda anlastik.

    Aksam servis tekrar geldi ve butun gazi bosaltmayi tekrar gaz basmayi sonrasında da vakum islemi yapmayi önerdi. Kabul etmeyip sifir ürün ile değiştirilmesini istedim. Bu ürün sökülüp yerine sıfır ürün takıldı. Vakumlama islemi ve bütün diger işlemler düzgün bir sekilde tamamlandi.

    Bayi ürünün degistirilmesi ve diger konularda çok yardımcı oldu.

    Şimdilik durum bu sekilde hocam, saygilar.

    Rica ederim hocam.


    Açıkçası kısa bir serüven olmasına çok sevindim. Bazı haller oluyor ki müşteriye klimayı söküp sokak ortasında parçalatacak kadar tatsızlaşabiliyor.


    Servisin gaz boşaltma,tekrar gaz basma teklifini kabul etmemeniz iyi olmuş. Sıfır cihazın gazıyla oynayıp güya çözüm üreteceklerdi.


    Bayinin bu konudaki tutumu,gereksiz ısrarlarda bulunup süreci uzatmaması da gayet iyi bir ayrıntı.


    Geçmiş olsun ve tekrardan hayırlı olsun diyorum.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam elegant prime 9000 modeliydi. Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim değişim tarihine göre yaptırayım bakımlarını o zaman.
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim bilgilendirme için hocam Son bir sorum olacak oda Şanlıurfa da servis imkanı yok Dediniz bu bana Problem oluşturur mu başka marka tercih etmem daha mı sağlıklı olur ? hem takilmasinda hemde tasinma sırasına sokulmesinde garanti vb. durumlar sebebiyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koray_220 -- 12 Mayıs 2021; 1:43:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheDeviLofDark

    Evet hocam elegant prime 9000 modeliydi. Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim değişim tarihine göre yaptırayım bakımlarını o zaman.

    Rica ederim hocam,güle güle kullanınız.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: koray_220

    Çok teşekkür ederim bilgilendirme için hocam Son bir sorum olacak oda Şanlıurfa da servis imkanı yok Dediniz bu bana Problem oluşturur mu başka marka tercih etmem daha mı sağlıklı olur ? hem takilmasinda hemde tasinma sırasına sokulmesinde garanti vb. durumlar sebebiyle

    Rica ederim hocam. Bayi yok ancak servis var. Tam tersi yani. Servisle bir görüşmenizi tavsiye ederim. Çünkü ürünler çoğu zaman servis deposunda bekler. Oradan araca yüklenip tüketiciye montaj için ulaştırılır. Bu nedenle servis ile görüşüp temin etme konusunda fikir almanızı tavsiye ederim. Hiç imkân olmazsa Mitsubishi Electric ve diğer alternatiflere yönelin derim.


    https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/servisler


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Peki öyle yapacağım tekrar teşekkürler ilginiz için hayırlı günler dilerim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • koray_220 K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

    Hayırlı günler dilerim.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    hafta sonları sabahtan akşama kadar, hafta içi 4-5 saat kalır. bu arada dün mitsubishi heavy premium 12lik için de 6900 fiyat aldım onu da ekleyeyim, ilginiz için çok teşekkür ederim.

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ettim. Kurulum sonrası paylaşımlarda bulunurum. İyi bayramlar dilerim.

  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Ustam kolay gelsin.

    Mitsubishi form mağazalarından aldığım mitsubishi heavy 12 btu klima hakkında gelişmeleri yazayım :)

    Beni aradılar bölge mühendisi evaptan gelen gaz akış sesinin çözümü olarak tüm gazın boşaltıp yenisinin yüklenmesi talimatı vermiş.

    İçime sinmedi aslında sıfır alıp daha kullanmadığım ürünün gazı değişecek. Haliyle fabrikada hassas bir şekilde yüklenen gaz boşaltılacak ve manuel bir şekilde yeni gaz yüklenecek. Genede en azından sadece gaz değişimi ile sorun giderilecekse iyi olur düşüncesiyle tamam dedim.

    Yapan kişiler boşaltıp yaklaşık 45 dakika gibi bir vakumlama yaptılar sonra gazı bastılar.

    Gelen servis pek birşey demedi ama gözlerinden gaz değişimi ile olayın çözülmeyeceğine inandıklarını gördüm. Onlarda biz bölge müdürlüğünün talepleri dığrultusunda hareket ediyoruz diyorlar. Senin sorununu gördük ve raporlayıp bildirdik dediler.

    Sonuç olarakta öyle oldu ses gitmedi. Olan sıfır ürünümün orjinal gazına oldu.

    Bölge müdürlüğü sorunun ne olduğunu öğrenmek istiyormuş. O yüzden çözümleri deniyormuş. Bende kızdım benim ürünüm deneme tahtasımı? Alsınlar götürsünler teknik odalarında sabah akşam incelesinler.

    Neyse bölge müdürlüktekileri tanımıyorum ama en azından satın aldığım kişi dürüst ve ilgili biri. İçiniz rahat olsun mitsubishi form bölge müdürlüğü sizi mağdur etmez diyor. Bakalım umarım mağdur etmez. Mahkemelerle uğraştırmaz.

    Zaten artık kesinlikle hiçbir işlemi kabul etmeme kararı verdim. 2 tane servis formu var elimde. Birinde tıkırtı var ses yağlama yapıldı diyor sorun giderildi diyor diğerinde ses şikayeti için gaz değişimi yapıldı sorun devam ediyor diyor. Kesinlikle artık ürün değişimi istiyorum. Çünkü ürün fabrikadan ayıplı mal olarak geldi.

    Hocam şimdi size 2 sorum var. Cevaplarsanız çok mutlu olurum.

    1.sizi bu gaz değişiminin bana dezavantajları var mı? Sadece iç ünite değişimi yaparlarsa yeterli olur mu? Dış ünite içinde talepte bulunmalımıyım.

    2.si ben tüketici hakem heyetinde okudum 2 yıl içinde arıza yaparsa ayıplı mal olduğu belirlenirse müşteri değişimi, iadesi, vb hak telebinde bulunabilir diyor. Gelen arkadaşlardan biri ürün değişimi için 7 servis kaydı oluşması lazım falan gibi bir şey söyledi. Böyle bir şey var mı?



    Hocam gelişmeleri sizinle paylaşmaya devam edeceğim :) cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum saygılarımla..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    cevabınız için çok teşekkürler, şimdi anladığımı düşünüyorum.

    bir de yalıtımlı binada 22m2 oturma odası için 12000 btu klima düşünüyorum. Mitsubishi heavy premium r32 gazlı için 7500tl fiyat verdiler, sizce değer mi bu miktarı vermeye yoksa 4-5bin TL civarı bir şey mi bakmalıyım hocam ne önerirsiniz, verimli olması, tüketimin az olması benim için önemli

    (premium yerine diamond yazmıştım, onu düzelttim)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tinoo -- 13 Mayıs 2021; 10:9:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Klima5505 hocam tekrar rahatsız ediyorum sizi ama. Benim durumum da bu üstteki mesajda bahsedilene benzer. Hole taktırmayı düşünüyorum klimayı. Bebek var direk ona vurmasın ama odalarda hafif serin olsun amaçlı. 18000 lik bir cihaz aldım ben hata mı yapmışız? 24 lük dedi de gösterdiğim iki farklı servis benim klimacı yakınım 18 yeter size dedi. Ev 100m2 . Balkon hariç 80 küsür. Sigma comfort aldım da zaten 18000 lik tam 18 değil 15 bin küsürmüş. 12000 lik tam 12 değil daha az☺️Klima sürekli çalışmayacak günde 3-5 saat ancak.İnşallah hata yapmamışızdır.Teşekkür ederim şimdiden hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8156ACF80 -- 12 Mayıs 2021; 18:44:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FthOgn

    hafta sonları sabahtan akşama kadar, hafta içi 4-5 saat kalır. bu arada dün mitsubishi heavy premium 12lik için de 6900 fiyat aldım onu da ekleyeyim, ilginiz için çok teşekkür ederim.

    Merhaba.


    Bu tarz bir kullanımda 12000 Btu yeterli olacaktır. M.Heavy Premium serisi için İklimsa'dan mı fiyat aldınız,yoksa Form Group'tan mı acaba ?


    Fiyat gayet iyi görünüyor.


    Saygılarımla...

  • 
Sayfa: önceki 24392440244124422443
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.