Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1784. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.255
Cevap
705
Favori
4.434.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17821783178417851786
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hay.alper.est kullanıcısına yanıt
    Proje biraz karışık gözüküyor fotoğraf sadece üst kat içinse m2 ler net gözükürse nereye kaç btu olacağı söylenebilir. Ebeveyn ve salona göz ucuyla bakıldığında gerekli olduğu gözüküyor. Biz adanada ikamet ediyoruz. 3+1 135 m2 evde 4 klima var. 2 adet 13, 1 adet 24 , 1 adet 9 btu kullanıyoruz. Mesajımı dediğim gibi cevaplarsanız, size yardımcı olucam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4GryphoN 4 kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen oda için minimum 18 olmalı. Fiyat farkı, soğutma kapasitesi kıyaslamasına bakalım bi. Bizimki 32m2, 6m2 cam vs alanı, tavan 2.7m. 24 lük en ideali. Soğutma ısıtma işleminin hızlı olması açısından. Süreç %30 kadar daha yavaş olur 24 ile 18 arasında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    Biz de kavurucu sıcaklara dayanamayanlardanız 😬 Bugün mitsubishi electric bayisine gidip model baktık keşfe geldiler kırıgamine msz ef35 Modeli'nde karar kıldık, 5.200 tl liste fiyatından peşin iskontolu 4.700 tl ye ok dedik, yanında da melcloud adlı cihaz (telefon uyg ile uzaktan kontrol) hediye.. kullanan arkadaşlar var ise yorumlarını rica ederim. Saygılarımla,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


  • Ado hocam;
    Selamlar. İstanbul Sefaköy semtinde İnönü mah. 3 katlı binanın 2. katında 25 m2 lik salon için sadece soğutma özellikli klima arıyorum. tahminlerime göre 12.000 BTU yeterli olacak ama aradığım şey tamamen kalite. Bütçe 3000-5000 tl . bina 3 yıllık. tüm kapılar açık kullanılacak. kendi çizimim ile krokiyi paylaşıyorum yatak odasının soğutulması da mümkün olursa süper olur.
    şimdiden teşekkürler.


    Odanın özellikleri;
    25m2
    yükselik 2.45 cm
    3 yüksek camlı fransız balkon (çift cam)




  • D_enn kullanıcısına yanıt
    Hocam BTU kısmını 12.000BTU olarak okeyledik onda sorun yok, ancak dediğiniz gibi yatak odasına da hükmedebilmek istiyorsanız size önce kalite sonra da zaman lazım.

    Yalnız ne kadar kalitelide olsa 12.000BTU olması nedeniyle yatak odasına sirayet etmesi zaman alacaktır bunu unutmayınız.

    ME DAIKIN MHI gurubu sizin için en makul tercihler olacaktır.
  • 4GryphoN 4 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin koşullara 18 gereksiz olur, ABARTILI demiyorum ama gereksiz olur. 12 lik bir klima ve hatta adı 12 lik diye geçmesine rağmen soğutması 13.000 leri bulan bazı marka modelleri tercih ederseniz hiç bir sorun yaşamadan rahatlıkla kullanır ve kjonfor koşullarını yakalayabilirisniz.

    örnek olarak aşağıdaki klima 12 lik diye geçer ancak min btu değeri 3700 iken max btu değeri 14.000 dir Yani 12 lik diye kabin tipi geçer ancak soğutma kapasitesi aslında 14.000BTU dur ve tam da sizin işinizi görür.

    Ben linki örnek amaçlı paylaştım marka önerisi olarak algılamayın lütfen. araştırmanızı bu doğrultuda yapabilmeniz adına örnek paylaştım. Haa klimayı beğenen kullanan çok o ayrı konu, lakin garantisinin 2 yılcık olduğunu hatırlatmak isterim.

    http://urun.n11.com/klima/airfel-12000btu-sezonsal-inverter-klima-ltxn35u-P175847082?cid=604001&gclid=Cj0KEQjwkN3KBRCu2fWmy9LLqN4BEiQANP9-WqUnfCQkaUWE4z-ExuxxpQ7NqFa-OefTivzV-jGPgMoaAlKy8P8HAQ&gclsrc=aw.ds




  • onurfredy kullanıcısına yanıt
    BAYMAK müthiş bir akıl oyunu yapıyor ve düşük fiyat ile 2 senedir piyasada büyük yer edindi bence.

    Aslında UĞUR da aynı zaman diliminde atak yaptı lakin sanıyorum şu malum mevzular sonrası yaşanan vefat vs derken pek işin üstüne düşmediler ki pek adları anılmıyor. Halbuki UĞUR USMART klimayı aslında MİDEA üretiyor. BAYMAK ise ÇİNLİ AUX tarafından üretiliyor (Gerçi MİDEA da ÇİNli, ama neyse)

    LG kullanıcıları oldukça memnun grünüyor lakin LG de SAMSUNG da öyle ultra mega kalitede üretim yapan markalar değil. Haa benim tarzıma uygunmu? uygun zira ben AL/KULLAN/AT modelciyim o nedenle sorun değil zira benim mantığım bu ürünleri aldıktan 6-7 yıl sonra yenilemekten yanadır. o nedenle yüksek bedeller ödemek yerine alır kullanır zamanı gelince yenisi ile değiştiririm. Bu anlamda listede BAYMAK daha akla yatkın bana göre, ancak bakın uyarması benden, bu adamlar piyasaya hızlı girdiler, Hızlı koşan çabuk yorulur mantığı ile 2-3 yıl sonra ''Aaaa biz battık'' derler mi bilemem. Gerçi bu adamlar çakma çukma firmalar değil sonuçta ama yarın kalkar 'Klima sektöründen el çekiyoruz'' derlerse onu bilemem.

    Haaa aynı risk MİDEA için yokmu? Tabi ki var, ''Türkiye pazarından çekilme kararı aldık'' deseler kim ne diyebilir? bu kadar MİDEA müşterisi ne yapar bilemem. Zamanında Chewrolet araba sahibiyken ben bunu yaşadım. Chewi abimiz ''Ben Avrupa pazarından çekiliyorum artık'' dediğinde başıma gelecekleri bildiğim için 2 ay sonra arabayı sattım ben.

    3 marka paylaşmışsınız, markasal anlamda BAYMAK kalite olarak yine de diğerlerinden 1 tık altta kalır onu peşinen belriteyim.

    geriye SMSNG ve LG kalır onu da LG nin kompresörlerini ben başarılı buldum bu nedenle bu ikisinden de SMSNG eler ve size LG ön plana çıkar derim.




  • Proje karışık evet firmanın sitesinden aldım m2 olarak gözükmüyor kendim ölçtüm ebeveyn banyolu banyo dahil 32 m2, kare oda 12 m2, mutfak gözüken 28 m2 .Şimdi salonun sağında mutfak görünüyor projede ama orası da oda.Salona takmayı düşünmüyoruz çünkü alt katta oturma odası var pek kullanmıyoruz ve orası serin üst katlara çözüm lazım.Teşekkürler
  • illegal_89 İ kullanıcısına yanıt
    Mümkün olduğunca yaygın ve bilinen ürünlere yönelmek lazım veya bilinmeyen ürünlerde yaygın olmayan ürünlerde SAĞLAM bir muhatap var ise OK demek lazım. Bu anlamda LG makuldür. HITACHI belki daha kaliteli ancak muhatap yok ise kalitenin anlamı yok azizim.
  • cerrah C kullanıcısına yanıt
    Ben üst segment alt segment bilmem açık söyleyeyim, hatta bir çok klimanın modelini dikkate almam, onların önüne ne yazdıklarından ziyade üretimde ne kullandıkları teknik verileri kendi tecrübelerim ve cihazları tanıma durumuna göre karar veriyorum ben. Biliyorum ki nice üretimler birbiri ile birebir aynıdır ancak önlerinde farklı model isimleri yazar.

    Klima koşul işidir hocam, takılı kalmayın isimlere
  • Hay.alper.est kullanıcısına yanıt
    Hocam ancak bu kadar kafa karıştıcı anlatılabilir 😨
    Kabaca bir taslak çizseniz, nereleri klimatize etmek istediğinizi belirtseniz kolaylaşır yardım almanız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • D_enn kullanıcısına yanıt
    25m2 alanı 12 btu ile soğutmaya kalkıp birde kapıların açılıp diğer tarafların serinletilmesi bekleniyor. Öyle bir dünya yok hocam.


  • şimdi çizdim bir fikir verir umarım salon hariç üç odaya klima istiyoruz
  • Hay.alper.est kullanıcısına yanıt
    Ebeveyn odasındaki banyoyu klima hesabına katmanın manası yok. Banyo hariç olarak 20 m2 cıvarı görünüyor. Buna 12000 btu, yanındaki odaya da 9000 btu rahatça yeterli gelecektir. Dış üniteler balkona konur. Bu bölümde 9+12 olarak multi klima da düşünebilirsiniz.
    28m2 olan odada da maximum btu değeri 14-15000 btu'ya kadar çıkan 12000 btu klima kullanabilirsiniz ado beyin bir kaç mesaj yukarıda bahsettiği gibi, 18000 btu gereksiz olur. Bunun dış ünitesi de terasta konumlandırılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glastron -- 1 Temmuz 2017; 19:44:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Bana göre ME alınmasını gerektirecek kadar abartılı bir durum yok.

    12.000BTU AİRFEL-BAYMAK-MİDEA gayet sağlıklı iş görür bu mekanda.

    AİRFEL in 2 yıl kısa garanti süresi dezavantajdır bunu peşinen yazayım
    BAYMAK 5 yıl garantilidir lakin bölgenizdeki servis konusunu mutlaka araştırın
    MİDEA iyi marka olsa da ülkemizde bilinen ve yaygın bir marka değil dolayısı ile bu markanın da servisini mutlaka araştırın derim.

    Büyükşehirlerde olanlar için 2017 üretimi olmak şartı ile VESTEL alınabilir üründür.
    ARÇELİK kalite yönünden iyi yerlerde lakin fiyat politikası gereği kendisini ME DAIKIN sanmasına bağlı olarak ben eleştiriyorum.
    LG SİRİUS kullanıcıları oldukça memnun olduklarını yazıyor konuyu incelemenizi tavsiye ederim.

    üstad merhaba

    2000 liraya kadar ürün bakıyorum baymak şuanda sanrım uygun deniyor ama
    vestel baymak arasında tercihin ne olur.




  • artçı kullanıcısına yanıt
    2017 olmak şartı ile VESTEL olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    2017 olmak şartı ile VESTEL olur.

    eyvallah
    peki o sorudan bağımsız o fiyat aralığında sen evine alsan hangi ürünü alırsın?_
  • Bim in satacağı Regal klima nasıldır sizce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uykusuzfil kullanıcısına yanıt
    Kullanan, kullanmayan herkesin kalite ve performansını takdir ettiği bir klima almışsınız. Servis de hakkını temiz bir montajla verir ve inşallah iyi günlerde kullanırsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 ocak 2017 de Mitsubishi electirik msz50hj(18 lik) klima aldim osmaniyede yasiyorum evim guney cephe 25 metrekare salon kışın en sert aylarinda 27 dercede kapatmamak sartiyla 7/24 calistirdim mukemmel isi sagladi elektrik sarfiyati faturama ek 110 130 tl arasi yansidi simdiki 40 derecelik sicaklarda cok sessiz ve buz gibi tavsiye ederim.(tarafsız olmak lazim bu benim ilk klimam diyerlerini bilmiyorum) iyi aksamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 17821783178417851786
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.