Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1703. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.258
Cevap
706
Favori
4.435.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 17011702170317041705
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muğla milasta yaşıyorum. hem ısınma hem de soğutma amaçlı klima arıyorum. ısınma için merkezi sistem kalorifer olduğundan çok da zorlanmayacağım sadece bebeğim olduğu için endişeliyim.

    oda yaklaşık 26 metrekare. batı ve kuzey cepheli. ara kattayım. katta tek daire şeklinde 4 katlı binada 3.kattayım. odada 3 adet pencere ve bir adet balkon kapısı mevcut. pencereler ve balkon kapısı alüminyum doğrama, çift camlı ama ısı ses yalıtımlı değiller
    (şiddetli rüzgar esince perdeler hafiften sallanıyordu. camlar kanat şeklinde değil.içe veya dışa açılmıyor. sürgü şeklinde sağa sola kaydırma. aradaki filtreler de ne kadar yalıtım olursa işte o kadar oluyor )

    kömür ile merkezi kalorifer ısıtma var. yetmezse klimayı kullanacağım. yazın soğutması da gerekecek.
    marka model ne önerirsiniz?




  • Şu an yaşadığım evdeki küçük odaya Mitsubishi hj25 en alt seviye olan klimayı aldık. Oda 12 metrekare ve tek cam var pvc. Bir kaç gündür kullanıyoruz.Akşamlar soğuk geçti bu hafta zonguldakta. Şu an salondaki derece 19 dereceyi gösteriyor bu haftanın en sıcağı. Klimayı 25 26 dereceye ayarladığımızda odanın sıcaklığı 23-24 dereceye yükseliyor ve gayet yetiyor ısınmaya. Bu klima da da iki yeşil ışık var benim alt kattaki gf60 modelindeki gibi ve en çok 2 saat çalışınca biri sönüyor düşük frekansta çalışma devam ediyor sabaha kadar. Nemin etkisinden bahsetmişti arkadaşlar. Şu an oda sıcaklığı 23 ve nem %65. Zonguldakta nem hep yüksektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler ben gittigidiyordan 12bin lik baymak elegant plus aldım diğer odalarımda da samsung maldives var şunu söyleyebilirim turbo modda bile sessiz çalışıyor baymak . ben samsungdan daha çok beğendim.
  • Isıtma amaçlı klima nemi önler mi?
    Klimayı ısıtma amaçlı kullanacağız. Klima içeriyi ısıtırken nemi de önler mi? amacımız evdeki aşırı nem oranını düşürmek, nemi önlemek.
    Yaz aylarında devamlı pencere açmak suretiyle evi havalandırma ile nemi önlüyoruz ama soğuk havalarda sürekli pencereyi açamıyoruz. Evde kalorifer var ama ev soğuk ve nemli olduğundan ısınmak için kömür sobası da kullanıyoruz.
    Nemi düşürmek için başka tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız memnum olurum.
  • wa$abi kullanıcısına yanıt
    Diğer konuda cevap yazdım
  • Nem konusunu bende merak ettim. Ev havalandırılmış gibi olur mu kışın işteykende 24 saat çalışacak. Merak ettiğim başka bir konu daha var. Klimayı 24 derece fanı otomatik yaptığımda ortam ısısı 22 derecede kalıyor. Yine 24 e ayarlayıp fanı 4 e alınca ortam ısısı 25 dereceye yükseliyor. Normalde fan düşük seviyedeyken ortam ısısını 25 yapmak için klima dan 28 29 ayarlamam gerekiyor. Sorum şu: Klima 24 dereceye ayarıyken fan Son seviyede olsa mı daha az güç çeker yoksa klima dan 29 ayarlayınca fan düşükken mi az güç ceker? 24 e ayarlayınca fan yüksek olsa da çabucak tek ışığa düşüyor o yüzden az güç çektiğini tahmin ediyorum ama ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farmer6767 -- 30 Eylül 2016; 23:12:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 20m2 salon a soğutma ağırlıklı ama , arada ısıtma olarak da kullanılacak . Inverter 12000 lik ne önerirsiniz bütçe max.2000TL
  • selamlar,
    15-20 m2 işyerimde (BOLU) sadece ısıtma amaçlı olarak kullanılacak, enerji tüketimikonusunda en az yakan bi tavsiyede bulunabilirmisiniz. yazın kullanmayacağız sadece kış aylarında ısınma amaçlı.
  • beyler eskişehir için genelde ısıtmada kullanılacak ve soğuk havalarda (-10 -15 derece civarı) donma koruması olan ekonomik ürün tavsiyesi olan var mı? 2000tl ye kadar bütçe var....
  • bilen arkadaşlar hava temizleme özelliklerinden bahsedebilir mi? çeşit çeşit temizleme teknolojilerinden bahsediyorlar bröşürlerde, sigara dumanını temizler mi filtreler tıkanır mı kolayca temizlenibilir mi, vs vs
  • kovalak K kullanıcısına yanıt
    hepsi hikaye
    kafanda canlandırdığın gibi değil
    ilk etapta
    cihazı ilk aldığında biraz etkili ondan sonra süs olarak kalır
  • kovalak K kullanıcısına yanıt
    İlk defa 2000 yılında hava temizleyici satın alıp kullanmış birisi olarak diyorum ki, bir daha ne almaya ne de kullanmaya gerek bile duymadım..

    Benim aldığım SANYO marka üründü, yan bantlarda yüksek voltaj ile toz partiküllerini yakalayıp tutuyordu, filtreleri içerisinde aktif karbon da vardı polen filtresi de vardı, benim kullandığım öyle çok çabuk filtre tıkanması yapmıyordu.

    Satın alma sebebim, ilk doğan oğlumun odasına koymaktı ki amacım mümkün olduğunca kaliteli bir hava teneffüs etmesiydi hasta olmamasıydı (en azından solunum kaynaklı) vesselam, 2 aylık bebeği ortada sebep yokken ateş nedeniyle doktora götürmemiz sonucu, aşırı steril ortam kaynaklı bağışıklı sisteminin gelişmemesi teşhisi koyulunca anladım ki normal insanlar gibi davranmak gerekiyor

    O noktadan sonrası yukarıdaki arkadaşın anlattığı gibi duvarda süs oldu, arasıra vantilatör niyetine hava sirküle etsin diye çalıştırıyordum

    İşe yaramaz demiyorum, kötü de demiyorum ama ben aldım bunları yaşadım, tevrübe olarak yazmak istedim, sizi negatif etkiliyor olmayayım




  • Bende bir kaç tecrübemi yazayım ilk evim çok kuru bir havası vardi nem makinası aldım fayda etmedi bizi hasta etti uçan tozları daha zararlı hale getirdi petek sayısı fazla olduğu için yanık toz uçuşuyordu ve cadde üstü olduğu içinde pencere acamiyordum hava temizleme makinası aldım ise yaradı fakat 1 ayda filtreleri pislendi ve pahalıydı philips marka bir daha filitre değiştirmedi evi değiştirdik bu evde çok nemli nefes alıyorum ama vücutta iltahab oluştu eklem ağrıları başladı uyandığınmda topuk ağrılarim vardi klima ile evin nemini azaltik fakat klima kapanınca yeniden nem yükseliyor bu sıralar nem fazla olunca bugün nem alma makinesi aldım evde %90 nem oluştu pencere açılınca biraz dusuyor yinede sağlıksız olduğunu düşünüyorum bir iki güne makina gelir o zaman yorumlarımı yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar salonum net 33m2 ve kuzey batı cepheli. Antalya'da ikemet ediyorum ve klima sadece soğutma değil ısınma içinde kullanılacak. Mitsubishi Electric -MSZ-SF42VE modeli işimi görür mü yoksa SF50VE modelini mi almalıyım ? Karta taksit yaptıracağım maddi olarak önümüzdeki 1 sene çok iyi durumda olmayacağım :) Bu modeli zorlamalı mıyım yoksa midea ya mı yöneleyim ? Sonuçta insan tasarruflu ve masraf çıkarmayacak bir alet istiyor ve tabi ki işinin ehli bir servis. HJ50VA için ne düşünüyorsunuz ? Yatak odası içinde 9000 lik bir klima alınacak ona ne tavsiye edersiniz ?
  • Sıemens ve bosch aynı klimaları satıyor gibi bu klimalardan şikayeti olan almayın diyen varmı acaba.esas amaç ısıtma.
  • Fujitsi 14 lmca için yorum alabilir miyim arkadaşlar . Bunun değerlerini mı aranızda ? Me Sf 42 ye denk mi yoksa hj serisine mi denk geliyor karşılaştırma yaparsak ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • drserk kullanıcısına yanıt
    mentese merkezde ilkay usta var, iklimsa servisi, arayiverin yakininizda oyle duzgun-durust bir usta varken sanslisiniz.
  • ozlemisim bu basligi yahu, eskilerden kimse kalmamis galiba. herkese iyi forumlar.
  • USTUNGERCEK U kullanıcısına yanıt
    Bosch servisi mitsibishi klima kullanıyordu çok trajikomik idi artık sen düşün ben bu yüzden bu markadan klima almadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersen_ kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, Ufak çaplı bir operasyon oldu.
    Şu an daha sessiz daha sakin ama sadece tarafsız bilgi paylaşılan, isteyenin istediği marka hakkında fikir beyan edebileceği bir klima bölümü var. Kuru gürültülerden, marka yönlendirmelerinden, Tavsiye adı altında yapılan ticaretten, nefret kusulan mesajlardan uzak bir bölüm.

    Hoş Geldiniz, size de iyi forumlar.


    Bu arada Milas'ı biliyorsunuz sanırım, 1 yıl kadar Kısa süreli de olsa görev almıştım orada.
  • 
Sayfa: önceki 17011702170317041705
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.