Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1636. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: yigitmete Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57.259
Cevap
706
Favori
4.435.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16341635163616371638
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Merhabalar Hocam,
    Öncelikle hayırlı geceler ve verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.
    Kusura bakmayın sizden marka model istememin sebebi, bayiler ya da satıcılar ellerinde fazlaca olan, satamadıkları klimaları bize hep aldırmaya çalışıyorlar.Dün bir satıcıya gittim.Bayi filan değil de, bazı markaların beyaz eşyalarını saatan bir dükkan.Adama diyorum ki, 9000BTU luk dc inverter olan modelleriniz hangileri.Boşverin inverter falan, ne yapacaksınız?bakın burda falanca markanın bir kliması var.Bu çok daha iyi...
    Bunu uzatabilirim de.Yani maalesef insanlar satıcılara güvenemiyor.Öyle bir hal olmuş ki, insanlar helal harama değil de, nasıl daha fazla para kazanırım ona bakıyor.
    Konu dışı oldu biraz galiba. Sonuç olarak ben hep bu forumda bunları dinliyordum.ME, Daikin ve Alarko klimaların inverter olanlarını tercih edin.Diğer firmaların inverter dedikleri bunların yanından bile geçmez.Açıkçası kafam karışık hocam.Kime başvursak kime sorsak bilemedim.
    Hayırlı geceler tüm forumdaşlarıma.
    Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SİGMA(iklimSA)SGM18INVDMR 18000 A++ bu model hakkında düşüncenizi nedır acaba? Yarın almayı dusunuyorum.kalitesi ve..soğutması.. Elektirik sarfiyatı günlük 8 saat çalışacak... Faturada ne kadar yansır? Fiyatını hak eden bir ürün müdür? 2400 tl fiyatı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatum -- 23 Haziran 2016; 2:49:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. Daikin N serisi klimalarda kampanya varmış. Bayiye gittim, 12000btu'luk modeli 2488tl dedi. indirim yapmıyor, world karta 9 taksit yapıyor. Orada Daikin'in daha üst modeli olduğunu düşündüğüm iç ünitesi süslü- parlak bir klima daha vardı. Bayideki adam bunların dış üniteleri aynı dedi. Daikin'in rekabetçi olma adına bu N serisini daha ucuz fiyattan piyasaya sürdüğünü, kalitenin yine aynı Daikin kalitesi olduğunu söyledi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? N serisi Daikin klimalar da kaliteli midir?
    Bir de Fujitsunun 12000liğine 2400 dedi bayisi. Bu marka nasıldır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raf raf -- 23 Haziran 2016; 3:36:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tatum

    SİGMA(iklimSA)SGM18INVDMR 18000 A++ bu model hakkında düşüncenizi nedır acaba? Yarın almayı dusunuyorum.kalitesi ve..soğutması.. Elektirik sarfiyatı günlük 8 saat çalışacak... Faturada ne kadar yansır? Fiyatını hak eden bir ürün müdür? 2400 tl fiyatı

    Netten sipariş verdim bakalım..Allah utandırmasın inş.çok fazla kullanıcısı yok,bıraz yorumlara baktım da 2010 öncesi yorumlar hep....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatum -- 23 Haziran 2016; 4:00:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung'un ve Lg'nin en yeni serisi hangisi oluyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 23 Haziran 2016; 9:46:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnurFB1453

    Samsung'un ve Lg'nin en yeni serisi hangisi oluyor?


    bu konuda uzman değilim,ancak bu modellerden klima alma amaçlı 1 haftalık yoğun araştırmadan sonra samsung larda AR9500 serisinin,LGde ise sirius serisinin en yeni ve verimli seriler olduğunu söyleyebilirim.
  • eagle35 E kullanıcısına yanıt
    Sağolasın, hangisine karar verdin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 23 Haziran 2016; 11:13:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnurFB1453

    Sağolasın, hangisine karar verdin?

    valla bugün lg sirius 12k btu siparişi verdim.epey.com da f/p oranı en yüksek klimalardan biri tabi teori ile paratik her zaman farklıdır,hayırlısı olur inşallah...
  • Herkese selam..

    öncelikle her mitsubishi markası ile satılan bildiğiniz mitsubishi değildir arkadaşlar..

    Mitsubishi klima alıcaksanız Mitsubishi Electric yetkili bayilerini tercih ediniz klima konusunda kendi üretimi olan tek markadır.

    Mitsubishi electric klimalarına ve yetkili bayilere aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz,

    https://klima.mitsubishielectric.com.tr/

    bunun dışında klima konusunda daikin markası kalitelidir.
  • Ben de Samsung Ar5500(ar24jsfscwk/sk) 24.000 Btu Klima aldım. 3729 Liraya. Bu seriler eski olanlar mı. Soğutması fena değil ses olayı da çok iyi. dış ünite çok sessiz. İç ünite de sadece hava sesi var.

    Toshiba alacaktım bütçe sıkıntısı baş gösterdi. Onlar da harbiden çok pahalı. Ben çok fazla araştıramadım ama elektrik tüketimi ısıtma soğutma oranlarına vs baktım kararımı ondan yana kullandım.

    İnşallah pişman olmam. Makine 2016 üretimi bu arada.
  • Hayırlısı olsun, bu seri eski bir seri değil. Yeni seri çıkmadıkça tabi 😊 sadece modeli düşük, aynı cep telefonu mantığı gibi, aynı yıl son seri üretim ama bir tanesi Samsung A7 diğeri Samsung C7 örnekleme yaptım, birisi note2 diğeri note3 değil yani. Ama tabi üst modellere göre özellikler değişiyor.bunların bir üst modelinde kumandadan sağa sola ayar var. Yada alt modelinde derece göstergesi yok gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OSİBAY O kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam;
    O zaman sohbet tadında şöyle 1-2 kelam edeyim, neden ME nin inverteri inverter olsun da diğerleri olmasın ki? sorusuna cevap bulalım.

    Şimdi her şeyden öte İnverter nedir? DC nedir? DC inverter nedir onlara bakalım.

    Öncelikle inverter kavramı televizyon-klima-elektrik gibi bir çok alanda kullanılan unsur olmakla birlikte değişik uygulamaları da mevcuttur, mesela LCD teknolojisi CCFL kullanırken DC24 volt enerjiyi AC1000 volt dolaylarına çevirip yükseltmekte kullanılmıştı. Elektrik veya otomobil sektöründe DC 12volt akü enerjisini AC220Volt şebeke enerjisine çevirmekte kullanılmıştı, Klima dünyasında ise bu sistem aktif/reaktif olarak çift yönlü olarak kullanılmıştır. gelin bunu biraz aha açalım.
    Klimalarımız bildiğimiz üzere 220 volt 50hertz AC enerji ile çalışmaktadır. ancak içerisinde kullandığımız kompresörler ise prensipte DC motor olarak söylenmektedir, fakat burada kompresör için daha yüksek bir akım, yani daha büyük güce ihtiyacı olması nedeniyle elektronik devreler ile PFC ünitesi devreye girdi (power factor correction) PFC nin amacı şuydu, enerji AC den DC ye döndüğünde 1.41 ile çarpılır yani 220volt AC enerci doğrultma sistemi ile DC ye çevrildiğinde 310 volt dolaylarına yükselir fakat bizim çekmek istediğimiz akım için 310 Volt yetersizdir bu nedenle PFC ünitesinde bu Voltaj 400 dolaylarına yükseltilir. Buradaki amaç 3 fazlı kompresörümüz için yeterli akımda enerji üretebilmektir. bakınız konu çok daha derin ama elimden geldiğince yüzeysel anlatmaya çalışıyorum.
    Sonuç itibari ile bizim 3 fazlı kompresörümüzün çalışması için gerekli DC enerji işte hep bahsettiğimiz IPM kartımız ve içerisindeki PFC ünitesi sayesinde olmaktadır.

    DC ise alternatif enerjinin diyot ve kondansatör ile doğrultularak doğru cereyan yani DC ye çevrilmesine denir. (Basit anlatım) Şimdi buradan hareketle, bu işin temel prensibi bu iken, ve bütün üreticiler aynı sistemi kullanıyorken, nasıl oluyor da ME nin kullandığı inverterdir gerisi hikayedir sonucuna ulaşılabiliyor anlayabilmek mümkün değildir. Derseniz ME kompresörü daha kalitelidir tamamdır kabulümdür, Derseniz ki Elektronik kartı daha kalitelidir orada bir ''Dur!'' derim.
    ME nin kullandığı elektronik kartta kullanılan 450Volt kapasitör ile X markada kullanılan arasında zerre kadar fark yoktur zira üreticileri dahi aynıdır neticede kapasitörü de ME kendisi üretmiyor o da dışarıdan alıyor.
    Bakınız teknoloji kullanımı ile kalite kullanımı birbirinden çok farklı konulardır. Size Eski yıllardan bir örnek vermek isterim, yani 30 Yıl öncesinden falan. O yıllarda TELEVİZYON ve KALİTE dendi mi akla tek bir marka gelirdi SONY. bunu kimse inkar edemez. O dönem SONY yi diğerlerinden ayrı kılan neydi biliyor musunuz? SONY de kimseye vermediği ve kendi buluşu kendi icadı olan TRİNİTRON teknolojisi mevcuttu. Diğer BÜTÜN markalar ise SHADOWMASK teknolojisi kullanırdı. tabi ki her birisi kendi içerisinde kaliteli firmalardı ama ASLA bir SONY TRİNİTRON kalitesini yakalayamazlardı.
    Şimdi buradan örnekle şunu sormak isterim, İNVERTER dünyasında bizim bilmediğimiz ama sadece ME veya sadece DAIKIN elinde olan bir teknoloji var mı? Bilen var ise ricamdır yazsın ben de öğreneyim. Kinaye yapmıyorum çok ciddiyim neticede benim bildiğim böyle bir teknoloji yok.

    Değerli Hocam;
    Temel prensip hep aynı olduğu sürece, ufak tefek istisnalar ve kullanılan maden kalitesi vs haricinde hayati etken çok büyük değişiklikler yoktur. Yeni dünyanın üretim mantığına göre televizyon dünyasında 5, klima - ÇM - BM - Buzdolabı gibi ürünlerde zaten 10 Yıl ömrü olan cihazlardır. İşte sırf bu nedenle yazılarımda ısrarla 5-7 yıl garanti ile herkesin kendisini güvenceye almasını istiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Mch_

    18 binlik sadece soğutma yapıyor, Samsung kare model ve en düşük model diyebiliriz, bende ilk onu araştırdım ve kolay vaz geçtim.
    ürünü hangi şartlarda ve kaç metre kare odada kullanacaksin ona göre daha iyi yorum yapılabilir. Lg beko hemen hemen aynı üretimler gittim yerinde inceledim. Hatta bekonun 12000 lik bir ürünü 9000 lik diğer bir üründen daha ucuzdu, bayağı özelliklerde oyunlar dönüyor. Satıcı arkadaşı biraz bunalttım itiraf etti 😊 onun haricinde bende Samsung falan düşündüm klimanin her yüksek modelinde bir alt modeli eleştiricek yorumlarda bulunmuşlar. 2000 2200 bir klimaya vercem sağa sola kumandadan değil, çekyata çıkıp Manuel mi müdahale etcem , milletle dalga geçiyorlar. Ben önceki yazımda da yazdım baymak aldım. Hatta teknoloji marketten değil, reklam olmasın baymak bayisinden aldım. Google a yazınca ilk sayfada çıkıyor. En uygun fiyat orada idi, adam aynı gün şahsi arabasi ile getirdi bıraktı ürünleri. Hatta işten izin alamayan başka bir müşteriye sabah 7 de teslimat yapmış. Bence bu tarz konularıda değerlendirin bir yere bağlı kalmadan araştırın, bütçenize göre ve beklediğiniz özelliklere göre en doğru kararı yine siz vereceksiniz.

    hocam yorumun icin tesekkurler. dedigim gibi isitmasina ihtiyacim yok. 20-25 metrekare bir alani sogutucam. almisken 18 mi alsamda takili kaldim. paylastigim beko urunu eski bir modelmdir? bende baymak almaya fazlasiyla megilliydim ama gittigidiyorda 450 liralik bir zam gelmis. o sirada saga sola bakarken bnlari gordum. baymaktan memnunmmusun? ne kadarlik bir alani sogutuyorsun




  • selamlar net 28 metrekarelik dikdörtgen salonumuz var,salon güney cehpeye bakıyor balkonlu ,balkon olan kısım 4 metrekare bu alanda pencere bulunuyor komple pencerenin dışı da balkon,saat 11-12 den akşama kadar fena bi sıcak oluyor balkonda çıplak ayakla çıkınca ayaklarımız yanacak o derece

    klima düşünüyoruz dayanılacak gibi değil,bütçemiz fazla yüksek değil ama 1200 lira seviyelerinde sadece soğutma amaçlı kullanacağız,neler önerirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 23 Haziran 2016; 12:54:28 >
  • Merhabalar bugün çalıştığım ofise Sigma Plus marka klima kuruldu.Kullanım kitapçığında üretici firma olarak Gree Electric Appliances China yazıyor.İklimsanın servisi ev için 9000 lik olanı 1400 liraya verebileceğini söyledi.Bu klima nasıldır alıp kullanan varmı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de sizin düşündüğünüz gibi düşünüyorum. Ailem yıllardır beko marka klima kullanırlar ve hiç sıkıntı çekmediler.
    Ben de bu vesile ile yeni arçelik marka klima aldım ki aynı ayarda klima diğer tavsiye edilen modellerin yarı fiyatının da altında.
    7 yıl garanti yaptırdım, kafam rahat, servis sıkıntısı zaten arçelikte yok, sorun çıkarsa çağırırım hallederler, yine çıkarsa yine çağırırım.
    Performansı da son derece memnun etti, rahatsız etmiyor, sessiz çalışıyor.

    Daikin ya da ME gibi bir marka alsaydım aradaki farkı hissedebilirmiydim bilemiyorum.

    Tabiki herkesin kendi tercihi sonuç olarak.
  • G-HuN G kullanıcısına yanıt
    İşte bu negatif ön yargıyı yıkmaya çalışıyorum, ben de yabancı düşmanı değilim lakin artık o eskide kaldı yerli ürünler kötü çürük bozuk konuları.
    Sorun mu? inanın hepsinde var, ve bundan sonra da hep olacak, bu yüzden uzun garanti, bu yüzden iyi servis
  • Selam arkadaşlar salona mzs - gf60 24000 btu modeli almıştım , şimdide yatak odasına 9000 btu almak istiyorum mzs-sf25 modeline 2900 tl fiyat aldım , başka model önerirmisiniz yoksa bunu almalımıyım , krigamine Zen serisine 9000 btu 400 tl fark var değmez diye düşünüyorum sizce ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Selamlar Değerli Hocam;
    Zaten bizim salonda bulunan klima Arçelik marka.Abim de kendine Arçelik aldı.Memnun muyuz?Evet...Ancak yatak odasına da ihtiyaç oldu.Sanıyorum Türk markası olarak Arçelik en iyisi.Yine Arçelik DC İnverter modellerinden bir tanesini almak en iyisi sanıyorum.
    Bu arada DC, İnverter ve DC İnverter konusunda çok açıklayıcı bilgi vermişsiniz.Çok teşekkürler...
    Saygılarımla...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Degerli hocam. Biliyorum dunya para verdiniz ve kaliteli birnurun aldiniz. Tabi ki her tuketici gibi verdiginiz paranin karsiligini kaliteli bir iscilik, kaliteli bir urun olarak bekliyorsunuz. Urun kisminda sorun yok zaten caponlar yapmiş ancak iscilik kisminda sizden tek ricam en oncelikli olarak servis elemanlarina hukmedici olmayiniz. Nazen minik bir rica, bazen bir tebessum o kadat olmazinizi oldurur ki inanamazsiniz. Bazen şoyle dusunulebilir " arkadas mecburmuyun rica etmeye, parasini verdim essek gibi yapacak" aslinda haklisiniz oyle ya da boyle yapacak mecbur ama o oktadan sonra o isi artik kimbilir nasil yapacak. Neler anlatirim size ki "YOK ARTIK" dersiniz

    Sayin hocam bu, isin insani kismiydi. Gelelim teknik kismina. Teknik detaylarda en onemli kisim vakum olarak anlatilsa da asil onemli kisim boru caplaridir. Ozellikle ankastre tesisatlarda ornek veriyorum insaat asamasinda 1/4 ve 5/8 boru kullanilmiş olsun, sizin klimada ise 1/4 ve 1/2 boru olsun. Şumdi bir acidan bakarsaniz boru borudur arkadaş hem de bakir daha ne olsun der ancak o klima uretim asamasinda basinc degerleri 1/2 1/4 e gire hesaplanip yapilmis ve elbette bu veriler isiginda performans egrileri maksimum duzeyde alinmistir. Peki ornek basma hattinda 1/2 çapta olmasi gereken basinc 5/8 olunca ne olacak? Teknik olarak yine sogutacak veya isitacak ama muhendislik hesaplarinda ve testlerde eldenedilen performansa ulasamayacak. Dikkat edilmeyen ancak cok onemli detaydir. Elbette malum bir aluminyum bakir tartismasi var ve bu konuda fazla elestirliyorum. Evet teknik anlamda bakirin isi iletkenligi elbette aluminyumdan daha iyi seviyede ancak teknik verilere bakildiginda kisa mesafeli yuzeysel montajlarda (alm ile ankastre tesisat olmaz) alm ile bakir arasinda sonjca etki edecek performans farkina rastlanmamistir. Çurumeden bahsedilir ancak bluefin ile bu konu da aslinda asilmistir. Yine de iciniz rahat edecekse elbette siz bakir boru kullaniniz. Meshur vakum konusunhele ki lnv sistemlerde ve hele ki 410 gaz da olmazsa olmaz dir. Montaj sonrasi manometre baglayarak vakum yapilmali, zamana gore degil ibreye gore hareket edilmeli, manometrenin ibresi sifiri gosterene kadar vakum isi sonlandirilmamalidir. Gelen adamin vakum motoru kalitelidir 250 L basinc ozelligi vardir ibrenin sifiri gosyermesi 5 dakika surmustur. Sorun yok. Adamin vakum motoru standatttir, 24 L basabilir o zaman 40 dakika surer bunda da sorun yok. Onemli olan ibrenin sifiri gostermesidir. Bunun disinda duvardan disari cikmak icin delik delecekleri zaman kirici uç yerine punch kullanmalari gerekir. Islem sonrasi acilan deliklerin macun/alçı unsurlari ile kapatilmasi sarttir zira olasi yagmur durumlarinda acik birakilan ve sizin girmediginiz o delikten iceri yagmur suyu girer. Eve sizar duvara sizar sisteme sizar her turlu zarar yani. Islem sonrasi testlerde derece baglamalari ve cikis isisini size gostermeleri tercih edilir. En azindan 10 13 arasi bir deger gormeniz tavsiye edilir ilk calisma zamanlarinda. En son, yapulan isleme dair ve ne yapildigini aciklayan servis formunuzu mutlaka aliniz.

    Unittumlarim varsa yine yazarim hocam. Siz de uyarabilirsiniz akliniza gelen bir konu olursa.

    s.a bir sorum olacak dış ünite ile borulama mesafesi verim kaybına sebep olur mu ? firma ekstra gaz basınca sorun olmayacak diyor.




  • 
Sayfa: önceki 16341635163616371638
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.