Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1305. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
57.265
Cevap
706
Favori
4.435.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13031304130513061307
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunag

    http://iklim.com.tr/wp-...alar/MSZ-HJ_KATALOG.pdf
    Linkte yer alan MSZ-Hj35VA klima tavsiye eder misiniz ? Acil almam lazım .
    3*3 m oda da ileride taşınma durumu olabilir diye 12.000 btu klima almak mantıklımı

    Teşekkürler

    İyidir, alınır.
    Ama 9 m2 yere o klima çok büyük, ısıtmada kullanılırken sıklıkla düz tip klima gibi durup kalkar, ve bu arada sıcak yerine ılık üfleyebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: xdemir

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: xdemir

    elektrik hatı va şartel servismi getiriyor yoksa bizmi alıyoruz.

    Klima montajcıları elektrik hattını hazır isterler.

    İç veya dış ünitenin 2m kadar yakınına sağlam toprak hattı olan biçimde ceryan çektirin.
    Ya da en az 1.5 mm2 kabloyla yapılmış toprak hatlı ara kablo ayarlayın.

    Klima inverter olduğu için toprak hattı daha da önemli.

    Bu hattın başına bir de 16 amperlik C tipi sigorta-şalter koydurursanız iyi olur.

    Eyvallah Kocausta
    Ben servisle görüştüm benden bir şey isteyecekmisiniz diye hayır demişri ben dediklerini hazırlayayım.
    İç ünüte ile bohat arası 1 metre ancak var. İç ünüte ile dış ünüte arası kabla paketin içindemi acaba.

    Buata 1 metre ise sorun yok. Onu da bağlamazlarsa iyice eşeklik etmiş olurlar. Siz bir tane de C tipi 16 A lik sigorta-şalter bulundurun, Siemens veya Schneider gibi kalitelisinden.

    Klimanın üniteleri arasındaki her türlü kablo-boru bağlantısı kutuda vardır.
    Eğer ikisi arasındaki mesafe 3-4 metreyi geçerse ek boru parası istenebilir.

    Şalter hazır kabloda var iş.işçiliğe kaldı inşallah memun kalırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxforce

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: maxforce


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: maxforce

    Hocam anladığım kadarıyla sizin klima arızalı.Kulandığım oda 16,5 m2 Fan hızını 5. kademeye aldığımda yaklaşık 4 metre mesafeden rahatsız oluyorum.odanın tül perdelerindeki hareketlerde bunu gösteriyor.en uç noktaya derece koyuyorum ilk saatlerde 1 derceye kadar ayarladığım sıcaklıktan 1 derece kadar düşük oluyor ama daha sonra dengeleniyor.ME klimaları az çok biliyorum bir çok akrabam kullanıyor kalite klimadır ama fiyat unsuru var işte.Ama bunun yanında lg prestige klima kaldırıp çöpe atılacak klima değil

    siz bri iyilik yapıp o sesleri bir işlesenizde şu ses sorununu anlasak. bende şahsen ses sorununa karşıyım. bugün mbirolda belirtmiş makinenin hakkını vermesi için düşük fanda kullnılmamalı demiş. gerçi arkadaşın klimada büyük ihtimal sorun var ayrı meselede.

    benin anlam veremediğim mesele ses rahatsızlığı olan kişiler ya kardeşim ille sesi olur klimanın. genel olarak okunursa tüm klimaların k. kılavuzu. orta fan tavsiye edilir kullanımda. klimacılarsa dah çok yüksek fan önerirler dah çabuk ilklimlendirmesi için.

    9köy hocam ne kadar mesafeden ses ölçmem gerekiyor

    ya kardeş video olarak alırsanız makine kendini belli eder zaten. hemde daha iyi anlaşılır.

    2-3 metre yeter zaten bir klimanın sesli sesis olup olmadığını anlamak için.

    Bugün videoya aldım fan sesini.Video arka planında biraz ses var ama dikkat edilirse fan sesleri belli oluyor
    Link: lg prestige

    kardeş gayet normal bu ses bana göre. vaktim olsa bende ekleyeceğim ama çekim yaptığım makine çok eski sizin video harika çekilmiş. sizin videolar kadar net olmaz eklesemde.

    bence bu ses normal ister istemez oda ortamında duvarlarda bir miktar artırıyordur szin ortamınzda olmadan bunu bilmek zor. sesi geri planda belli demişsiniz ama hiç bişe yok bence. çok sessiz bir klima buna inanın. yani bu klimaya sesli diyorlarsa ve diyorsanız ben kabul etmem. uyku modu olup olmadığını belirtmemişsiniz yoksa bu eksikliktir. eğer varsa dahada sessizdir sanırım.

    burda esas dikkat edilmesi gereken atlanıyor.

    sizde diğer lg kullanıcıları arkadaşalrda yorumumu yanlış anlamayında , aranması gereken klimanın basitliği 5. fan ile 1. fan arasında hemen hemen fark yok gibi. ben buraya zibro klimanın sesini ekliyim ekleyebilrisem. şimdi ekleymezsemde sonra mesajı değiştirir eklerim.

    demek istediğim anlaşılır ozaman zibro bu duyarsızlık sadece oto fanda var. çok basit bir klima ama ana fanlar değişirken ses nekadar belirginleşiyor..

    (mesela bende 2 adet me inverter 12lik var. eski model me klimanın oto fanını tuşlayınca tepki vermiyor ısıtmada.. ancak bir müddet sonra devereye giriyor yazılım farkıdır kesin.

    ama daikin hemen tepki veriyor. zibro ise tepkisiz bilmiyorum arızamı var yoksa segmentinden dolayımı bence segmenti düşük oluşundan sanırım ama harika ısıtması soğutması var hak yemiyim. unutmadan diğer yeni model me klima ise daikin gibi algılıyor soğutmda.. ısıtmada bu fonksiyonu denemedim.)

    size ilettiğim videolardaki ses değişimini izlemişsinizdir. buraya işlesek onlarada sesli diyenler çok olur. daikin olsun me olsun. (çok konuşuyorum o videolarda o açıdan işlemiyorum.. yetiştirebilrisem yeniden çekip işliycem) ama klimaların sesiz modları ortada @mbirol usta cırlasada me ile daikin özellikle yapıyorlar bunu desede. usttaaa canavar gibide ısıyı transfer ediyor daikin olsun ME olsun o sessiz modlarda hata vermiyor... sen öte dur tabi sallandı değilmi hökümatın orj capan satamıyon kıl seni gidi seni korkma kına yakmıyoruz sanki bunalr gidince dahai iysimi gelicek. ama bu gibi meselelerde iyi aslında bukadar rabbenacı olmamaları lazım.

    @kocausta* kalte burda belli oluyor. sıyırma hemen tosh klonu diyorsun. şayet arkdaş işlmediyse belirtsin. ama adamlar sessiz mod bile koymamışa benziyor. 3lira ucuz olsun deme. bak diğer arakdaşın kliması ısıyı atamıyor yardımcı ol arkadaşa iade etsin yada değitirsin. nerde ucuz vars oraya gidyorsun yahhu

    ne oldu senin ahkepe çalkantı malkantı yazmışsın. marak etme gene israil misrail sataşırlar işi götürür onlar. solcu olduğun halde sen bile oy veriyorsan.. bunlarda bal vardemektir. usta zamanında bunları döverken attığın odunlar stv dizisi gibi sende ters etki yapmış gereçi senin bunları sevme sebebin farklıda. napalım usta Allah nurunu tamamlamayı diliyor nekadar hizmetkar olsadalrda hizmet ettikleri odakalrda yıkılacak günü gelince islam hakim olacak bizler görmesekte. sen bunlar dinci desende ben demiyorum. esas dinci ve şeriatçı benim çünkü..

    ama bende oy atıcam bu seçimde nedemişler 8 bakan yavrusu 9 anası 10 babası nasıl geçinirler yoksa. ayakkabı bile alamazlar.. acaba ayakkabı kutusunu bileklerine iple bağlayıp ayaklarına çarıkmı yaparlar acaba. ustta eskiden leflef ayakkabı boyasıyal duvarlara yazı yazıyordum senin gruba karşı 70lerin sonlarına doğru. kaliteli boyaydı ustta nickimi haşhaşi olarak değiştirsem iyi olurmu? yoksa ışid mi olsa. sen gerçi şaki olsun dersinde

    şaka bir taraf olsunda maxforce kardeşim. buraya zibro klimamın sesini ekliyeyim fayanslı mutfak ortamında çalışıyor sesi biraz fazla gelebilir. daha evvel ben bu klimayı 2 yıl odada kullandım geyet sessiz bir klima ban göre.

    ama sizin klimanın sesi tartışılmaz geyet sessiz. daikin olsun me olsun onların normal fanlarındanda sessiz. hiç ses var demesinler sizde demeyin gayet sessiz bir klima. sesli diyen gerçekten elektrik sobsı kullansın.. ben bu sessilikten korkarım şahsen çok soğuk bölgelerde bu hava debisiyle iş görmeyebilir çünkü. dinlediniz işte daikin ve me sesini.

    gerçi sesin artmasında okadar çok sebep varki. mesela bendeki 2 me klimanın birisi dar alanda kurulu ister istemez ses yüksek daikinin sağ kenarındada duvar var oda sesli hissediliyro video çekiminde. ama oldukça sessiz ve sesi gayet takıntsız ve güzel hava debisi yüksek olsada.

    yahu arkadaş videoları çektim ekleyemiyorum sinir oldum 2 saattir.




  • 9köy kullanıcısına yanıt
    Klimanın sessiz modu da var ama soğuk üflerken çalışıyor. Çekim yaptığım mesafe 2~3 metre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxforce

    Klimanın sessiz modu da var ama soğuk üflerken çalışıyor. Çekim yaptığım mesafe 2~3 metre

    ilginç durum benimde zihnim karıştı. halbuki geçen gün mnaltunkeyik arkadaş varmı demişti. o moddayken arıza sinyali verdi demişti bu durma göre sormama gerekirdi. ama sizse yok diyorsunuz o açıdan ilginç durum dedim.

    2-3 m mesafe normal sounçta 16m2 oda demişsiniz bizim odada okadar dah fazla geri çekilseniz nasıl çekeceskiniz videoyu benim çektiğim yerde en fazla okadardır 3m gelmez bile aynen.




    bakınız bu videoda zibro klima mutfakta.




    burda ise aynı klima odada.

    size gönderdiğim daikin videsosu yine aynı yerde yani iki kez yer değişti.

    @kocausta*m, nasıl desteklemiyim Birolu kafam bozuldukça klimalara yer değiştirttiriyom. yakındada alıp klimayı seni ziyarete gelicem kurarız senin triplex şatonun bir odasına çağırırız Biroluda çalış ulen sonunda rakı var.

    bakın zibro iç ünite ufacık ama hiç rahatsız edici bir sesi yok. sen diyorsun ya ufaldıkça ses artar. eklerim bir ara video demiştim sizde bakın artıkın.

    @mbirol nasıl len seslimi iç ünite? bu arada eski videolara baktım oto fan çalışıyordu sonra ısıyı düşürdüm oto fan gene aktif oldu




  • 9köy kullanıcısına yanıt
    Aslında sessizliğe çok önem vermem görevini iyi yapıyor mu ona bakarım ama klimayı alırken 17 desibel diye reklam yapmasından ötürü ben ve bir çok arkadaş büyük beklenti içine girmişiz anlaşılan.
    Biraz etraftaki klimalara bakınca ve sizin videolara bakınca yinede klimanın sessiz olduğu anlaşılıyor.Aslında birinci fanda ki üflemesiyle 5. fan arasında baya fark var.Odayı ısıtması bakımındanda ben sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum.Tabi bunu çok soğuk yerlerde kullanan arkadaşlar değerlendirirse daha iyi olur.Ben 9 luğunu kullanıyorum genelde 1. fanda şu zamanda bulunduğum odaya fazla geliyor gündüzleri ara ara durduğunu gözlemliyorum
  • MSZ-Hj35VA klima salon için alındı. Teşekkürler
    Ayrıca 3*3 m yatak odasına 9.000 btu sessiz ve ısıtma amaçlıda kullanılacak bir klima almak istiyorum. Sadece geceleri kullanılacak. Gündüz ikimizde çalışıyoruz.
    İnverter olmasına gerek yok dedi servis. Siz ne dersiniz
    1,400 tl yi geçmek istemiyorum. Marka ve model önerilerinizi bekliyorum. Bugün alırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxforce

    Aslında sessizliğe çok önem vermem görevini iyi yapıyor mu ona bakarım ama klimayı alırken 17 desibel diye reklam yapmasından ötürü ben ve bir çok arkadaş büyük beklenti içine girmişiz anlaşılan.
    Biraz etraftaki klimalara bakınca ve sizin videolara bakınca yinede klimanın sessiz olduğu anlaşılıyor.Aslında birinci fanda ki üflemesiyle 5. fan arasında baya fark var.Odayı ısıtması bakımındanda ben sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum.Tabi bunu çok soğuk yerlerde kullanan arkadaşlar değerlendirirse daha iyi olur.Ben 9 luğunu kullanıyorum genelde 1. fanda şu zamanda bulunduğum odaya fazla geliyor gündüzleri ara ara durduğunu gözlemliyorum

    işte esas olan odur zaten siz anlamşisınız.. klimada dırıltı sesi yoksa yani fan motoru takıntısız çalışıyorsa. daha fazla sessiz olsun demekle kendisini üzen bunu arıza sanan çok arkadaş var ben bunu anlatmay çalışıyorum.

    17db olayında evet haklısınız ama maalesef firmaların sahtekarlığı işte. sağ gösterip sol vurmak bunada günümüzde pazarlama taktiği deniyor çok kötü. şikeyette bulununcada okusaydınız diye haklı çıkarlar. maalesef kanun boşluklarını değerlendiriyorlar.

    1. ve 5. fanda videoda çok belli olmuyor yukarıdaki mesajda demiş olduğum gibi ortamda bulunmak önemli.

    ben şahsen bu debi ile çok soğuk illerde sorun çıkaracağını sanıyorum ama şimdi dikkat ettim siz 25 derecede ölçmüşsünüz. benim ölçümlerim tam yükte daikinide ekliyelim buraya.



    dikkat edin ses ses yüksek olsada yağ gibi çalışıyor motor üstelik daikinin en giriş seviyesi modeli. ve sessiz modlardada çalışıyor.


    ve zaten dediğiniz gibi havalar bahar. çok soğuk zamanlarda klima fan hızını arttıryorsa sorun olmaz soğuk illerde çalışmasıda. zira iç fan dc olduğu için bunu yapması lazım. aksi durumda bu debiyle ben sıkıntı çıkaracağına inanıyorum. bunun örnekleride var çünkü. ayrıca nekdar övülsede iç fanların dc olmasını ben beğenmiyorum zira çok daha çabuk kısıp sorun oluşturma ihtimalleri yüksek. sizin için farklı konu gibi gözükebilir şuan söylediğim ama bağlantısı var. ayrıca iç fanın dc olup kısmasından kâr umanlarda var buda tamamen boş bir durum 25-30 wattlardan medet ummak ısınıp serinleyememek olarakta geri dönebilir insana.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunag

    MSZ-Hj35VA klima salon için alındı. Teşekkürler
    Ayrıca 3*3 m yatak odasına 9.000 btu sessiz ve ısıtma amaçlıda kullanılacak bir klima almak istiyorum. Sadece geceleri kullanılacak. Gündüz ikimizde çalışıyoruz.
    İnverter olmasına gerek yok dedi servis. Siz ne dersiniz
    1,400 tl yi geçmek istemiyorum. Marka ve model önerilerinizi bekliyorum. Bugün alırım

    sadece gece kullnılıcak derken tem auyuyacakken klimayı açarsanız ısınmakta zorluk yaşarsınız. çünkü en büyük hata burda yapılıyor. en azından o odayı 4-5 saat öncesinden açmanız lazım eğerki evinizin yalıtımı iyi ise.

    yoksa kesinlikle inverter alıp devamlı çalıştırmalısınız. anladığım kadarıyla salona aldığınız klimada çalışmayacak pek tabi. ve evde ısı durumu düşecek birde izolasyonunuz iyi değilse. her iki klimanızda dah sonra ısıtmıyor diye şikayette bulunabilirsiniz.

    9m2 oda için 7000 btu yeter mitsubsihi electric e sorunuz klasik mitsubishiler vardı 7000 lik sanırım dediğiniz fiyatlara olabilir ama bilmem tabi fiyatları.

    diğer klimalar için 1400 tlye inverter bile bulunur dikakt aedin yanlız airfel vs klimaları bu rakamlara bulursanız alüminyum boruludurlar bakır ile değiştirmek için fark ödemeniz gerekir. o açıdan sanırım gene 1600 felan bulru rakamalar. dieket bakır boru kullanan midea zibro alarko flair fiyatlarınıda araştırınız. dahad aolmaz sa hj25va alınız sanrım kırla33 arkadaşımız 1700 lere falanm aldı pm yapın isterseniz net fiyatı öğrenmek için. siisn aldığınız bayi ile pazarlık edersiniz.

    bu arada hayırlı olsun klimanız yorumlarınız bekleriz.




  • 9000 Btu Yaklaşık 1900 tl Mitsubishi Heavy
    http://www.mitsubishiklima.co/Mitsubishi-SRK-25-ZMP-S1-Klima.php

    Daha ucuzunu bulamadım. Alayım mı alternatif öneriniz varmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunag -- 18 Ocak 2014; 13:58:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunag

    MSZ-Hj35VA klima salon için alındı. Teşekkürler
    Ayrıca 3*3 m yatak odasına 9.000 btu sessiz ve ısıtma amaçlıda kullanılacak bir klima almak istiyorum. Sadece geceleri kullanılacak. Gündüz ikimizde çalışıyoruz.
    İnverter olmasına gerek yok dedi servis. Siz ne dersiniz
    1,400 tl yi geçmek istemiyorum. Marka ve model önerilerinizi bekliyorum. Bugün alırım

    Tasarruf açısından invertere gerek olmayabilir ama sessizlik için inverter olmalı.
    En iyi düz tip klima bile yatak odasında çok sesli gelir, çalışma sistemi nedeniyle.

    Şunlara bakın mesela:

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-samsung-maldives-aqv09psln-fiyati,444696.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-auer-ag09-0935-inv-fiyati,791716.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-lg-econo-inverter-v-as-w096wsa0-fiyati,1050790.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunag

    9000 Btu Yaklaşık 1900 tl Mitsubishi Heavy
    http://www.mitsubishiklima.co/Mitsubishi-SRK-25-ZMP-S1-Klima.php

    Daha ucuzunu bulamadım. Alayım mı alternatif öneriniz varmı



    HC ME çakması,buda MHI çakması.2 çakma iyi olur aslında....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiltoldum

    quote:

    Orijinalden alıntı: tunag

    9000 Btu Yaklaşık 1900 tl Mitsubishi Heavy
    http://www.mitsubishiklima.co/Mitsubishi-SRK-25-ZMP-S1-Klima.php

    Daha ucuzunu bulamadım. Alayım mı alternatif öneriniz varmı



    HC ME çakması,buda MHI çakması.2 çakma iyi olur aslında....

    tiltoldum Öneriniz nedir ?




  • G.doğuda. güneye bakan en üst. Kat için 24 m2 odaya 12000 btu boracay dusunuyorum.cati var ve ev izolasyonlu pencere 1 adet çok buyuk degil. Samsung nasildir klima konusunda teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radiko1

    G.doğuda. güneye bakan en üst. Kat için 24 m2 odaya 12000 btu boracay dusunuyorum.cati var ve ev izolasyonlu pencere 1 adet çok buyuk degil. Samsung nasildir klima konusunda teşekkürler.

    Samsug un servisi kötü. Bu durumu düzelttiler mi bilmiyorum. Bulunduğunuz bölgede servisi yaygın mı acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese meraba.. 12000lik lg prestige klimam var. alalı neredeyse 3 ay oluyor. ilk aldığımız zamanlar meraktan birkaç gün nasıl üflüyor, sesi nasıl filan derken kurcaladık. onun dışında klimayı 23-24 derecede otomatik fanda kullanıyoruz. 24 saat çalışıyor. bende kendi hesaplamalarımda saatte 250 watt filan bulmuştum tüketimi.. 15 günde bir filtreleri çıkartıp elektrikli süpürge ile temizliyorum. neden yıkamadığımı da bilmiyorum açıkçası filtreyi..:) bu cihazda fan ayarları ikişer ikişer artıyor. yani en alt en az 2 çubuk oluyor fan hızı ısıtmada. bu 17 db olayı soğutmada oluyor. dolayısıyla uyku modu da (ki kitapçıkta da yazıyor) ısıtmada değil soğutmada kullanılıyor. ısıtmada en alt iki çubuk, soğutmada uyku modunda tek çubuk oluyor. bu cihazın en yüksek fan hızında sesi 38 db katolog değeri ama bence çok abartı bir sesi yok. tamamen kişisel görüşüm bu ama ilk başlarda odayı hızlı ısıtmak için jet mod da çalıştırıyorduk çok çok abartı bir ses değildi. sitede videosu olan zibro klimadan kesinlikle çok daha sessizdi(kimse sataşma olarak almasın lütfen). bu aralar havalar güzel bakalım fatura ne gelecek ki gelince buradan paylaşırım.. iyi akşamlar..




  • LG Econo AS-W186CSAO 18.000 BTU mi Alarko Carrier 53 NQV 050M X-Power Gold ?

    LG econo yeni galiba.BLDC komprosör felan demiş, arasındaki farklar nedir? hangisi daha kalitelidir? hangisi daha çok ısıtır?

    25m2 odaya. yalıtım iyi değil.pencereler çift cam, ama duvarlar kötü.
    antalya'da daha çok ısıtma için kullanacağım kışın. yazın sıcaktan pek şikayetci değilim, ev baya rüzgar alıyor yazın))

    evin şeklini de ekledim. ölçekler pek doğru değil, zira hol o kadar büyük değil,küçük. ben kapıyı açıp, sıcak hava oralarada gitsin istiyorum. hatta yatak odasında kadar biraz ulaşsa bile olur))

    bana hangisi daha uygun olur? lg 2300, alarko 2500

    bir de Daikin FTXB 50 var 2900 gibi. hoş bu işte çıktıksa çıkılıyor fiyatta ama, bütçeyi kasmak istemiyorum.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cupidx -- 20 Ocak 2014; 21:30:01 >




  • Herkese iyi akşamlar, belki aklında Panasonic ile ilgili soru işareti olanlar vardır diyerekten yazma gereği duydum uzun süre sonra.. Panasonic İnverter Serisi 7 Adet cihaz kullanıyoruz Antalya'daki iş kliniğimizin bir katında, alt katta 3 sharp bir mitsubishi heavy industries var. Panasonicler geleli üst kat açılalı 2 yıl oldu, hem yazın hem kışın cihaz bana kendini kanıtladı. Evimize de 1 28lik etherea, 3 standart inverter 12lik, 1 diamond electric 12lik yeni inverter cihaz almıştık, onlarda 1 yılı geçti (diamond daha yeni) sadece yazın kullanılıyorlar kışın evde daikin altherma ile ısınıyoruz. Panasonic genel olarak iyi, rahatlıkla tavsite edebilirim. Kendi sattığım ürün gamından çıkmış olsa bile panasonic halendaha tavsiye edebilirim. Soğutması, nem dengelemesi, sessizliği güzel. Malzeme kalitesi kötü denilebilir, montaj sırasında çok kurcalanırsa çalışırken sese sebep olabiliyor yumuşak plastik parçalar. Titreşim artıyor bu parçalardaki. Dış üniteler sesli, etherea hariç inverter modellerde pam kontrolü dış ünite devir kontrolü yok. Kumandalar basit, az tuşlu. Etherea hariç. Etherea kumandası çok tuşlu, çok fonksiyonel. Elektrik tüketimi olarak öyle anormal tasarruflu cihazlar değiller ama A sınıfı gereksinimlerini rahat karşıladıklarını düşünüyorum. Malzeme kalitesi olarak Mitsubishi Heavy Industries ile eşdeğer diyebilirim ama mhi'nin iki kere kumanda alıcısı değişti bu süre içinde, panasoniclerde daha bakım bile yapılmadı doğru dürüst. 7 Panasonic cihazın 3ü hiç kapatılmadan çalışıyorlar, elektrik kesilmesi ve ups ile jeneratörün güç sağlamaya başlaması durumları hariç 3 panasonic cihaz kuruldukları günden beri hiç durmadan çalışıyorlar çünkü o üç oda klinikte sürekli sabit sıcaklıkta tutulması gerekiyor cihazlar nedeniyle. Ankara'da Daikin Shira kullanıyorum, bir nevi deneme amaçlı. Anormal soğukların bir hafta sürdüğü bu ayın başların nedeniyle, 700 lira ısınma ücreti ödedim, gelecek ay termostatik vanalar 21derecede açık klima 23 derecede açık bir şekilde deneyeceğim ve indirmeyi planlıyorum bu ısınma bedelini. Antalya'da 11kw Altherma ile ısınan ev elektrik faturası dahil 580 liraya ısınırken ben Ankara'da daha küçük bir evi doğalgazlı sistemle neden bu denli daha pahalıya ısıtırım, merak ediyorum.

    İyi akşamlar herkese..




  • cupidx C kullanıcısına yanıt
    Alarko Carrier 53 NQV 035M Soğutma kapasitesi 13300BTU, Isıtma kapasitesi 16720BTU yani 50m yerine 035m kullanabilirsiniz.. ısıtma kapasitesi evinize fazlasıyla yeter.
  • 18 lik alma konusunda kesin karar verdim.

    karar veremediğim LG Econo AS-W186CSAO 18.000 BTU mi Alarko Carrier 53 NQV 050M X-Power Gold mı.
    hangisi daha iyidir acaba.
  • 
Sayfa: önceki 13031304130513061307
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.