Şimdi Ara

Klima Su Damlatması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi akşamlar.

    salonumuzdaki klima iç ünitesi şıpır şıpır su damlatıyor, sebebi ne olabilir acaba ? bakımı henüz yeni yapıldı.



  • Merhaba,

    Aynı problemi ben de bir kaç kez bakımı yapılmış klimamda yaşadım. Konu hakkında yaptığım araştırmada aldığım bilgilere göre durumun olası sebeplerini aşağıda sıralıyorum.

    1. Su tahliye kanalında veya borularda kırılma-çatlama veya eğim problemi olabilir.
    2. İç ünite filtreleri kirli olabilir.
    3. Alüminyum petek araları kirli ve tıkalı olabilir.
    4. Klima içinde dolaşan gaz düzeyi fazla olabilir.
    5. Klima kapasitesinin üzerindeki bir hacmi soğutmaya zorlanmış olabilir.

    Klimanızın bakımlı olduğunu belirtmiş olduğunuza ve bakımın da layıkıyla yapılmış olduğu varsayımına göre ilk 4 maddedeki olası sorunlar bakımı yapan servis tarafından kontrol edilmiştir diye tahmin ediyorum.

    Benim klimam da bakımlı olduğu halde bir kaç kez su akıttı. Son akıtma anında detaylı olarak kontrol ettim ve sorunu tesbit ettim. Klima sağlam ve sorunsuz da olsa sıcak bir ortamı çok uzun süre sürekli olarak soğutmaya çalıştığında ortamdaki nem petek aralarında buzlanmaya yol açıyor. Buz hava geçişini kısıtladığından ortam ısısı ayarlanan düzeye bir türlü inemiyor ve klima inatla soğutmaya çabalıyor. Belirli bir noktadan sonra buz kütlesi artıyor ve klima soğutması durduğu anda buz hızla erimeye başlıyor. Su debisi tahliye kapasitesinden fazla olduğundan fazla su iç ünitenin boşluklarından odaya damlamaya başlıyor.

    Klima istenen sıcaklığa daha çabuk ulaştığında termostat soğutmayı duraklattığı için klima tekrar soğutmaya başlayana kadar petek aralarında birikmiş buzları eritip tahliye ediyor. Buz ve dolayısı ile su kütlesi daha az olduğundan tahliye sorunsuz olarak gerçekleşiyor.

    Dolayısı ile klimayı çalıştırırken benim gibi biribirine yakın ve ara kapı kapatıldığında evin diğer bölümleriyle irtibatı kesilen yan odaları da soğutsun diye tam gaz (18-19 derecede) çalıştırırsanız klima o dereceye düşürebilmek için kesintisiz soğutma yapacak ve aşırı buz oluşumunu takiben su akıtma olasılığı artacaktır.

    Aslında şu günlerde yine yan odaları soğutmak için klimayı çalıştırıyorum. Ancak ayarı 25-26 derecede tutuyorum. Bu şekilde klima arada durup nefeslendiği için içinde birikmiş buzlar eriyip gidiyor. Bu taktiği uygulamaya başladığımdan beri akıtma ve aşırı buzlanma sorunu yaşamadım.

    Buzlanma olup olmadığını klimanın kapağını açmadan şöyle anlayabilirsiniz. buzlanma oldğunda klima kanatlarından üflenen hava sürekli değil kısa aralıklarla kesintili olarak geliyor. Zaten üfleme sesinden de havanın kanallardan geçerken zorlandığı hissedilebiliyor.

    Umarım paylaşımım yararlı olur.

    Selam ve saygılar.




  • Tatilde kaldığımız apartın klimasında da bu sorun vardı.Çok sinir bozucu bir durum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.