Şimdi Ara

klima gazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Klima gazı neden kacırır?
    Gazı tekrar degişmek icin bir süresi var mı?Gaz niteligini kaybeder mi?
    Gazın icerigi nedir?
    Neden bu kadar pahalıdır?

    tşkler



  • Benim radyatörde catlak vardı. 50 TLye Bostancı sanayide kaynak yaptırdım. 60 TLye de gaz doldurdum.
    Kışın arada klimayı calıstırın derler, nedenini bilmem. Halbuki kapalı devre, bişey olmaması lazım.
  • Küçük kılcal deliklerden gaz zamanla sızar her araç için sızdıracak kaçıracak diye bir durum söz konusu değildir
    Gazın Değişim zamanı yoktur
    Gazın içeriği Refron22 gazıdır ve ozon tabakasına en çok zarar veren gazdır Avrupada kullanımı kademeli olarak yasaklanmakta yerine ozon tabakasına zarar vermeyen gazlar kullanılmakta (fiyatları pahallı)
    Refron 22 gazı aslında pahallı değil fakat bu iş ustalık ister herkes gaz basamaz gazın basıncı ve gazın doldurulma yerleri önemlidir! yanlış bir işlem klima kompresörünün çakmasına neden olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anıt.

    Klima gazı neden kacırır?
    Sistemde kaçak olur, sızıntı yapar ve "kaçırır". Sistem gaz kabı, elektromanyetik kavramalı yoğunlaştırıcı (kompresör), pozitif ısı esanjörü (yolcu kabinindeki bölüm) ve negatif ısı esanjörü (radyatörün önündeki bölüm).

    Gazı tekrar degişmek icin bir süresi var mı? Gaz niteligini kaybeder mi?
    Kapalı bir devre olduğundan gaza içeriden veya dışarıdan bir müdahale olmaz. Sistemde normalde 600-750 gram R134a bulunur. Gazın niteliğini kaybetmesi için dışarıdan bir müdahale veya kontaminasyona maruz kalması gerekir.

    Gazın icerigi nedir?
    R134a klima gazı Wiki'ye göre soğutucularda kullanılan renksiz inert gaza verilen addır. Tam adı 1,1,1,2-Tetrafloretan olan gaz , 90'lı yıllarda ozon tabakasına zararlı olduğu için birçok ülkede kullanımı yasaklanan R12 (diklordiflormetan) gazının yerine kullanılmak üzere üretilmiştir. Genellikle R134a , Freon 134a , HFC-134a ya da tetrafloretan olarak adlandırılır. Üretim amacına uygun olarak ozon tabakası üzerinde herhangi bir zararlı etkisi yoktur. Moleküler formülü CH2FCF3 şeklinde olan R134a termodinamik ve fiziksel özellikleri R12 gazına en yakın olan soğutucu gazdır. R134a , taşıt araçlarının iklimlendirme donanımları, konut tipi soğutucular ve orta çaplı işletmeler veya yapılarda su soğutma cihazlarında kullanılır.

    Neden bu kadar pahalıdır?
    Üretimi kolay olmadığından ve satışından herkes kâr etmek istediğinden pahalıdır. 50.000 TL'ye satılan otomobilin üreticisine maliyeti 10.000 TL'dir, gerisi kâr, vergi, aracıların kazandığı para vb.

    tşkler
    Rica ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 26 Ağustos 2010; 7:23:00 >




  • Taner hocam acıklama geregi hissettim.

    Yazının sonunda tşkler yazısına vermek istediginiz cevaptan rahatsız oldugumu belirtmek isterim.

    Burası sanal bir alem.Sizi uzun süredir takip ediyorum.Yaptıgınız işe meslege saygım sonsuz.Ama kusura bakmayın her insanın hayatdaki önceliklerine zaman ayırma süreci farklı.

    Bende isterdim "Sanayiye gitmişken" diye başlayan bir cümle ile konuya girip bugun neler yaşadıklarımı başımdan geçenleri sizlere uzun uzun bahsetmek.

    Ama söyledigim zaman,mekan kavramlarımız farklı.Dikkatli bakarsınız tek soru ve mümkün olunan en kısa sürede yazılmış ve forum terk edilmiş.Elimden daha iyisi inanın yapmak isterdim.

    Saygılar.
  • Peki sevgili arkadaşım,

    Durumunu anlıyorum. Ben de ilk defa "sanal alem" kısaltması kullandım, 13.000'den fazla mesaj içerisinde "acaba nasıl birşey?" diye merak ettim, yoksa ne elimdeki cep telefonuyla internete girebiliyorum, ne de PDA gibi cihazlarım var, zaten pek sevmem de, hayat bu kadar digitalize olmamalı diyorum, bunda benim eski kafalı olmam da çok önemli.

    Üzdüysem üzgünüm. Kabahatımı bağışla, özür dilerim ve düzeltirim.

    Selamlar,

    Taner Göde

    quote:

    Orijinalden alıntı: anıt.

    Taner hocam acıklama geregi hissettim. Yazının sonunda tşkler yazısına vermek istediginiz cevaptan rahatsız oldugumu belirtmek isterim. Burası sanal bir alem.Sizi uzun süredir takip ediyorum.Yaptıgınız işe meslege saygım sonsuz.Ama kusura bakmayın her insanın hayatdaki önceliklerine zaman ayırma süreci farklı. Bende isterdim "Sanayiye gitmişken" diye başlayan bir cümle ile konuya girip bugun neler yaşadıklarımı başımdan geçenleri sizlere uzun uzun bahsetmek. Ama söyledigim zaman,mekan kavramlarımız farklı.Dikkatli bakarsınız tek soru ve mümkün olunan en kısa sürede yazılmış ve forum terk edilmiş.Elimden daha iyisi inanın yapmak isterdim.

    Saygılar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.