Şimdi Ara

KLİMA ARIZALARI BURAYA (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
424
Cevap
13
Favori
118.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Servis çağırmadan önce bilgi edinmek istiyorum.


    Arçelik 22.000 BTU. Geçen senelerde sorunsuz soğutma yapıyordu. Bu ay açayım dedim, dış ünite çalışmadı. Haliyle soğutma olmadı. Sigortayı kapattım sonra açtım... Dış ünite 1-2 dakika çalıştı, sonra sustu. O arada soğutma biraz olsun yaptı. Ama dış ünite durunca, yine ılık üflemeye başladı.


    Şimdi ne yapayım? kontrol vs.

  • İç ünite fanı yavaş ve orta devirde dönüyor ama hızlıya alınca hızlı dönmüyor sebebi ne olabilir bilen var mı? Hızlıda yine orta hızda dönmeye devam ediyor.

  • 12 lik r410 gazlı 2018 alınma beko klimam var. dış ünite traktör gibi çalışıyor. Gelen servis kompresör arızası dedi direk. Bu konuyu teyit ettirmenin şansı var mıdır ?

  • merhaba arkadaşlar,

    vestel bio sx-12 klimam var. inverter değil yaklaşık 20 yıllık klima ve sürekli kullanılmıyor. 1 ay önce filtrelerini temizledim ve çalıştırdım hiçbir problemi yoktu ve bugüne kadar hiç arıza vermemişti. klima kumandaya hiç tepki vermiyor. sigortasını kapatıp açtığımda ''operation'' ışığı yaklaşık 1 dakika yanıp sönüyor sonra hiç yanmıyor. kumandadan resetleme yapayım dedim onada tepki vermiyor.iç ünitedeki açma kapama tuşuna basıyorum ona da tepki yok. sorun ne olabilir acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aldibero -- 3 Ağustos 2022; 0:45:14 >
  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki gün evvel taktırdığımız arçelik klimanın iç ünitesinde şöyle periyodik bir ses mevcut. Tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. O kadar para verdik açıkçası çok endişeliyim. Servis kaydı açtırdım ancak yoğunluktan 2 gün sonra gelecekler. Bu ses neden olur? Daha önce başına gelen oldu mu? Fan en düşük modda çalışıyor. Tıkı tıkı tıkı sanki analog saat çalışıyor. Videoyu linke ekledim. Sesi yükseltirseniz daha net duyuluyor.

    https://linksharing.samsungcloud.com/ykcKMXCOomPL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar motordaki bakır kablo bu şekilde. Acaba sorun teşkil eder mi?

    https://ibb.co/TvbHvbg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan.kocatepe -- 22 Ağustos 2022; 10:15:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hakan.kocatepe H kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Fotoğraf açılmıyor. Linki yeniler misiniz?

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,


    Kiracı olduğum evde klima var 1.5 senedir oturuyorum burada klima çalışıyordu geldiğimde sonra ev sahibininin yaptırdığı tadilat balkonu kapatmak için dış ünitenin yerini değiştirmek gerekti


    arkasında borusunun payı vardı o açılarak balkonun diğer köşesine takıldı buraya kadar normaldi her şey sonra klima soğutmamaya başladı


    kış geldi filan derken epey zaman geçti üzerinden neyse 15 gün önce bir servis çağırdım anlattım durumu gazı yok gaz basalım dedi gaz bastı soğutmaya başladı


    sonra dış üniteden su damlatmaya başladı 2-3 gün önce de buz düştü bir parça sonrasında da gaz basılmadan önceki haline döndü soğutmuyor


    Ben de böyle iş mi olur kardeşim ben sana gaz bas demedim kaçak varsa gider sonra bas gazını ben nerden bileyim diye sert çıkınca geldi bugün tekrar gaz bastılar bağlantı yerlerine süngerli köpük filan yapıp kontrol ettiler gittiler


    Yer değiştiyseniz borularda kırılma olmuştur ondan kaçak vardır muhtemelen dedi veya üniteleri alıp iş yerimize götürüp incelememiz lazım filan dedi


    5 metre kablo lazımmış 200 lira metresi dedi + işçilik 1300-1400 liralardan bahsetti ama kablodan olduğuna da emin değiller internetten baktım 400-500lere var kablo, bizim şirket bu fiyattan satıyor vardır internette doğrudur dedi gazı bastı daha da gaz basmaya gelmeyiz dedi kısmen haklı da 10 günde bir gelip gaz basacak değil hayrına


    Şimdi ne yapmak lazım kiracıyız sonuçta biz bozmadık etmedik ama havalarda cehennem gibi maşallah kabloyu değişsem sonuç alır mıyım veya nerede sorun olduğunu anlayabilmenin makul bir yolu yok mudur?





  • Vestel flora kullanıyorum yaklaşık 3,5 senedir. Yazdan yaza sadece soğutma amaçlı 7m2 bir odada. Bu sene klimayı çalıştırdıktan bir süre sonra hava üfleyen yerlerden ince ince su damlacıkları oluşup aşağı iniyor. Böyle su akıntısı gibi düşünmeyin, bezle siliyorum 5dk sonra tekrar, hava üfleyen yerden, yere damlayacak noktaya kadar yenisi geliyor. Servis, pencere açık kullanıyorsun, içeride PC var, oda küçük, terleme yapıyor diyor. İyide kardeşim ben 4 senedir aynı şekilde kullanıyorum, anlatamadım derdimi. Neyse PC kapadım, kapı pencere kapadım. Yine aynı sorunu yaptı. Borular kontrol edildi, sorun yok. Bu iğrenç klimayı gerçekten kimseye önermiyorum. Ekstra garanti yaptırmamış olsam söküp atacağım.

    Şu sorunun neden kaynaklanabileceği, klimada bir arıza kaynaklı yapıp yapmayacağı hakkında fikir verebilecek olan varsa çok makbule geçer.

    En kötü gidip değiştirip başka birşey alacağım, rezil etti bu klima beni.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Sonradan meydana gelen bir durum mu? Yoksa her yaz ayında yapıyor mu? En son ne zaman bakım yapıldı?

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Evet. 3-3,5 yıl kullanımdan sonra meydana geldi. Normalde aynı kondisyonda yaz aylarında sorunsuzca kullanıyordum. Daha evel bakım yapılmadı, gelen servis bakıma ihtiyacı varmış gibi durmuyor az kullanılmış dedi ama sorun çözülmeyince bakım yapılmasına karar verdiler. Yarına gelip bakım yapacaklar. Pek ümidim yok ama umarım düzelir.

  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Havanın nem oranı çok yüksek olduğunda üfleme ağzında yoğuşan nem terlemeye sebep olabilir. Eğer yüksek fan hızında kullanmıyorsanız fan hızını yüksek ayara alarak soğuk havanın bir an önce klimanın üfleme ağzından çıkmasını sağlayıp kurtulabilirsiniz. Buna rağmen yine terleme varsa drenaj hattında tıkanma başlamış olabilir. Tamamen tıkanmış olmasa bile akışın zorlaşması bu duruma sebep olabilmektedir. Bakım yapılmışken iç ünitenin su tahliye hattının da temizlenmesini talep ediniz. Tahliye hortumunun ucuna ulaşma imkanınız varsa elektrikli süpürge ile ucundan vakum yaptırılabilir. Gelecek olan su süpürgeye zarar veremez. Tahliye hortumuna ulaşmak mümkün değilse servisten talep etmeniz halinde iç üniteden su dökerek normalde damla damla akan suyun sürükleyemediği kirler dökülen su ile hortumdan uzaklaştırılabilir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim değerli bilgiler için. Mesajınızı servise okuttum. Tüm işlemleri yaptılar, bakım da yapıldı. 4-5 saattir çalışıyor 1 damla bile gelmedi. Düzelmiş gibi gözüküyor. Tekrar teşekkür ederim.

  • Arkadaşlar merhaba


    Yaklaşık 3 ay kadar önce ECA Spylos 9000 BTU (R32 Gazlı) klima aldık. Yatak odasında kullanıyoruz. Ürün montajından sonra çok kullanılmadı. 1-1,5 ay sonunda kullanmaya başladığımızda iç üniteden su akıtmaya başladı servis geldi klimaya eğim vermemiş personelleri. Yeniden sök-tak yapmaktan kaçıp bir tarafını 1-2 cm yükseltti gitti. 2 gündür İzmir de geceleri yoğun rüzgar var. Rüzgar ile birlikte klima kapalı iken klimadan şişeden su boşaltırsınız şişeye hava doldukça ses yapar bunun gibi ses yapıyor. Gece bu ses nedeniyle odada uyunmuyor. Servisi yeniden çağırdım ama 2-3 günden önce gelemezlermiş. Videoda sesi paylaşıyorum. Bu konuda çözümünüz var mı arkadaşlar?





  • Arkadaşlar merhaba, klimamızın motoru evin dışında ve giriş katta oturuyoruz. Yağmur yağdığı zaman klimanın tam ortasından evin içine su damlıyor, sizce nedeni ne olabilir ?

  • nocara N kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Muhtemelen klimanızın dış üniteden iç üniteye gelen borusundan içeri yağmur suyu yürüyor. Dışarıdan bir fotoğraf çekme imkânınız var mı ? Dış üniteden iç üniteye giden borunun duvardan içeri girdiği kısmı görünecek şekilde olursa tespit için iyi olur.


    Saygılarımla...

  • Arkadaşlar klima mitsubishi enviro 12000 .Daha 2 ay önce satın aldık .Klimanın sağ petek kısmındaki sanki bu yanık gibi problem neden kaynaklanmıstır acaba.Klimayı teknik servis gelene kadar kullansak problem olurmu?



  • Hakazul kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Hayırlı olsun. Bu renk üretim aşamasında meydana gelmektedir. Serpantin boruları düz bir şekilde alüminyum finlere geçirilir ve korozyonu önleyici sıvı oluşturulan evaporatör bobinine uygulanır. Sonrasında söz konusu dizilmiş boruların (fotoğraftaki peteklerin içinden geçen boruların) uçlarına U şeklinde boruları birbirine bağlayan borular lehimlenir. Sert lehim işlemi 450 derecenin üstünde yapılır. Bu işlem esnasında oluşan ısı kararmaya sebep olur. Sonrasında tekrar korozyon önleyici kaplaması uygulanmadığı için de bu kararma kalır. Sadece sizin cihazınızda meydana gelen bir durum değildir,servis çağırmanıza gerek yoktur. Maalesef onların da yapabilecek bir müdahalesi yoktur. Mitsubishi iyi bir marka da olsa üretim kalitesini artırıp sert lehim işlemini yaptıktan sonra lokal olarak o bölgeye uygulama yapsa bu sorun kalmaz ama sadece görsel açıdan sorun oluşturduğu için uğraşmıyorlar.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Ayrıntılı bir şekilde cevaplamışsın teşekkür ederim. Bu problemi yaşayan kişiler içinde açıklayıcı bir yazı olmuş.

  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.