Şimdi Ara

Klasörlerde Arama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arama yaparken klasörlerde;aradığımız dosya türünün mesala *.rar,*.jpeg *.avi vs....yazıp aratıyoruz.Benim isteğim *.rar,*.jpeg,*avi vs... yazıp arama sonuçlarında bunların gelmemesi,bunların dışındaki dosya türlerini arıyorum;yani ne aradığımı deilde,ne aramadığımı bilmek istiyorum.
    böyle birşey olabiliyor mu?



  • ne
  • Sanırım bu şekilde bir şey mümkün değil ama yine de kesin bir şey söylemeyelim belki bir bilen vardır.

    quote:

    Orjinalden alıntı: godfather

    Arama yaparken klasörlerde;aradığımız dosya türünün mesala *.rar,*.jpeg *.avi vs....yazıp aratıyoruz.Benim isteğim *.rar,*.jpeg,*avi vs... yazıp arama sonuçlarında bunların gelmemesi,bunların dışındaki dosya türlerini arıyorum;yani ne aradığımı deilde,ne aramadığımı bilmek istiyorum.
    böyle birşey olabiliyor mu?
  • 1. Arama bölümüne herhangi bir harf yazmazsanız (boş bırakırsanız), o kategorideki tüm öğeler listelenir. Tüm dosya ve klasörler seçeneğinde iken bunu yaparsanız, bilgisayarınızdaki bütün dosya ve klasörler görüntülenecektir.

    2. Aramak istediğiniz öğenin adını tam olarak yazmak yerine, birkaç harfini yazmanız yeterlidir. Örneğin “Nisan Ayındaki Çalışmam” adını vererek kaydettiğiniz bir Word dökümanını aramak için “Nisan”, “Nisan Ayı” veya “Çalış” yazmanız yeterlidir. Sadece “N” yazmanız da yeterlidir. Ancak bu halde adında “n” harfi bulunan yüzlerce dosya ve klasörün listeleneceğini unutmayın.

    3. Aramada Joker Karakter kullanabilirsiniz. Joker karakterler yıldız işareti (*) ve soru işareti (?)’dir. Dosya, klasör, yazıcı, bilgisayar veya kişi ararken bir veya daha çok karakteri temsil etmekte kullanılan karakterleridir. Joker karakterler, genellikle asıl karakteri bilmediğinizde veya tüm adı yazmak istemediğinizde yada adını unuttuğumuz ancak türünü bildiğimiz bir dosyanın aranmasında birden çok karakterin yerine kullanılır. Belli başlı dosya türleri aşağıda açıklanacaktır.




    4. Windows İşletim Sistemlerinde, her dosyanın genellikle 3 harften oluşan bir uzantısı bulunmaktadır. Windows XP ilk kurulduğunda gizlenen bu uzantı, istenirse görünür hale getirilebilir. Belli başlı dosyaların uzantılarının bilinmesi aramalarda işimize yarar. Örneğin arama bölümüne yazılacak *.mp3 ifadesi, bilgisayarda bulunan mp3 formatındaki tüm müzik dosyalarını listeler. *göz*.mp3 ifadesi ise, adında “göz” bulunan mp3 dosyalarını listeler. Kara Gözlüm.mp3, Göze mi geldim.mp3 gibi.


    Aşağıda yaygın olarak kullanılan dosyaların uzantıları listelenmektedir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayt75 -- 4 Mayıs 2006; 17:09:43 >




  • quote:

    1. Arama bölümüne herhangi bir harf yazmazsanız (boş bırakırsanız), o kategorideki tüm öğeler listelenir. Tüm dosya ve klasörler seçeneğinde iken bunu yaparsanız, bilgisayarınızdaki bütün dosya ve klasörler görüntülenecektir



    Doğruya bunu hiç düşünmemiştim.
    slayt75 teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.