Şimdi Ara

Kız ve Erkekler’in ayrı okumasına Çubukçu’dan yanıt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KAYNAK :http://www.egitimbulgaria.com/site/kiz-ve-erkeklerin-ayri-okumasina-cubukcudan-yanit/#more-570
    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ”Kız çocuklarının ayrı okulda, erkek çocukların ayrı okulda okuması uygulaması, cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren uygulanmış bir proje, ancak böyle bir çalışma yok’ dedi.

    Muş’a gelişinde havaalanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Çubukçu, bölgeye ikinci kez geldiği için mutlu olduğunu belirterek, Bitlis’te LYS’de kutlanması gereken bir başarı elde edildiğini ve gezisinin bu anlamda daha güzel olacağını söyledi.

    Çubukçu, bir gazetecinin, kız ve erkek çocuklarının ayrı okullarda okuması teklifini nasıl değerlendirdiğine dair soruyu şöyle yanıtladı:

    ”Bakanlık olarak böyle bir çalışmamız yok. Çeşitli çalıştaylarda bu gündeme geldi. Bu konunun sürekli gündeme getirilmesi doğru değil. Bunu sürekli soruyorlar. Bu tür öneriler her zaman yapılıyor ve yapılmasından doğal da bir şey olamaz. Özelikle belli bölgelerde kız çocuklarının okullaşması açısından, ortaöğretimde ayrı olarak planlanması konusunda öneriler her zaman yapılıyordu. Türkan Saylan da bunu öneriyordu. O zaman ona tepki gösterilmiyordu. Milli Eğitim Bakanlığının benimsemiş olduğu ve yürürlüğe koyacağı bir politika olarak sunulması ve ‘Milli Eğitim böyle düşünüyor’ denmesi hatalı diyorum ama bu görüşün savunulabilir bir görüş olduğunu da ben söylüyorum.”

    Türkiye genelinde kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 65 iken, bu bölgede yüzde 24 olduğuna işaret eden Çubukçu, şöyle devam etti:

    ”Şimdi siz bölgesel faktörleri tamamen gözardı ederek eğitimi planlayamazsınız. Ortaöğretim zorunlu eğitim değil. Zorunlu olmadığı için de zaten ailelerin tercihi bu yöndeyse bu tercihler doğrultusunda eğitimin planlanmasında veya böyle tedbirlerin, önerilerin yerine getirilmesinde, uygulanmasında ben bir sakınca görmüyorum. Bunun çağdaşlık veya çağdışılık bir ayrım çerçevesinde değerlendirilmesini de doğru bulmuyorum.”

    Çubukçu, uygulamanın dünyanın bazı yerlerinde bulunduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

    ”Kız çocuklarının ayrı okulda, erkek çocukların ayrı okulda okuması uygulaması cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren uygulanmış bir proje. Dünyanın her yerinde uygulanan bir proje, devam eden ve yapılagelen bir proje. Burada bu meseleyi çağdaşlık ve çağdışılık, haremlik, selamlık değerlendirmek, her şeyden önce eğitimin planlanması açısından bilimsel değil, doğru bir yaklaşım değil. Ben buna prensipte karşı olmadığımı açıkça ifade etmek istiyorum. Bu önerinin de bu kadar mesele yapılacak bir yönünün olduğunu düşünmüyorum.”

    Milli Eğitim Bakanı Çubukçu ve beraberindekiler daha sonra karayoluyla Bitlis’e hareket etti.

    MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI: ”ÖĞRETMENLERİMİZ İLE KAMERALAR ÖNÜNDE GERÇEKLEŞEN GÖRÜŞMEDE, HERHANGİ BİR AZARLAMA HİÇBİR ŞEKİLDE SÖZ KONUSU OLMAYIP, ÖĞRETMENLERİMİZİN SERT ÜSLUBUNA RAĞMEN, SAYIN BAKAN, BÜYÜK BİR SAYGI İLE ÖĞRETMENLERİMİZİ DİNLEMİŞ VE NEZAKETLE ÖĞRETMENLERİMİZE CEVAP VERMİŞTİR”

    Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) ”Çubukçu’dan Şaşırtan Çıkış” haberine ilişkin yapılan açıklamada, öğretmenler ile kameralar önünde yapılan görüşmede herhangi bir azarlamanın söz konusu olmadığı belirtilerek, ”Öğretmenlerimizin sert üslubuna rağmen, Sayın Bakan, büyük bir saygı ile öğretmenlerimizi dinlemiş ve nezaketle öğretmenlerimize cevap vermiştir” denildi.

    MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın kuruluşlarında ”Çubukçu’dan şaşırtan çıkış”, ”Bakan Nimet Hanım öğretmeni azarladı”, ”Bakan’dan sözleşmeli öğretmene şok cevap” başlıklı haberlere yer verildiği anımsatıldı.

    Bu haberlerde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun Kırklareli ziyareti esnasında kadroya geçmek isteyen sözleşmeli öğretmenleri azarladığının iddia edildiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ”Öğretmenlerimiz ile kameralar önünde gerçekleşen görüşmede, herhangi bir azarlama hiçbir şekilde söz konusu olmayıp, öğretmenlerimizin sert üslubuna rağmen, Sayın Bakan, büyük bir saygı ile öğretmenlerimizi dinlemiş ve nezaketle öğretmenlerimize cevap vermiştir. Sayın Bakanımızın öğretmenlerin tepkisini demokratik bir tepki olarak görüp değerlendirmesine rağmen, bazı haberlerin bu tarz başlık ve yorumlarla verilmesi ise büyük bir haksızlık olmuştur.

    Ayrıca Sayın Bakan, ‘Ülkemizde öğretmenlerimizin çalışma koşullarını tercih etme hakkı olduğu kadar, öğrencilerimizin de eğitim hakları var. Ağrı’daki öğrencilerin de sizin gibi öğretmenlere ihtiyacı var’ diyerek hizmetin ifası açısından bu öğretmenlerimize olan ihtiyacı belirtmişlerdir.”

    KAYNAK :http://www.egitimbulgaria.com/site/kiz-ve-erkeklerin-ayri-okumasina-cubukcudan-yanit/#more-570



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egitimbulgaria -- 7 Ağustos 2010; 22:46:47 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.