Şimdi Ara

Kitaplar ilgimi çekmeye başladı.Okuma başlangıcım nasıl olmalı? Hangi kitaplar olmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kitaplar son günlerde ilgimi çekmeye başladı.Pek kitap okuyan biri değildim.Artık düşünüyorum okumayı.Ağır kitaplara girmiyeceğim.Simyacı isimli kitap hoşuma gitti.200 sayfaymış sanırım.Simya,parapsikoloji her zaman ilgimi çekmiştir.O yüzden Simyacının hikayesini anlatan bu kitap pek sıkacağını sanmıyorum.Bu yüzden Simyacı isimli kitapla başlayıp,Fareler ve İnsanlar'la devam etmek istiyorum.Biraz araştırmalarım sonucu bu bilgilere vardım.Siz ne diyorsunuz bunlar adına? Edebiyat romanlarından ve tarihten hoşlanmam.Ama değişebilir.Ortaçağ tarihine bazen alakam olabiliyor,çok nadir gerçi..Bilmiyorum hangi kitapla başlasam.Tavsiyeler verir misiniz lütfen.Fantastikten,Erotik Edebiyata çok değişken bir yapım var.Ama daha yeni başlıyorum.Kafamı karıştırmak istemiyorum.Bana ilk 5 listesi çıkarabilir misiniz? Kendi nedenlerinizce.Mümkünse listenin içinde Simyacı ve Fareler Ve İnsanlar'da bulunsun.
  • AliBerkcann A kullanıcısına yanıt
    İki kitapta gerçekten çok güzel. İnsanı sıkmadan kendini okutuyor.
    1)Şeker Portakalı
    2)Harry Potter
    3)Buz ve Ateşin Şarkısı serisi (Diğer ikisine göre biraz ağır olabilir)
    4)Kızıl Nehirler
    5)Saklambaç
  • Harry Potter serisinden mi bahsediyoruz? İlk önce okumam gereken kitapların bu olabileceğine emin değilim.Ne kadar Harry Potter filmlerini sevsem de kitaplarına karşı ilgim o kadar yok.Diğerlerini biraz araştırabilirim.Kızıl Nehir'i görmüştüm daha önce.Peki benim söylediğim kitaplar ne zaman okunacak düzeyde bu durumda?
  • AliBerkcann A kullanıcısına yanıt
    İkisininde dili ağır olmadığı için hemen okuyabilirsin. Söylediğim kitaplar içinde Şeker Pırtakalı'nında dili ağır değildir. Fareler ve İnsanlar konu olarakta çok güzel. Hiç sıkılacağını sanmıyorum.
  • yarın o ikisini edinmeyi düşünüyorum.Daha sonra şeker portakallına geçicem o zaman.Çok ününü duydum kitabın.
  • AliBerkcann A kullanıcısına yanıt
    Zamanla hangi türden hoşlandığın belli olur. O zaman daha yardımcı olunabilir.
  • Umarım öyle olur.Yardımın için teşekkürler.
  • İlk zamanlar seri kitaplar oku bence çok sürüklüyor insanı(Sherlock Holmes-Yüzüklerin Efendisi-Buz ve Ateşin Şarkısı vs.).
  • Söylediğim kitaplardan sonra Lord The Rings ve Buz ve Ateşin Şarkısı'nı deniyebilirim sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AliBerkcann

    Söylediğim kitaplardan sonra Lord The Rings ve Buz ve Ateşin Şarkısı'nı deniyebilirim sanırım.

    iki kitap da gayet güzeldir.ama yeni başladığın için direk serilere girme derim önce bir alış kitap okumaya sonra serilere geç.
  • Sen ne istediğine karar verememişsin daha. ‘’Edebiyat romanlarından hoşlanmam’’ ne demek? Önce okumaya alışman lazım. Dilbilgisi, yazım kuralları vb konularda kendini geliştirmelisin. ''Ortaçağ tarihine bazen alakam olabiliyor,çok nadir gerçi..’’ Cümlelerin hep tutarsız, darmadağınık.

    Fantastik, erotik edebiyat demişsin ama kitapyurdunu açıp konu başlıklarından kitap seçmeye çalışmışsın gibi bir intiba uyandırdın bende. Çünkü erotik edebiyat dediğin zaten kısır bir alandır, yazılanlar da sığdır çoğu zaman. Diğer türlerin arasına değişiklik olsun diye -belki- katılıp okunabilir.

    Sana tavsiyem sağdan soldan duyduğun kitapları, konu başlıklarını bir kenara bırak; al eline bir kalem kağıt, en sevdiğin filmleri, animeleri, müzikleri, dergileri, bilgisayar oyunlarını yaz. Bakalım en çok hangi türe yatkınsın? Çoğunlukla film zevk ile kitap zevki benzeşir. Mesela Harry Potter’ın filmini sevmişsin ama kitabını okumadan sevmeyeceğini düşünüyorsun. Bu önyargılardan kurtul. Belki de gerçekten film zevkinle kitap zevkin aynı değildir, bu da bir veri, sen de filmi çekilmemiş bambaşka türde kitaplara yönelirsin.

    Tarih genelde sıkıcıdır sevmeyen için, bir seviyorum bir sevmiyorum olmaz. O yüzden tarihi romanlardan şimdilik uzak durmalısın bence, henüz erken.

    Çok farklı türlere ilgi duyabilirsin bu kafanı karıştırmaz, aksine çok yönlü düşünmeyi geliştirir. Her konuda fikrin olur.

    Sanıyorum kitap sayfa sayısına bakarak seçiyorsun, bu da doğru değil. Zamanında ben de senin gibi 300 sayfayı geçirmemeye çalışıyordum mesela. Ama bazı kitaplar var o kadar sert ve yoğun cümleler içeriyor ki 110 sayfa ama bitiremiyorsun, akmıyor sayfalar. O yüzden sayfa sayısına takılıp gözünde büyütme. Ve bir şekilde okumaya başla, zaten ilerde tavsiyelere ihtiyaç duymayacaksın.

    (Bu kadar yazmışım tek bir kitap önermemişim şimdi fark ettim. ''Şu kitabı okumuştum çok sevmiştim'' diyebilirsen ona göre öneriler sunabilirim)
  • Haklsıın ama bak şimdi şöyle açıklayabilirim sana kendimce.Ne seveceğim tutmaz benim.Hayatımın temeli tutarsızlıktan geçer.En basitinden aynı oyun motoruyla yapılmış oyunların birini beğenirim diğerini beğenmem.Benim ilgimi çeken şeyler dinlerim.Mesela ben sana dupstep'ten şaşmam derim,rap dinlemem derim,giderim contra'yı beğenir dinlerim.Bir kaç erotik edebiyat kitabına baktım (bkz: grinin 50 tonu) hoşuma gitti.Yani kitaplar aynı şeyler farklı bir üslupla yazsın hadi ona geçtim kitaplar aynı şeyi,bir çok benzerliğiyle anlatsın beğenmessem,ısınamassam olmuyor.Fantasik,bilim kurgu filmlerine bayılırım.Ama arkadaşımın önerisine (fantastik,bilim kurgu hayranıdır) denedim 1-2 tane ölüyodum okuyamadım.Yani çok değişik bir yapım var.Siz beni sıradan biri gibi görün ve sıradan öneriler yapın istedim sadece.Yani oyun zevklerimde fantastik,bilim kurgu üzerine.Devil may Cry en sevdiğim oyunlardan birisi,film zevklerim de öyle.Anime zevklerim en sevdiğim 2 anime ao no exorcist , sword art online bir de cartoon ekle regular show.Şimdi hepsini bağdaştır bakalım mantıksal tutarlılık var mı? Tabii ki yok.Ama mesela Supernatural izlerim, exorcism üzerine bir kitap okuyabilirim.Söylemiştim parapsikoloji severim.Ama bir de The Walking Dead izlerim ama hayatta zombi kitabı okumam.The Big Bang Theory izlerim ve fiziği severim(holywood fiziği onların ki biraz ama..).Gördüğün üzere izlediğim,oynadığım,dinlediğim ve okuduğum şeylerin hiç bir bağlantısı yok.Ama simyacı,fareler ve insanlar'ı biraz incelediğim de okuyabileceğim tarzda olduğunu farkettim.Bu yüzden yani dediğim gibi şuanlık en fazla sıradan birine yazar gibi yazabilirsin.Ben okuyup beğendim tarzları size yazmadan pek yardımcı olamazsınız -ki yazsam da değişken yapımdan dolayı yardımcı olabileceğinizi pek sanmıyorum-.
  • Dünya klasiklerine bak derim özellikle Dostoyevski ve Tolstoy kitaplarına
  • Parapsikoloji demişsin. Benim de türünü bile bilmeden alıp çok sevdiğim bir kitap var. Onu önerebilirim sana. Biraz değişik bir kitap. O nedenle ilk olarak bundan başlama. Şöyle 2 3 kitap sonra bunu oku. Adı " Bir Daha Bak "

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz daha uzun okurum dersen yüzüklerin efendisi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Simo Hayha ağır olur bence benim için.Yeni başladım sonuçta.

    @Hitokiri Battousai sağ ol okumayı denicem.ismi merak uyandırıyor insanda :)

    @thecallofcepa tolkien'a bayılırım.kesinlikle onu okuyacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.