Şimdi Ara

Kitap satın alma hastalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Ignorant

    Ben kitaba verdiğim paraya acımıyorum, benim bir kitaba verdiğim paraya bir paket sigara içiyorlar. Sorun alıp okumadan tekrar almak.

    Bende acıdığımı söylemedim zaten. Kitapçıya girme mümkünse kitap tavsiyesi falan da alma. O kitapları bitirmeden mümkünse her şeyden uzak dur :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geç, 8 tane daha yolda
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Yarım bıraktığım bir kitabı hatırlamıyorum. Aylar bile geçse bıraktığım yerden mutlaka devam ediyorum. Bence her kitap mutlaka okunmalı eğer edinildiyse...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakin ol ve bir daha kitap alma, okuma. Cahil cühela biri ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Fuego

    Yarım bıraktığım bir kitabı hatırlamıyorum. Aylar bile geçse bıraktığım yerden mutlaka devam ediyorum. Bence her kitap mutlaka okunmalı eğer edinildiyse...

    Her kitabı sonuna kadar okumak marifet değil. Beyni gereksiz doldurmaktır bu. Yarayacak kitap vardır, yaramayacak kitap vardır. Bir kısmı işe yarayacak kitap vardır. İlla bitirmek zorunda hissetmemek lazım.
  • Bende de okunmamış kitaplar var. Felsefe, bilim, sanat kuramı veya tarihi ile ilgili kitaplar. okuması daha agır oldugundan bazen kalıyorlar. Ancak romanları cok hızlı bitiririm. 20 tane okumadiginız roman varsa bence yenilerini almanıza gerek yok.
  • Sahip olduğum en güzel hastalık
  • Imsherlocked kullanıcısına yanıt
    En kötü hastalığımız bu olsun
  • kitap okuma alışkanlığı kadar zevkli bir şey yok.

    konuşmaya, düşünmeye ve bir çok şeye faydası olduğuna kendim bizzat şahid oldum.

    o yüzden şu LYS geçsin, İslam ve Osmanlı hakkında çok çok kitap okumayı ve bu öğrendiklirimi çevremdekilerle paylaşmayı düşünüyorum

    yazar öneri : Ahmet Şimşirgil ve Ekrem Buğra Ekinci
  • Ben en son saydığımda okumadığım 117 kitap falan vardı Şimdiye kaç oldu bilmem. Sürekli artıyor. Belki 2 sene kitap almasam bile yeterince okuyacak kitabım var

    Ama zaten sürekli kampanya ile kitap alıyorum. Zaten fazla para vermiyorum. Geleceğe yatırım olarak görüyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından sigaraya yada alkole para yatırmıyoruz. (Kendimi böyle avutuyorum ) Kitap alma hızım okuma hızımı geçti.
  • Aynen ben de öyle diyorum kendime. Benim bi arkadaş geldi bi ara eve. Kitaplara baktı. Bunların tanesi ortalama 10 TL olsa bile dedi. Servet yatıyor burada dedi. Evi bıraksam tüm kitapları satacak ha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu yeni gördüm kaç tane kitabım var evde bilmiyorum, alıyorum ve okumadan dolaba koyuyorum. ama alana kadar da dünya kadar araştırma yapıyorum :( acaba hastalık mı bu? tüm bunlar yetmiyormuş gibi geldim bi de burda fantastik kitaplara bakıyorum birine başlayayım diye
  • Hazırladığım listede varsa ve indirime girmiş ise alırım. Bazen 9.90 oluyor 40 liralık kitaplar. Kaçırılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hastalık bendede var. Tutamıyorum kendimi özellikle AVM'ye falan gidersem kesin D&R'a giriyorum ve ellerim dolu çıkıyorum.



    Herşeye rağmen güzel bir hastalık keşke ülkemiz genel olarak bu hastalıktan şikayetçi olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer bir konuya yazmıştım buraya da kopyalıyorum.

    Bu tehlikeli bir bağımlılık aslında. Yani bazılarına "boşver bağımlılık hastalık olacaksa da böylesi olsun, bu iyi bir şey" gibi geliyor ama sürekli kitap aldığınızda beyin bunları okunmuş olarak algılıyor. Erdorfin mi dopamin mi herneyse artık beyinde o hormonun salgılanmasıyla birlikte kitap alınca sen farkında olmadan kitabı okuma gereksinimi ortadan kalkıyor. Bu yüzden kitap alma bağımlılığı olan kişilerin alma hızıyla bitirme hızı arasında dağlar kadar fark var.

    Bendeki sorun biraz daha farklıydı aslında zamanla alakalıydı fakat çoğu kişi gibi 10 kitap alsam 1 tanesini anca bitiriyordum. Kütüphanemdeki alıp okumadığım kitaplara da okumuş gözüyle baktığımı fark edince kitap almayı bıraktım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0963D60D -- 1 Haziran 2017; 5:53:40 >
  • Bende de var bu hastalık. Kitap bana ben kitaba bakıyorum. En sonunda kitap kazanıyor, alıyorum, eve götürüyorum. Bir ara okumak için koyuyorum köşeme. Veya hep okumak istediğim bir kitap oluyor. Ama elimde bitmemiş 10-15 tane kitap oluyor. O kitabı almayınca kendimi kötü hissediyorum. Sanki bir şeyler eksikmiş gibi oluyor. Sonra kitap gelince de çocuklar gibi seviniyorum.
  • Umberto Eco'nun bir teşhisi vardır bu konuyla ilgili. Sıradan okur, kitap aldıktan sonra psikolojik olarak sanki onları okumuş gibi tavır takınır diyor. Hacimsel olarak var olan ciltler kişi tarafından göz gezdirilir ve sindirilmiş kabul edilir. Çok doğru bir görüştür bu.

    Ancak, bana göre ekonomik olarak sizi yıpratmıyorsa kitap alınmasında bir sakınca görmüyorum ben. Kitaplar aynı zamanda onlarla aynı ortamda bulunmak, onlarla beraber yaşamak; yaşlanmak içindir de. Zaten fani hayat öyle kısa ki, mutlaka okunması gereken binlerce esere ömrümüz yetmez. Kimisinin hayali kapısının önünde son model aracını görmektir. Onun için yaşar, para biriktirir. Bana göre ondan çok daha ötede olan manevi değer de kitap satın alma olayıdır. Günün birinde yaşlandığından mütevellit insanın oda dolusu kütüphanesinin olması dünyada görüp göreceği en nadide, entelektüel birikimlerdendir. Gün gelir okuyamayacak duruma gelindiğinde üniversiteye ya da ihtiyacı olana bağışlanır.

    E-kitaptan da bahsetmiyorum, haz etmiyorum. Kitap dediğin paketi açıldığında cildini parmak ucuyla dolaşmak, deriye sinen hamur kokusunu içine çekmekten ileri geliyor. Sonra sayfaları tek tek incelemek, onların zaman içinde tozunu almak en güzel şey.

    Bu hastalık değil aslında. Paranızın boşa gitmeyeceği ender işlerden bir tanesi. Mutlu olmak gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed Wood -- 1 Haziran 2017; 15:36:23 >




  • hastalık mı bilmiyorum da idefix, kitapyurdu vs gezinirken 10 12 tane kitap almış buluyorum kendimi. parasında değilim zaten kitapçılara göre çok ucuz ama hem aşırısı biraz bütçe zorluyor hemde evdeki okunmayan kitap sayısı artıyor.

    en iyisi kitapları bitirmeye yakın yeni sipariş vermek. kitapların gelmesini beklemek de ayrı bir heyecan oluyor :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22329BE06 -- 17 Aralık 2017; 17:34:0 >
  • Desenize ben ayvayı yemişim . 650 tane kitabımın daha 200 tanesini okudum ve hızla kitap alamaya devam ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.