Şimdi Ara

Kitap okuma serüveniniz nasıl başladı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Önceden hiç kitap okumazdım bi gün tamamen meraktan kitap okuma zevkini yaşamak için diyeyim bi kitap aldım bitirdim bi daha da elimden düşmedi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşımın elinde Şimşek Hırsızı kitabını görmüştüm merak ettim ve başladım okumaya
  • Küçüklükte elimden düşmezmiş ama ortaokul lise derken unutmuşum kitap yüzünü. 2 ay önce e kitap okuyucu aldım 2 ay içinde 8-9 kitap bitirdim.

    Bi şey katabileceğini düşündüğünüz bi kitap önerisi olan varsa okumak isterim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airnavy

    Mark twain'in tom sawyer kitabı beni kitaplara yaklastirmisti ama sonradan yilda bir kitap okudum . sonra andy weir'in marsli kitabini tesaduf uzeri internette gordum konusu hosuma gitti okudum ondan sonra kitap okumanin tadina vardim . simdi firsat buldukca kitap okumaya calisiyorum .

    9 yaşımda gelen doğum günü hediyemdi 400 küsur sayfayı o çocuk halimle 2 günde bitirmiştim ve acayip keyf almıştım gerek koca kitabı iki günde bitirmek gerekse kendi dünyamdan çıkıp cümlelerin içine dalmak kitap okumam konusunda dönüm noktasıydı , cevabınızı görünce yazmak istedim ^^

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 yaşımda başladı.

    O zamanlar böyle bir merakım yoktu pek kitap okumazdım. Laf olsun diye kitap önerisi alırdım. Komşumuzun çocuğu o zamanlar lise sondaydı, bana Şeker Portakalı'nı vermişti, bak çok güzel falan demişti. Okumadım, o bir sene rafta kaldı. Sonra tatile gittik, oradaki bayan da Şeker Portakalı'nı önerdi. Madem o kadar söylüyorlar okumak lazım dedim. O çocukluğumda hıçkıra hıçkıra ağlayarak bitirdim. Anında devam kitaplarını aldım. Onları da okuyup aynı yazarın diğer kitaplarını okudum. Sonra Paulo Coelho, Paul Auster, Agatha Christie ile tanıştım. O zamandan beri deli gibi kitap okurum.
  • lisedeki kitap okuma saati ile başladı true story
  • Konu da açmıştım buraya da yazayım düşüncelerimi:

    Bundan 3 yıl önce kitap nedir bilmez idim.Elime tutup da basit bir roman kitabı dahi almışlığım yoktu. Ama inanılmaz bir boşluktaydım. Her şey anlamsız geliyordu. Belki ergenlik psikolojisi diyeceksiniz ama hayır. Çünkü bu boşluk hala devam ediyor. Ama bastırmayı öğrendim. Kitap ile. Dini duygularım gün geçtikçe kayboluyordu. Doğuştan imansız bir insan değilim. beni kitaplar da imansız yapmadı sadece arayışta olan biriydim ve hiçbir şey bulamadım. Hala da arıyorum ama bulabileceğimi zannetmiyorum. Son 3 yılda 100 e yakın kitap okudum. Şimdi de bırakamıyorum. Bırakmayı da düşünmüyorum zaten. Birini bitirdikçe bir ötekisini okuma hevesim artıyor. Çünkü bilme duygusu beni içine çekti umarım dışarı atmaz. Bunu neden anlattım. Çünkü 3 yıl önce internette boş boş gezinirken Baudelaire'nin bir alıntısına denk gelmiştim:
    "Hep sarhoş olmalı. Her şey bunda; tek sorun bu.
    Omuzlarınızı ezen, sizi toprağa doğru çeken Zaman’ın korkunç ağırlığını duymamak için durmamacasına sarhoş olmalısınız.
    Ama neyle? ...
    Şarapla,
    şiirle
    ya da erdemle,
    nasıl isterseniz.
    Ama sarhoş olun...
    Ve bazı bazı, bir sarayın basamakları, bir hendeğin yeşil otları üstünde, odanızın donuk yalnızlığı içinde, sarhoşluğunuz azalmış ya da büsbütün geçmiş bir durumda uyanırsanız, sorun, yele, dalgaya, yıldıza, kuşa, saate sorun, her kaçan şeye, inleyen, yuvarlanan, şakıyan, konuşan her şeye sorun; “Saat kaç?” deyin. Yel, dalga, yıldız, kuş, saat hemen verecektir yanıtı size: “Sarhoş olma saatidir! Zamanın inim inim inletilen köleleri olmamak için sarhoş olun durmamacasına!.. Şarapla, şiirle ya da erdemle, nasıl isterseniz...”

    Alıntıyı okuduktan sonra içimde bir şeyler yeşillenmeye başladı. Bir seçim yapmam gerekiyordu. Ya Diyojen gibi şarap fıçısında yaşayacaktım ya da kitap ile bilgi ile sarhoş olacaktım. Ben de kitabı seçtim ve hiç pişman değilim. İyi günler..




  • Küçükken(ikokul zamanlarından bir zaman) elime geçen Jules Verne'in bir kitabı sonrası başladı.
  • 8. Sınıfta sanırım 13-14 belki 15 yaşlarımda babamın bana Atsız'ın Bozkurtlar kitabını hediye etmesiyle başladı serüvenim. O zamanlar bilmiyoruz ya abartı şekilde milliyetçi takılıyoruz. Okumama en çok sebep olan neden bence buydu. Neyse, iyi ki okumuşum. Ayrıca ikinci kez okuduğum nadir kitaplardandır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rabelisa -- 12 Temmuz 2015; 17:52:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnızlıktan başladım kitap okumaya. Pek arkadaşım cevrem felan yok. Yaklaşık 3 ay önce 2 yıldır tanıdığım bir kıza aşık oldum sonra kitap okumayı bıraktım, iki hafta önce kıza acildim, bana seni arkadas olarak görüyorum dedi. Ben de dedim kendi kedime 'napalim kismet degilmis' tekrar aldim bi kitap okumaya basladim. Hala devam ediyorum ışte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sefiller sayesinde başladım. Jan Valjen'ın maceradan maceraya koşması, o zamanki Fransa ve karakterlerin psikolojisi çok etkilemişti beni
  • La Haine kullanıcısına yanıt
    İmzam..
    Bodlır gerçekten haklı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.