Şimdi Ara

Kitap Fotoğraflamak için...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,http://kitaptarama.wordpress.com/ adlı sitede kitap tarama alternatifi olarak bir yöntem anlatılıyor. Vakit ayırıp gerekenler yapıldığı takdirde zaman kazanımı ve kalite bağlamında önemli bir geri dönüş sağlanabilir gibi duruyor. Ben de elimdeki bazı hacimli kitapları tarayarak kitap okuyucudan okumak istiyorum.

    Bir arkadaş sitede, yöntemi değerlendirirken şöyle demiş:

    quote:

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, 1000 sayfalık bir kitabı bu yöntemle bir günde taradım. Fotoğraf makinesi olarak Canon EOS 550D kullandım. Makinede yüklü Magic Lantern yazılımı var. Bu yazılım ile fotoğraf çekimini belirlenen sürelere göre otomatik olarak yapabilirsiniz.
    Her yeni sayfada deklanşöre başmak için vakit kaybetmeye gerek kalmıyor.


    Ancak arkadaşın bahsettiği makine 1000 TL'nin üzerinde. Bu işlemi görebileceğim -bahsi geçen ya da benzeri yazılımın da bulunduğu- daha uygun hangi makineleri önerirsiniz.

    Teşekkürler.







  • Bu işten iyi bir gelir elde etmiyecekseniz bence de bir d-slr'ı (1000-1500 TL) bu işte heba etmek baya bir saçma olur ! Fakat iyi gelir de elde ediliyor ise makina tam anlamı ile profesyonel makina olur ! Fakat yine de gerekli mi ? Bence hiç gereği yok. Çünki paylaşılacak fotoğrafın 3mpixel olması yeterli olacaktır. Bu durumda günümüzde güncel kompaktlar 14-16mpixel olduğuna göre, çektiğiniz fotoğrafı 5 kat ufalttığınızda zaten görüntü gayet iyi bir duruma da gelecektir. Ayrıca fotoğrafı çekilecek şey kitap sayfası olduğundan ortam masa lambası benzeri bir düzenek ile iyi aydınlatılır ise kompakt makina bu işi çok daha iyi yapar. Çünki perde ömrü de d-slr gibi pek sorun olmaz. Bence size bir Canon Sx220(veya dengi başka marka) ve tripod + aydınlatmak için bir düzenek(artık duruma göre siz onu icat edebilirsiniz sanırım) yetecektir. Daha da iyi bir şey ama 1000 TL. altı isterseniz Olympus pen e-pm1 var, şu an indirimde 720 TL. fotoğraf kalitesi baya iyidir.




  • Gelirle ilgisi yok hocam. Tamamen kişisel kullanım. Odaklama-piksel gibi unsurların fotoğraf okunabilir (.pdf, .doc) kılınırken (ocr) önemi ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla çekim kolaylığı ve harf kaybını minimize etmek temel amacım.
  • Valla bence dediğim gibi ortamı iyi aydınlatın kompakt yeter amma hadi iyi de bir makina olsun der iseniz, dediğim Olympus pen e-pm1 de yeter. Bir de 2.el d-slr alabilirsiniz !? O konuya nasıl bakıyorsunuz ? 2.el bir Canon 450D alın işinizi rahat rahat görür. Ayrıca dediğim gibi 3 hatta 2 mpixele ufaltında fotoğrafı zaten gayet okunaklı olacaklardır ve OCR programı için sorun olmayacaktır. Ben böyle düşünüyorum...
  • Avuçiçi kadar olan makinelere sanırım kompakt deniyor. Ben de onlardan düşünüyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla çok fazla parametre var. Sadece megapikselin yüksek olması da çözüm değil.

    Bu işten hiç denecek kadar az anlarım. Tecrübem ise beş-on sene öncesinin web kameralarından: A4'ün bir kamerası vardı. Sanırım 0,480 idi megapikseli diğer bir başka kamera vardı, 1,3'tü. A4, görüntü kalitesinde diğerini suya götürüp susuz getirirdi. Sonradan lens'ten demişlerdi.

    Ben bir taraftan da araştırıyorum. Belki farklı görüşleri olan arkadaşlar da fikirlerini paylaşırlar. Yanıtınız için çok teşekkür ediyorum.
  • Hangi makineyi kullanırsan kullan aydınlatma olayını iyi çözmelisin. Homojen ve difüze (soft) bir aydınlatma sağlaman şart. Aksi takdirde kitap okumak eziyet olabilir.
  • İpad ile tara bence

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.