Şimdi Ara

Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.238
Cevap
62
Favori
172.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inexo

    avea oim çok gelişti her kurumu veya özel bazı numaraları kısıtlama var

    Bence geliştiği falan yok sadece göz boyama. Üstteki yazıyı okursanız sadece avea tarafından gönderilen firma mesajlarını engelleyebilirsiniz. Diğer operatörlerden (turkcell, vodafone, alternatif telekom operatörleri) mesajlar gelmeye devam edecektir diyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    Telefonum gelen tüm sms'lere kapalı fakat şimdi de otomatik aramalarla tacize başladılar. 2 aydır sürekli 2127091534 nolu telefondan aranıyorum. Klasik bant kaydı işte meşgule atıyorum tekrar tekrar arıyorlar. BİMER'e ilettik bakalım sonuç ne olacak.


    Maalesef BİMER de işe yaramadı. BTK tüketici dairesi herkese gönderdiğinden kopyala-yapıştır mesaj attı. (Rahatsız edici aramalarla ilgili şikayetlerin adli makamlara yapılması gerektiğinden bahsediyor) Numara değiştirmekten başka çare gözükmüyor.
  • guzel bilgilendirici bir konu tesekkurler, bu gunlerde surekli otel tatil msj geliyor ve 2-3 degisik numaradan sinir bozucu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim telefonumdada byağı reklam sms i birikti otel reklamları ingilizce kursu reklamları akıllı kıble pusulası yakıt tasarruf cihazı son günlerdede cinsel güç arttırıcı şeylerin reklamı gelmekteydi. bugun bimere şikayetimi gönderdim bakalım ne olacak.
  • Sonuç hüsran.

    Sayın,
    Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapmış olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz incelenmiştir.

    GSM abonelik sözleşmelerinde yer alan abone tercihleri arasında “işletmeciden ve/veya diğer firmalardan avantajlı servis ve tarifelerle ilgili kampanya duyuruları gelsin/gelmesin” hususu bulunmakta olup, bahse konu tercihler doğrultusunda işletmeciler ve/veya çözüm ortakları tarafından abonelere mesaj gönderilebilmektedir. Mevcut durumda GSM işletmecileri tarafından istek dışı mesajların engellenmesine yönelik olarak tüketicilere çeşitli alternatifler sunulduğu bilinmektedir.
    Turkcell: İstek dışı mesajların 2780'e SMS olarak iletilmesi durumunda, tüketicilerin bir daha o kategoriden mesaj almamaları sağlanmakta, Turkcell çağrı merkezini arayarak almak istemedikleri kategorilerdeki mesajları belirten tüketiciler için de söz konusu mesajlar engellenebilmektedir.
    Avea: İstek dışı mesajlar kapsamında, 7672 servis numarasına kısa mesaj göndererek Avea reklam mesajları ve/veya Avea üzerinden gönderilen diğer firma reklam mesajları engellenebilmektedir.
    Vodafone: Katma değerli servisler kapsamında, 3 üncü parti firmalar tarafından sunulmakta olan içerik servislerine ilişkin tanıtım kısa mesajlarının gönderimi, abonelerin mesaj almak istemediklerine dair taleplerini Vodafone’a iletmeleri halinde engellenmektedir.

    Bu çerçevede, pazarlama amaçlı haberleşmenin engellenmesine yönelik olarak halihazırda işletmeci uygulamaları bulunmakla birlikte, kötü niyetli ya da rahatsızlık verici mesaj veya çağrıların engellenmesi hususunda işletmecilere getirilen bir yükümlülük bulunmamaktadır. Söz konusu çağrı veya mesajlara ilişkin şikâyet başvurularının adli makamlara iletilmesi gerektiği değerlendirilmektedir.


    Bilgilerinizi rica ederiz.
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

    Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü




  • Arkadaşlar bu derdin kolay kolay çözümleneceğini zannetmiyorum.

    Emniyet istihbarattan tanıdığı olanlar ya da formel olarak başvuruda bulunabilecek arkadaşlardan ricam, bu mesajların içeriğinde yer alan sabit numaraların soruşturulmasını, sahiplerinin sorgulanmasını sağlamaktır.

    Bu işten çok kişi yasadışı kazanç sağlıyor arkadaşlar. Maliye'nin bile ilgisini çekebilir.

    Bu esnada sizlerden ricam,https://docs.google.com/forms/d/13QNIwbyllFl2dtPXUX9r9RT-IrT7wd4Ee0x7Je5sfiM/viewform?pli=1&hl=tr formunu doldurmanız ve arkadaşlarınızla facebook, twitter vb. üzerinden paylaşmanızdır. Formu doldurup "submit" ettikten sonra, karşınıza çıkan sayfada diğer kullanıcıların girdikleri bilgileri görüntülemek ve ilgili mercilere iletmek için bir rapor sayfası gelmektedir.

    Bu şekilde bir takip yapmazsak, bu olayın önünü alamayız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blindness -- 15 Temmuz 2013; 22:32:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Ben çoğu firmaya reklam gönderin diye izin veririm. Reklam gelenlerde bellidir zaten isimli olarak geliyor. Ona lafım yok.

    Ama şimdi bide bitkici şarlatanların mesajları gelmeye başladı. Yok şu şu bitki ilacımız hakkında bu mesaja sorunuzu sorarak bilgi alabilirsiniz falan filan. doktor eraslanmıdır nedir, bide bunun diğer adamlı versiyonu var diğeri zaten sahtekarlıktan yakalanmış bir ara orjinal ilaçların adını değiştirip milleti kandırdığı için.

    Hala utanmadan sms atıyorlar. Savcılığa şikayet edeceğim diye tehtit ettiğim halde mesaj geliyor ki zaten adamlar gülüyordur zaten

    Şikayet etsek ne olacak ki ? A kişisi ni buldular diyelim niye mesaj atıyorsun falan filan iki sorgudan sorna 300 500 lira para cezası keserler. Vereceksin bunlara 4 5 yıl hapis cezası birde 15 20milyar para cezası bak ozaman yapıyorlarmı ....


    Artık dominos da sahtekarla çalışıyor herhalde. Eskiden dominos diye diye gelirdi mesajlar şimdi telefon numarasıyla atmışlar. Telefonu kapattırdıktan sonra daha da çok çoağlmaya başladı. Acaba Turk telekom al ulan sen misin telefonunu kapattıran seni böyle bezdiririm diye numaramı falan dağıttı herhalde.

    Yoksa son 3 4 aydır telefon numaramı vermedim hiç bir yere.



    dominosun 2 farklı şubesinden pizza siparişi vermiştim. o gün bu gündür reklam mesajları yağıp duruyor. önceden DOMINOS ismiyle geliyordu, sonra farklı farklı numaralardan attılar, şimdi 850 ile başlıyor. bugün yarım saat arayla 2 tane geldi. yollasınlar bakalım nereye kadar...

    bir daha dominostan pizza sipariş etmeyeceğim, kendileri kaybedecek... insanları tiksindirdiklerinin farkında değiller




  • Selamlar, konuyu yeni gördüm ve bende bu edepsizlerle uzun süredir mücadele etmeye çalışıyorum. İlk mesajda belirttiğiniz gibi çakma hatlarla seri şekilde mesaj atıyorlar, aynı numaradan kesinlikle 2. mesaj gelmiyor hiç rastlamadım. Günde 5-6 adet otel, digiturk, dil okulu vs kampanya mesajı geliyor.

    BTK ya mail ile şikayet ettim sonuç alamadım. Operatörü aradığımda onlarda bir şey yapamayacaklarını söylediler. Ama aslında esas iş operatörlere düşüyor, bireysel hatlara satılan SMS paketlerinin ticari kullanımı yasak diye biliyorum. Ve bu adamlar seri şekilde farklı numaralara mesaj atıyorlar. Neticede sevgilisiyle mesajlaşmadığı belli. Operatörler buna otomatik bir engel getirirlerse (bir nevi flood koruma gibi) bu işi ciddi anlamda baltalamış olurlar.

    Numaramı değiştirirsem kurtulabilirim ama neredeyse 10 senedir kullandığım numaramı 3-5 şerefsiz için değiştirmek istemiyorum. Benim son olarak bulduğum çözüm, Telefonun SMS kısmında bulunan spam mesaj filtesi. Kampanya, otel, indirim, taksit kelimelerini fitreledim. Gelince uyarı vermiyor Spam klasörüne atıyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harley Quinn

    Selamlar, konuyu yeni gördüm ve bende bu edepsizlerle uzun süredir mücadele etmeye çalışıyorum. İlk mesajda belirttiğiniz gibi çakma hatlarla seri şekilde mesaj atıyorlar, aynı numaradan kesinlikle 2. mesaj gelmiyor hiç rastlamadım. Günde 5-6 adet otel, digiturk, dil okulu vs kampanya mesajı geliyor.

    BTK ya mail ile şikayet ettim sonuç alamadım. Operatörü aradığımda onlarda bir şey yapamayacaklarını söylediler. Ama aslında esas iş operatörlere düşüyor, bireysel hatlara satılan SMS paketlerinin ticari kullanımı yasak diye biliyorum. Ve bu adamlar seri şekilde farklı numaralara mesaj atıyorlar. Neticede sevgilisiyle mesajlaşmadığı belli. Operatörler buna otomatik bir engel getirirlerse (bir nevi flood koruma gibi) bu işi ciddi anlamda baltalamış olurlar.

    Numaramı değiştirirsem kurtulabilirim ama neredeyse 10 senedir kullandığım numaramı 3-5 şerefsiz için değiştirmek istemiyorum. Benim son olarak bulduğum çözüm, Telefonun SMS kısmında bulunan spam mesaj filtesi. Kampanya, otel, indirim, taksit kelimelerini fitreledim. Gelince uyarı vermiyor Spam klasörüne atıyor.

    +1
    Sende kendimi gördüm. Gelen mesajlar bile aynı. Banka birkaç otel tatil yeri, di okulu,digitürk . Deli oluyorum her gün 2-3 tane geliyo bi yerlerden. Aradım bi kısmını silin dedim.Bakalım ne olcak. Ama bazılarına ulaşmakta sorun. Şuan tek bulabildiğim çare listeden sildirmek ismimi. Benim telefonda filtre yok bu yüzden gidip dandik felan demiycem alıcam bi akıllı telefon.

    9 yıllık hattımı bu şerefsizler yüzünden değişmek istemiyorum. Ama insanı çileden çıkarıyolar.




  • TTNET'ten şikayetçi olan arkadaşlar bilginiz olsun, Ben TTNET internetimi iptal ettiğim andan itibaren hattım hem Biri internet hem superonline ve adını hatırlamadığım bir firma tarafından arandı. Yani TTNET'te bazı kişiler ki bence bu kişiler ya müşteri hizmetlerinde çalışıyor ya da deaktivasyon ile ilgilenen toplu olarak listelere erişimi olan kişiler firmalarını büyük risklere sokup sağlam vurgun yapıyorlar.

    İlk olarak BTK'ya şikayet ettim TTNET'i. tabi aradılar yok öyle bişi dediler. Sonra süperonlinedaki şatışçı kişi aradı beni. gelin bağlayın dedim koşa koşa ayağıma geldi. Kimlik bilgilerin aldım superonline a şikayet ettin. Sanırsam işten atmışlardır. çünkü bir süre yeni satış elemanı yoktu bizim sitenin oralarda. Biri internetteki eleman aradı sonra. Gelin bağlayın çok iyiymiş kampayalarınız dedim. Yine koşa koşa geldi. Kimlik bilgilerini aldım ve şikayet ettim. ne oldu bilmiyorum. Bu aralar superonline'dan yine birileri arıyor. herhalde onuda şikayet edeceğim.

    Bilgileri satan kişileri belki yakalayamıyoruz ama en azından satın alan kişileri şikayet edebilirsek bir gün ucu satan kişilere de mutlaka dokunacaktır.




  • Telefonuma günde 15-16 tane reklam mesajı + aranarak rahatsız ediliyordum.

    Gelen her mesajdan sonra hemen firmaları arayak , neden beni rahatsız ettiklerini sordum . Kaydımı silmezseniz ben sizi hergün aynı şekilde rahatsız edicem diyede tehditte bulundum . Pizza hut , Dominos , vatan , Lcaesars , teknosa ısrarla atmaya devam ettiler bende ısrarla onları müşteri hizmetlerini arayıp saçma saçma sorular sorarak hem eğlendim hem zaman geçirdim , telefonuda kapatmadan kaydımı silmediğiniz ve spamladığınız için bu görüşmeyi yaptığımı belirttim.En sonunda bu firmalardanda kurtuldum ( Yeni sipariş verdiğim an sisteme ekleniyorum )

    Digiturk ve Digiturk çakma bayileri ; işte en zor bunlardan kurtuldum . Evimde digiturk var halen neden arıyorsunuz diye hepsiyle kavga ettim. halen inatla firmayı sizmisiniz sürekli arayan diye kurulum için evime çağırdım . Eve geldiklerinde telefon kaydını dinlettim. Özür dileyerek sinirli şekilde geri döndüler.
    SuperOnline ; 3 adet üyeliğim olmasına rağmen bunlarda yeni üye yapmak için çılgına dönmüşlerdi. En sonunda cidden üyeliklerim olduklarına inandırdım
    Finansbank ; inatla kredi vermeye çalışıyor ( kurtulamadım )
    cinsel ürünler ; Kurtalmak basit , ama sürekli firma değiştiriyolar sanırım . Bende sıkılmadan sahte adreslere kapıda ödeme seçeneği ile sipariş veriyorum ..
    Turkcell ; Hattım turkcell olmadığı halde bana özel fırsatları olduğunu 5 aydır inatla belirtiyolar . Arayıp şikayette bulunduğumda biz aramıyoruz diyerek telefon kapanıyor.
    Kurtu temizlemciler ; kurtuluş yok
    Kuran ve dini içerik satanlar ; söz dinliyolar
    Kızılay , trt , emniyet vs vs devlet kuruluşları ; kurtuluş yok.


    kısaca bunlardan kurtulmamız imkansız . Bankalar bile artık normal telefonlardan kart borcu bilgisi gönderiyor..




  • DİKKAT! TTnet Kazanmakmak tuzağı:

    Normalde bir yere üye olduğunuzda bilgilendirme almak istiyorum kutucuğu olur bilgilendirme almak isterseniz seçersiniz, fakat Kazanmakmak'ta durum tam tersi. Üye olduğunuzda resimdeki bölümler varsayılan olarak seçili olmuyor, yani üye olduğunuzda kampanya / bilgilendirme e-postalarını ve bilgilerin 3. kişilerle paylaşılmasını otomatik olarak kabul etmiş oluyorsunuz.

    Kişisel Bilgi Hırsızlığı, İzinsiz Ticari İletişim, Şikayet Yöntemleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NS_85 -- 23 Ağustos 2013; 16:40:47 >
  • Güzel konu
  • Bana her gün 2-3 sefer 0532li vs numaralardan şu numarayı ara ateşimi söndür yok yanıyorum yok sula beni gibi mesajlar geliyor.2-3 günde bir ise ChatBox Secretline gibi firma mesajlarından yine hadi ara beni,uzandım bekliyorum gibi mesajlar alıyorum.Allah'a şükür bu mesajları kız arkadaşım daha görmedi.Görürse yandık.Bi de aramadım diye ikna edene kadar onca trip vs.E kız da haklı.Ona neden gitmiyor da bana geliyor gibi bir şey söyleyerek rahatça bahane üretebilir.Bu numaralarla ne yapacağım hiç bilmiyorum.

    Android kullanmadığım için de yukardaki yöntemi kullanamıyorum.Tek seçenek numara değiştirmek galiba
  • Günde 4 mesaj alıyorum her seferinde farklı numara , bundan önceki hattımda da aynı problemi yaşayıp kapatmıştım . Bunaltıyor arkadaşlar olur olmaz zamanda geliyor mesajlar , konu için teşekkürler müsait bir zamanımda uğraşacağım bu konuyla .
  • Bizim uğraşmamız bir sonuç vermezki. Devletin uğraşması lazım. Buna göz yuman operatörlere güzel bir vergi cezası vermeli önce, daha sonrada bunu yollayan çeteleri bulup bir güzel hapis cezası vermeli. Bu ne arkadaş bıktım vallahi bıktım ya. Ha birde numaraları satanlar var baş şüpheli ise TTnet bana göre çünkü telefonu kapattırdıktan sonra inat gibi mesajlar gelmeye başladı. Herhalde sen nasıl hattını kapattırırsın dercesine numaralarımızı satıyorlar. Bu çarkta kim yer alıyorsa hepsine para ve hapis cezası verilmeden çözülmez bu iş.

    Çok güzel vergi kaçırarak reklam yapılıyor devlette buna göz yumuyor işin özeti bu ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fusem

    http://gundem.milliyet.com.tr/bir-gunde-39-kez-arandi-suc/gundem/detay/1764790/default.htm

    telekom baş şüpheli zaten. Nezaman telefonu adsl i iptal ettirdim o zamandan beri mesaj yağmuru başladı bende. Hep eskişehirdeki mağzaların reklamları. Ama marka ismi olmadan, demekki bunun ticaretini yapan insanlar var. DEvlette bu vergi kaçakçılığına göz yumuyor bize de sinir olmak düşünüyor kısır döngü.




  • savcılığa suç duyurusunda bulundum hepsi ile alakalı yaklaşık 1 ay içinde sonuçlandı ve kovuşturmaya gerek olmadığı kanısına varıldı.
    Allah hepsinin belasını versin.
  • Amin... Başka ne denebilir ki zaten bu hırsızlar için. Geçen bu şeref yoksunlarının attıkları mesaj yüzünden kaza yapacaktım acil sms bekliyordum erken geldi diye baktım, bilmemne spa merkezinin dandik fiyat listesiymiş.

    BTK 'da herbişeyi sansürleyen 80 yaşındaki adamlar şunu anlayamadı hala. Önce smsteki reklamı olan şirketi bulup cezayı kesecekler, o ceza yiyince mecbur ötecek numaraları nereden aldığını veya kime yollattığını söyleyecek, sonra bu smsleri atanlara ulaşacaklar, smsleri atanlara uşantınmı de onlar ötüp numaralarımızı satanlara ulaşacaklar ve sırasıylada hepsine güzelce 100 200 milyarlık para cezası kesilecek vergi cezası kesilecek. Ama demekki bu oyun okadar büyük ki uğraşmıyorlar, kodoman adamlar var her halde en başta.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.