Şimdi Ara

Kiralık karavanla gezmek ve tatil yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili dostlar, doğa,deniz hep ilgimi çekmiştir. Öyleki işim gereği doğanın her türlü zor koşulunu birçok kez gördüm ve yaşadım. Halihazırda kaz dağlarında geçiyor zamanın büyük bölümü. İş gereği yollarda ve doğada olmak yetmedi tatilde de iş zamanı firsat bulamadığım aktiviteleri doğa da yapabilmek istiyorum. Bir yere bağlı kalmadan gezmek, kimsenin bilmediği denizlerde yüzmek dalış yapmak. Tatilde güne otel odasında değil gökyüzünün engin maviliginde başlamak isiyorum. Bunu daha keyifli ve eğlenceli hale getirmek için bir karavana ihtiyacım olduğuna karar verdim.

    Çekme kabiliyetine sahip bir aracim olmadığından direkt Motokaravanlarla başladım işe. Biraz araştırma yapınca, çok farklı ama bir o kadarda karışık bir dünyanın içine girdiğimi fark etmem geç olmadı. Fiyat , özellikler, ehliyet durumu ruhsat derken ziyadesi ile karışmış olan aklımı düze çıkarmak için karavan satın almak fikrinden vazgeçtim.

    Ama karavancilik sevdasından vazgecmedim. Malum çalışıyoruz ve yılda ancak 20 gün ila 30 gün tailimiz var. Hadi bazı haftasonlarında kacamak yaptık desek desek yılda kaç gün karavanda geçebilir.

    Bu nedenle kiralamak daha mantıklı geldi. Emeklilikte alacağım karavan için biraz tecrübe kazanırım diye düşünüyorum. Tabii bunların hepsi düşünce. Ama uygulamaya koymadan önce sizlere danışıp değerli fikirlerinizi almak istiyorum. Bir acemi olarak tecrübenin çok önemli olduğunun farkındayım.

    Sizce karavan kiralarken nelere dikkat etmeliyim. Kira bedeli neye göre belirleniyor. Kasko özel mi oluyor yoksa standart araç kiralamadaki gibimi. Karavanda temel ihtiyaçlar olmazsa olmazlar nedir. Yaşamsal anlamda hangi durumlar tehlike arz eder. İzmir civarında karavan kiralayan yer varmı?

    Kafamda sorular okadar çok ki, hepsine birden cevap bulmam zor biliyorum. Amacım eylül ayındaki izimde bu işi denemek ve eğer yapabileceğime karar verirsem satın alma veya yaptırma yoluna gitmek. Bana bu yolda yardımcı olurmusunuz. Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba

    Aslında çok güzel geçireceğinizi düşündüğüm macera olabilir. Türkiyede yaygın olmaması yollardan belli. Ancak avrupada özel park alanları vs olması ve karavan kültürünün gelişmiş olması kolaylık sağlıyor.
    Hiç ilgilenmediğim için maliyetleri bilmiyorum ancak mantıken normal bir seyahatten daha pahalı gelebileceğini düşünüyorum.

    daha önce; karavanla gezi yapmak isteyen birinin ilanını gördüm. Bir yabancı istanbulda oturuyormuş, avrupada karavan kiralayıp gezmeyi düşünüyor, ortak arıyor. ilgimi çektiği için linki almıştım.https://www.lonelyplanet.com/thorntree/forums/travel-companions/topics/2-more-people-for-camper-van-europe-trip-july

    bu sitede buna benzer ilanlarla yol arkadaşı bulursunuz belki.




  • Bizde karavanla 12 gün Amerika'yı gezdik. Karavan tatilinin tüm detaylarını yazdık. Faydalanmak isterseniz diye linkini paylaşıyorum :)



    https://kurumsalevhanimi.blogspot.com.tr/2016/10/karavanla-amerika-deneyimi.html#more




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.