Şimdi Ara

kiralık araçla 8-8 kusurluyum yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar öncelikle iyi günler geçtiğimiz günlerde rent a car kaskolu bir araçla kaza yaptım kusurlu görnüyorum tüm belgelerimi tamamladım ama hiç bir yerden yeterli bilgi alamıyorum başımada ilkkez böyle bir şey geliyor.

    Şimdi arkadaşlar ben her hangi bir ödeme yapıcakmıyım?

    Eğer ödeme yapıcaksam nereye nezaman nasıl yapıcam ?

    Birde bu rent a Car şirketleri güvenilirmi ?(2 gün sonra başıma bela açarmı )



  • boş senete imza atmadıysanız aracında kiralik araç kaskosu varsa sizde de o an alkol yoksa hiçbirşeyden korkmayın, rentcar cı sizi korkutmaya para koparmaya başvurabilir, sürekli sıkıştırıp türlü bahaneler altında para talep edebilir, siz her durumda, elinden geleni ardına koyma tarafında olun, git mahkemeye ver filan değin çok sıkıştığınızda, korkmayın hiç birşey yapamaz ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: electro_g

    boş senete imza atmadıysanız aracında kiralik araç kaskosu varsa sizde de o an alkol yoksa hiçbirşeyden korkmayın, rentcar cı sizi korkutmaya para koparmaya başvurabilir, sürekli sıkıştırıp türlü bahaneler altında para talep edebilir, siz her durumda, elinden geleni ardına koyma tarafında olun, git mahkemeye ver filan değin çok sıkıştığınızda, korkmayın hiç birşey yapamaz ...

    hocam çok teşekkür ederim içimi baya bi rahatlattın ama araştırmalarım sonucu bir şeyler duydum araçlar yapıldıktan 3-4 ay sonra sigorta şirketleri kusurlu ben olduğum için ücreti benden istiyorlarmış doğruluk payı varmıdır acaba ?
  • arabayı kiralağınız şirketin ismi ne
  • Kaza yaptığında doldurman gereken bir evrak var diye birşey vermişlermiydi. Ben havalanından kiraladığımda kaza yapınca aracın durumu neticelene kadar çalışmadığı günlerin parasını alıyorlardı diye hatırlıyorum yada ona benzer bir evrak imzalatmışlardı sanki sen böyle birşey imzalamadıysan korkma.
  • Kurumsal firmalardan araç kiralasanız bunlar başınıza gelmezdi.
  • Araç kiralarken, kiraladığınız aracın "Kiralık Araç Kasko"su olduğundan emin olmanız lazım. Eğer normal hususi kullanım için kaskosu var ise, sigorta şirketi de bunu fark eder ise ödeme yapmaz, haklıdır da. Bu sebepten araç kiralarken bu konuya dikkat etmenizi öneririm. Geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rambo-Cash

    arabayı kiralağınız şirketin ismi ne

    zeplin rent a car kurumsal gibi görünüyo ama olmayadabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sigorta Eksperi

    Araç kiralarken, kiraladığınız aracın "Kiralık Araç Kasko"su olduğundan emin olmanız lazım. Eğer normal hususi kullanım için kaskosu var ise, sigorta şirketi de bunu fark eder ise ödeme yapmaz, haklıdır da. Bu sebepten araç kiralarken bu konuya dikkat etmenizi öneririm. Geçmiş olsun.

    hocam vallaha rent a car kaskolu dediler bende biraz ona güveniyorum ama ilerde rent a car aracımın hasarsızlığını bozdun diye bana dava açarmı ? acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buffa

    Kaza yaptığında doldurman gereken bir evrak var diye birşey vermişlermiydi. Ben havalanından kiraladığımda kaza yapınca aracın durumu neticelene kadar çalışmadığı günlerin parasını alıyorlardı diye hatırlıyorum yada ona benzer bir evrak imzalatmışlardı sanki sen böyle birşey imzalamadıysan korkma.

    hocam aracı ilk alırken bir evrak imzaladık tabi onuda okudum biraz (çivi yazısı ve anlaşılamayan bir türkçe) kafam iyice karıştı aracı kiralıdığım yerin sigorta servisiyle görüştüm her hangi bi ödeme yapıyacaksınız diyo...
    ama sonra tanıdık bir sigortacıyla konuştım 5-6 ay sonra hasarın belli bir miktarını tarafına rücu ederler dedi.....


    SİGORTACILARRRRRR




  • ben sana olacakları söyleyeyim.vitesi tuttun.
  • sırf şu olaylardan dolayı günlük 20 tl fazla olmasına rağmen Hertz veya Sixt ten araç kiralayayım diyorum
  • Araç değer kaybı adı altında sana dava açacaklar, aracın değerine göre yaklaşık 2 bin liralık kayıp oluşmuştur diyecekler, bunuda makine mühendisinde aldıkları raporlarla tamamlayacaklar.Arabanın tamiratı 4 gün sürdüyse arabanın kiralanamamasından kaynaklanan kazanç kaybı diye ayrı bir para yükleyecekler.Kısacası geçmiş olsun.

    Kiralık araca çarpmıştık ordan biliyorum.Tüm itirazlarıma rağmen km düşürüp değerini attırmalarına rağmen kazaları olup yok diye göstermelerine rağmen yaptığım her itiraz sonuçsuz kaldı.Sonra bir baktım ki avukatlar maaşlı olarak rent a car şirketinde çalışıyor ve aynı gün içinde benden sonra 2 tane daha davaları varmış.Artık bilir kişiler hakimler avukatlar can ciğer olmuşlar.Hakimin karşısında da söyledim böyle bir dolandırıcılıkla kazandığınız paranın kuruşunu helal etmiyorum haram olsun diye söyledim.Sonra mahkeme sonuçlandı.Adalet kalmamış.

    Bu tür davalar çok uzun sürüyor ve maddi , manevi her yönüyle insanı rahatsız ediyor.Cuma günü sonuçlandı mahkeme bende yazmak istedim.
    Sana gelince arkadaşım geçmiş olsun.Eğer adamlarla uzlaşabilirsen en az zararla kurtarırsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1270393

    Araç değer kaybı adı altında sana dava açacaklar, aracın değerine göre yaklaşık 2 bin liralık kayıp oluşmuştur diyecekler, bunuda makine mühendisinde aldıkları raporlarla tamamlayacaklar.Arabanın tamiratı 4 gün sürdüyse arabanın kiralanamamasından kaynaklanan kazanç kaybı diye ayrı bir para yükleyecekler.Kısacası geçmiş olsun.

    Kiralık araca çarpmıştık ordan biliyorum.Tüm itirazlarıma rağmen km düşürüp değerini attırmalarına rağmen kazaları olup yok diye göstermelerine rağmen yaptığım her itiraz sonuçsuz kaldı.Sonra bir baktım ki avukatlar maaşlı olarak rent a car şirketinde çalışıyor ve aynı gün içinde benden sonra 2 tane daha davaları varmış.Artık bilir kişiler hakimler avukatlar can ciğer olmuşlar.Hakimin karşısında da söyledim böyle bir dolandırıcılıkla kazandığınız paranın kuruşunu helal etmiyorum haram olsun diye söyledim.Sonra mahkeme sonuçlandı.Adalet kalmamış.

    Bu tür davalar çok uzun sürüyor ve maddi , manevi her yönüyle insanı rahatsız ediyor.Cuma günü sonuçlandı mahkeme bende yazmak istedim.
    Sana gelince arkadaşım geçmiş olsun.Eğer adamlarla uzlaşabilirsen en az zararla kurtarırsın.

    hocam eline sağlık çok güzel anlatmışsın olayları ama benim sıkıntım şu anda kiralama şirketi ve onun sigorta şirketinin bana kesinlikle borç çıkmayacağını söylemesi baya bir bunalıma girdim parası falanda umrumda değil ama başıma ne geleceğini bilmek istiyorum anlıyacağın yine aradım uzlaşalım dedim uzlaşacağımız bir durum yok araç rent a car kaskolu olduğu için size bir sıkıntı çıkarmaz cevabını aldım :(




  • Şimdi hocam olaylar biraz karışmış. Eğer, kiralık araca çarparak hasara siz karşı araç sürücüsü olarak karışırsanız olay farklı, araç kiralayarak araca hasar verirseniz durum farklı. Yani benim anladığım bu konuyu açan kişi, araç kiralamış ve aracı kullanırken hasar yapmış. Bu durumda aracın kaskosu önemli. Ve tabi aracı kiraladığınız şirketin tutumu.

    Eğer kiralık bir araca siz kendi aracınızla çarparsanız ve kusurlu çıkarsanız sigorta şirketiniz hasarı öder. Değer kaybını da yine sigorta şirketi öder. Kazanç kaybını da sigorta şirketi öder. Trafik sigortası kapsamındadır. Emsal Yargıtay kararları da vardır bildiğim kadarıyla.
  • yok hocam ben direk kiralık araçla kaza yaptım kusurlu bulundum evraklarımı tamamladım şimdi ne yapmam gerekiyor bana bi süreci anlatabilirmisin ?
  • zeplin car dandik bir şirket değil, kasko-sigortacıların ikame araç tercihlerinde yönlendirdiği rentacar şirketlerinden birisidir ...

    2-3 kere kaskodan gönderdiler bana ...
  • bir zamanlar benle arkadaşım araç kiraladık hundai Accent arkadaşın ehliyeti yeni olduğu için benimkini kullandılar işlem için daha sonra aracı aldık yine aynı şekilde arkadaş kullanırken kaza yaptık sağ önden başlayıp arka tampona kadar araç hasar gördü kamyon kasasının halat takma çengeline takıldı ön cam dahil patladı araç kaskolu idi.ee nasıl sıyrıldık sıyrılamadık araç 20 gün tamir süresinden geçti 20 günlük kira bedeli talep ettiler önce vermedik arkadşım ödemesi gerekiyordu gerizekalının durumu olmadığı için bana da kağıt geldi sonuçta kefildim bana hapis kararı geldi 1 hafta içinde yatırmazsam hapse girecektim işyerimde rezil oldum rent cara gittim hemen 2500 tl kredi kartan çektim...ondan sonra birdahamı asla töbe ettim hatta şuan emanet araç dahil kullanmıyorum hakkımı haram ettim daha neler yazardım onlar için ama küfürsüz cümle kuramıyorum.


    arkadaşım senden araç hasarı ile bişey almazlar amma kira diye araç kaç gün yattıysa onu ücretini alırlar
    hadi geçmiş olsun ders olsun




  • aynen hocam ders hemde fena bi ders oldu emanet arabayı geçtim kendi arabamı bile rahat kullanamıyorum çok saol eyv.
  • Abiler şimdi zeplin car ile konuştum ALDIĞIM YANIT:

    1.İSTERSE ARABA PERT OLSUN SİZE YİNEDE BİR BEDEL ÖDETİLMEZ

    2.ARACIN SERVİSTE KALDIĞI GÜN PARASI SİZİ İLGİLENDİRMEZ HERHANGİ BİR ÖDEME YAPMICAYACAKSINIZ.

    3.PARA İŞLERİ KÜÇÜK RENT a CARLARIN PARA TUZAKLARIDIR BİZ KURUMSAL BİR ŞİRKETİZ

    4.EVRAKLARINIZ TAMAMSA SAKIN KORKMAYIN ÇEKİNMEYİN SİGORTA KASKO SİZİ PARA İSTEMEK İÇİN ARAYAMAZ...

    Cevaplarını aldım abiler güvenmek istiyorum artık yardımda bulunanlara çok teşekkür ederim kazasız belasız günler dilerim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.