Şimdi Ara

Kira hukukundan anlayan varsa bakabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ev sahibi, kirasını düzenli olarak ödeyen kiracıyı 10 yıllık süre dolmadığı müddetçe hiçbir hal ve şartta çıkartamaz. Seni korkutmaya çalışıyor kısacası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt

     

  • 61desTRoyer61 6 kullanıcısına yanıt

    İhtarname hükümsüz. Kira sözleşmesini normal şartlar içinde sadece kiracının uzatmama hakkı var. Ev sahiplerinin olağan akıştaki bir sözleşmeyi fesih etme hakkı çok sınırlı sebeplere dayanır. İhtarnameye yanıt vermenize gerek yok. Sadece yeni kira tutarında anlaşırsanız her iki taraf da rahatlamış olur. Orta yolu bulmak her zaman iyidir. Eğer anlaşamazsanız 12 aylık TÜFE ortalaması ile zam yaparak devaöm edersiniz. Ama tekrar söylüyorum hayat her zaman hukuk değil, rayice yakın bir fiyat ile anlaşmanız adil olur.

    Tabii bu yukarıdaki hususlar tahliye taahhüdü imzalamadıysanız geçerli. Tahliye taahhüdü verdiyseniz konu sözleşmenin ötesine geçer.

  • bu nasıl kanun anlamak zor; hem sözleşme en fazla 1 yıllık olabilir diyor, sonrası geçersizdir diyor hem de o 1 yıllık sözleşmeye göre kiracı isterse 10 yıl kalabilir!


    1 yılsa 1 yıl 2 yılsa 2 yıl, ne kadar sözleşme yaptıysanız ona uyun. ev fiyatları 3-5 katına çıkmışken kiraların yerinde sayması veya çok az artması mantıklı mı ? değil.

  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

    1 yıllık sözleşme demek 1 yıl içinde fiyatı kafasına göre değiştiremez demek. Seni sadece 1 yıl çıkaramaz demek değil. Gelip normal insan gibi konuşsaydı bu durumu belki olumlu bakabilirdim ama yaptığı en hafif şeylerden birisi iftira atmak. İş inada bindi artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuşulmuyor ki ihtiyarla, başlıyor bağırmaya hemen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumda yapacağınız husus çok belli. Sözleşmenin vade tarihinde 12 aylık TÜFE ortalamasına göre zam yapıp geçersiniz. Sonradan düzgünce uzlaşmaya yaklaşırsa da, rayice bakarsınız, buna göre de mülk sahibini de mağdur etmeyecek bir anlaşma noktası bulursunuz. Eğer o noktaya gelemezseniz, yasal zam ile oturmaya devam edersiniz.

  • Resmi oranda zamli kirayi gonder gec. Kirasini duzgun odeyen normal duzgun kiracilarina sorun cikaran tum ev sahipleri Allahindan bulsun. Gitsin dava acsin sen de haneye tecavuzden savciliga ver bir daha gelirse tehdit etti de ugrassin dursun.


    Oturdugu yerden evi zaten 5 kati fiyatina cikti hala gariban kiracinin 3 kurus maasina goz dikiyorlar. Defolun gidin lan burdan. Ev bir yatirimdir bazen cok kazanirsin bazen az acisini gariban kiracidan cikarmazsin.

  • Mal sahibi ile takışıpta evde kalan kiracı görmedim ya kanunen ihtiyaç gösterip kolayca çıkaracak yada tehdit eder

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir arkadaşın kiracısı vardı ileri geri konuşup hakaret etmiş akrabasına üstüne beni çıkaramazsın uğraştırırm demişti ihtiyaçtan 3 aya kapı dışarı konmuştu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatıyorum ama, bugün ev sahibiyle konuştuk o aradı. Açtı ağzını yumdu gözünü. Yalan söylüyor. Kendisi almanyada, biz 3 haftadır evde yokuz oradaki komşular şikayet ediyorlarmış, daha yeni aramışlar vs. İşte başından aşağıya işemişim tuvalete girmemi söylüyor aşağıya ses geliyormuş, gece ne banyoya giriyorsun sabahı bekle vs dedi, üstüne yürümüşüm(yürüdüysem Allah belamı versin) iftira atıyor. Hatta küfür bile etti. Bunları kayıt aldım konuşmalar bende. Cimere şikayet etmeyi düşünüyorum ses kaydını da gönderip. Ne yapmamı önerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çamaşır makinesi çalıştırdın diye yemin mi edilir? Gece elektrik daha ucuz diyiceksin geçiceksin ayrıca sanane diyeceksin. Kirayı ödediğin sürece oturmaya devam edersin, o ihtiyacı olduğuna da sağlam nedenler sunması lazım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • OnurFB1453 kullanıcısına yanıt

    Öyle de sürekli rahatsız ediyor buradayken camdan aşağo bağırıyor vs. Huzur bozuyor kısacası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapacağın tek şey beni bu şekilde rahatsız etmeye devam ederseniz mahkemeye vericem sizi diyeceksin şikayeti olan varsa bana gelsin dersin kapatırsın seni hiç bir şekilde çıkartamaz sen kiranı gününde yatır yeter

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne bedava oturması ev sahibinin üstüne para vermesi gerekmez mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.