Şimdi Ara

Kingston ram ve msi ankartta Tehlike

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ciddi ram sorunu var yardım beklemekteyım . sistemim amd fx 8320 anakart: msi 970a-g46 serisi ramlerim : kingston savage 2133 mhz 8*2 16 gb ekran kartı : msi r9 390 frozen 8 gb 512 bit lik .

    KULLANIDIM İŞLETİM SİSTEMİ: win 10 64 bit

    Anakartta ramlerim takılı olduğu yer : mavi slotlar (dual channel olsun diye )

    sorunum ise

    bios da 16 gb görmesi win 10 altında 16 gb görüp de (kullanabilir 7,96 gb ) demesi

    çözüm için yaptıklarım ise

    ramlerin slotlarını değiştirdim 1 4 lü kombinaysyonu 4ün 2 li kombinasyonu tüm slotlar denendi yani

    ama sonuç değişmedi biosda ramlerin timing değerleri tek tek elle girildi olmadı bir türlü sorun .


    en son memtest 86 programı ile açtım sistemi ve 16 gb lik rami 8 gb gördüğünü fark ettim ( TAMAM BULDUM RAMİN BİRİ ARZILARI ) fakat bu sefer ramleri tek tek denedim sistemim açılmadı (olabilir bios algılamadı dedim cmos clear yaptım yine açılmadı)

    sonra kafayı yedim ramleri arkadaşa götürdüm tek tek denmem de açıldı ve ikisin bir taktım bu sefer 16 da 12 kullanırsın dedi bana win 10 orda da memtest 86 yaptım ve 8 gördü


    şimdi sorun benim ramlerde mi yoksa ram slotlarında mı ????? bunun çözebilecek biri var mı ( bu arada anakartımı osiloskop ile ölçtüm voltaj değer sapması yok)


    evet beyler dostlar bu ram benim makinamda biosda 16 win 10 da 16 (7,96 kullanbilir) memtest86 da 8 gb gördü ve tek tek açmadı .

    arkadaşın sistem de biosda 16 win 10 da 16 (12 gb kullabilir) memtest 86 da 8 gb ve tek tek takınca açtı . şimdi nedir durum cidden yardım istiyorum artık kıracam zira ramleri son bir burda paylasayım dedim.







  • evet arkadaşlar yardımlarınızı beklemekteyim sizlerden
  • up (konu taze hala çözüm yok)
  • Arkadaşının ramlarını sende dene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denendi zaten oda arkadaşım sağlam çalışmakta
  • hadi ramlarin frekans değerlerinin farklı çıkmasını anlarımda bellek boyutunun olması gerektiğinden az olması süper saçma geldi bana yonga seti ile ramlerin uyumluluğunu araştır derim yada anakart kitapçığında ram dizilimine bak veyahut anakart üreticisinin tavsiye ettiği ram marka ve modelini dene imkanın varsa..(örnek asus sabertooth anakart serisi en optimize corsair ram çalışır diyor kitapçığında) kolay gelsin
  • yazın için sağol arkadaşım şu anda zaten nakit olmadığından bunun çözümünü arıyorum en sonunda ikisininde üreticilerine ...

    işin ilginci de saten memtest86 olayı idi
  • Ramlarda rank denilen bir olay var. Üzerinde yazan 1R8 yada 2R8 gibi rakamlar. Bu eski dual sided/ single sided ramlar gibi yani ram yoğunluğunu arttırmak için çok sayıda çip takılınca ortak veri hattı olmak durumunda kalıyor. Bu durumda işlemci ki bildiğim kadarıyla işlemci içinde ram kontrol ünitesi gömülü (eski intel işlemcilerde de çipsette idi o nedenle AMD sistemler ramı iyi kullanıp intelden yüksek performans sunarlardı) Belleklerin tipine bir bak ona göre 2R8 şeklinde ise o sorun çıkartıyor olabilir. Belleklerı ayrı renkteki yuvalarda denedin mi? Büyük ihtimalle sorunun budur (rank olayı). Biosta eğer bellek ile ilgili bir ayar varsa bir kurcala. Amd ile pek yakınlaşmadığım için ki zamanında çok bellek seçtiklerinden Intel ile devam etmeyi tercih ediyorum, detaylı bios ayarlarını çok bilmem.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    zaten yazmıştım dostum ramleri nasıl şekillerde çalıştırdıklarımı o yüzden tüm olasılıklar denendi şimdi artık beklemedeyim biosta da yapılabilecekleri yaptım ramler dual olduğu için yani aynı pakette cıkan seri ramler o yüzden dediğinin olması pekte muhtemel değil ama gözden kaçmıştır yine bir bakayım .zira artık çin işkencesi oldu birdaha sistem toplarsam msi anakart toplamam sanırım . eskiden abit vardı epox vardı amd için iyilerden ama kalmadı .

    ha intel anakartta kalmadığı için geçmeyi düşünmem intele bakalım biraz daha uğraşır olmadı ramleri ve anakartı üreticilere postalar işimden gücümden geri kalırım
  • Rank olayının olasılıkla ilgisi yok eğer rank parametresini yazarsanız buraya yada 1R şeklinde ise yapacak birşey yok demektir. 2R şeklinde ise uymadığından öyle olması muhtemel.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    2R*8 yazıyor bu durumda ramler uymadığında diyeceksiniz fakat burdan yola cıkarsak amd işlemcilere kendi içinde mi ayrılmakta kingston seceni var secmeyeni demek
  • bir yerde takılıyorum işte arkadaşlar çözmedik gitti.

    @Sozuak

    arkadaş senin dediğine göre bu ramler bu makinad çalışmaması lazım zira uyumsuzluk durumunda çalışmaz hata verir yada .

    ama bir yerde doğru ramler benim makinamda tek tek takılı iken sistem açılmıyordu . ama başka bir amd bilgisayarda açılıyordu tek olarak .

    o zaman burdan şu saonuç çıkabilir mi amd ve msi ankart kingston ile uyumlu değil ( ama arkadaşın sistemide aynı )

    senin sözünden yola çıktığım için diyorum

    ramler anakartta dual dimm 2 ve dimm 4 takılı (uretici firman dual olur diyor) ama cpuz single görüyor .

    ramler dimm 1 dimm 3 takılı ( single olur diyor uretici firma) doğru cpuz single görmekte

    ramler ilk ram sabit dimm1 de dimm2 , dimm3 , dimm 4 denedim sonuç hep aynı . 16 gb ama 8 gb kullanabilmekte diyor .

    bununla aynı klasmanda intel makine ve başka bir amd sistem topladım hiç olmadı bu sorun . bakalım artık




  • 2R olayı, sizdeki 8 gb lik modül için paralel bağlı 2 adet 4 gb oluşturan bellek birimlerinin tek modülde birleşmesi ama ortak adresleme hattı kullanması demek bu da bazı sistemlerde ramın yarısını kullanabilmesini açıklıyor olmalı. Yani bazı ilanlar gördüm bu ram sadece amd sistemlerde çalışır Intel de çalışmaz yazıyor. Sizin anakartın kitapçığını ve uyumlu bellek modülleri listesini inceledim ama 1R-2R olayı ile ilgili bilgi verilmemiş.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    evet arkadaşım malesef teknik bilgi vermeyen bir anakart iyice tiksinti yaptı bende hani x99 chipsetli yada z170 chipsetli intel anakart bulsam geçeceğim ama malesef intel anakartta zor bulmak belkide yok piyasada yeni versiyon.

    konu ile alakasız oldu ama sinir bozucu bir durum olduğunu tahmin etmişsindir . en sonunda bugun msi ile direk görüştüm

    konuşmayı aynen yazıyorum

    benim anakartım msi 970A g-46 ve ramlerim kingston savage 2133 mhz ram var dedim ve yazdığım sorunu anlattım

    adam bana direk çok normal bir sorun sizin anakartınız max 1866 mhz ram destekler yüksek mhz li ram takarsanız bu şekilde sorun oluşması normal dedi benim cevapta bunun bilgisi anakart kitapcığında böyle değil dedim overclok halinde 2133 mhz destekledi yazıyor dedim oda bana 1866 mhz yi 2133 mhz yaparsanız destekler 2133 mhz direk desteklemez dedi . sonra açtım ağzımı yumdum gözümü artık yanlış bilgi vermelerinden şikayet edeceğimi söyledim




  • @Sozuak

    arkadaşım dediğin gibi anakart saçma bir marka üstelik pekte müsteri yanlısı değiller galiba net bir bilgi yok kitapcıklarında malesef

    sistem toplayacaklar arkadaşlar çok dikkatli kurun sistemi zira ankartın üstünde yazan her bilgi gerçekte dogru olmayabiliyor .
  • Sizin sorununuzla ilgili olarak uyumlu ram listesinden 8 gb lik kingston seçip rank olayına ve çip sayısına baktım. Modüllerinizin teknik özellikleri test edilen ramlarla uyumlu fakat sorununuzun cevabı olabilecek bir açıklamayı yabancı forumlarda buldum. Bu sıkıntıyı yaşayan tek siz değilsiniz anlaşılan.
    Öncelikle ramların çalışma hızlarını bios üzerinden 1300MHz değerlerine kadar düşürüp voltajları azaltma yoluna giderek tam kapasite görülmesini sağlamışlar. Mümkünse ramları 2133 MHz de değil biosta hazır seçenek varsa listede 1333 MHz gibi görece yavaş değerleri seçerek bir denermisiniz. Aşağıya yabancı forumdan çözüm önerisini kopyala yapıştır yapıyorum. Vakit yoktu ama google translate ile çevirirsiniz gerek görürseniz. Umarım sorununuz çözülür.

    You guys should try evening out the voltages in your bios.. set your nb and sb to 1.2v and change your ram v in increments of suggested v by the manufacturer. Even out the hypertransport at 2000.. put your ram at a lower speed like 1300mhz.. (if you overclock your ram through the FSB while you have it set to a lower speed like 1300mhz it will be faster having it at like 1490mhz(from fsb overclock) than 1800mhz and it will be safer and more stable) The hardware reserved issue has to do with voltages and the nb getting crossfeed from your cpu and ram.. you have to level them otherwise you will always have the issue. This advice is for the 970a-g46. Hope this helps you guys.




  • arkadaşım zaten anakartı ne yaptım ettim distiribitöre yolladım adamlarda test ettiler ve çözemeyince üstelik kutu içeriğinde de o frekanslar destek verdiklerini yazıpta çalışmadığını görünce bana o ramlerle sorunsuz çalışan anakartı yolladılar daha üst seviye kendileride sıkıntının ramle değil ankartla olduğunu söylediler anakart overclock halinde bu mhz ler desteklemiş ama ( max olarak 1600 mhz ram takılarak overclock yaptıklarını belirmemişler)

    yani anakartın üstünde yazanlar aslında max 1600 mhz li rami overclock ile 2133 mhz çalışır demekmiş. yani ben sorunumu son çare üretici ile çözdüm şuanda 2133 mhz ve 16 gb baba gibi çalışmakta öneriler için sağol senin bu yazdığını zaten yapmıştım . bu hata gerçekten çok fazla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.