Şimdi Ara

Kına Kültürü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Kına Kültürü


    Türk İslam tarihinde sağlık, güzellik ve törensel açıdan önemli bir yere sahip olan ve Dede Korkut hikâyelerine dahi konu olan kına, Türk inançlarında yerleşmiş bir gelenektir. Askere uğurlanan geçlere vatana kurban olsun diye, kurbanlık koçlara Allah’a kurban olsun diye, gelinlik kızlara ise Eşine kurban olsun diye kına yakılmaktadır. Kültürümüzde önemli yere sahip olan bu âdetin kına malzemeleri ile zenginleştirilmesi kına gecesinin önemine değinir.
    Geleneksel yapının hala yoğun olarak yaşandığı kına geceleri düğün veya nikâhtan bir gün önce yapılmaktadır. Hüznün hâkim olduğu gecelerde gelin baba evinde son kez kalacağı için kız tarafı fazla eğlenemez. Gelin adayının ağlatılması adettendir, ağlaması için ayrılık ve gurbet temalı türküler söylenir ve ağıtlar yakılır. Kına malzemeleri gecenin çeşitli bölümlerinde kullanılır, konuklara kına paketleri ve kuruyemiş dağıtılır. Geleneklerimize göre gelin evinde yapılan kına gecesi günümüzde elverişsiz koşullar dolayısıyla farklı alanlarda da yapılabilmektedir.
    kına malzemeleri ve kına organizasyonları konusundahttp://www.cevredugunsarayi.com web sayfasından uzman personele ulaşabilir, dilediğiniz konuda fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.