Şimdi Ara

KİMSE YOKMU ! ! ! Bilişim eğitim ve sertifika hakkında yardım (MSCE- CCNA-CCNe vs. )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    öncelikle sitede arama yaptım ancak hep 2009 - 2010 yıllarına ait konular var.

    Ben elektronik Haberleşme (2 yıllık) ve işletme (aof) mezunuyum.askerliğimi mayıs'ta bitirdim.

    Network-server konusunda iş arıyorum ancak yeterli düzeyde tecrübem olmadığından bulamıyorum...

    Modem-accespoint-hub-switch kurulumu yapabiliyor , network kablosu çekip çakabiliyorum. windows işletim sistemlerinde statik Ip ile çalışabiliyorum.

    bilgisayar donanım bilgim çok çok iyi düzeyde,arıza saptayabiliyor ,onarımını sağlayabiliyorum.
    Ms yazılımlarını iyi düzeyde kullanabiliyor ve yardımcı olabiliyorum.
    Windows hatalarını çözebilir gerekli durumda format atabilirim...

    Şimdi server sistemlerinde network sistemlerinde çalışmak istiyorum. Sürekli ilerlemek, basamak basamak tırmanmak istiyorum.
    tek sıkıntı başlangıcı yapamamak,güzel bir yere temel kuramamak.

    Bu temeli sağlam atmak için iyi bir eğitimciden eğitim almak istiyorum.

    Bu amaca en uygun eğitim sanırım MSCE eğitimi ve sertifikası.

    bi yer ile görüştüm Donanım & Network Uzmanlığı adında sertifka veriyor,ders içeriği olarak yarısı donanım yarısı network - server bilgisi.
    ancak bir ccna değil...

    benim hedefime ve bütçeye uygun iyi eğitim veren bildiğiniz işletmeler hakkında bilgi verir misiniz?
    Benim hedefime uygun olan sertifika programı hangisidir ve gerçekten iş bulmamda yardımcı olur mu bana?

    yardımlarınız,bilginiz için şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslan5888 -- 19 Eylül 2014; 17:20:55 >







  • Hocam Ankara'da olsaniz yardimci olabilirdim, bildigim bir yer var ancak o da sadece burada subesi. Ama size kesinlikle tavsiyem iyi bir yer olsun. Alacaginiz egitim yerinde lab kisimlarda özellikle router switch sayisi her katilimciya 1'er adet olacak sekilde olmali ki Packet Tracer'in yaninda gerçek dünyada da test edebilesiniz.
    Aslinda kendiniz de evde alistirma yaparak baslayabilirsiniz, öncelikle Packet Tracer Programini indirisiniz gerisi sizin hayal gücünüze kalmis router, switch ,wireless falan hersey mevcut programda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eléctronics

    Hocam Ankara'da olsaniz yardimci olabilirdim, bildigim bir yer var ancak o da sadece burada subesi. Ama size kesinlikle tavsiyem iyi bir yer olsun. Alacaginiz egitim yerinde lab kisimlarda özellikle router switch sayisi her katilimciya 1'er adet olacak sekilde olmali ki Packet Tracer'in yaninda gerçek dünyada da test edebilesiniz.
    Aslinda kendiniz de evde alistirma yaparak baslayabilirsiniz, öncelikle Packet Tracer Programini indirisiniz gerisi sizin hayal gücünüze kalmis router, switch ,wireless falan hersey mevcut programda.


    mahallesef İstanbul'dayım :(

    dediğiniz programı indiriyorum.teşekkür ederim
  • Yardımcı olabilecek başka kimse yok mu?

    Forum.donanimhaber üyeleri beni yalnız bırakmayın....
  • Merhaba arkadaşım sana tavsiyem Ankara'da Microsoft yetkili merkezleriyle görüşüp oralardan eğitim alman benim tavsiye edebileceğim Vektörel Bilişim bu alanda eğitimleri var görüşebilirsiniz.Ben kayıt oldum yeni başlıycam eğitimlere.
  • Selamlar,

    Youtube'da çok sayıda ücretsiz eğitim videosu var. Öncelikle bunları izlemeni, anlatılanlarla ilgili sanal bilgisayarlar üzerinde denemeler yapmanı öneririm.

    Bir örnek :
    https://www.youtube.com/user/ITCoreElite/videos
  • merhaba,
    teşekkür ederim. Tğrkçe olarak eğitim vidyolarını izleyerek denemelerde bulunuyorum. ingilizce pek tercşhşm değil ancak denerim :)
  • Kariyer yapmak istediğiniz alanda öncelikle İngilizce biliyor olmanız lazım. En azından döküman okuyacak, video izleyecek seviyede İngilizce öğrenmeden hiç yola çıkmayın.
  • Merhaba,
    Öncelikle Definitive© arkadaşın dediği gibi ingilizce ni geliştirmek zorundasın. MSCE olmak istediğinde orjinal kitaplar tamamen ingilizdedir. Tabi sınavlarda İngilizcedir.
    Burada unutmaman gereken bir husus var. Önemli olan senin azmindir. O sertfikaları hemen alabilirsin TESTKİNg vb yayınlarda zaten sınavda çıkmış soruları ezberlesen hemen geçersin. Bununla birlikte bazı eğitim yerleri para karşılığı sınav başkalarını sokmaktadır.
    Öncelikle eğer para kazanmak istiyorsa programlama öğren derim.
    Yok ben uğraşamam dersen;
    Ağ üzerimi, sunucu üzerine mi odaklanacak sın Buna karar ver.
    Önerim basit altyapın oldun diyorsan yavaş yavaşhttp://www.cizgi-tagem.org/ adresinde ücretsiz eğitimler var. Comptia ile donanımdan gir. Temel konularda olsan bilmediimiz çok şey var.
    Bu arada en iyi işi işte öğrenirsin. Kendine iş ara, İstanbul' da büyük -orta vb şirketlerden muhakkak birileri vardır. Piyasadan da kopmak hiç iyi değildir.
    Arıza gidermek vb format bir yere kadar, tabi kablo çakmakta.
    Örneğin; bizim hocamın bir fabrikada arızayı bulacaz diye buldukları her cihaza format atıldığını ancak arızanın sunucu daki basit bir ayar değişiminden kaynaklandığını anlatmıştı.

    Kurum isimlerinden önce eğitim öğretmenleri araştır, kurum ne kadar çalışma ortamı sağlıyor, laboratuvar çalışmaları varmı? Gitmeden önce kursunun alacaksan şilayet var vb sitelerde arat.
    Unutma onlar sadece sana yol gösterecek. tutupta mucize yaratmayacaklar. Sınavları geçmek sorun değil sorun işten ne kadar anladığın ve başarılı olduğundur. sertifikalar sadece seni işe alımında mülakata taşır. Ancak elinde sertifika olmasa bile iş deneyimi snsen yüksek biri seni hemen geçecektir. Bu bir gerçektir. Bunu Turkcell' deki mülakatta anladım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eléctronics

    Hocam Ankara'da olsaniz yardimci olabilirdim, bildigim bir yer var ancak o da sadece burada subesi. Ama size kesinlikle tavsiyem iyi bir yer olsun. Alacaginiz egitim yerinde lab kisimlarda özellikle router switch sayisi her katilimciya 1'er adet olacak sekilde olmali ki Packet Tracer'in yaninda gerçek dünyada da test edebilesiniz.
    Aslinda kendiniz de evde alistirma yaparak baslayabilirsiniz, öncelikle Packet Tracer Programini indirisiniz gerisi sizin hayal gücünüze kalmis router, switch ,wireless falan hersey mevcut programda.

    Bildiğin yeri bende bilmek isterim,bilirsin işte..
  • Bu yakınlarda ben de Ankarada işsiz kalınca araştırayım dedim bi kaç yere gittim zaten iyi olduğunu savunan yerler genel olarak birbirine benziyor ama birbirinden sıyrılan benim farkettiğim şeylerden bahsedicem size hayır duanızı alırım sonra

    İşte öncelikle hepsi kursu aldığınızıda neredeyse bi uzaya çıkamayacağınızı idda edecek ama napıyoruz hemen atlamıyoruz sınıflara bi bakıyoruz dersi kimler anlatacakmış kaç saat sürecekmiş ve tabi fiyat. sanırım zaten en tuhaf olayı fiyat çünkü zirveye de şahit oluyorsunuz yok artık bu kadar ucuz olamaz diyeceğiniz fiyatlara da. Tabi ne diyoruz ucuz olsun bizim olsun
    Bi kaç yer arasından aslında biraz öğrenciye yaklaşımıyla vektörel bilişim sıyrıldı diyebiliyorum şimdi fiyat uygulamalarını burdan bahsetmek ne kadar doğru bilemiyorum ama emin olun o öyle yüksekten uçan kurumların fiyatlarında değiller. Zaten fiyattan önce de memnuniyet odaklılar.
    E nedir bu fark dediğinizi duyuyorum hacı sabır...

    Videolu ders kaydı muhabbeti hocam derse girmedin di mi ertesi gün aranıyorsun çalışanlar tarafından konu söyleniyor çalışabiliyorsun ekstrası ha dersen benim olsun videolar onu da veriyorlar.

    sınıfda herkesin bilgisayarı var demeye gerek var mı biledim zaten olması gereken şey bu. Uygulamaya acaip takık hocaları ilk okul çocuğu gibi ödevi hocayla birlikte yaptığınız bile olur eksiğini anında görürsün sormak için beklemene gerek yok yani.

    Belgeleri var tabi ki bence zaten konunun kilit. Kendi belgeleri yaptığın proje ödevi uluslar arası boyutta bi ödevse üstün başarı ya da başarı belgesiyle bitiriyorsun M.E.B olarak ibaresi de var zaten Meb'e bağlı kurum.Ha illa dersen ben Meb'in ayrı sertifikası var onu istiyorum onda da bi ücret varmış çok değil dediler ama sanırım çok da revaçta değil bu sertifika o yüzden Üstün başarı belgesi iş görür diyoerum ben. Yani şimdi şöyle bi durum da var öğrenemedikten sonra işi yapacak olan şey sertifika değil neticede yani çok da önemli değil derken bunu kastettim

    Yer çok izbe bile olsa hocası iyiyse başarı gelir her zaman. Hocaların iyiliği kişiye göre değişir yani neticede hocayı dersle sevebilmek de önemli ama ben genel olarak arkadaş yanlısı olarak görüyorum hocaları.

    Kursun öz güveni çok yüksek mesela biz değil diyelim sen kendini o kadar eğitimden sonra tam istediğin boyutta başarılı göremedin Eğitimini istersen anlamadığın yer ya da bir bütün halinde alabilirsin dediler eğitim garantisiymiş adı bunun. Neyse zaten beni ikna eden detay buydu.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.