Şimdi Ara

Kıl Dönmesi Fenol Yöntemi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
5
Favori
37.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merdem_23 kullanıcısına yanıt
    hocam bendede tekrarlanmış kıl dönmesi var sürekli kan ve iltihap akıntısı oluyor netten araştırdım orçun beye muyene olmayı düşünüyorum sizdeki durum şuanda nedir hala tavsiye edermisiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhan_kilic

    hocam bendede tekrarlanmış kıl dönmesi var sürekli kan ve iltihap akıntısı oluyor netten araştırdım orçun beye muyene olmayı düşünüyorum sizdeki durum şuanda nedir hala tavsiye edermisiniz ?

    Erhan kardeş geçmiş olsun, hem senin için hem de araştıracak olanlar için tecrübelerimi yazıyorum.
    Şimdi araştıran ve bu rahatsızlığı olanlar bilir ki; bu olayın nedeni tam o bölgede bulunan doku oldukça esnek ve yumuşaktır. (öyle olmasa oturulup kalkılması mümkün olmazdı.)
    Deri de buna bağlı olarak gayet esnek olduğundan, gözenekler de diğer bölgelere nazaran daha fazla açılma ve kapanma özelliği gösterirler. Gene bu bölge sırttan dökülen kılların ve saçtan dökülenlerin enseden girmek suretiyle toplandığı bir bölge olması hasebiyle, bilhassa derisi daha yumuşak olan bazı insanlarda, toplanan bu kıllar gözeneklerin birinden içeri girmekte, gözenek deliğe dönüşmekte ve gittikçe daha fazla kıl içeriye bu delikten girip birikmektedir.

    Fenol olmayıp senin gibi ameliyat olan arkadaşlarda, alınan parçanın yerine ya hemen yanındaki bölgeden parça kaydırıp dikiyorlar veya açık bırakıp vücudun boşluğu doldurmasını bekliyorlar. Her iki yöntem de de o bölgenin yerine gelen deri, gene senin yumuşak derindir kardeşim. tabi o bölgenin hemen yanındaki bölge, tam o bölge kadar yumuşak değil, daha sert olsa da, eğer derin fazlaca yumuşaksa, tekrarlaması şaşılacak iş değildir.

    Nihayetinde bu sorunun esas çözümü, yaşın ilerlemesidir. Yaş ilerledikçe, (35 yaşından sonra) deri yaşlılık etkisiyle artık sertleşmeye başlar. Deri sertleştiğinde, artık kıllar içeri giremez. Esas çözüm budur; yaşlanmak. Tabi yaşlanacak diye 5-10 veya 15 sene beklemek de kerizliktir elbette, ayrıca mümkün de olmayıp, Allah muhafaza acılı bir ölüme sebebiyet verecek sıkıntılar bile doğurabilir. (Eski zamanlarda bu yöntemler yokken, toplanan kıllar sonunda bağırsaklara bile ulaşıp insanı zehirleyip öldürebiliyormuş) Bu nedenle, o zamana kadar bazı önlemler almak suretiyle, tabiri caizse maçın son dakikalarına oynamak akıllıca bir yol olabilir. (Ben Buldum!)

    Bu nedenle ameliyat da olunabilir, fenol da olunabilir. Her ikisinde de esas olan gecikme etkisini arttırmak için şu şartları birlikte yerine getirmektir;
    1- Kesinlikle atlet giyilecek!
    2- Atlet kesinlikle alttaki iç çamaşırın (külot, baksır, şort vs..) içine konulmayacak!
    3- Fenol veya ameliyattan hemen önce tam kapsamlı bir sırt, bel ve o bölge için lazer epilasyon yapılacak ve tamamlanacak! (duruma göre bir kaç yılda bir tekrarlanmalıdır)
    4- Bol bol duş alınacak dökülen saçlar, kıllar mümkünse her gün değilse 2 günde bir terk-i vücut edilecek
    5- Saçlar kısa kesilir ve saç uzamasına bağlı olarak 3-4 haftada bir traş olunursa daha sağlıklı olur, zira saçlar daha sağlıklı olacağından dökülme azalır
    6- İyi bir bitkisel şampuan kullanılması da faydalı olacaktır. (Ben bir süredir prominoxil kullanıyorum, çok memnun kaldım. diğer bitkisel şampuanlar gibi kötü kokmuyor ve saçı da oldukça canlı, gür tutuyor. İşimden dolayı oldukça sitresli olduğum bir kaç ay dökülme müthiş artmıştı, imdadıma yetişti ve sonra da bırakmadım)

    Şimdi benim durumumdan söz edecek olursam, hemen hemen 3 sene oldu fenol olalı, sanırım geçen sene gene bir ara kan damlası gördüm. Doğrusu yukarıdaki şartları düzgün uygulamıyordum. (imamın dediği yapılır, yaptığı yapılmaz.) Hemen aklımı başıma aldım bu şartları mükün mertebe aksatmadan yerine getirmeye çalışıyorum. Hamdolsun bir sıkıntı yok şimdilik fakat derim yumuşak olduğundan, kılların o bölgeye ulaşmasını önlemeye çalışsam da ulaşanlar girmeye çalışıyor diye düşünüyorum. Doğrusu zamana oynuyorum. Tekrar rahatsız olsam, gene fenol tercih ederim. (Şunun şurasında ne kaldı 35'e yaş 28) Arkadaşların bahsettiği fiyatlara baktığım zaman, benim gittiğim Medilife gene avantajlı gibi görünüyor, tabi şimdi fiyatlar nedir bilemem.

    Erhan kardeş sen daha önce amelyat olduduğun ve tekrarladığı için, sana ben fenol tedavisini tüm artıları bir yana, ameliyattan daha fazla öneririm çünkü zaten bir kez ameliyat olmuşsun, tekrar olursan üçüncü kez tekrarlamayacağını düşünmek için bir sebep yok. Tabiki doktor farklı bir amelyat yöntemi uygular veya farklı bir tedbir alır, onu bilemem. Fakat bana göre fenol olup, yukarıda yazdığım şartları yerine getirerek zamana oynaman daha mantıklı bir çözüm olur vesselam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merdem_23 -- 11 Şubat 2014; 14:13:50 >




  • merdem_23 kullanıcısına yanıt
    size yapılan fenol tam olarak nasıl yapıldı kaç seans uygulandı,maliyeti ne oldu ve siz orçun beyemi tedavi oldunuz nette genellikle Nihat bengüsü diye bir doktor tavsiye ediliyor sizce orçun bey bu işin ehlimi, hala medilife ve orçun beyi tavsiye edermisiniz ?
  • Ben 2 hafta kadar önce akıntı ve agrı ile kıl dönmesi olduğumu öğrendim.Dr ile görüştüğümde tüm yöntemleri anlattı .tekrarlama oranlarından hastaneden taburcu olup işe dönme süresine kadar her yöntemin avantajını dezavantajını belirtti.Bemim aklıma yatan fenol yöntemi oldu.Dün gittim toplam 10 dakikada oradaki kılları temizledi(1 avuç kıl çıktı)oraya kristalize fenol boşalttı işlem bitti.günaşrı pansuman yapılacak yani 10 dakika içinde tüm işlem bitti ben hiç bir şey olmamış gibi işime döndüm.Ve sadece bu işlem için 250 tl ödedim.Dr um afyon fuar hastanesinde sayın Mehmet Bulut bey.Ellerine sağlık dün ameliyat etti ben aynen hayatıma devam ediyorum.
  • istanbulda hangi devlet hastanelerinde hangi doktor fenol yapıyor bilen var mı
  • Arkadaşlar Medilife veya başka hastane fark etmez, sedye sedyedir bu operasyon için başka bişey lazım değil. :)

    Ben Orçun Beyi kesinlikle tavsiye ederim, elbette yöntemide. Adam işinin ehli kardaşlar. Bende daha sonra bir iki hafif ağrı oldu fakat hiç kan gelmedi, ağrı olduğunda, orada toz toplandığını gördüm, temizledim. Zannediyorum yeni kıllar yol açmaya çalışıyordu. Demem o ki tedaviyi olduktan sonra ki bu hem fenol, hem aleliyat için geçerli, çok dikkatli olmak lazım çok.
  • fenol tedavisi olanlar sonuçları yazarmısınız? hangi hastane kaç tl sonuç ne oldu?
  • istanbulda devlet hastanelerinde yok anladığım kdarıyla. fenol yaptırcam bende parası nyse veririz g.tü kestirmekten iidir.:)
  • Öncelikle herkese geçmiş olsun.Bendede kıl dönmesi var ve kristalize fenol tedavisi oluyorum konya eğitim ve araştırma hastanesinde prof.osman doğru aynı zamanda fenol tedavisini bulan kişidir. Bu tedaviyi yapıyor 1.ci seansa yaklaşık 2 hafta önce gittim kendi muayenesinde uyguluyor deliğin resmini çekiyorlar,hasta no verip bir takım sorular soruyor ve sonra deliğin içini temizledi gerçi bende pek kıl çıkmadı ardından fenolleri içeriye koydu gazlıbezle kapattı ve bana gün verdi direk ayağa kalktım ağrı sızı olmadı biraz sargının uyguladığı baskı acıtıyor okadar çarşamba günü 2 seansa gidicem yazarım tekrar
     Kıl Dönmesi Fenol Yöntemi ? edit:devlet hastanesi olduğu için para vermedim.
    Edit 2:2.seansı oldum ve içerden baya bi kıl yumağı çıkardı ve yine kristal attı gün verdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aras42 -- 12 Şubat 2015; 20:07:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yardımcı olmak için yazılan mesajlardan bir kaçını ve verdiğim cevabı buraya kopyalıyorum.

    s.a hocam tahminim benimde bir kıl dönmem var yaklaşık temmuzda 1 yıl olacak fenol olabilirsem üniversite hastanesinde olacağım ciddi anlamda memnunmusunuz? Sırt bölgemde kıl yok ancak aşırı derecede saçım dökülüyor. Kıl dönmesinin olduğu yeri tedavi önce mi epilasyon olayım tedavi sonrası mı?

    Aleykümselam kardeşim, evet ben Elhamdülillah memnunum. Fenol yöntemi ile tedavi oldum ve şimdiye kadar tekrar problem yaşamadım Hamdolsun.
    Kıl dönmesi rahatsızlığında hangi yöntemle ne operasyon geçireceğinden ziyade, bu problemin meydana gelmesine sebep unsurları çok iyi tespit etmen ve ortadan kaldırman daha önemlidir. Saçın dökülüyorsa güydüklerine dikkat etmeni tavsiye ederim mesela gömlek giyer yakayı da açarsan, ensenden dökülen kılların doğrudan elbiselerine girmesi kaçınılmazdır. Bunun yerine mesela yarım boğaz kazaklar vs giyinebilirsin. Atletini asla şortunun içine koyma, bu kılların doğrudan problemli bölgeye ulaşamsına sebep olur. Sırtında kıl çok fazla yoksa bile, ris alma lazer epilasyon yaptır derim. Bir de mümkünse her sabah duş almanı öneririm. Çünkü uyurken dökülen kıllar vücudunda kalır ve gün boyunca problemli yere ulaşma ihtimalleri olacaktır. Bu sorunun tek bir sebebi olmayıp, bir kaç sebebi olabilir. Hepsini engellemeden sonuç alamazsın, her şekilde tekrar edecektir.
    Fenol veya amelyat tedaviler aslında geçici çözümlerdir. Esas tedavi, dediğim gibi sorunun nedenlerini ortadan kaldırmaktır. Bu rahatsızlığın bilinen kesin ilacı zamandır. İnsanlar yaşlandıkça derileri daha da sertleşir ve problem yaşadığın bölgedeki deri de kalınlaşarak sertleşecektir. Bu olay 30 aşını geçtiğinde olur yani yaşın neyse, işte o kadar yıl topu taca atacaksın kısacası.
    Fenol yöntemi bildiğim kadarı ile farklı tekniklerle uygulanabiliyor. Kullanılan malzemeler ve kullanım şekilleri de önemli, burada doktor önemli bir unsur, doktorla görüşmeni, tedavinin sonucu hakkında ne denli olumlu ve kararlı konuşup konuşmadığına dikkat etmeni öneririm. Çünkü kişi yaptığı tedavinin başarı ortalamasını bilir. Doktoru araştır, öyle karar ver. Yoksa çok iyi temizlemezse, açılan gözenek veya gözenekler tedavi olup (aslında olması gerektiği kadar) kapanamaz. Devlet hastanelerinde başarı oranı nedir bilmem ama bu zaten başarı yüzdesi çok da yüksek bir tedavi olmadığından kafana yatmadan boşuna tadavi olma derim. Yoksa tekrar tekrar olmak, başka tedaviler denemek zorunda kalacaksan, git ver paranı özelde alanında uzman bir doktora derim.
    Allah acil şifalar versin kardeşim.





    Fenol tedavisi ile ilgili yazdıklarınızı okudum. Bende de maalesef bu hastalıktan var. Bir süredir de iyice arttı. Fenol tedavisinde nüks etme ihtimali nedir? Bu tedaviyi ne zaman oldunuz ve şu an tamamen iyileştiniz mi?

    Kardeşim benim şu an çok şükür bir problemim kalmadı. Sanıyorum 3 yıl oldu bu tedaviyi olalı. Üç önemli şey var burada;
    1- İşin uzmanı bir doktor bulmak
    2- Komple lazer epilasyon olmak; enseden, kalçaya kadar. her yer dahil.
    3- Yaşam stilinde bazı değişiklikler yapmak; atleti şortun içine sokmamak, oturma tarzını/koltuğu değiştirmek ve düzenli duş sayısını arttırmak; mümkünse en fazla 2 günde bir duş almak.

    Mesele tekrar oluşmasını engellemeye yönelik tedbirler almak. Bunun için bu rahatsızlığın neden oluştuğunu çok iyi anlamanız ve bunları ortadan kaldırmanız lazım. Aksi halde fenol değil, ameliyat da olsanız bu rahatsızlık ne yazık ki nüksedecektir.
    Geçmiş olsun İnşallah.




  • buca devlet hastanesi artık fenol yapmıyor sanırım ben son görüştüğümde ordaki doktorla fenolle felan olmuyor düzelmiyor dedi..
  • Öncelikle konuyu tekrar hort yaptığım için kusura bakmayın.
    Bende 1 hafta önce kristalize fenol yöntemi ile özel bir hastanede küçük bir operasyon geçirdim.
    Benimki öyle büyük değildi ve tek küçük bir delik vardı.
    Sormak istediğim şu 1 hafta olmasına rağmen otururken ağrı oluyor orada,tam böyle sırtımı yaslayıp oturamıyorum.
    sizce bu normal mi?
    Daha önce olanlarda da bu şekilde otururken ağrı oluyormuydu ve ne kadar sürede geçti.
  • Ben 2014 te bu işte ünlü bir doktora fenol olmuştum. Küçük bir delik vardı. 2 ay sonra delik tamamen kapandı ama uzun süre oturunca bazen orda o günden beri tuhaf ve az bir acı oluyordu. Tam iyileşmemiş sanırım. 1 ay önce yine kan gelmeye başladı.
    2 yıldır çok dikkat ediyorum traşa temizliğe ama yine de oldu. Fenol iyileştirmiyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @BJK@

    Öncelikle konuyu tekrar hort yaptığım için kusura bakmayın.
    Bende 1 hafta önce kristalize fenol yöntemi ile özel bir hastanede küçük bir operasyon geçirdim.
    Benimki öyle büyük değildi ve tek küçük bir delik vardı.
    Sormak istediğim şu 1 hafta olmasına rağmen otururken ağrı oluyor orada,tam böyle sırtımı yaslayıp oturamıyorum.
    sizce bu normal mi?
    Daha önce olanlarda da bu şekilde otururken ağrı oluyormuydu ve ne kadar sürede geçti.

    selam hocam fiyatı nedir? birde bu kıl dönmesinin başlangıç seviyesi olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
  • wpfan W kullanıcısına yanıt
    Hocam tabi bunu doktor kontrolünden sonra söylenebilir.bendeki bildiğiniz sivilce gibiydi bende baştan sivilce sandım.belli bir süre geçmeyince gittim doktora.ilk önce antibiyotik verdi,bitince duruma göre operasyon yaptı.fiyat 1000 liraydı.
    ilerlemiş dırumu sanırım akıntılı ve birazda ağrılı bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @BJK@ kullanıcısına yanıt
    hocam bnim kuyruk sokumumda varda birşey terliyor, akıntıdan kasıt terleme mi? resim kuyruk sokumumdaki yeri gösteriyor, ben kıl için giriş çıkış deliğide göremedim ama. .. çok oturuyorum acaba başka birşey olma ihtimali yok mu :( doktora pazartesi gidebilcem ..https://postimg.org/image/7v2zv5tvp/
  • wpfan W kullanıcısına yanıt
    Yok terleme ile alakalı değil.akıntı sivilce gibi olan yerden gelen.bende de olmadı akıntı ama bazen unutunca özellikle kot giydiğim zaman hızlı oturmada bi damla kanadığını bilirim.en iyisini doktor bilicektir.işin başındayken gidin doktora ihmal etmeyin.
    Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @BJK@ kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, pazartesi bakalım ne çıkacak, size de büyük geçmiş olsun. Her ne kadar tehlikesi olmasada çok moral bozan birşey
  • Ben kıl dönmemle yaşamaya alıştım:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kristalize fenol uygulamasını hocam Prof. Dr. Osman Dogru dan bizzat ögrendim. Ve kişisel pratiğimde de uyguluyorum. Her hastama hemen hemen anlatmış durumdayım, çünkü baştan ben bu yönteme sıcak bakmıyordum. Ameliyatı tercih ediyordum. Ancak o zamanki konjonktur gereği hoca yapın dedi diye yapıyorduk çok fazla inanmasam da. Bir hasta 3. ve 4. senasın sırasında "geçmiyor bu ben ameliyat olmak istiyorum" diye ısrar etti. Yapma etme desek de dinlemedi. Ameliyat oldu. Bu benim için son derece iyi oldu. Çünkü kristalize fenol o zamana kadar ne yapıyordu içerde gözümüzle görmüyorduk. Oradaki delik ve altındaki sinus (boşluk) kapanıyordu ama nasıl oluyordu görmediğimiz için afaki oluyordu. Ne zaman bahsettiği hastamızı ameliyat ettik ve kristalize fenolün yaptığı kapatma işlemini kendi gözümüzle gördük o zaman ben bu olaya inandım ve o zamandan beri hasta ısrarla ameliyat istemezse ben bu işlemi uyguluyorum.
    Hastaların %90 dan fazlası olaydan memnun.
    Şöyle bir soru gelebilir aklınıza, nükseden yani tekrar eden hasta sana gelmez ki nerden biliyorsun memnun olduklarını diyebilirsiniz. Ben Acıbadem grubunda çalışırken hastalarımın bir kısmı acıbadem çalışanı idi ve hergün bir arada mesaideydik. Yine benzer şekilde Florence Nightingale grubu ile de çalışırken bir kısım hastamız yine hastane çalışanı idi ve ciddi fayda gördüler.
    Prof Dr Osman Dogru Hoca Konyada , Prof Dr Erhan AYGEN hoca Elazığda, Doç. Dr. Mustafa Girgin Elazığda şahsen ben de Istanbulda ve Kayseride yüzlerce hastayı bu şekilde tedavi ettik. Geri dönüşler çok olumlu. Medilife daki Orçun Oral Şentürk de Bingöl e mecburi hizmet için geldiginde bizim grubumuzdan bu yaklaşımı öğrendi. Ancak onun uygulama tarzı farklı tek seferde olabildigini belirtiyor. Ancak bizim pratiğimizde bu tek seferde bitemiyor. Tek seferde yapılanlar ancak küçük sinüsler ve ilk seansda kılların hepsini içeriden çıkarabiliyorsanız mümkün olabilir. Aksi takdirde çok büyük boyutlardaki kıl dönmeleri/sinüsler için 4-6 seans bu işlemi uygulamak gerekmektedir.

    Daha detaylı bilgi için 0-212-234 1 333 nolu telefondan bana ulaşabilirsiniz.

    Selam ve saglıcakla

    Prof. Dr. Cemalettin CAMCI
    Genel Cerrahi Uzmanı
    Vital Fulya Plaza
    Teşvikiye Şişli ISTANBUL




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.