Şimdi Ara

Kıdem tazminatı için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, Annem emeklilik başvurusu için dün tuzla sigorta müdürğüne gitti. Orası da işten çıkış alman gerekiyor demiş ve annem işyerine gidip bunu anlatmış onlarda emekliliğe hak kazandığına bir kağıt istemişler. Annem de bize orası çok uzak olduğunu zor geldiğini falan söylemiş. Oradaki bayan da anneme " emeklilik için işten ayrılıyorum." yazdırıp imza attırmış fakat tarih atmamış ve anneme emekliliğe hak kazandığına dair kağıdı alıp bana faxlayın demiş. Tuzla sgm ye gitmis onlarda gebze de oturdugumuz için izmit sgmye göndermişler. Bugün izmit sgmye o kağıdı almak için gittik. Ancak bi kağıt doldurtup pazartesi gelin alın dedi. Şimdi annem isyerine öyle bir kağit yazdığı için sorun çıkarmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardım edebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir kanun var ama yeni iş kanunu henüz okumadım bir değişiklik var mı bilmiyorum.

    1475 Sayılı İş Kanunu'nun 14/3.maddesi uyarınca işçinin emeklilik halinde kıdem tazminatına hak kazanabilmesi için kendisine yaşlılık aylığı bağlanması ya da toptan ödeme yapılması için bağlı bulunduğu kuruma müracaat ettiğini belgelendirmesi ve bu belgeyi işverene ibraz etmesi gerekir. Gecikme faizinin de bu belgelendirme tarihinden itibaren hesaplanması gerekir.
  • İşverenin iyi niyetine kalmış. Anneniz SGK'dan emekliliğe hak kazandığına dair belgeyi almadan işten çıkmışsa, bu durum istifa olarak da yorumlanabilir ve tazminat hakkı kaybolur.

    Buna rağmen, işverenin annenize imzalattığı kağıdın içeriği ve SGK'dan emekli hak kazanımı belgesini talep etmesi iyi niyetli olduğunu gösterir. Yani bir sıkıntı çıkmayacaktır.

    Pazartesi SGK'dan kağıdı alın, şirkete faxlayın ya da elden teslim edin.

    Not: Eğer anneniz emeklilik için gerekli olan prim, sigorta süresi ve yaş koşullarını sağladıysa, istifa etmiş olsa bile ilk paragrafta yazdığım kıdem hakkının kaybolma ihtimali ortadan kalkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 7 Mayıs 2015; 17:00:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalıştığı yer kurumsal mı. sana bunun hukuki sonucunu söyliyim. annen işten istifa etmiş. istifa ettiği için kıdem tazminatına hak kazanamaz. işvereni kötü niyetliyse para ödemez.
  • Cevabınız için teşekkürler. Bende öyle düşünüyorum hocam. Annem düşünememiş imzalamış. Birde bugün işe gitmedi. Işyerini aradık anlattık yarın işe gelmeme gerek var mı diye,onlar da gelmenize gerek yok dediler. Ard arda 3 gün işe gitmemiş olacak bu bir sıkıntı yaratır mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, kurumsal bir şirket

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinizde sgk yaptığınıza dair bir başvuru varsa sıkıntı olmaz 3 gün işe gitmemesi
  • sıkıntı olacağını sanmıyorum;o kağıdı imzalatıp belgeyi istediğine göre sıkıntı olmaz.annende anladığım kadarıyla uzun süredir orada çalışıyor buda güzel bi etken büyük ihtimalla alırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.