Şimdi Ara

KIBRISTA ASKERLİK YAPANLAR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
15.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MERHABA ARKADAŞLAR ACEMİ BİRLİĞİM MANİSA ALAŞEHİR

    USTA BİRLİĞİM : KTBK TOP A2 2. TOPÇU TB. 203/25 MM ÇEK OB BT / KIBRIS YAZIYOR

    KIBRISIN NERESİNDEDİR İYİ YERMİDİR SIKINTILI YERMİDİR TelEFONLA GÖRÜŞME İŞİNİ NASIL YAPACAĞIZ ASKER MAAŞI NE KADAR LÜTFEN BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ.



  • Merhaba Ben askerliğimi kısa 363. dönem olarak kıbrısta yaptım. 39 uncu mekanize piyade tümeni 14 ncu piyade alayı 2.piyade taburundaydım. Tabur güzelyurt'a bağlı yeşilyurt köyündedir.Kıbrısta askerlik yapılacak en iyi yerlerden birisi ikinci taburdur. Kışla adı olacarak Cengiz Topel kışlasıdır. Deniz kenarında ve mandalina bahçeleri içerisinde bir yerdir. Yaz aylarında yüzme etkinlikleri ile denize de girebilirsiniz. Eğer ki askerliğiniz bu tabura çıkmışsa bu taburda kalmaya çalışın. kıbrısın çoğu yerinde su sorunu olmasına rağmen bizim kışlada su sıkıntısı yoktu. O da önemli bi etken. Ayrıca taburda 1.2.3. Bölük muh. des. ve karargah olmak üzere 5 bölük vardır. Hepsi aynı yerdedir. (Kıbrısın bazı yerlerinde aynı taburun bölükleri farklı yerlerde olabiliyor) Ayrıca taburun bulunduğu yer eski bir manastırdır. Eski rum lider macarios'ta bu manastırda eğitim görmüştür. Ayrıca nizamiye kapısının hemen dışında bir aile kantini vardır. Bir mahalle süper marketi büyüklüğünde. Ve yine kantinin yanında 2 adet bankamatik vardır.(Halk Bank Ve Ziraat Bank) Lefkeye yakındır. Size tavsiyem çarşı izinlerinde lefke avrupa üniversitesinin kantini olacaktır. kampüs içerisinde 3 tane kantin var. kafeterya şeklinde. Dolmuşla 20 dk mesafededir. Dolmuş kampüsün içine kadar girer. Ben askere gideceğim zaman bi hayli araştırma yaptım fakat bir şey bulamadım. onun için bu yazıyı hazırladım. Ayrıca kıbrısa gitmişken gezebileceğiniz yerler. Mavi köşk,Hilarion kalesi, Girne limanı, kalesi magosada lala mustafa paşa camii, lefkoşa selimiye camii, İmkanınz olursa dipkarpaz bölgesi. vs Hepinize hayırlı tezkereler. KIBRISTA ASKERLİK YAPANLAR ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali2076 -- 11 Mayıs 2017; 4:30:51 >




  • Kural 1: kibrista olan kibrista kalir

    Kural 2: orasi farkli bir ulke ve sen orada tampon gucsun Turkiyeyi temsil ettigini ve Kibris Turklerinin guvencesi oldugunu unutma

    Kural 3: senin icin gecerli olmayabilir ama kibris oo gece hayati karilar kizlar diyip sokaktaki kariya kiza laf atma



    Bilgi; cok sicak, gemiyle gitme ucakla git, cok sicak, hayat pahali (icki sudan ucuz), cok sicak, her an savas cikabilir, cok sicak, internet cok yavas, cok sicak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılabilecek en iyi yerlerden
  • Çarşı izinlerinde kumarhanelere filan gidiliyormuş diye duydum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali2076

    Merhaba Ben askerliğimi kısa 363. dönem olarak kıbrısta yaptım. 39 uncu mekanize piyade tümeni 14 ncu piyade alayı 2.piyade taburundaydım. Tabur güzelyurt'a bağlı yeşilyurt köyündedir.Kıbrısta askerlik yapılacak en iyi yerlerden birisi ikinci taburdur. Kışla adı olacarak Cengiz Topel kışlasıdır. Deniz kenarında ve mandalina bahçeleri içerisinde bir yerdir. Yaz aylarında yüzme etkinlikleri ile denize de girebilirsiniz. Eğer ki askerliğiniz bu tabura çıkmışsa bu taburda kalmaya çalışın. kıbrısın çoğu yerinde su sorunu olmasına rağmen bizim kışlada su sıkıntısı yoktu. O da önemli bi etken. Ayrıca taburda 1.2.3. Bölük muh. des. ve karargah olmak üzere 5 bölük vardır. Hepsi aynı yerdedir. (Kıbrısın bazı yerlerinde aynı taburun bölükleri farklı yerlerde olabiliyor) Ayrıca taburun bulunduğu yer eski bir manastırdır. Eski rum lider macarios'ta bu manastırda eğitim görmüştür. Ayrıca nizamiye kapısının hemen dışında bir aile kantini vardır. Bir mahalle süper marketi büyüklüğünde. Ve yine kantinin yanında 2 adet bankamatik vardır.(Halk Bank Ve Ziraat Bank) Lefkeye yakındır. Size tavsiyem çarşı izinlerinde lefke avrupa üniversitesinin kantini olacaktır. kampüs içerisinde 3 tane kantin var. kafeterya şeklinde. Dolmuşla 20 dk mesafededir. Dolmuş kampüsün içine kadar girer. Ben askere gideceğim zaman bi hayli araştırma yaptım fakat bir şey bulamadım. onun için bu yazıyı hazırladım. Ayrıca kıbrısa gitmişken gezebileceğiniz yerler. Mavi köşk,Hilarion kalesi, Girne limanı, kalesi magosada lala mustafa paşa camii, lefkoşa selimiye camii, İmkanınz olursa dipkarpaz bölgesi. vs Hepinize hayırlı tezkereler. KIBRISTA ASKERLİK YAPANLAR ?

    Şansli herif seni bende 363 kd idim.ben lefkoşa'da yaptim bildiğin çöldü ve tuzlu su ile banyo yapiyorduk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Babam kıbrısta yapmış. Rahat diyordu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıbrısta mavi köşkü ziyaret etmiştim, askerliğini rehber olarak yapanlar vardı, sürekli aynı şeyleri anlatmaktan bıkmış gibi görünüyorlardı, yazın oranın sıcağı çekilmez bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cengiz topel kışlaında şehit cengiz topele işkence yapılan yeri müze haline getirmişler orayı ben ziyaret etmek istiyorum. duvarlarda hala kan izi varmış .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.