Şimdi Ara

Kıbrısla Antalya arasında 260Km lik Kablosuz Link Kuracak Kişiler Aranıyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
6.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bunu daha kac kisinin kac sekilde aciklamasi gerek merak ediyorum.
    suyun sinyali tasima gibi bir ozelligi yok. dunyanin egiminin isin icine girmedigi mesafelerde denizden daha iyi sinyal alinmasinin nedeni kilometrelerce alanca hic bir fiziksel engel bulunmamasi. baska bir sey degil. onunuzde ne bir dag ne bir tepe nede herhangi bir bina olmayinca sinyal tabiyki kuvvetli gelir.

    ama mesafeyi yuzlerce kilometreye cikardiginiz dunyanin egimiyle araniza kilometrelerce kalinlikda su blogu girer. denizaltilar niye radar degilde sonar kullaniyorlar saniyorsunuz. cunku ses bile suda elektromagnetik dalgadan daha iyi ilerliyor.

    ha mikrodalga sinyallerinin suyun yuzeyinden yansiyarak ilerledikleri gibi bir dusunceniz varsa ilkokul geometri dersini tekrar almanizin bizim icinde sizin icinde cok buyuk faydasi olur. kuresel bi yuzeyden yansiyan radyo dalgalari bir disbukey aynada oldugu gibi daha cok dagilacaktir. sudan yansiyarak karsi hedefe ulasmanin hic bir fiziksel yolu yok.

    ancak eski uzun dalga radyolari atmosferin ust tabaklarindan geri yansiyarak uzak mesafelere ulasabilirler.
    kendinize bir sorun, mikrodalganin benzer bir ozelligi olsaydi, milyarlarca dolar harcanip yorungeye iletisim uydulari yerlestirmenin nasil bir mantigi olurdu.
    ferdinnand'in dedigi gibi ver kilowatlarca, megawatlarca gucu, sinyal yurusun gitsin. ne isin var uzayda.




  • 260 km mesafeden birbirini görecek dipollerle bu frekanslarla nokta atış yapıp link kuracak adamı Amerikan ordusuna genelkurmay başkanı ve Silikon Vadisi'ne ortak yaparlar be!.. Nikola Tesla bile mezarında ters döner anasını satayım... Haa, olur da yapan olursa, o linklerin kurulacağı bilmem kaç bin metre irtifada sürekli buz tutan çanak ve lnb leri nasıl işler halde tutacak, oraya nasıl enerji sağlayacak ve bunu nasıl sürekli kılacak falan gibi birkaç ufak ayrıntıyı da çözmüş demektir... Onca yükseklikte ne enerji nakil hatları işler, ne de jeneratör çünkü o şartları aşacak tanker olmadığından yakıt ikmali yapılamaz.

    Gerçi bazıları "zor olanı hemen yaparız, imkansız zaman alır" derler ama, ben şahsen bu konuda biraz kötümserimdir ve yaparım diyen olursa, kenara çekilip "hayırlı işler" diyerek yol veririm.

    Edit: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirbay -- 29 Aralık 2010; 15:20:13 >
  • bknz:http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=16623472

    superonline bu bağlantıyı yaptı kktc ile tr arasında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imhotep

    bknz:http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=16623472

    superonline bu bağlantıyı yaptı kktc ile tr arasında


    yaw bizim basindan beri tartistigimiz amator ve kucuk isletmelerin normal wireless cihazlarla makul olculerde bu isi basarip basaramiyacagi.
    ha bire birileri konuyu okuyup anlamadan, atlayip buyuk iletisim sirketlerinin milyonlarca dolar harcayip yaptiklari baglantilarindan bahsediyor.
    bunlar bizim tartistigimiz konudan tamamen ayri bir mevzu. nasanin 180milyon km otede marsdaki araciyla baglanti kurmasi kadar alakasiz.




  • HATAY ve Kıbrıs arasında baglantı kurduk bilgi için 5325240518
  • Para varsa olur 500 km den bile bağlanır sadece para....
  • Konuyu açan arkadaş demiş ''anlatamadım heral, ikide bir kıbrısamı gidip geleceğiz, kıbrısta bir tanıdığı olan varmı diyorum?'' demiş.

    Bende diyorum ki olmaz diye birşey yok. Oluyormuş. 80 metrelik kulenin tepesine 4 metre çapında çanaklar takarsan oluyormuş. türkcell 2 milyon yatırım yapmış başarmış.

    Kardeş, devir artık einsteinlerin, edisonların yaşadığı devir değil. Artık bu devirde makul tek kafa buluş yapamıyor kimse. O o devirdeydi.

    Bu devirde kafan varsa bir fikrin varsa gideceksin bu işlerle uğraşan büyük bir şirkete ki mesela türkcell fikrini beyan edeceksin. Oturacaklar hesap edecekler senide koyacaklar ekibin başına olacak bu iş.

    Ama bizim millet paylaşmasını bilmez. Ben kazanacağım ayağına ne fikirler ve buluşlar yapılamıyor biliyormusunuz. Amerika ve avrupa aşmış bunu. Oraların bilimadamları şöhreti ve parayı aşmışlar. Tek gayeleri kim kazanırsa kazansın insanlığın hizmetine sunulsunda diyor.

    Biz bedavaya tek tabanca getireceğiz ya işi. Dünya tanısın beni olacak ya.

    Neyseki bizimkiler yapmış gene. Helal olsun sana türkcell.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 25 Ağustos 2011; 21:17:14 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.