Şimdi Ara

Kendin Yap Serisi 4 - Rc Tofaş İçin Ateş Eden Egzoz Yapımı / 80TL-400TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ateş eden/patlayan egzoz sisteminin hazırı yok maalesef. O yüzden gayet ucuza işi çözelim. Şu malzemeler lazım ;


    1- 400kv ark jeneratörü ( 60TL)

    2- 1 adet yazıcı motoru veya denk bir 130 tipli motor (10TL)

    3- Micro swtich buton ( 2 adet lazım. 10TL)

    4- İkinci bir kumanda alıcısı. Normal bir kumanda ile yapacaksanız buna gerek yoktur. Ancak bu sefer sürekli çalışacaktır. Kumanda tetiğine bağlı olmayacaktır.( Alıcı ; kumandanıza göre, 250-400TL lira arası değişir.)


    Jeneratörü sürekli çalışacak şekilde yaparsanız da olur. Ancak ne kadar süre dayanır bilmiyorum. Ben deneme yaparken 1dk'ya yakın çalıştırdım. Birşey olmadı. Zaten sürekli çalışması tam efekt vermiyor. Kesik kesik çalışırsa, patırdama yapıyor. Tetiğe de bağlı olunca kulak tırmalamıyor. Ben Tofaş'a bağladım elbette : ) Yapımı gayet basittir. Sorunuz olursa, memnuniyetle cevaplarım.



    Vertigo RCyoutube
    Bu video sadece egzoz yapımını içerir. Yapım için 2 adet kumanda alıcısı gerekir. 1 adet yazıcı motoru ve 2 adet micro switch gerekir. Elektronikçilerde bulunur. Jeneratörü şuradan alabilirsiniz ; https://www.google.com/search?sca_esv=594631349&tbm=shop&sxsrf=AM9HkKk-11GRZgx76j2g86YORXxRLshwoQ:1703964417660&q=400+kv+arc Arabanın yapımı videosu ; https://www.youtube.com/watch?v=b0_uh_y9jSs
    https://www.youtube.com/watch?v=PZHKSgVMs8s&feature=youtu.be


    Ben işi garantiye almak için 2 alıcı bağladım. 2.kanala hem ESC hem servo aynı anda bağlanır mı, bilmiyorum. Alakalı videoda da bulamadım. Deneyecektim, ancak zaten videoda var, alıcının birini yaktım. 3 tane alıcı kaldı. Biri daha giderse olmayacak. Zira traktöre bağlı diğer alıcılar. Bu işi bilen varsa da, bizi aydınlatırsa, çok güzel olur.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.