Şimdi Ara

KENDİM PASTA-CİLA YAPAYIM MI?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bu arada pastayı çekerken arabanın kıvrımlı yerlerini dikkatli çek
  • ben de bi ara heveslendim hem boş vakit var değerlendireyim diye aldım bi kutu pasta cila. Sonuç soluğu kaportacıda aldım çıtalara ve plastik aksama istemeden sürülen yerleri çıkaramadım birde bazı yerleri açık bazı yerleri koyu oldu kaportacıya verip düzelttirdim bir daha öyle bişeye kalkışmam asla
  • Sayın arkadaşlarım; biraz konu dışı ama arabanın özellikle ön plastik (göğüs) aksamı "ve genel plastik aksamı" için (torpido koruyucu ve parlatıcı olarak bilinen) bakım sütü veya koruyucu olarak ne tavsiye edersiniz. Bugün Özdilek ve Kipa'da gezerken biraz inceledim, bir sürü marka ve çeşit var. Tereddüt ettim, alamadım.

    İlginize şimdiden teşekkür...
  • O iş biraz zor bi iş dün yaptırdım aracıma gerçekten incelik isteyen bir iş ve pastası, cilası aracın boyasına göre iyi seçilmeli
    Usta aracın boyasının durumunuda iyi bilmelidir.
    Torpido parlatıcı sütlerin çoğu torpidoya güneş gelince çatlatmaktadır veya plastik olan aksamların rengini kısa süre içinde kaybettirmektedir. Daha çok elinizdeki nemli bir bez ve üzerine güzelce kurulamanız ile
    daha güzel sonuçlar alabilirsiniz.
  • ÇBS nin ürünlerini tavsiye ederim. Yalnız cilayı yaparken dikkat etmen gereken şey cilanın belli bir miktarda belli bölgelere sürülüp kurumasını beklemeden boyaya yedirmek. Daha sonrasında asla ve asla fırça ile arabayı yıkamamak gerekiyor yoksa yaptığın cila 1 ya da 2 yıkamadan sonra kaybolup gider.

    Bundan önceki aracım Tempraydı devamlı ÇBS nin ürünlerini kullanırdım ve 6 ayda bir yaza ve kışa girerken uygulardım cilayı. Aracı satarken çok zorlandım kimse aracın orjinal boyaya sahip olduğuna inanmıyordu VW ve OPEL servislerinde yaptırdığım boya testleri ile ancak inandırabildim ve en sonun da yakın bir arkadaşıma satttım. ÇBS cila ile ilgili ürünler aşşağıda ki linkte var. Silikonlu ya da teflonlu fark etmez her ikisinden de uygulayabilirsin.

    http://www.hepsiburada.com/department.aspx?Categoryid=258348




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aldeniz83

    Sayın arkadaşlarım; biraz konu dışı ama arabanın özellikle ön plastik (göğüs) aksamı "ve genel plastik aksamı" için (torpido koruyucu ve parlatıcı olarak bilinen) bakım sütü veya koruyucu olarak ne tavsiye edersiniz. Bugün Özdilek ve Kipa'da gezerken biraz inceledim, bir sürü marka ve çeşit var. Tereddüt ettim, alamadım.

    İlginize şimdiden teşekkür...



    Arexons markasının torpido temizleme ürününden çok memnunum.

    http://www.elmasotomotiv.com/urun.asp?urunid=119

     KENDİM PASTA-CİLA YAPAYIM MI??




  • İçerik olarak doğal bir görünüm kazandırır diyor ben yinede kullandığınız için size sormak istiyorum parlak yağlı bir görünümmü veriyor yoksa dediği gibi doğal mat bir görünümmü sağlıyor.


    quote:

    Orjinalden alıntı: irf@n


    Arexons markasının torpido temizleme ürününden çok memnunum.

    http://www.elmasotomotiv.com/urun.asp?urunid=119

     KENDİM PASTA-CİLA YAPAYIM MI??





  • quote:

    Orjinalden alıntı: CYBORG00TR

    O iş biraz zor bi iş dün yaptırdım aracıma gerçekten incelik isteyen bir iş ve pastası, cilası aracın boyasına göre iyi seçilmeli
    Usta aracın boyasının durumunuda iyi bilmelidir.
    Torpido parlatıcı sütlerin çoğu torpidoya güneş gelince çatlatmaktadır veya plastik olan aksamların rengini kısa süre içinde kaybettirmektedir. Daha çok elinizdeki nemli bir bez ve üzerine güzelce kurulamanız ile
    daha güzel sonuçlar alabilirsiniz.


    Milletin arabasının göğsü unufak oldu ama bizim Toros' un göğüs çok iyi durumda. Bir kere arapsabunu kullandık. Onun dışında devamlı olarak nemli bez kullanırız.
  • çbs balco gerçekten iyi bir ürün tavsiye ederim.
  • çok basit alıştıktan sonra hiç gerek yok tonla para vermeye.


    ilk önce sanayiye gidip çbs belco teflonlu cila alacaksın fiyatı uygun kilosu 20 ytl ve 1 kg ile en az 5 defa cila atılır.daha sonra arabanı güzelcene dip köşe tertemiz yıkayacaksın.iyice kurulayıp su bırakmayacaksın.ve cilaya başlayacasın.cilayı yapacağın bir bölgeye mesela tavana döküp pamukla yayacaksın yaydıktan sonra temiz bir pamukla sürterek parlatacaksın.bölge bölge yapacaksın.
    cilayı camlara kapı içlerine farlara stoplara jantlara kadar (plastik bölge hariç)her yerine çekebilirsin.
    çizikler tam tersine biraz uğraşırsan çiziğin durumuna göre cila çizikleri yokeder.ama çizik derinse hafif bir pastayla yok edip üzerine cila atman gerekir.

    ciladada ben hemen hemen tüm markaları kullandım ve en iyisi ÇBS BELCO TEFLONLU dur.ben devamlı onu kullanıyorum.
    diğer italyan malı cilaların 500gr mı 25-30 ytl ama onlar ÇBS kadar iyi değiller.

    bence cila at arabana .çok farkedecek göreceksin.

    2004 model bir araca(eğer çiziği yoksa ve rengi soluk değilse) komple pasta atmanın boyaya zararından başka bişeye yaramayacağınıda bilmenizi isterim.

    pastayı çiziğin üstüne uygulayabilirsin.bide insanların ağzında hep pasta-cila diye söylenir.fakat her cila atışında(3-4 ayda bir)pastaya gerek yoktur.eğer her 3-4 ayda pasta ile cilayı aynı anda uygularsanız 2 sene sonra araçta boya kalmaz.dediğim gibi pasta zorunlu haller dışında(izik,soluk v.s)kullanılmaz.

    hadi başarılar.

    quote:

    Orjinalden alıntı: zooropa

    arkadaslar aracım,imzamda belirttiğim focus..metalik bordo.

    size sormak istediğim :

    - pasta cila yapmak zaman almanın dışında ustalık gerektirir mi? yani daha önce yapmadım,bunu becerebilir miyim? daha sonra görünümde bi uzmanın yaptığıyla bi fark olur mu?

    - yapabiliceksem hangi ürünü kullanmalıyım?

    - yada her halukarda bi uzmana yaptırmamı mı önerirsiniz?

    şimdiden teşekkürler...




  • arkadaşlar teşekkür ederim hepinize..aracımın genel boya durumu iyi ama ufak tefek çizikler var onları gidermek istiyorum.ama yazılanlardan sonra kendime güvenemiyorum ve bu işi kendim yapmamaya karar verdim,kötü bi sonuçla karşılaşmak istemiyorum.

    tekrar herkese teşekkürler...
  • çok basit yukarda anlatılanı uygularsan kendin yapabilirsin.sonuçta cila araca zarar vermez kısaca pamuğa döküp bi kısmıa yayıp,daha sonrada temiz bir pamukla sürterek parlatman yeterli olacaktır.
    quote:

    Orjinalden alıntı: zooropa

    arkadaşlar teşekkür ederim hepinize..aracımın genel boya durumu iyi ama ufak tefek çizikler var onları gidermek istiyorum.ama yazılanlardan sonra kendime güvenemiyorum ve bu işi kendim yapmamaya karar verdim,kötü bi sonuçla karşılaşmak istemiyorum.

    tekrar herkese teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.