Şimdi Ara

Kefir mi bu yoksa başka birşey mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beylerhttps://www.kefirdanem.com kefir mayası aldım.İlk önce kendi kabında 6 saatlik bir aktifleştirme süresinden sonra ılık süte boşalttım bu kefir tanelerini.
    Daha sonra 16 saat sonra baktığımda bu hayvanlar içindeki bütün sütü bitirmiş sanırsam.

    Su var dipte bu hayvanlar da tepeye çıkmışlar.Sütüm bitti.Sonuç olarak kefir oluşmadı.Lor gibi birşey oluştu.

    Bu resimdeki kefir mi yoksa başka bir şey mi?Kefiri nasıl yapıcam ben bunlardan?Neden kefir olmadı,neden bütün sütü bitirdiler?
    Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşsın.Ayrıca aceleyle yazdığımdan biraz saçmalamış olabilirim.Acil yardım edin Kefir mi bu yoksa başka birşey mi?
     Kefir mi bu yoksa başka birşey mi?







  • Öncelikle sakin ol şampiyon başarıyla kefir mayalamışsın. Tam mayalanmış kefirde, pıhtı kısmı ve sıvı kısmı birbirinden ayrılır. Kavanozu çalkaladıktan sonra plastik bir süzgeç ile sıvıyı süzmen gerekiyor (çalkalamadan da direk süzebilirsin tabi :D). Böylece kefirin içime hazır hale gelmiş olacak. Daha sonra süzdüğün taneleri yeni mayalama için kullanabilirsin. Eğer tadı senin için çok ekşiyse mayalama süresini 12 saate kadar indirebilirsin, hatta hava sıcaklığına bağlı olarak daha bile kısa olabilir bunu denedikçe kendin tespit edebilirsin. Ayrıca önemli uyarı kefir tanelerini (dane de deniyor) herhangi bir metalle temas ettirmemeye dikkat etmelisin. Afiyet olsun




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.