Şimdi Ara

Kedimde mantar var sanırsam, nasıl kurtulabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kedim British 15 aylık.

    3 gün önce çenesini felaket bir biçimde kaşıdığını gördüm tüyleri havada uçuştu yani daha önceden hiç dikkatli bakmadığım için nasıl kaşıyor normalde de tüyleri zaman zaman dökülen bir oğlan.

    Aynı günün akşamında sevmek için elimi çenesine attığımda biraz kabuk bağladığını farkettim.

    Kısırlaştırma operasyonundan sonra (6 ay önce) kedimin operasyon bölgeleri kabuk bağlamıştı. Veteriner hekimim 4 adet krem yazmıştı ve yaklaşık 1 hafta içinde kabuğu atıp sağlıklı şekilde iyileşmeye başlamıştı.


    1-Bepanthol Derma

    2-Madecassol

    3-Fito

    4-Madetoll

    Bu dört kremi karıştırıp yine aynı şekilde çenesinin altına sürdüm. Ertesi gün kabuk atılmıştı fakat gözlemlediğim kadarıyla deride bir kalınlaşma ve tüy eksilmesi gördüm ve koşarak veteriner hekimime gittim.


    Kendisi Mavi Işık sanırsam adı öyle bir şeyin içinden alana baktı sıkıntı olmadığını söyledi ve bir işlem daha yaptı beyaz bir cam üzerine oradan alım yapıp renkli birkaç sıvı döküp mikroskop altında baktıklarında da bir şey olmadığını söyledi. Elle muayene yaptığında mantar olabileceğinden şüphelendi kesin bir şey söylemedi ve 1 doz Alerji aşısı yaptı ve Ecosin adında bir ürün verdi. Kediyi bununla yıkadım bir leğenin içinde kendiliğinden kurumaya bıraktım kururken yardımcı olmadım. Ertesi gün aynı suyla yeniden yıkadım. O kremleri bugün veterinerden çıktıktan sonra bir daha sürmedim yıkamayı yaptıktan sonra her 4-5 saatte bir Sirke ve Kekikle beraber o alana ufak ufak sürüyorum (kendi ayağımda da mantar sıkıntısı yaşayıp bu şekilde atlatmıştım.)


    İnternetten biraz araştırma yaptım mantarların genelde bağışıklık sistemi düştüğünde ortaya çıktığını okudum çoğunlukla. Karma-Kuduz aşıları yakın zamanda yapıldığı için (16 Mayıs) bağışıklığının düştüğünü düşüyorum. O sebeple dün bir de “Vet's Plus Immune System Kedi ve Köpek İçin Bağışıklık Sistemi Güçlendirici Tablet” satın aldım bunu da kullanmaya başladım.


    Benim yapmam gereken başka bir şey var mı şuan sanırım en baş evresinde bu işi yayılmadan acilen durdurmak istiyorum Kısırlaştırma Operasyonundan sonra bile 2 gün kendine gelmesini beklerken kahroldum yani.

     

    Süreçten fotoğraflar :


    8 Haziran 10:00

    Kedimde mantar var sanırsam, nasıl kurtulabilirim?


    9 Haziran 14:30 (Derinin kuruyup kalınlaştığını gördükten sonra veterinere götürüyorum.)

    Kedimde mantar var sanırsam, nasıl kurtulabilirim?



    9 Haziran 23.00 (Ecosin ile ilk yıkamayı yaptıktan 5-6 saat kadar sonra)

    Kedimde mantar var sanırsam, nasıl kurtulabilirim?



    10 Haziran 12.00


    Kedimde mantar var sanırsam, nasıl kurtulabilirim?


    11 Haziran 11.00


    Kedimde mantar var sanırsam, nasıl kurtulabilirim?



    Bu fotoğrafların arasında günde ortalama 2-3 defa elma sirkesiyle orayı güzelce temizliyorum.


    Bu sürecin devamında bana neler önerirsiniz? Lütfen daha önceden kedilerinde çözüme kavuşmuş kişiler yardımcı olursa sevinirim.








  • tavuklu mama siddetlendiriyor, mamasını da mantara uygun seciniz. Ton balıklı somonlu gibi.

  • Sedanil S kullanıcısına yanıt
    Tavuk konusunun bir hürafe olduğunu düşünenlerdenim 15 aydır aynı mamayı yiyiyor, tavuğun kedilerde mantara yol açmadığını bir çok yerde okudum. Ben bağışıklığının düştüğünü düşünüyorum. İlerleme yapmıyor şuanlık hatta kurumaya başladı o bölge, bugün batikon da sürmeye başladım. Pazartesiden sonra travasol da sürmeye başlayacağım ama kremler hayvanları yoruyor diye pek yanaşmak istemiyorum. İlerlemediği için rahatım bir tık.

    Kedimde mantar var sanırsam, nasıl kurtulabilirim?




  • Merhaba aynı şekil kedimde var şu an. Sizin ki nasıl oldu iyileşti mi var mı bir gelişme acaba

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.