Şimdi Ara

Kedim sahiplendim eve ilk geldiğinde neler yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık 3 aylık kedi sahiplendim eve geldiğinde ne yapmalıyım kafesinden çıkartmalı mıyım? Kafesinde odayı incelemesini mi beklemeliyim ? Kendime yaklaşıtmralı mıyım? Oyun oynamalımıyım ilk günden onunla?Aşılarını ne zaman yaptırmalıyım?



  • kısa zamanda veterinere götürün hocam. aşıları o ayarlar. sürekli kafes hayatı yaşatmayın ara ara evde dolaştırın.
  • Kafeste tutmayın. Kediler özgür canlılardır. Evin girebilecek her odasını açık tutarak evi keşfetmesine izin verin. Bu sırada yaralanabileceği eşyaları saklayın balık oltası bıçak kesici delici aletler gibi(başıma geldi oradan biliyorum kedimin ayağına olta iğnesi batmıştı) Bu bakımdan kediler küçük çocuk gibidir.

    Kumunu ona gösterin.(Kumun üzerine koyun kumunu tanısın genelde tanır) Olur da evde ilk günlerde farklı yerlerde dışkı görürseniz o dışkıyı kumuna atın. Kesinlikle bağırmayın yada cezalandırmayın. İlk kumuna tuvalet deneyiminden sonra mutlaka ödül mama ile ödüllendirirseniz tuvalet sıkıntısı kolayca atlatılır. Çok sorun olacağını sanmıyorum yine de..

    Kediler yalnızlığı sevmediği için hele ilk zamanlarında ilgi şart. Sizi tanıması gerekiyor tabi. Yinede işiniz varsa evde bakacak biri yoksa, kedi oyuncakları alarak bir nevi evde yalnız kaldığında meşgul olmasını sağlayabilirsiniz.

    Tabi veterinere aşı kontrolu şart iç-dış parazit 3 ayda bir olur karma aşı ise senede bir defa olur. Kuduz aşısı da var ama pek gerekli görülmüyor.




  • Kesinlikle kafesi açın. Bırakın odayı keşfetsin. İlgilenmek konusunda ısrarcı olmayın, sürekli sevmeye çalışmayın. Sizden kaçmaya çalışacaktır. Etrafı tanıdığında kendi alanı olarak benimsemeye başlar, size güvenmeye başlaması da öncelikle tehlikede olmadığından emin olduğu zaman başlayacaktır. Kendinizi gösterin, sesinizi duysun, yüzünü görsün ama baskıcı olmayın. Saldırıya bile geçebilir o dönemde. Aşılarını muhakkak yaptırın. Kuduz ve lösemi aşıları genelde dışarıya çıkmayacak kedilere çok da gerekli olmuyor ama iç dış parazit aşılarını ve karma aşısını yaptırın. Oyun oynamak için küçük oyuncaklar alabilirsiniz, ama çok ilgilenmeyebilir başlarda. Bir süre sonra çok çok alışacaktır size, tırmaladığını bile görmeyeceksiniz Sadece oyun oynarken bazen farkında olmadan tırnaklarını çıkarabiliyorlar.
    Benim kedim bana asla alışamayacak gibiydi. Ama aramızda şu an inanılmaz bir bağ var. Ve kedilere ney alıştırırsanız ona alışırlar. Sizinle uyumasına müsaade etmezseniz bir süre sonra kendisi zaten sizinle uyumak istemeyecektir, ama odanızın kapısını ona kapatmanıza da izin vermez




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.