Şimdi Ara

Kedim günlerdir yemiyor ve neredeyse su içmesi bile çok azaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    14 aylık bir kedim var. Aşıları da yapılıyor. Ancak 12 Ocak'tan beri huyu değişti. Öncelikle sakinleşmeye, daha az yemeye ve daha az su içmeye başladı.Yalnız yaşayan biriyim. Ailem bir ay kadar ziyaretime geldi. Ve kedimle çok ilgilendiler. Bu durumu öncelikle onların gitmesine ve kedinin tekrar yalnız kalmasına bağladım. Sonradan kedimin kusmaya başladığını fark ettim. Mamadan olduğunu düşündüm. Değiştirdim. Çok sevdiği yiyecekleri verdim. Yazdığım gibi önceleri çok az yiyordu. Ama son günlerde artık yemiyor. Veterinerine götürdüm. Durumu anlattım. Geçer strese bağlıdır dedi. Başka bir veterinere daha götürdüm. Benzer cevabı aldm.
    Kusması son 4-5 gündür yok. Ancak bir şey yemiyor. Ağır hareket ediyor, uzun süre aynı yöne ve donuk bakıyor. 3.veterinere götüreceğim.
    Az önce bu konuyla ilgili FIP denilen, teşhisi zor olan ve genellikle sonsuz uykuyla biten hastalıktan söz edildiğini okudum. Benzer durumu yaşayanlarınız oldu mu? 3. veterinere götüreceğim;ancak evde yapmam gereken nedir bilemiyorum.







  • Kediniz dişi mi erkek mi?

    kediniz kısır mı? ayrıca kedinizin böbrek değerlerine baktırdınız mı? tuvalet alışkanlığında dışkı renginde değişme var mı? idrar yapmada zorlanıyor mu yada idrar sıklığı fazla mı?

    çok su içiyorsa diyabet işareti de olabilir. bu tür işaretler ya böbrek yada idrar sorunlarının başlangıcıdır.

    fip teşhisi zordur. bir çok hastalık fip ile karıştırılıyor genelde otopsi sonunda kesin teşhis konulabiliyor. yine de fip belirtilerinden biri karında şişlik oluşur, gözlerde yada burunda belirgin bir akıntı olur. bu ıslak fip'in belirtileridir. ama dediğim gibi bu belirtiler olsa bile başka bir hastalığın da habercisi olabilir. illa fip olacak diye kaide yok yani.

    kediniz çok dışarı çıkıyorsa başka kedilerle teması varsa o zaman bu belirtiler var ise fip olma ihtimali daha da artar. böbrek ve kan değerlerine mutlaka baktırın.

    edit: su içmesinde yemek yemesinde bariz bir sorun var ise haşlanmış tavuk ciğerini deneyin. katı şeyler yiyemiyor ise dişlerine diş etlerine dikkat edin. ağız enfeksiyonu olabilir bu durumda kemik suyu ısıtıp ılık şekilde şırıngayla kedinizi beslemeye çalışın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosaga -- 26 Ocak 2020; 15:0:36 >




  • Kedim dişi ve kısır değil. Hiç sokak yüzü görmedi. Bir süredir gıda tüketmediği için dışkısı yok. Ancak idrara çıkıyor. O da fazla değil. Tavuk ciğeri, tavuk etini iyice haşlar verirdi. Ve çok severdi. Yemiyor artık. Az önce zorlayarak biraz yoğurt verdim.
    Yazdığım gibi veterinerler test yapmadılar. Stres deyip geçtiler. Yarın başka veterinere götüreceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srdrrr

    Kedim dişi ve kısır değil. Hiç sokak yüzü görmedi. Bir süredir gıda tüketmediği için dışkısı yok. Ancak idrara çıkıyor. O da fazla değil. Tavuk ciğeri, tavuk etini iyice haşlar verirdi. Ve çok severdi. Yemiyor artık. Az önce zorlayarak biraz yoğurt verdim.
    Yazdığım gibi veterinerler test yapmadılar. Stres deyip geçtiler. Yarın başka veterinere götüreceğim.
    Israrla testlerin yapılmasını isteyin. Geçmiş olsun.
  • Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.