Şimdi Ara

KCAS 600W +80 BRONZE SES PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, Ağustos ayında aldığım Aerocool CyberX Advance kasanın içinde fan alt tarafa doğru monte edilmiş şekilde geldi. İlk geldiğinde hafif bir cızırtı yapıyordu siyah ekranlarda mouse ile sayfaları indirince pek önemsemedim. Daha sonra farklı bir ses gelmeye başladı sanki kablo fana çarpıyor gibi bir ses önceleri bazen oluyordu bazen olmuyordu ama şimdi sürekli var. Ben de kasayı yan çevirip çalıştırdığımda ses gelmiyordu. Fakat şuan dikey halde çalıştırıyorum o ses hala var bunun için yan yatırıp çalıştırmaktan farklı olarak ne yapabilirim. Birde Black Friday ile 1070ti kovalamaya çalışacağım bu psu ya güvenebilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarıorHoly -- 18 Kasım 2018; 14:20:29 >



  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    hocam benim de içime ısınmadı ama kasayı alınca 600w+80 bronze olunca araştırmadan aldım. Efsane Cuma yı bekleyeceğim de o zaman msi 1070ti ile 144hz 1ms en azından VA panel monitör kovalayacağım bunu da eklemek biraz bütçemi aşacak siz ne öneriyorsunuz ?

    şunun hakkında bilginiz var mı ?https://www.amazon.com.tr/FSP700-60HCN-700W-Aktif-Power-Supply/dp/B071S8WNV8/ref=lp_16058024031_1_2?s=computers&ie=UTF8&qid=1542609761&sr=1-2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarıorHoly -- 19 Kasım 2018; 9:43:35 >




  • Aynı PSU'dan benim oğluma topladığım kasada da mevcut, CyberX Advance kasa. PSU güç altında felaket derecede Coil Whine tabir edilen sesi yapıyor. Bekliyorum iyicene çileden çıkarırsa bende çöpe atıp daha sorunsuz bir PSU alacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mukarnas

    Bu mesaj silindi.
    hocam bütçem 4000 tl olacak bunun içinde msi gtx 1070ti ve 144 hz 1ms va panel monitör olacak iki parçadan geriye ne kadar kalır bilmiyorum. Sistemim orta seviye zaten ona göre daha sorunsuz bir psu arıyorum. Fan'ın kendi dönme sesine katlanabilirim fakat coil whine veya sürtünme sesine katlanamıyorum. Ayrıca sistemi emanet edebileceğim/güvenebileceğim bir psu olursa ekstradan bir bütçe ayırma düşüncem olacak.
  • Benim son 1 aydır pcyi ilk açışda 30 saniye kadar fana bişey takılmış gibi ses gelme olayı var sanırım kcas 600w 80 bronze güç kaynağımdan kaynaklı bu marka sıkıntılıymış harbiden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • WarıorHoly W kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 28 Mayıs 2019; 23:33:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mukarnas

    .
    tavsiyelerin için çok teşekkür ederim alışveriş yaparken bunları dikkate alacağım
  • Kaliteli sorunsuz bir şey arıyorsanız high power,fsp falan bunlara da bulaşmayın. İyi markalar olabilir ama ucuz ve rağbet gören modelleri çokta kaliteli değil. Evga,seasonic ve corsair(üst modeller) bunlardan seçiminizi yapın 1 kere alın ama yıllarca sorunsuz kullanın. En temizi bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mukarnas

    .
    Tekrardan rahatsız ediyorum.

    MSI Gtx 1070ti Gaming modelini ve Samsung LC24F73 Monitörü satın aldım.

    Psu olarak;

    Seasonic 650W+80 gold focus plus - 652 TL
    High Power 750W+80 gold supergd - 504 TL
    hangisini satın almam daha mantıklı ? kalite ve sessizlik olarak
  • WarıorHoly W kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 28 Mayıs 2019; 23:34:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Hocam mesaj gelene kadar dayanamadım amazon.com da gezerken Evga Supernova G3 750w+80Gold u aldım 558TL'ye. Baya bir övmüşlerdi review larda. Sonumuz aynı olmaz inşallah :)
  • aynı sorunda bende de başladı ya , 2 senedir sorunsuzdu şimdi belli bir ritim eşliğinde ince bir tıkır tıkır sesi geliyor sürekli.

    valla deli edecek ses beni, açtım temizledim süpürdüm hava verdim vs ama sanırım sıkıntı fanda. 25-30 tl'ye fanları bulunuyor ama onu da değiştirmeyi beceremem ben.

    Ne yapsam , tek çare yeni bir şeye yönelmek sanırım ?
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Garantisi devam ediyorsa servise yollayın eğer bittiyse herhangi bir bilgisayarcı o fanı değiştirebiliyor. Evet sorun fandan; ama eğer sisteminizin değeri yüksekse daha iyi bir psu ya geçmenizi tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WarıorHoly

    Garantisi devam ediyorsa servise yollayın eğer bittiyse herhangi bir bilgisayarcı o fanı değiştirebiliyor. Evet sorun fandan; ama eğer sisteminizin değeri yüksekse daha iyi bir psu ya geçmenizi tavsiye ederim
    garantisi bitti maalesef 2-3 ay evvel önce.

    sistem ; i5 6500, sapphire rx480 8 gb , 8 gb ram , 1 tb hdd , 250 gb ssd, bide bu aerocool 600w işte hocam.

    Bu zamana kadar bir sıkıntısı yoktu yeni başladı bu ses. Gündüz vakitleri pek anlaşılmıyor anca gece sessizliğinde başlıyor tıkır tıkır sesi gelmeye kulağıma.

    Maalesef daha yeni ssd aldım pek param kalmadı yeni bir masraf çıkmasın istemiyorum.

    Sorunun fandan mı yoksa içinde ki devrelerden mi geldiğini anlamak için mahallemde ki pc tamircisine götürsem o tespit edip düzeltebilir mi acaba? Yoksa hiç uğraşmayıp bir kaç ay bununla idare edip sonra yeni mi alsam ? Benim korkum pc'ye zarar verir mi bir kaç gün veya hafta sonra hepten bozulup?




  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    kasayı yan yatırınca ben de ses gidiyordu bir de öyle deneyin
  • Arkadaşlar bu kcas 80+. Yımı alayım yoksa thermaltake 600w smart serisi 80+ mı alayım nedersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat8361 kullanıcısına yanıt
    Psu'da olabildiğince kaliteli markalardan almaya çalışın, yukarıda arkadaşımızın da başına geldiği gibi psu bozulurken yanında başka parçaları da bozabiliyor. Sisteminiz ve de maksimum bütçeniz ne kadar?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.