Şimdi Ara

kaza yaptım sigorta bana dava açar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar . bunda 3 gün önce arkadaşımın arabasıyla kaza yaptım. park halinde olan iki araca çarptım. şimdi benim kullandığım araçta kasko yok ama trafik sigortası var . büyük bir ihtimallede araçaların hasarlarını karşılar. şimdi benim kafama takılan şu sigorta şirketi bana dava açar mı . diğer araçların herşeyi tam. araçalar fiorino ve polo. polonun sahibi ilk başta sana dava açıcam demişti konuştuk büyük ihtimalle dava ve değer kaybından vazgeçecek. ama burda olacaksa olan bana mı olacak yoksa araç sahibine mi. lütfen yardım edin arkadaşlar 3 gündür kafayı yiyecem. şimdiden teşekkürler.



  • up .
  • aracı kullanan kişiye yani sana dava açılır
  • yani sigorta şirketi ödediği para için bana dava açar mı parayı almak için.
  • evet benzer bi olay başıma geldi vale 3 duran arabaya çarptı duran arabalardan birinin sahibi bendim.trafik polisleri geldiğinde sigorta şirketlerinin dava açıp masrafları valeden alacağını söyledi


    edit:

    şimdi aklıma geldi bende 2 sene önce duran bir arabaya çarpmıştım ama bana dava açılmamıştı..herhalde duruma göre değişebiliyor..kesin birşey söylemiyim o yüzden senin durumunla ilgili



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ras0 -- 26 Aralık 2013; 19:44:22 >
  • hsn_lort H kullanıcısına yanıt
    Hiç bir şey olmaz sıkma canını.Sigorta ödeme yapar.He senin yapacağın arkadaşının arabasını yaptırmak ve sigortasını yükseltiğin için aradaki farkı ödemen olacak.
  • Size dava ancak şu koşullarda açılır;

    Ehliyetsiz araç kullanıyorsanız,

    Kaza anında alkollüyseniz.

    Bu iki şartı yerine getirmişseniz yani kaza anında geçerli bir ehliyete sahipseniz ve alkol oranınız yasal sınırlar altında ya da sıfır ise size dava açılmaz. Masrafları arkadaşınızın sigortası karşılar.

    Bir arkadaşın verdiği "vale" örneği ekstrem bir durumdur. Örneğin aracı tamir için bıraktınız, usta aracı denerken kaza yaptı. Bu zararı o ustanın, eğer varsa, sorumluluk sigortası karşılar. Yoksa cebinden karşılar.Vale durumu da benzer bir durum.
  • cevap yazan herkese sonsuz teşekkürler. yalnız şöyle bir durum var , arabalara vurduktan sonra biz oaradan kaçtık , aradan 1 saate yakın zaman geçtikten sonra tekrar olay yerine gittik. bir arkadaşımızın arabasıyla olay yerinden geçtik , geçtiğimizde polisler gelip inceleme yapmışlardı. biraz zaman geçince sakin kafayla araç sahiplernin yanlarına gittik. kendi aramızda tutanak tuttuk. yani bende alkol yok ama ben bunu nasıl ispat ederim, ve emniyette ki polislerin kaçtığımızdan sonra tuttuğu tutanak nasıl iptal olabilir. polonun sahibi biraz yumuşamış durumda . ayriyetten bugün öğrendiğim kadarıyla polonun sahibi renta kardan araba kiralıycakmış. kaskonun karşıladığının haricinde benden 700 lira çıkacak. şuan çok karmaşık bir işin içindeyim.
  • Çok geçmiş olsun. İnşallah en az zararla atlatırsınız.

    İşte bu yüzden dolayı arabamı emanet isteyenlere verirken kaskosu yok, ne senin canın yansın. ne benim diyorum.
  • hsn_lort H kullanıcısına yanıt
    durumun gerçekten karmaşıkmış. Sıkma canını herşey hallolur.. olay yerinden kaçınca geri dönmeseydiniz adamların hasarını kaskoları karşılardı. yada hiç kaçmasaydınız sizin aracın sigortası hasarları karşılardı. şuan kaçıp geri döndüğünüz için ne olur o nu tam bilemiyorum.

    her şeyi yasal yollardan halletmenizi tavsiye ederim. aksi halde adamlar size yolmaya bakacaktır. zaten korktuğunuzu da fark etmişler.. mahkemeye vereceklersede versinler korkmayın..
  • Merhabalar arkadaşlar bilgilendirebilicek biri varmı acaba kaza sigorta davamız sonuçlandı sigorta ödemeyi ne kadar sürede yapıyor 30 veya 45 gün diye duydum dogrumu bu acaba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BERAT077

    Merhabalar arkadaşlar bilgilendirebilicek biri varmı acaba kaza sigorta davamız sonuçlandı sigorta ödemeyi ne kadar sürede yapıyor 30 veya 45 gün diye duydum dogrumu bu acaba.

    15 gun icinde ne kadar odeyecekleri belli olur ondan sonra komisyon bir-iki kez toplanir ve paraniz hesabiniza yatirilir bu surecte 15 gun kadar surer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta dava açıp senden para alacaksa neden var diye düşünüyor insan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.