Şimdi Ara

Kaza yapıp suçluyken kaçmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
12.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi gunler. Aklima takilan bir soru var. Diyelim ki kaza yaptik ve karsi taraf %100 suçlu. Bunun farkinda olup basip gitse ne yapabiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ne o birine çarpıp kaçtınmı itiraf et

    ben papazım günah çıkartırız


    şaka bi yana ya kovalayaçan yada bazı şeylerin davası olmaz.

    Başıma gelmedi ama bu memlekette gelmesi normal.


    Birinin arabasına sürttüm kartvizitimi bıraktım herif mafya filan sandı herhalde aramadı bile belkide sileceğine bakmadı uçtu gitti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 20 Aralık 2012; 11:45:13 >
  • Hicbir sey yapamazsin. Polis ilgilenmez, aramaz bile. Seni mahkemeye yonlendirir. Bu memlekette carpip kacmak suc degil. Saka yapmiyorum suc olsaydi ve cezayi gerektirseydi polis ve savci ilgilenirdi ama size soyledikleri tazminat davasi acmaniz.

    Hele kamera kaydi falan yoksa bir bardak su.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: catalyst

    Hicbir sey yapamazsin. Polis ilgilenmez, aramaz bile. Seni mahkemeye yonlendirir. Bu memlekette carpip kacmak suc degil. Saka yapmiyorum suc olsaydi ve cezayi gerektirseydi polis ve savci ilgilenirdi ama size soyledikleri tazminat davasi acmaniz.

    Hele kamera kaydi falan yoksa bir bardak su.

    +1 Malesef
  • simdi bilerek çarpıp kaçarsan suç oluşur bundan da mala zarar verme suçu oluşur. ancak bilmeden ve farkında olmadan kaza mahallini terkedersen karşı tarafta şikayetçi olursa olay savcılığa intikal eder ordan kovuşturmaya yer yoktur kararı çıkar. yani işin özü bir cacık olmaz
  • Geçen ay yaşanan benzer bir çarpma kaçma olayını anlatayım

    Traktör şöfürü hatalı dönüş yaparak arabanın kapısına çarpıyor üzerinde telefon olmayan otomobil sürücüsü polisi aramak için sürücü cep telefonunu isteyince traktör şöförü olay yerinden uzaklaşıyor. Plakası vs. belli değil.

    Polis kamera kayıtlarından bulup ulaşıyor, olay yerini terk ettiği için 150 lira civarı ceza kesiyor.
    İlgilenen polislerde olduğu için yazdım.
  • Cevaplar icin tesekkurler, bahsettigim sey trafikteyken kaza yapip karsi tarafin sucunun farkinda olup basip gitmesi, tutanak tutamamak vs. Evimin orda karsidan gelen aracin sola dönmesinin yasak oldugu bir yer var ve bana yesil yandigi icin ben yolumda duz giderken cogu zaman kafa kafaya geliyoruz ordan dikkatli gecmesem kaza yapmamak imkansiz. Bazen carpasim geliyor da sonunda basip gitse ne olur diye aklima takildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki durumda kaza yeri terk edilebilir.

    1) Can-mal güvenliğin tehlikedeyse
    2) Sağlık sebebi ile (yaralı isen, kriz geçiriyo isen, doğum yapan biri var ise).

    Bunun dışında vur-kaç'larda çoğu kişinin bilmediği bir sigorta fonu var. Bu sigorta fonundan yararlanmak mümkün diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    İki durumda kaza yeri terk edilebilir.

    1) Can-mal güvenliğin tehlikedeyse
    2) Sağlık sebebi ile (yaralı isen, kriz geçiriyo isen, doğum yapan biri var ise).

    Bunun dışında vur-kaç'larda çoğu kişinin bilmediği bir sigorta fonu var. Bu sigorta fonundan yararlanmak mümkün diye biliyorum.

    Hocam bahsettiğin sigorta fonu hakkında daha detaylı bilgi verebilir misin?

    Yada nereden daha detaylı bilgi alabiliriz?

    Olur da bir gün başımıza gelirse en azından bilgimiz olsun.
  • Bizim arabaya park halindeyken Getz (Bayan Sürücü) çarpıp kaçmıştı. Bizim arabanın önü dümdüz olmuştu.(Mercedes E270) Kamera kayıtlarıyla mahkeme yoluylamı ne kadını bulmuştuk.Masrafı kadın ödedi.
  • Hiçbirşey yapamıyorsun bizzat başıma geldi adamı durdurdum polisi arıycam gel tutanak tutalım dedim adam ne yaparsan yap ben gidiyorum dedi bastı gitti.
    Polise gittim biz birşey yapamayız dediler ilgilenmediler bile. Mahkemeye gittim yanlış hatırlıyor olabilirim 300 lira dava açma ücreti var davana ne zaman bakılır bilinmez en kısa 2 yıl sürer denildi. En son mübaşir kaç paralık hasar var arabanda kardeşim dedi. Dedim en fazla 200 liradır hiç uğraşma git yaptır daha kolay olur dedi öyle bıraktım peşini.
  • Aynısı iki gün önce başıma geldi.

    Ben tümseği geçmiş 20 yle gidiyorum. Bi tane pejolu kadın geldi sağ kapıdan girdi bana. Suçunu kabul etmedi bastı gitti. Plakasının falan resmini çektim.
    Trafik ekipleri geldi tutanak tuttu. Sonra karakola gittim şikayetçi oldum. Şimdi kadını karakoldan çağırdılar. Oraya gidecek sigorta belgelerini ehliyet ruhsat fotokopisini verecek bende onları benim kasko şirketine vericem kadının sigortası karşılayacak masrafı.
    Durup dururken aracım hasarlı oldu şimdi. Bu kadınlar yemin ediyorum trafik için ağır tehlike.
  • Bazen 100 TL'lik bi araç içi kamera çok şeyi değiştiriyor hala gereksiz olarak gören var mı bilmiyorum ama bizim ülkemizde %100 her arabada olması lazım en son 2009 felan babam önünde ki kamyonu sollarken arkadan bir otobüste babamı sollamaya geçmiş aynaya vurmuş o korku ile adam direksiyon hakimiyetini kaybedip yoldan çıkmış şerefsiz basıp gitmiş allahtan yol boşmuş sağ sol derken fabrika bahçesine girip durmuş babam allah korusun orada babama birşey olsaydı kim vericekti bunun hesabını yıllarca bekleyecektik ilahi adelet yerini bulsun diye çünkü ülkede ki adaletten birşey bekleyemezdik illa o yolda ki kameralarda ya bakım olurdu ya da kameralar arızalı
  • araç içi kameralar zorunlu olmalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.