Şimdi Ara

Kayseri - Erciyes Uni. - İbrani Edebiyatı Hakkında Yardım ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Saygıdeğer Dostlar. Ben Tolga, 19 yaşındayım, Manisa - Türkiye'de yaşıyorum. Ben üniversite ve doktora olarak "Erciyes Üniversitesi - İbrani Dili ve Edebiyatı" okumak istiyorum; İlk Etapta Zorunlu ve Global İletişimde Köprü Görevi Gören İngilizce'yi Orta Seviyenin Orta Satırına Kadar Öğrenmeyi Devam Ettirdikten Bir Süre Dondurmaya Karar Verdikten Hemen Sonra 11. Sınıfın Başında İbranice lisanı & İsrail Kültür ve Literatürü Üzerinden Etüt Edinmeye Karar Kıldım. (Kendileri; Rus Edebiyatı'nın Klasik Eserlerinin Yazarları Olan "Tolstoy, Dostoyevski, Gogol, Turgenyev, Çehov, Puşkin...") bu denli kaliteli yapıtların okurlara süregelmesinin ve ülkemiz Türkiye'de bile - Arabesk/Öğrenilmiş Çaresizlik - konulu "Mizrahi Klasit" şarkıların (köken bâbındaki) önemli etkenidir.

    ~ Dünyaca Ünlü Birçok İbrani Yazarın; Başta - The Hebrew University of Jerusalem - Akademisyeni Olan "Yuval Noah Harari - Kitzur Toldot Ha'Enoshut (Sapiens)" olmak üzere, (Klasik/Fantastik/Bilim-Kurgu/Kültür-Akademik tarzda (Amos Oz, Etgar Keret, Ari Shavit, David Grossman) başyapıt eserlerini okudum. Bunda, kâr amacı gütmeyen bağışsever Akademik kurumların verdiği .PDF linklerinden faydalanmam mümkün oldu ve beynimin derisine kazındırır nitelikte birkaç psikolojik ve sosyokültürel bilgileri kapmama da olanak tanıdı.

    Ancaaak kritik bir sorun var: 2000 ve üstü gibi ('Z Kuşağı' dediğimiz) modern; insanların bilgileri kendi mahallesinde bulamayıpta, en yakın ilçedeki bir kütüphanenin rafındaki ansiklopedileri bir konu üzerinden sayfalar çevirip bilgi alıcam diye vakit öldürmekten ziyade, telefonda bir sesli aramayla bile 30'dan fazla makale, kitap alıntıları veya eserlerin demo'suna bir komutla ulaşıp kültürlenebildiğimiz şu fiber asırda, günümüz insanlar artık annelerinden-babalarından (Anneannem ve Dedemden) çocuk yaşlarında duyduğu birtakım dogmatik, çıkar-gider ideolojilerini pekiştiren, sanki insanlık kanununun önemli maddeleri(miş) gibi dayattıkları nasihatler/özdeyişlerini yine sanki 2021'de bile hükmünün geçerliliğini koruduğuna inandıkları muhterem Ailem misafirlikten eve ansızın geldiklerinde odada beni, Smart TV'de YouTube kanalındaki aramada "Introduction Hebrew Grammar for Beginner" yazısını gördükten sonra Ailem bana tuhaf bakıp şöyle seslendi: "Tolga, sen İbranice mi öğreniyorsun, İsrail'e mi gidecen ? .Cumalara gidiyor musun ? ...Filistinlilerle mi savaşacak acaba?" diye. Soruluş tarzından belli masumanelikten, merak amacından bağımsız olup, sanki eksik veya hatalı iş yapmışımda vazgeçmem gerekiyormuş gibi.

    *Bir de Türkiye'deki Geleneksel Aile Mimarisinde şöyle bir safsata var; Türkiye'de Doktor, Hukuk, Mühendislik harici tüm mesleklerde kişi sayısı çok olup aylık kazançları düşük veya işsizlik oranı daha fazlaymış gibi, çok mantıksız.

    --> Sonuç olarak istediğim üni. bölümü onlara kabul ettirmek zorundayım, sırf büyüklerim bunu istemiyor, şüphe ediyor diye İbranice lisanını, kültürünü ve literatürünü bir câsede karantinaya atıp imhâ edecek kadar saf değilim, senelerin emeği var sonuçta... Yardım Lütfen ?

    Kayseri - Erciyes Uni. - İbrani Edebiyatı Hakkında Yardım ?!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttolga729 -- 30 Mart 2021; 4:45:23 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.