Şimdi Ara

Kayra Online - Yerli MMORPG Oyunumuz Yakında. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
16
Favori
25.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • xhacker09x X kullanıcısına yanıt
    Bölgesel dedicated server kullanılıyor. Yani evet Türkiye'de Türkiye içerisindeki sunucular kullanılırken, dışarısı için ayrı lokasyonlu serverler eşlik edecek. Fakat oyunumuz ilk etapta sadece Türkiye'de yayınlanacaktır. Ardından çalışmalar devam ederken yabancı server yayın çalışmaları başlayacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DemirAtlıAdam

    15 yıldır MMORPG oynayan biri olarak birkaç önerim olacak izninizle.
    Bu güne kadar sayısız mmorpg oynadım c9, cabal, tera, black desert, vindictus gibi beklentilerin aşırı yüksek olduğu oyunları da yıllarca bekledim ve oynadım.Sonuç abartmıyorum hepsi için tam bir hayal kırıklığı oldu. Bunun sebepleri ise çok basit.

    Bizim Türk milletinin yapısında rekabet, savaş ve gösteriş vardır. Bunu tam anlamıyla karşılayan yegane oyun ise Knight Online, Silkroad ve Metin2 olmuştur. KO ve Metin2'yi oynadım. Ama Knight Online'ın tadı başkaydı.O tadı hiç bir oyundan alamadım.

    KO'da öyle bir yapı vardı ki kendinizi bir ırka ait hissedip o ırk için level kasıp itemler dizip, savaş meydanında varınızı yoğunuzu ortaya koyuyordunuz.Hatta öyle yaşayan bir atmosferi vardı ki oyunda dilenciler, dolandırıcılar ne ararsan vardı.Ben bunu oynadığım diğer oyunlarda hissedemedim, diğer oyunlar çok ruhsuz geldi bana, en önemli eksik de bu bence.

    Önem vermeniz gereken şeyler oldukça basit.

    Rekabet için; ülke, ırk ayrımı
    Savaş için: Ülke savaşları, Irk savaşları ve levele göre saatlik kısa süreli ödüllü savaşlar olmazsa olmaz. Hatta dünya haritasından yer işgal etmeli savaşlar.
    Oyuna bağlılık için: AZ GÖREV olmalı.Lvl kasma slotları olmalı.Görevler bolca exp ve para vermeli sadece kesmeli ve item düşürmeli olmalı, salak gibi sağa sola yürütmemeli.
    Yaşayan Ortam için: Pazar yeri ticaret sistemi iyi olmalı.Bazı düşen itemlerin pazarda bir değeri olmalı.

    ve son olarak bunca yıllık oyun tecrübeme göre normal haritada PVP açma olayı kesinlikle olmamalı. Bunun bir amacı yok çünkü.Ne yani canı savaş isteyen pvp açıp haritadakileri mi doğrasın ? Slotta kasanlar emin olun oyunu bırakıyor bu sebeple. Savaş, meydanda savaşmaya gelenlerle olur, şehrin tarlalarında slot kasanlarla değil. Bu pvp açma olayını kim çıkardıysa sağlam küfür yemiştir bence bu güne kadar. Knight'daki gibi mert olun CZ'de girin savaşın ya da savaş alanında savaşı kazanın ülkeyi basın savaşın. PVP açma olayı kime sorarsan sor saçma sapan bir sistem.
    Adam olayı özetlemiş.Sahiden bizi oyunlara bağlayan saatlerce başından kaldırmayan şey neydi ? Gösteriş, rekabet, savaş olay bitmiştir.Bir oyun istediği kadar iyi grafikli olsun, detay konusunda çığır açsın ama ruhu yoksa size savaşı hissettirmiyorsa maalesef başarısız oluyor.Ben öyle senelerce bir oyuna bağlı kalmadım ama içlerinden bazıları cidden özeldi.Metin 2 iyi oyundu arkadaşın dediği şeyleri iyi yansıttı.O zamanlar bir oyun daha vardı ki yeri bende ayrıdır.Airrivals ırka aidiyet ve savaş ortamını çok iyi becermişti.2 ulus vardı.Havalı uzay gemileriyle savaşıyorduk.Bir ana gemi savaşı bir de deathmatch tarzı bir savaş vardı.200-300 gemi portalların başına üşüşür düşmanı beklerdik.Böyle anlatınca basit geliyor ama ortam cidden müthişti.Destansı kelimesinin hakkını veriyordu.Hayatımda sadece bu oyuna para harcadım.Roketlere efekt ekleniyordu ondan almıştım.Teması farklı olsa da hissettirmesi beklenen şey aynı.Kale savaşları olacak diyorsunuz.O savaşa öyle bir gidilsin ki cidden destansı olsun. Mesela mancınık olsa ama onu yapmak için belli bir süre gerekse ve bu sırada onu yapmaya çalışanları korusak felan eğlenceli olur.Bunun gibi 2-3 tane faktör olsa ve savaşın kazanılmasında ufak payları olsa iyi olur.Kale içinde stratejik yerler olsun oraları tutmaya çalışalım.Haritayı öyle bir dizayn edin ki kafayı çalıştıran oyuncular için fırsatlar yaratsın.İnsanların aradığı şey belli.Bu duyguları nasıl hissettireceğiniz size kalmış.Mmo piyasası ölü olsa da bu dediklerimi başarabilirseniz millet oynar.Hatta belki uçuk gelecek ama kendim oyun yapsam kesinlikle psikolojiden anlayan birinden yardım alırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 16 Mayıs 2020; 9:16:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence benim fikrim oyunu p2w yapmayip aylik ucret alin wow gibi hem oyun daha elit ortam olur hem kemik kitle saglam olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DemirAtlıAdam hocam çok güzel açıklamış. Bu oyunların dışında Karahan Online'dan da bir şeyler eklenebilir. Orada da kavim sistemi var mesela ve bu kavimler arasında en iyi kavim olma mücadelesi veriliyor savaşlarla.

    Oyunun görünüşü çok hoşuma gitti gerçekten de. İçeriği de sevecekmişim gibi bir havası var. Tebrik ediyorum sizleri. Harikasınız, bol şanslar bundan sonraki süreç için.
    Bu arada hangi oyun motorunu, grafik ve animasyonları hangi yazılım ile yaptığınızı öğrenebilir miyim?
  • kaptan ne durumdasınız devam ediyor musunuz
  • @CeradeTairin Değerli yorumunuz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Oyunumuzdaki savaş etkinlikleri konusunda öncelikle 13-14 yılını mmorpg oyunlarına ayırmış biri olarak verdiğiniz tavsiyeleri bizzat haklı görüyorum. Çeşitlilik olacak şekilde pvp etkinliklerinde baya içerik sunacağız. Bu konuda ismini veremediğim ve birçok mmorpg oyuncunun bildiği bazı oyun türlerindeki pvp etkinlik sistemlerinin hepsinin birleştiği bir içerik için çalışıyoruz. Aslında istediğimiz en temel şey, oyuncularımız oyunda her zaman eğlenebileceği bir amaç bulacaktır. Bunda yüksek öncelik pvp olacaktır ve bununla beraber oyun içinde birçok sevilen özellik oyuncularımızı karşılayacaktır. Bu konuda dev bir içerik rehberini de boş zaman yakaladıkça yazıyorum. Forum sayfamızda bunların hepsini yayınlayacağım. Desteğiniz için çok teşekkürler.

    @deadangel1344 Merhaba. Oyunumuzda P2W olan bir içerik yer almayacaktır. Herkesi uzun soluklu bir macera bekliyor. Bu macerada reel para, tek bir ürün dışında hiçbir şekilde P2W ürünü kazandırmayacaktır. O tek üründen bahsedecek olursak, %50 veya %100 exp artırıcı eklemeyi düşünüyoruz. Bunu aslında premium olarak da görebilirsiniz. Aylık ve 3 Aylık olarak sunulacaktır. Bu oyunumuzdaki tek P2W SAYILABİLECEK üründür. Toplamda 40'tan fazla ürün bulunmaktadır ve hiçbiri oyuncuların gücünü ve diğer oyunculara karşı üstünlük kuracak şekilde yükseltmemektedir. Bu yüzden F2P olarak ilk etapta oyunumuzu tüm oyunculara açmayı düşünüyoruz. Ayrıca Exp artırıcı yönünden çok tepki alırsak da oyunumuzu açmadan o ürünü de kaldırma ihtimalimiz mevcut. Desteğiniz için çok teşekkürler. Her zaman tavsiyelere açık durumdayız.

    @suppertramp Merhaba. Başta ben, Karahan Online ve daha birçok sevilen özelliği olan mmorpg oyunlarında bazı özelliklerden esinlenmiş durumdayız. Bu yüzden oyunumuzdaki bazı içerikler veya detaylar sizlere tanıdık gelebilir. Bunun belki özentilik veya başka bir sıfat olarak tanımlayabilir bazı arkadaşlar. Fakat her mmorpg oyunu birbirinin özentisi olduğunu da unutmamak gerek. Önemli olan oyuncularımızın sevdiği özelliklerin toplandığı bir oyun ortaya çıkarabilmek olacaktır. Oyun Motoru olarak Unity Pro kullanmaktayız. Proje başında birçok test yapıldı ve bu oyun motoru bu konuda başarılı bir şekilde kendini gösterdi. Bununla birlikte yaklaşık 7 yıl boyunca aktif unity kullanan biri olarak bu daha çok benim işime gelmiş durumda ve proje bu sayede hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Zbrush, Blender, Substance Painter, Reallusion, Photoshop, Navicat ve aklıma gelmeyen birkaç program daha var şuanda kullandığımız. Animasyonları ise yine Unity içerisinde projenin başında hazırladığımız bir eklenti sayesinde yapmaktayız. Animasyonlar konusunda daha birçok iyileştirmemiz olacaktır. Ön tanıtım videosundaki animasyonlara göre daha ince animasyonlar çıkarmaya çalışacağız. Gönül isterdi ki Mocap kullanarak gerçek kalitede güzel animasyonlar çıkarabilelim. Oyunumuzun bizi götürebileceği noktalarda, bir stüdyoda bu tür teknolojileri kullanmak umarız ki bize de nasip olur diyelim.

    @sinanaga Merhaba. Projemiz tam gaz geliştirilmeye devam ediyor. Şuanda oyun içi itemlerimizin ayarlamalarını ve sunucuya tek tek kayıt işlemlerini hazırlamaktayız. Ön tanıtım videosundan sonra oyunumuz baya gelişmiş durumda. Daha da geliştirerek oyunumuzun nihai durumuna yakın hali için yeni bir Resmi Tanıtım videosu hazırlamayı düşünüyoruz. Web site ve forum sayfamızın çalışmaları da hala devam etmektedir. Aslında tam resmi tanıtım videomuz yani bir sonraki videomuzla birlikte bunu yapmayı düşünüyoruz. Çünkü bu tanıtım videosundan sonra artık oyun içi Gameplay videolarını sırayla yayınlamaya başlayacağız. Her şeyin doğru ilerlemesini istediğimiz için de çok acele etmeden ortaya başarılı bir proje çıkarmış olmak istiyoruz. Desteğiniz için çok teşekkürler.




  • FrenzyTR58 kullanıcısına yanıt
    gerçekten zor bir iş :) kolay gelsin
  • Silinsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 1 Haziran 2020; 20:18:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @sinanaga Desteğiniz ve ilginiz için çok teşekkürler.

    @CeradeTairin Bazı oyunlarda dediğiniz şey abartı noktada mevcut aslında evet. Fakat şu konuda kesin konuşabilirim, sadece exp artırıcı dışında hiçbir oyuncu resmi kanal yoluyla yatırdığı para sayesinde üstün duruma geçemeyecek. Resmi kanal olmayan durumlar için de oyun içi ceza sistemi dahil olacaktır. Yani M satışı GB satışı gibi şeyler yasak. Ürün listesini de şuanda paylaşamıyorum malesef ama onu da oyun yayınlanmadan insanların kafasında soru işareti kalmaması adına erken yayınlamayı düşünüyorum. Doğal olarak bir oyuncu ne kadar emek verirse ve ne kadar stratejik bir şekilde karakterini geliştirebilecek adımlar atarsa o kadar güçlü hale gelecektir. Oyun içi ekonomi konusunda oyuncular tamamen yalnız durumda kısacası. Bütün ekonomi sadece oyun içerisindeki para birimine bağlı kalacaktır. Dışarıdan bir etkiye izin vermeyeceğiz. Umarız ki her şey dilediğiniz gibi olur.




  • Up diyelim var mı bir gelişme.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizceturkcekelime kullanıcısına yanıt
    Merhaba, aslında bir çok gelişme mevcut. Oyunumuzun teknik kısımlarında ve sunucu tarafında birçok gelişmeye odaklandığımız için somut bir paylaşım yapamıyoruz. Şuanda sunucumuza kayıt edilmiş bütün itemlerin oyuncu ekranına gelen bazı bilgi kutucuklarını hazırlıyorum ve tamamlandı sayılır. Bir oyuncunun sahip olduğu item seti diğer oyuncuların item setlerinden çok farklı olacaktır. Bu 70 yani son seviye için de geçerli durumda. Ayrıca her seviye için pvp olayı aktif olarak oyunumuzda yer alacaktır. Örnek olarak 20 seviye karakterler günün belirli saatlerinde yer alan kendi seviyelerine özgü arenada savaşabilecekler. Her seviyede PVP olması adına da bir çok adım atmış bulunmaktayız. İtem çeşitliliği olabildiğince farklı kombinler içermektedir. Bu da oyunumuzda ciddi bir ucu açık pazar sisteminin olacağının göstergesidir. Aynı zamanda reçete ve malzemeleri konusunda da oyuncularımızı geniş bir yelpaze bekliyor. Aşağıda birkaç itemin client tarafındaki görünüşü konusunda bir SS paylaştım. Malesef çok fazla görsel detay paylaşamıyorum.

    Kayra Online - Yerli MMORPG Oyunumuz Yakında.




  • FrenzyTR58 kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler. Erişilebilirlik seviyesinde ne gibi planlarınız var? Mesela benim gibi görme kaydı olanlar için karakter boyutunu büyütme gibi bir şey mümkün olabilir mi? Diğer taraftan tahmini kapalı beta tarihi öngörebiliyor musunuz? Ne zaman deneyimleyebileceğiz oyunu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingilizceturkcekelime -- 4 Haziran 2020; 17:9:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizceturkcekelime kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba. Arayüz konusunda birçok seçenek oyunumuzda mevcut. Birçok monitör ve ekran çözünürlüğünü göz önüne alarak arayüz ölçeklendirme ayarları oyunumuzda mevcut. Yine arayüz içerisindeki yetenek barı, karakter sağlık bilgisi penceresini ve diğer her şeyin yerlerini kendiniz belirleyebilirsiniz. Ayarlardan bu pencerelerin gözünüze en adapte olacak şekilde ölçek ayarını yapabileceksiniz. Bu konuda kolaylık sağlayabilecek ekstra farklı seçenekler de eklemeyi düşünüyoruz.

    Ayrıca bu yıl sonu kapalı beta sürecine girmeyi planlıyoruz. Bu konuda hız kesmeden çalışmalarımız devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrenzyTR58 -- 4 Haziran 2020; 20:39:56 >
  • FrenzyTR58 kullanıcısına yanıt
    Bu görüntü İKV’den alınma mı? Benzer yansıtma sistemini mi kullanacaksınız? Başarılar bu arada merakla bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantarın Başı kullanıcısına yanıt
    Merhaba. İKV yansıtma sistemindeki şablona benzerliği var evet, fakat üzerinde oyunumuzun birçok item geliştirme ve çeşitlendirilmesiyle daha da gelişmiş bir içerik sunacak şekilde yansıtma sistemi yaptık. SS'i gizlilik sebebiyle bulanıklaştırmak zorunda kaldım fakat bazı farklı detaylar görebilirsiniz. Aslında temel amaç olabildiğince açık ve oyuncunun rahatça anlayabileceği bir şablon oluşturmaktı. Desteğiniz için çok teşekkür ederim.
  • Karakter Oluşturma ekranımız da tamamlanmış durumda. Buraya da örnek bir muhafız karakterimizi gösterelim.

    Kayra Online - Yerli MMORPG Oyunumuz Yakında.
  • Herkes Kapalı betaya katılabilecek mi yoksa belli özelliklerdeki kişilerimi seçeceksiniz ?
  • Merhaba. Kapalı betamız aslında online sayısı kısıtlı olarak herkese açık olacaktır. Bu konuda kesin bir karar vermiş durumda değiliz. Fakat kapalı betada en çok test etmek isteyeceğimiz şey sunucumuzun tam olarak nasıl tepki vereceğidir. O yüzden herkese açık bir kapalı beta olacaktır muhtemelen.
  • FrenzyTR58 kullanıcısına yanıt
    Karakterlere baktım çok iyi duruyor. Elinize sağlık.

    Merakla bekliyoruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizceturkcekelime kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Desteğiniz için çok teşekkürler. Projenin teknik kısımlarından fırsat buldukça bazı oyun içi görseller paylaşmaya çalışacağım, bu arada birçok arkadaş discord kanalı istediği için az önce bir kanal açtım. Web sitemiz ve forum sayfamız açılana kadar bizimle anlık olarak iletişime geçebilirsiniz. Bu kanal içerisinde de paylaşımlar yapacağız ve bizi takip eden oyuncularla beraber fikir alışverişi yapacağız.

    Discord Kanalı:https://discord.com/invite/7KtFnTP



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrenzyTR58 -- 20 Haziran 2020; 18:45:58 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.