Şimdi Ara

Kaydım silinirse askere ne zaman giderim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, yüksek lisans kaydım var. Düzenli devam edemedim, muhtemelen 2023 şubatta kaydım silinecek. Bu tarihte kaydım silinirse askere ne zaman çağrılırım? Hemen bir sonraki dönemde mi? Bazı yerlerde sene sonuna kadar yoklama izni verilir diye bir şey okudum. Bunun aslı nedir? Şimdiden teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Daha önceden Asal Yoklama Başvurusu ve aile hekimi muayenesini yaptırdıysanız;
    Sınıflandırmanız belliyse kaydınız silinip şubeye bildirildikten sonra gidecek ilk grup ile alabilirler. Bunun için en yakın askerlik şubesiyle görüşürsünüz. Sistemden bakıp net cevap verebilirler

    Sınıflandırma belli değilse (diyelim şubat 2023te kaydınız silindi) mayıs celbine (mayıs - haziran - temmuz aylarından birine) alabilirler.

    Daha önce Yoklama falan yaptırmadıysanız 31.12.2023e kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak. Bu arada tekrar bir yüksek lisans programına kaydolup tecil alabilirsiniz.

    Kayıt silindikten sonra askerlik durum belgenizdeki tarihi kontrol edersiniz. Orada gösterecektir. 31 aralıksa rahatsınız ama 2 mart, 6 nisan, 4 mayıs falan yazarsa şubeyle kontak kurarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.