Şimdi Ara

Kaskolu araçlara sigorta şirketleri yan sanayi parça zorluyor mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli Dostlar,

    Bir kaç gün önce sıfır bir araç aldım. Borcu harcı yok şükür ama yine de kasko yaptırmak istiyorum. Bayiide satış görevlisi arkadaşlar Peugeot kasko tipi diye bir şey önerirken daha önce duymadığım bazı şeyler söylediler. Aslı var mıdır?

    1- Diğer kasko şirketleri kaza durumunda "yan sanayi" parça takılmasını isterler. Orjinal yedek parça kullanmazlar.

    2- Diğer kasko şirketleri kaza durumunda yetkili servisi değil de özel servisleri de önerebilirler.

    Ancak sattıkları ürün Peugeot Kaskoda yetkili servis, orjinal yedek parça, ekstradan orjinal cam ve yedek anahtar hizmetlerinin olduğunu söylüyorlar.

    Peugeot Kasko AK Sigortanın bir paketi imiş. İşin aslı bununla diğer kaskolar aynı fiyat. Ancak taksitle alacağım için bu bayiide benim kartıma taksit olmayınca pek yanaşmadım. Axa Sigorta taksit yapıyor mesela. Ama bu yan sanayi parça meselesi beni düşüdürüyor. O yüzden başka kasko satın almadım. Şimdi ne dersiniz, şartları zorlayıp Peugeot kasko mu yaptıralım yoksa bu adamların söyledikleri şehir efsanesi başka kasko alsak da olur mu?

    Şimdiden değerli görüşleriniz için teşekkürler.







  • Tüm kasko firmaları anlaşmalı özel servislerde (sanayi) yan sanayi yedek parça ile onarım yaptırıyorlar diye biliyorum.
  • Öyle bir taklalar dönüyor ki...

    Sigorta şirketleri de kar etmek için böyle ucuz yollara başvuruyorlar...

    Kasko yüzünden normal rayiçler 3 e 4 e katladı.

    Devlet bu sektörü denetleyemediği için ihalesi sana bana dürüst vatandaşa çıkıyor...
  • Teşekkür ederim dostlar. Peki Peugeot Kasko işine ne dersiniz? Bayii garanti veriyor orijinal parça vereceğine dair.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan Göçer

    Teşekkür ederim dostlar. Peki Peugeot Kasko işine ne dersiniz? Bayii garanti veriyor orijinal parça vereceğine dair.

    Delifişek'in söylediği gibi çok çakal bir sektör sigortacılık sektörü. Poliçeleri çok iyi incelemek gerekiyor, daha fazla hizmet satmayı reklam edip poliçedeki gizli bubi tuzaklarıyla daha eksik hizmet satabiliyorlar size.
  • Aracımın camı dolu yağışı nedeniyle çatlamıştı...Orjinal cam takılacak dedim..Tamam dediler ..Cam pilkington...Aracı almaya gittim muadil cam takmışlar ...İtiraz ettim..Kaskomun cam klozu var orjinal takacaksınız diye üzerinde fiat marka amblemi olcak dedim...Söktüler orgjinal cam taktılar..Puntonun değil Lienanın orjinal camı(Tamcam) üzerinde fiat amblemi var...Pilkington cam bulamamışlar sözde...Sonradan farkettim camın 2 yerinde küçükte olsa optik hata var...Allahlarından bulsunlar...
    Sözün özü:Kasko şirketlerine güvenilmez...Aracın başında durun...Kaskonuzda orjinal parça taahhütü varsa ısrarcı olun...
  • Oneliklesunu belirtmeliyimki aracinizi aldiginiz yer size kasko yapmak icin cok sallamis bizde boyle onlarda soyle diye bir durum yok asil onlarin yaptigi sahtekarlik farzedinki yetkili servis anlasmali dediginiz gibi peugeot kasko yapildi farkli bir ile gittiniz vr yetkili servis yok ne yapacaksiniz % 20 muafiyet uygulanacak onarim uzerinden herkes kendi isini yapsin biz sigortacilarda araba satariz ama bizim isimiz araba degil sigorta police yaptirirken onceden konusun acentenizle neler oldugunu olmadigini anlatmasini isteyin ondan sonra burada karalamayin insanlari
    Tt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman ki gibi gene ayni palavralar ya bu sigortaciligi herkes ne kadarda cok biliyor gorende sanarki master yapıyor halbuki birsey bilmedigi belli de leke surdurmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekçi cümleler kadar güzel, ikna edici, güvenilir bir satış stratejisi yok. Herkes müşterilerine keşke sizin gibi neyin ne olduğunu dümdüz, çarpıtmadan, şirin göstermeye çalışmadan anlatsa her şey çok daha kolay olacak. Cevabınız için teşekkür ederim. Son kararım kasko yaptırmamak. Bu kadar düzenbazın olduğu bir sisteme malımızı emanet edeceğimize aynaya Ayetel Kürsi, torpidoya cevşen koyarım daha iyi. Bir hasar olursa da suçluysak paşa paşa öderiz.
  • Gökhan Göçer kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Nisan 2013 itibariyle sigorta şirketleri tercihi sigortalıya bırakmış olup ;

    anlaşmalı yetkili servis eşdeğer /orjinal parça ,
    anlaşmalı özel servis eşdeğer/orjinal
    özel servis
    olarak kasko teklif formunda bu seçeneklerden birini seçebilirsiniz.Bu üç seçeneğe istinaden primler farklı çıkmaktadır.Bunu da gözönünde bulundurmakta fayda var.Ayrıca Ak sigortadan peugeot kasko yu tercih ederseniz eksik teminat almış olursunuz.Mesela Mini onarım teminatı alamazsınız ve sadece peugeot ile şirketin anlaşmalı olduğu sevislerde aracınızı tamir ettirebilirsiniz.
  • Degerli bilgilerinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim. Peki Axa Mavi Kasko hakkinda bilginiz var mi? Full kapsam ve yetkili servis + orjinal parca verdigi soyleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan Göçer

    Degerli bilgilerinizi paylastiginiz icin tesekkur ederim. Peki Axa Mavi Kasko hakkinda bilginiz var mi? Full kapsam ve yetkili servis + orjinal parca verdigi soyleniyor.

    parça olarak kesinlikle orjinal gönderiyorlar (eğer hasara uğrayan parça orjinal ise), cam hasarı her şirket için muallak denebilir. çünkü anlaşmalı servis olarak gittiğinizde misal doraglass anlaşmalıdır, ancak orjinal cam takmaz kendi mamülünü takar. orjinal camı gönül rahatlığı ile anlaşmalı yetkili serviste yaptırabilirsiniz.
  • Cevabınız için teşekkürler. Peki üstadım şehrimdeki yetkili servis ile Axa'nın anlaşmalı olmama ihtimali de var mıdır? Nereden öğrenebilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan Göçer

    Cevabınız için teşekkürler. Peki üstadım şehrimdeki yetkili servis ile Axa'nın anlaşmalı olmama ihtimali de var mıdır? Nereden öğrenebilirim?

    BURADAN il ve araç bilgilerinizi girerek axa ile anlaşmalı yetkili/özel servis bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
  • gökhan göçer merhaba
    hangi ilde ikamet etmektesiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.