Şimdi Ara

kaskoda teminat dondurma/durdurma vardır !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sayın TİMUÇİN Bey.
    mailime cevap verdiğiniz, değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
    notunuzda belirttiğiniz ekran görüntülerini paylaşan benim. Sorunumuzu tam anlatamadım. şöyle örnekleyeyim.;

    sigortalının poliçesi 13.11.2013 tarihinde bitecek. %40 hasarsızlığı var. varsayım bugün (13.08.2013) aracını sattı. yeni araç alacak. ancak alacağı araç 2 ay sonra (13.10.2013) teslim edilecek.

    ekranını paylaştığım sigorta şirketleri asıl poliçe vade bitimine kadar poliçe teminatlarını dondurabilmektedir. ve her ne kadar ekranını paylaşamasam da daha bir çok şirketin bunu yapabildiğini biliyorum. "teminat dondurma" işlemini yaparak sigortalının 2 aylık kaybını menfaati doğrultusunda kendisine kazandırmış oluyoruz. böylece asıl poliçenin bitişi 13.11.2013 tarihinde bitecek iken 13.01.2014 uzatılmış oluyor.
    bu kullanmakta olduğumuz referansları olan bir uygulamadır. ancak sizinde belirttiğiniz gibi sigorta şirketinin tarifesine bağlı olmakta, genel/özel şartlarda yer almamaktadır. ama referans kabul edilebilecek bir kaynak olmadığından bilginize başvurmaktayım. söz konusu diğer acente arkadaşlar genel/özel şartlarda yer almayan bir uygulamanın mümkün olmayacağını iddaa etmektedir.

    AMAÇ: sigortalımızı teminat dondurma işlemine yönlendirmemizin sebebi, 3 ay sonra hasarsızlık kademesinin %40 tan %50 ye daha uygun bir fiyattan sahip olmasını sağlamak. sigortalının menfaatlerini korumak. ayrıca araç teslimine kadar ki kaybını önlemek. eğer satıştan iptal edilir ise yeni aracı yine %40 tan devam etmiş olacak. bir hak kaybı söz konusu olmuş olacak.

    eğer izniniz olursa vermiş olduğunuz cevabı ayrı bir konu açmak sureti ile aynı forum sitesinde paylaşmak. çünkü bu konuda internette araştırma yaptığımda hayli yanlış bilgilerin yer almasıdır.

    not: "teminat dondurma" işlemini her sigorta şirketi yapmamaktadır. tarifesi gereği bu işlemi yapabilen sigorta şirketlerinden poliçe kestiren sigortalının, bu teminattan yararlığında kafasında oluşabilecek sorulara cevap olmasıdır.

    saygılarımla..

    MAİLİME GELEN CEVAP.

    Teminat dondurma işleminin poliçe özel ve genel şartları ile bir bağlantısı yoktur...Bu husus sigorta şirketlerinin KASKO sigorta "tarifelerinde" geçmektedir...


    not: zaten verdiğiniz linkte bir kişi 3 şirketin bu süre dondurma işlemini tarifelerinde uyguladığını örnekle göstermiş...Madem ki sigortacılığı bir meslek olarak yapıyorsunuz bir kere başta Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu, 5684 Sayılı Sigortacılık Kanununa ait kitapları başucunuzda bulunduracaksınız mevzuatı çok iyi takip edip bileceksiniz...Çalıştığınız acentenin tarifelerini su gibi bileceksiniz....

    TİMUÇİN ALPAY

    Sigorta ve Taşıma Uzmanı - Eksper
    Sigorta Tahkim Komisyonu Hakemi
    İstanbul Üniversitesi S.B.M.Y.O
    Sigortacılık Programı Öğretim Görevlisi

    Sayın Timuçin bey, bir örnekte bulunmuş, ama konuyu kendisine tam izah edemediğimden, vermiş olduğu örnek konu dışı bir bilgilendirme olmuştur. bu neden ile kafa karışıklığı yaratmamak adına buraya eklenmemiştir.

    Sayın Timuçin beyin verdiği cevap bir örnek oluşturmaz. çünkü kendisinin belirttiği üzere sigorta şirketinin "TARİFE" politikası gereği yapılan bir uygulamadır. her sigorta şirketi bu tarifeyi uyguluyor diye bir kaide yoktur. ANCAK; ACENTENİN, BU TEMİNATTAN BİHABER OLDUĞU VAR SAYILIR İSE İLGİLİ SİGORTA ŞİRKETİNDEN TEYİT ALINMASI GEREKMEKTEDİR.

    @yolcu 07 @umaysigorta @PamirSAROS @Meydanıboşbulan @Nightmare667 @harsebjk @historiyst_45



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobil_adam -- 14 Ağustos 2013; 10:38:55 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.