Şimdi Ara

Kasama 4 fan takmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle konuyu doğru yere açmadıysam şimdiden kusura bakmayın. Kasama 4 fan takmak istiyorum şimdilik rampage 4c-15(12cm) modeli bir fan aldım bunu kasamın ön tarafına içeriye hava verecek şekilde yerleştirdim. kasamın yanında 2 adet 8 cm ve arkasında 1 adet 8 cm fan takılabilecek yuva daha var. Bu arada 4c-15 modeli fanımı anakartımda 4 pinlik girişe taktım zaten başka giriş yok ve molexini de bağladım. bu durumda fan gücünü güç kaynağından alıyor pin girişinden de hızı otomatik ayarlanıyor galiba yanlışım varsa düzeltin lütfen. Bir de 4 pinlik fan yuvasına 3 pin takılırsa sorun olur mu? Asıl sorum 3 adet 8 cmlik fan önerisi ve fan çoklayıcı tavsiye eder misiniz?



  • 4 pinlik fan yuvasına 3 pin takılırsa sorun olmaz. Anakart destekliyorsa bios ayarlarından PWM kontrol yerine DC kontrol modunu seçin. Anakarta bağladığınız fanı aynı anda molex ile PSU'ya bağlamayın.

    12 cm'lik fan desteği olmayan kasanın havalandırması pek iyi olmaz. Önerim, öncelikle kasanızı değiştirmeniz yönünde olur. PSU yuvası altta olan, arkada ve tavanda 12/14 cm fan yuvası olan bir kasa alıp daha büyük fanlar kullanmanızı öneririm.

    İlle de elinizdeki kasa ile devam edecekseniz şunları alabilirsiniz:
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/fan-coklayici-y-pwm-kablosu-4303p-splitter-4-pin-switch-3-pin-3-port-coklayici-disi-erkek-kablo-468685861
    https://www.nanokatalog.com/urun/arctic-f8-pwm-pwm-afaco-080p2-gba01-kasa-fani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 9 Eylül 2019; 21:28:2 >




  • Biraz acemiyim de bu konularda bu çoklayıcıyı anakartıma takarsam 3 fan takabilirim sizce 3 fanlı mı kullanmalıyım. Anakartta 1 tane fan girişi var ya da ön panelde ki fanı molex ile çalıştırıp yeni fanları system fana mı bağlamalıyım? Öndeki fan 12cmlik diğerleri 8 bu sorun oluşturur mu? özellikle egsoz fan için. Bu arada fan çalışma modları olarak normal,silent,manual,full speed var normal seçili default olarak. @ehhalil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGoo06 -- 9 Eylül 2019; 23:4:40 >
  • Anakartta bir tane SYS_FAN portu varsa CPU_FAN portuna da çoklayıcı takarak kullanabilirsiniz ya da molex ile PSU'ya bağlayabilirsiniz. Çoklayıcıdaki fanların çaplarının farklı olması teknik olarak sakıncalı bir şey değil ancak uyumlu çalışması için aynı çoklayıcıya bağlı fanların mümkünse aynı çap ve modelde olması ya da farklı model olsa dahi yine aynı çapta ve max RPM değerlerinin yakın seviyede olması iyi olur.
  • Bu arada kasamın yanındaki fan takma yerlerinin boyutlarını ölçtüm 11-9 cm çıktı yani 12 ye 10 cmlik bir fan var mı yoksa yan tarafa tek bir tane mi fan takabiliyorum? Çünkü diğerinin deliklerine denk gelirse 12 cm çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.