Şimdi Ara

KASADAKİ İLGİNÇ ELEKTRİK SORUNU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..

    Yeni kasa topladım fakat şöyle bi sıkıntı olduğu dikkatimi çekti.

    Kasanın yan kapaklarına kolumu vb. deydirdiğim zaman sinek ısırığı şeklinde bir elektrik olduğunu fark ettim. Bunun üzerine odanın duvar prizini ve 3'lü uzatmayı da açtım kontrol ettim topraklanmışlar.

    Sonrasında kontrol kalemi ile kasanın farklı yerlerini, güç kaynağı prize takılı ama bilgisayar kapalıyken kontrol ettim ve ana kartın yanında gelen o kasanın arkasına takılan metal aparatta elektrik olduğunu fark ettim. Ayrıca yine güç kablosu prize takılı ama bilsayar kapalıyken, ana karta bağlı olan usb girişlerini ve kasanın kendi ön panel usb ve ses girişlerini kontrol ettiğimde yine elektrik olduğunu fark ettim ve dışarıdan usb girişli fan taktığım zaman soketlere, ana karta bağlı olanlarda fan çalışmıyor ama kasanın ön panel soketine bağladığım zaman usb girişli fan çalışıyor. Ne zaman powerın düğmesini kapatıyorum, o zaman ön panel usbye bağlı olan fan da çalışmayı kesiyor. Ne zaman power ın düğmesini açıyorum o zaman usb fan da çalışmaya başlıyor. Ve bunlar dediğim gibi pc kapalıyken gerçekleşiyor.

    Bu elektrik kaçağının neyden dolayı gerçekleştiğini nasıl bulur ve ne şekilde düzelte bilirim ? PC yi Bu şekilde çalıştırmanın bi zararı olur mu ?

    Yardımlarınızı bekliyorum.. Şimdiden çok teşekkür ederim..







  • uzay montaj yapıpı dener mısın kasadan cıkart bilesenlerin hepsini
  • sorun çözüldü, konu kilit.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.