Şimdi Ara

Kasa Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun süredir donanım dünyasından uzak kaldım. Dışardan takip edebildiğim kadar artık. Yeni bir sistem topla.ak istiyorum. Fakat kafama takılan sorular var. 2500e kadar ekran kartsıiz bi kasa bakıyordum. Render+Oyun olucak. Oyundan kastım daha sonra 1070 düşünüyorum fakat şimdilik onboardla basit oyunlarla idare ederim dedim. Sorularım şunlar;

    Skylake hakkındaki kötü yorumlar neden?
    Soketler hangi yönde gidiyor? I7 k serisi bi işlemci alıp daha sonraki nesile yükseltebilecegim soket hangisi ?
    DDR4ün artıları neler ?
    Amd yazılım destegi konusundan Nvidia kadar gelişebildimi ?
    Sıvı soğutmalı bir sistem kaça patlar?
    2500lük bir kasa önerirmisiniz?
    Birde ne olmuş bu dolara böyle takip etmemiştim :D

    Baştan sistem toplarsanız yada yardımcı olursanız sevinirim. Sistemi yazıyorum eksikleri fazlaları size bırakıyorum;

    https://www.coraxalpha.com/tum-urunler/kasa/nzxt-guardian-921rb
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-z11-plus-hf1-midt-atx-siyah-pencereli-kasa.html

    http://www.eksenbilgisayar.com/intel-core-i7-6700k-up-to-42-ghz-lga1151-islemci--6-nesil-skylake

    16GB DDR4

    ASUS B150M PRO GAMING Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133Mhz Sabertooth gördüm farkı nedir artıları eksileri fiyat farkı çoktu fakat düşünebilirim eğer fiyatının karşılığını vericekse.

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-m12ii-80-plus-bronze-850w-aktif-pfc-moduler-guc-kaynagi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZayX -- 29 Temmuz 2016; 15:44:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skylake işlemciler kötü değil çok ağır soğutucu altında eğiliyor bu nedenden ötürü çok ağır soğutucu kullanmamak gerek. onun dışında skylake işlemciler gayet iyi seviyede çok ciddi bir şikayet göremedim.

    2. sorunu açıkcası bende bilmiyorum soket yapıları o kadar çok değişiyorki lga 1151 den sonra değişim olacak mı yoksa diğer mimariler aynı soketden mi devam edecek benim için tam bir muamma bende merak ediyorum açıkcası bilen arkadaş varsa cevap verirse memnun oluruz.

    ddr4'ün artıları daha fazla bant genişliği, daha düşük voltajda çalışabilme yani enerji tasarrufu ve ddr3'e oranla tek eksi yanı gecikme değerleri yani CL fazla

    kimine göre gelişti, kimine göre hala aynı seviyede amd kart kullanmadığım için malesef net yorum yapamıyorum, amd kart kullanan arkadaşlar yorum yapar.

    120 mm radyatörlü mü alacaksın yoksa 240 mm radyatörlü bir soğutucumu ona bağlı arasında epey bir fiyat farkı var, amazon'dan falan alırsan epey karlı olur orası apayrı zaten onun için amazon konusunu bir incele derim çünkü corsair h110,h110i soğutucular falan vergisiz çok iyi fiyatlara geliyor türkiyede o fiyata 120 mm radyatörlü soğutucu alıyorsun

    Kasa olarak midtower segmentde NZXT S340 önerebilirim, kullanmış olduğum bir kasa malzeme kalitesi, kablo yönetimi açısından 10 üzerinden 10 alır
    onun dışında full tower segmende NZXT H440,cooler master mastercase maker 5,thermaltake core v71 var bunlarda son zamanlarda çok satan kasalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 26 Temmuz 2016; 19:18:02 >




  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirmeler için sağolun hocam zamanında Haf X hayalimdi alamamıştım şimdi alayım dedimde 800lira olmuş işlemci parası. Nxin 250 tllik kasalarından düşünüyorum. Skylake için mavi ekran problemi duymuştum yük altında kararsızlaşıyomuş. Render için istiyorum yük altinda çok kalıcak. Ekran kartı şimdilik almayacağım. 6700k iyimidir? 16gb ddr4 ram önerirmisiniz Cl gecikmesinin olayı nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım düşündüğünüz gibi bir sorun değil ancak Skylake işlemci ile ilgili yaşadığım tek sorun olduğundan yazıyorum.
    Skylake işlemcileri yeni olduklarından bazı oyunlarda sorun yaşanabiliyor. Bu da yama çıkartıldığında düzelecek bir sorun. Programlarda benzer bir sorun yaşıp yaşanmadığıyla ilgili bir bilgim yok.
    http://answers.ea.com/t5/Crysis-Games/When-I-open-Crysis3-it-will-show-quot-This-program-cannot-be/td-p/4696669/page/3
    "The reason why it wont work with Skylake processors is they are also new, the motherboards are new in otherword Securom wasnt installed before windows 10 on most of those machines. Its happened on other games, Fallout 3 is one I also checked which uses securom, same problem then I bypassed securom on it and it works fine."




  • Yaadra kullanıcısına yanıt
    Bu securom anakartlamı alakalı işlemciylemi direk yüklenmiş olanlari bilebilirmiyiz. Yazılımsalsa sadece sıkıntı yok. Birde güncel bir sistem önerirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakmayın konu hakkında yeterli bilgi sahibi değilim. Sorun sanırım yazılımsal veya yama ile düzeltilinebiliniyor. Securerom kontrolünü atlatarak sorunu çözenler de var. Nasıl olduğunu yazmamışlardı. Crysis 3'de sorun yaşadığımda biraz araştırp verdiğim liki bulmuştum. Şimdi okuduğum mesajı bulamadım. Hatırladığım kadarıyla bir oyunda bu yamanın çıkması aylarca sürmüştü, başka bir oyunda da hala çıkmadı gibi yorumlar okumuştum. Yaklaşık 1 ay önce Crysis 3 oynamaya çalıştığımda bu sorunla karşılaştım. Bildiğim kadarıya hala yama çıkmadı ama üstünde çalışılınıyor. Aynı linkden :
    "EA_Kroggon wrote:
    With the latest patch, this issue should go away.
    If anyone is still continuing to have issues, please report back with what motherboard and CPU you have which will help us further troubleshoot the issue.
    Thanks!"
    Uzun vadede bu sorunla ilgili fazla sorun yaşancağını düşünmüyorum. Kısa vadede ise daha bilgili birine sormanızda fayda var.
    Ben de uzun süredir doannım ile ilgilenmiyordum. 2 ay önce sistem toplamak için ilgilenmeye başladım. Render alcağınmız için sizin işinizi görmeyebilir ama imzamdaki sisteme bakabilirsiniz. Ekran kartı olarak Gtx 1070, Gtx 1060 veya Rx 480 alıcam.




  • Yaadra kullanıcısına yanıt
    Sağolun. İşlemci için i7 şart gibi. Bakalım artık arkadaşlar sistem önersin ona göre birşeyler bakıcaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.