Şimdi Ara

Kasa Fan'ı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese, kasam da 4 tane fan var 3 önde 1 arkada, anakart üzerinde ise CHA_FAN yazan 4 pinli bir giriş var. Ben çoklayıcı yapmadan anakart ne kadar destekliyorsa o kadar yani 1 tane daha fan eklemek istiyorum. bunuda kasanın üst kısmına konumlandırmak istiyorum. Yardım istediğim konu ise en temizinden bağlantı kurmamın yolu CHA_FAN'a bağlantı yapmak mıdır ? bu konular hakkında bir bilgim yok. CHA_FAN benim bahsettiğim konu için mi orada yoksa bambaşka birşey mi ? Ben direk monte et bağla çalışsın şeklinde istiyorum. 4 pin 3 pin farkı nedir. 4 pinli önerdiğiniz bir fan var mı ? Anakartım prime b450m-k II - Şimdiden teşekkür ederim




  • Pin farkları sensör vs oluyor. Fanın kabaca çalışması için 2 tane yetiyor diye biliyorum (+/- kablo).


    5. fanı bir şekilde diğer fanlara bağlamanız lazım. Bunun için CHA_FAN çoklayıcı alınabilir ya da bazen o kablolarda fazladan 2-3 pinli soket olur. Genelde fan kablosu üzerinde olur bu dediğim kablo. Fanı bu dediğim sokete takarsanız da çalışır.


    Bir parça daha vardı. Yanlış hatırlamıyorsam direk PSU üzerinden fan için çoklayıcı veriyor ama 2-3 pin bunlar da. Yani fanı kontrol edemezsiniz, normal standart hali neyse öyle çalışır. Ama CHA_FAN üzerinden bağlarsanız bios ya da program üzerinden çeşitli kontrolleri yapabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.