Şimdi Ara

Kasa çalışıyor fakat monitörde no signal hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yaklaşık yarım saat önce oyun oynuyordum bilgisayar kendi kendine ilk defa reset attı ve geri açılırken monitörde no signal yazısı yazdı son bi kaç günde elektrik çok defa gitti semtimde bu reset atmasıyla anlamsızca internetim de gitti.Bi kaç kere hdmi kablosunu kasa ile monitöre bağlarken ekranda karıncalanma olmuştu, fakat düzgün yerleşmedi diye olduğunu düşündüm tekrar takınca düzelmişti.televizyona da bağladım kasayı hdmi ile gene görüntü yok , elimde farklı kablo yok test edemiyorum şuan ne yapabilirim ekran kartı gitmiş olabilir diye şüpheleniyorum reset attığı için ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kablodan olma şansı çokzayıf.
    anakartında dahili ekran kartı varsa onunla dene.

    harici kartı sistemden sökmen lazım.
    bu denemeyi yapmak için.
  • Ani elektrik kesintilerinden yada fazlaca atılan resetlerde veyahut psu stabil çalışmamasından voltaj dalgalanmasından oluşan statik elektrik ramde/lerde birikir sistemi açmaya çalıştığınızda no signal yazısı ile karşılaşılması muhtemeldir.

    Yapılabilecekler;

    -Kasanın güç fişini elektrik prizinden çıkartın
    -Rami/leri çıkartın ve altın rengi olan sarı kısımın bir ucundan diğer uca 2 parmağınızla bir uçtan diğer uca sıkarak statiği alabilirsiniz, yada rami söktükten sonra 3-4 dakika bekleyip tekrar yerine takarakta bu işlemi yapabilirsiniz statik boşalmış olur.
    -fişi takın ve kasayı açmayı deneyin.
    -Statik probleminden ise bu sorun çözülmüş olacaktır.
    -Hala problem devam ediyorsa Güç kaynağı / ram / ekran kartını sırasıyla deneme yoluyla farklı bileşenler ile deneyerek arızalı parçayı/ları bulabilirsiniz.

    -bulunduğunuz bölgede gün içerisinde çok sayıda elektrik kesintileri yaşanıyorsa bilgisayarınızın zarar görmemesi için bir kesintisiz güç kaynağı satın alıp olası voltaj dalgalanmalardan oluşabilecek arızaların önüne geçmiş olursunuz.

    Geçmiş olsun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.